Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.04.20 - 01:31:38 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Potatisen sprider sig  (läst 6499 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Subcalva
Superhero
******

Smörklickar: 19
Offline Offline

Antal inlägg: 1721



« skrivet: 2014.07.18 - 10:18:05 »

Nu har Whole30 ändrat sig och tillåter... POTATIS !
Citat
The discussion of white potatoes began about a year ago amongst our team and valued advisors, and the debate raged hard and long. White potatoes are a whole, real, nutrient-dense food! It doesn’t make logical sense to leave them out while other carb-dense foods like taro, yuca, or sweet potato are allowed.

http://whole30.com/2014/07/new-whole30/

Jag tycker det är himla kul att se när nåt sprider sig så där.  :laugh:
Loggat

NOLM - Näringstät Oprocessad gärna Lokalt odlad Mat
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2014.07.18 - 10:36:11 »

att inte äta friterade potatisar och köpta chips, okej, det fattar jag. Men kan man baka potatisen själv? Linnea äter ofta ungsbakade småpotatisar, är nästan som pommes såklart.. visserligen vill jag inte att hon äter det för ofta men hellre det än pasta. Tror jag....
Loggat



Subcalva
Superhero
******

Smörklickar: 19
Offline Offline

Antal inlägg: 1721



« Svara #2 skrivet: 2014.07.18 - 14:45:39 »

Varför skulle den bli farligare för att man bakar den så att den blir "nästan som pomme" ?

Nä potatisen är ett alldeles utmärkt livsmedel som faktiskt dessutom innehåller en del protein som vi kan ta upp.
Loggat

NOLM - Näringstät Oprocessad gärna Lokalt odlad Mat
ursprungsliv
Sr. Member
****

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 452


Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2014.07.18 - 18:10:07 »

Det är väl den stora risken med att några ska granska alla livsmedel o godkänna eller förkasta-att det blir en onödigt restriktiv lista. Jag har också en strategi för vad jag äter gärna, sällan eller inte, men åtminstone fattar jag de godtyckliga besluten själv.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2014.07.18 - 20:11:15 »

Det är väl inget fel på friterad potatis heller, bara man gör det själv med sjysst fett.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2014.07.18 - 22:16:42 »

ja det undrar jag litet ibland.. :) det är mest rapsolja eller kokosfett som vi blandar dom med innan dom föses i ugnen...
Loggat



hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #6 skrivet: 2014.07.18 - 23:21:12 »

Ister blir jäkligt gott, fast då är det ju tveksamt om det är nyttigt igen då.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2014.07.19 - 08:20:04 »

svårt att få tag på och svårt att få Linnea att testa :)
Loggat



hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #8 skrivet: 2014.07.19 - 12:14:20 »

Kan du inte köpa späck heller? Linnéa behöver ju nte veta vad du använt.  :bg:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Subcalva
Superhero
******

Smörklickar: 19
Offline Offline

Antal inlägg: 1721



« Svara #9 skrivet: 2014.07.20 - 15:59:46 »

Jag kör potatis i ugn med smör och kokosfett.
Loggat

NOLM - Näringstät Oprocessad gärna Lokalt odlad Mat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #10 skrivet: 2014.07.20 - 16:06:06 »

Jag kör "shallow frying" ibland. Alltså snålfriterar i bara så sådär en halv centimeter fett i stekpannan. Man förstör ju så förbålt mycket fett när man friterar riktigt om man inte gör det ofta och har en riktig fritös och kan spara oljan. Det blir inte riktigt pommes, mer mitt emellan pommes och råstekt potatis.

:potato:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544