Rättikagratäng |
(1/1) |
Lisbeth: En rotsak jag inte hade använt mig av eller hört så mycket om förrän jag fick ett tips att laga denna gratäng. SÅ god, 14,5 cal o 2,3 kolhydrater/100g Ingredienser: 2 stora rättikor , ska vara vita och se ut som morötter i formen,finns också i bitar. Skala och skiva i ca 2 mm tjocka skivor. Koka dom i lätt saltat vatten ca 25 min. Sila av vattnet och lägg skivorna i en smord ugnsform Blanda ihop : 100 g Philadelphiaost, 2 dl grädde, 2 pressade vitlöksklyftor, 3 dl riven ost förslagsvis cheddar, färsk eller torkad timjan efter behag, 1 tsk salt och malen svartpeppar.. Häll blandningen över rättikan och rör om lite så såsen fördelar sig. Grädda 200 * i 30 minuter. Ät o njut |
Tina: Måste testas. |
Sorla: Åh! Också en ny fining som ska testas! Tack igen! Skrivet i Tapatalk |
Navigering |
Meddelandeindex |