Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.04.16 - 17:15:55 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Danska färsrätter  (läst 6427 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Ena
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 287


« skrivet: 2010.12.17 - 22:48:37 »

Hakkeböf m. mjuka lök, rötbetar ock spejlägg (stekt ägg)

Riktig god oxfärs formas til stora bollar
Tryck lätt med handen, så de platter ut lite
Tag fram den stora kniven och hacka fram och åter till dubbel storlek, eller ca 1 cm i tjocklek
Det ska se ut som små fyrkanter
Salt och peppar efter behag.
Steg i rikligt med smör. Inte torsteka, de skall vara mjuka när man tryckar på dem.

Mjuka lök:
Hel lök skäres i tynde ringar, och stekas i smör till de blir lite bruna, inte krispiga.
Jag luras lite och kommar på en skvätt vatten och en droppa soya.
Låt det puttra till lökene  blir mjuka.

Mjuka lök, rötbetar (innlagde) skåret i bitar lägges ovanpå på biffen och på toppen stekt ägg. :chef:


 
Loggat

"Av alla attityder är den moraliska den mest oanständiga"
Oscar Wilde
Ena
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 287


« Svara #1 skrivet: 2010.12.17 - 23:36:04 »

Forloren hare (falsk hare)

1/2 kg fläskfärs
2 ägg
1 bit rökt späck eller fett bacon
salt och peppar

Skär späcken i riktigt små bitar. Tag en liten handfull och stek så du får lite till sauce.
Rör färsen med ägg och l i t e  vatten (aldrig mjölk eller grädda i färs, då blir den hård och halvtor) Den får inte bli för lös.
Komm i salt och peppar

Rulle ut den på bakplåtspapper som till franskbröd
Späckbitarna petas in i färsen på hela längden och breddan ( Använd en spids kniv )

Brunas i ugn vid 250 grader i "smöret" (?) fat ca 10 min
Gör sauce av det du har stekt och häld över haren, så den blir gömt. Komm vid 1 dl vatten.

Stekar färdig vid 170 grader i ca 20 min. Får inte steka tor. Ifall, komm vid lite mera vatten.

Häld de stekta bitar späck över haren, vid servering
Lite halvsöt sylt är riktigt gott till. Rökt och söt går fint sammen. :chef:



Loggat

"Av alla attityder är den moraliska den mest oanständiga"
Oscar Wilde
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2010.12.18 - 01:46:54 »

 :clapping:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sorla

********

Smörklickar: 32
Offline Offline

Antal inlägg: 5277



« Svara #3 skrivet: 2010.12.18 - 11:28:48 »

Fett najs! Det där renderar en smörklick, definitivt!  :smooch:
Loggat

Jag letar efter ett sätt att leva i harmoni så att inte migränen får ta över och bestämma över mig och mina kära. Vilken mat jag stoppar i mig är ett av sätten att påverka balansen. Hur jag sover, tränar och ostressar är några till. Men vägen är slingrig och smal. Vissa dagar är smalare än andra.....
Ena
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 287


« Svara #4 skrivet: 2010.12.18 - 13:11:28 »

Fett najs! Det där renderar en smörklick, definitivt!  :smooch:

 :worshippy: Tackar så mycket. :smooch:
Loggat

"Av alla attityder är den moraliska den mest oanständiga"
Oscar Wilde
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544