Inlagd sill |
(1/1) |
Lisbeth: Inte matjesvarianten men en nog så GOD o så gott som KH fri inläggning. 2 burkar inläggningssill avsköljda filéer,skäres i bitar 1 dl 12% ättiksprit 1-2 dl sötningsmedel. Jag anv. hermesetas i strövarianten 3 dl vatten 1 tsk kryddpepparkorn 1 tsk vitpepparkorn 1 tsk hela kryddnejlikor 2-3 lagerblad 1 rödlök i ringar 1 morot i slantar Koka vatten, ättika, socker o kryddor i 3 min. Låt lagen svalna och lägg i sillen varvat med lökringar o morotsslantar Låt sillen ligga i lagen i 3 dagar. Sedan ....ÄT o NJUT |
kwidell: :dribble: :w00t: låter inte fel! tror du man kan göra den med Stevia i stället?? :confused3: eller blir det skum smak då tro?... |
kwidell: ska säga att min make brukade göra inlaggd sill förut.. men sist när han skulle göra det så hade vi inte 12%-ig ättika.. utan 24%-ig!.. något han missade... :rolleyes: .. sillen blev väldig annorlunda kan jag lova!.. den löstes upp i burken!! :max-shock: blev en enda grå sörja av alltihopa! :laugh: .. |
hemul: Lite sent kanske, men jag glömde visst att delge dig mina erfarenheter av steviasill när det var aktuellt. Det är skitäckligt! :fork_off: Jag gjorde det första julen och låtsades inför mig själv att det var gott, men det var det inte. :shy: Varianter med socker och stevia blandat blir bättre. Men nu har jag övergått till bara socker, men drar ner rejält på sockermängden. Tror inte det går in så himla mycket i sillen och man äter ju inte kilovis. |
Navigering |
Meddelandeindex |