Istället för välling
(1/8) > >>
hemul:
Detta recept kommer från Kwasniewski och ska ha samma proportioner på makrunutrienterna som modersmjölk. Optimal modersmjölk, får man anta då. :whink:

100 g helfet mjölk
1 stor äggula (25 g)
45 g grädde 40% (eller 20 g smält smör)

Vispa ihop. Kan drickas ur nappflaska.

Det här har jag lagt in förut och andra har postat sina egna varianter också och även rapporterat om positivt mottagande från babbisarna.
Mynlen:
låter som det dom gav barnen förr. Men äggulan går nog inte här i holland eftersom risken på salmonella är för stor vid bebisar.

Frågan för mig är bara..  från vilken ålder kan man ge det här? Eftersom det är en skillnad i mjölken och vad ungar behöver "före"och "efter" 6 mån ungefär.

/LO:
Låter som det jag gav Vera. Ivar tålde inte mjölk, så till honom kör jag havremjölk och äggula. Funkar också, fast är mindre fet.
hemul:
Ja just det, du var nog en av dem som hade recept förut. Fast det med havremjölk blir ju inte spannmålsfritt förstås.
/LO:
Sant. Alternativen var svindyr rismjölk, soja eller specialmjölk på apoteket. Det sista var helt uteslutet, då det känns rätt kemiskt OCH är skitdyrt. Soja känns sådär.  Havre känns på något sätt rätt okej ändå.
Navigering
Meddelandeindex
Nästa sida