Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.03.28 - 17:57:48 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 [2]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Citron- och olivoljemajonnäs  (läst 23950 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
skogsstjrna
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 269



« Svara #15 skrivet: 2009.04.05 - 18:31:03 »

Men, alltså... min sambo försökte sig för första gången på att göra majonnäs idag.  :max-shock:
Han körde efter Vår kokbok, och hade alla ingredienser i samma temperatur (kylskåpskalla), och vispade ihop med stavmixern. Men... det blev aldrig tjockt! Det skar sig inte, utan blandade sig alltså ok, men den förväntade tjockheten infann sig aldrig. Han körde med enbart äggulor (jag gjorde åt alla äggvitor på brödbak igår  :yay:), men det ska funka enligt kokboken?
Nån som vet om man kan göra nåt för att rädda den, eller är det bara att kasta bort?  :fork_off:
Loggat

Ha en fettrik dag!
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #16 skrivet: 2009.04.05 - 18:32:41 »

Blanda i vitlök och använda som aioli? Det är ju lite, lite tunnare.
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
skogsstjrna
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 269



« Svara #17 skrivet: 2009.04.05 - 23:08:46 »

fast det här är ännu tunnare, typ mer som själva olivoljan (ok, lite tjockare...  :sosad:)
Loggat

Ha en fettrik dag!
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #18 skrivet: 2009.04.05 - 23:11:02 »

Börja om med en ny gula + lite vinäger och rör ner den misslyckade majjon lite i taget.

Fast jag bara gissar. Jag har aldrig gjort tunn majjo!  :biggrin1:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #19 skrivet: 2009.04.05 - 23:43:26 »

Kanske är det stavmixern som är boven i dramat? Jag tänker såhär: När jag lärde mig att göra bearnaise- och hollandaisesås, så var det med olja som grund, och då användes ballongvisp för att vispa ihop ingredienserna, och då blev det alltid bra, och tog en jäkla tid. (Numera misslyckas jag alltid, eftersom jag sas har fel recept i huvudet). Kanske är det så att det har blivit för lite luft i majjon och att det därför den inte har tjocknat? Sen tror jag också att det finns en vits med att alla påpekar att allt ska vara rumsvarmt, nämligen att det tjocknar bättre om det är rumstemperatur. Hur man gör för att rädda det hela minns jag inte riktigt, men jag tror mer på att börja med äggula och olja enbart, röra ner nuvarande blandning och tillsätta mer vinäger sen om det behövs.
Tror jag får ringa och kolla med en kock innan jag uttalar mig mer!  :shy:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
skogsstjrna
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 269



« Svara #20 skrivet: 2009.04.09 - 20:51:05 »

Den åkte ut (sambon) innan jag hann testa att meka med den...
Misstänker också mixerstaven eller temperaturen, även om det i kokboken stod att mixerstav skulle gå bra och att allt skulle vara lika temperatur (inte nån viss). Tack för alla goda råd, vi hoppas det går bättre nästa gång. Trist att 3 dl finaste olivolja åkte ut i soporna så där...  :shake_head:
Loggat

Ha en fettrik dag!
Sidor: 1 [2]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544