Hur är det egentligen med vin/konjak/rom/whiskey?

(1/5) > >>

farghkardan:
Jag har suttit och sökt lite på fineli och märkte att rödvin bara har 0,2 g kolhydrater och och whiskey rom konja 0 g!

Kan man dricka ovanstående när man går på lchf? Annika Dahlqvist skrev i sina kostråd att alkohol är fettbildande och stör blodsockerbalansen. Hur känsligt är det och vad händer med kroppen om man dricker alkohol?

Corny:
Anledningen till att man helst inte ska dricka alkohol alls när man är på en diet, är att levern först bryter ner alkoholen, och efter det tar itu med maten. Mao samlar man på sig onödigt mycket fett.

farghkardan:
Citat från: Corny skrivet 2009.04.08 - 14:32:44

Anledningen till att man helst inte ska dricka alkohol alls när man är på en diet, är att levern först bryter ner alkoholen, och efter det tar itu med maten. Mao samlar man på sig onödigt mycket fett.


Jaha. Hjälper det då att dricka saker som har lägre alkoholprocent (kankse alkoholfritt vin om det finns)? Finns det något annat man kan göra så man kan dricka alkhol, något knep?

Jag hade tänkt satsa på det här en längre tid och tanken av att helt skippa alkohol är lite tråkig.. Det är ju en trevligt att dricka och njuta av ett glas vin eller whiskey!

Vet du förresten hur lång tid det tar för kroppen att bryta ner alkoholen? För i värsta fall så lägger man på sig just den "DAGENS" fettmängd. Men iofs, det kan vara en del med.

hemul:
Inte gör det väl nåt om det bara är ibland. Kör hårt!  :borracho:

Corny:
Men alltså, det är väl klart att du ska dricka alkohol någongång. Spelar väl ingen roll i det stora hela?
Kroppen brukar som regel bryta ner 2 cl 40% sprit/timme. Vissa förbränner snabbare och andra långsammare.

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida