Mynlens "thai" räksoppa
(1/1)
Mynlen:
Den är så god... tycker jag då.
litet färsk ingefära, riven
vitlök, så mycket du gillar, pressad
kokosolja (eller smör, whatever)
buljongtärningar
kokande vatten
gröna bönor, skuren i munsbitar
burk cocosgrädde
räkor (valfri sort, brukar ha såna stora räkor)
garnering: vårlök och chilisås.
börja med att smälta fettet, lägg då i ingefäran och vitlöken och det ska puttra litet så smakerna kommer loss. Se till att det inte bränns.
Häll på kokande vatten och lägg i bulongtärningarna
In med gröna bönorna och koka tills dom är halv-trekvarts mjuka.
Sen häller du i kokosgrädden och värm det, kanske koka en minut till.
Lägg i räkorna, dom ska sen bara värmas, inte koka längre. (tar litet mer tid om man tar frusna räkor förresten)
Lägg i en skål strimlad vårlök och en dutt chilisås.
Häll över soppan och njut.
Jag brukar inte blanda såsen i soppan för då får man ibland en liten smakkick så där.
Är det inte fett nog släng i kokosolja :)
*burp*
hemul:
Låter jättegott! :dribble:
Navigering
[0] Meddelandeindex