Hur gör man rosenvatten?
<< < (2/2)
hemul:
Gick åt skogen. Luktade som gräsklipp när jag hackat ner bladet. Ska försöka igen - med hela blad i sprit. Kan ju lägga ner vartefter men klipper ner dem.
Lisbeth:
En gån för LÄÄÄÄÄÄnge sedan gjorde jag rosenvatten. Plockade rosor från häckplanteringar . Det ska vara sådana där dubbla, mörkt röda, starkt doftande. Kokade upp vatten o hällde över bladen. Svalnade soppan o silade av bladen. Rosenvatten! Använde det som ansiktsvatten.
hemul:
Jaha, får väl ut och sno rosor då. För med pellisar gack det inte.  :shake_head:
anki:
Gjorde en urgod mintlikör på doftpelargonen Mint Rose! Blad i botten, slog på vodka, stod mörkt och skakade någon gång per dag i 2 veckor tror jag det var och sen silade av det och hällde i lite vit sirap och skakade tills det var löst. Smask!!
Anki

ps. inte direkt rosenvatten.... men ändå :)
hemul:
Å vad bra! Då var det nog hackandet som sabbade för mig. Att skaka låter ju vettigt med tanke på doftisar funkar.  :nod-yes:

Om du kunde dricka det som likör måste det ha blivit rätt stark smak. Skulle ju funka bra med sprit för parfymsyften också då, så behöver man bara ta nån droppe.
Navigering
Meddelandeindex
Föregående sida