Grillröra
Corny:
Nu börjar iaf jag få vårkänslor och med detta, såklart, grillsug. Kommer ju dröja några månader än, men den här röran passar utmärkt till annat kött än grillat också.
Detta behövs:
Tomater
Röd lök
Färsk basilika
Vitlök
Crème fraiche
Salt
Svartpeppar
Dela tomaterna, och ta ur det mesta av kärnorna. (Låter kanske lite underligt, men det blir för vått annars.) Finhacka tomater, rödlök och basilika. Det ska vara ungefär samma mängd av de olika färgerna, men lite mer tomat än basilika och rödlök.
Blanda i crème fraichen i grönsakshacket. Det ska bli en ganska så tjock röra. Pressa i många vitlöksklyftor. En sats på ca 2-3 dl, kräver nog 5-6 klyftor vitlök. Salta och peppra lite. Låt röran dra i minst en timme i kylskåp innan ni äter den.
idalinda:
Vilken exemplarisk beskrivning! :thumbsup:
Så här ska recept skrivas så att även jag fattar hur man ska göra...
Levis:
Inte nog med att beskrivningen var bra, det verkar väldigt gott också!
Här har vi faktiskt grillväder redan nu. Solen skiner från en klarblå himmel, och vi har haft 12-16 grader på eftermiddagarna. Fast det är fortfarande minusgrader på nätterna, och dimmigt en bra bit in på förmiddagen, men då grillar man ju ändå inte.
hemul:
Ja jäklar. Det är 18 på min termometer men SMHI säger 14. Jag tror jag får vänta nån timme innan jag sticker till Coop, för jag har bara tjocka vinterjackan. :lol1:
kwidell:
sikken mummsig sås!! :dribble: :w00t: .. den måste provas till nästa köttstycke! :whink:
Navigering
[0] Meddelandeindex
[#] Nästa sida