Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.04.25 - 03:22:25 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Tahina (Sesampasta)  (läst 9048 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Nora
Hero Member
*****

Smörklickar: 7
Offline Offline

Antal inlägg: 532



Hemsida
« skrivet: 2009.03.04 - 01:03:57 »

Jag undrar om någon här är vana att använda Tahina och kan ge lite tips kring allt vad den kan användas till?

Tack på förhand, tänker köpa ett spann i morgon, jag vet att den kan användas till panering och bl.a. i Hoummus, men vill gärna ha flera tips  :smile:
Loggat

Bra sås reder sig själv ...
Lisbeth
Hero Member
*****

Smörklickar: 21
Offline Offline

Antal inlägg: 677


« Svara #1 skrivet: 2009.03.04 - 08:27:24 »

Googla på Tahini så får du massor av tips
Loggat
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #2 skrivet: 2009.03.04 - 10:47:53 »

En spann tahini???  :confused3: Det låter väldigt mycket! Till hummus går det åt ca en matsked, om man gör en sats på ca 300 gr kikärter. Dessutom håller det sig inte jättelänge, så om du inte använder mängder, skulle jag nog rekommendera att börja med en liten burk...
Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med några recept, men kolla in det libanesiska och persiska köket. Där brukar man använda en hel del tahini. Lycka till!  :lol:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
Nora
Hero Member
*****

Smörklickar: 7
Offline Offline

Antal inlägg: 532



Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2009.03.04 - 16:07:03 »

Jag googlade och hittade ett recept på lagom mängd Tahini så då behöver jag inte köpa den färdig:)

½ dl skalade sesamfrön
½ dl oskalade sesamfrön
Olivolja (jag tänker testa med rapsolja eftersom jag inte tål olivolja så bra ..  exem  :sad: )
~
Färskpressad citron
Havssalt
~
Mixa i mixer ... smaka av med salt och citron ..

Jag hittade mest fiskrecept då jag googlade, men man kan ju experimentera själv och komponera ihop recept förstås, tack endå för svaren.
Loggat

Bra sås reder sig själv ...
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #4 skrivet: 2009.03.04 - 17:50:11 »

Det ska jag också testa att göra! Låter mycket godare än det man köper i affärerna!  :lol: Rapsolja går säkert utmärkt att använda. Man använder ju bara fettet för konsistensen ändå...
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
Nora
Hero Member
*****

Smörklickar: 7
Offline Offline

Antal inlägg: 532



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2009.03.04 - 21:58:39 »

Trevliga små frön, Sesamfrön :smile:
Loggat

Bra sås reder sig själv ...
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544