Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.03.28 - 17:27:58 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Kålrotsgratäng  (läst 8931 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Bookia
Hero Member
*****

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 622



« skrivet: 2008.01.21 - 11:47:34 »

KÅLROTSGRATÄNG

1 kålrot, ca 500gr
1 stor purjolök, alt 2 mindre
5dl vispgrädde, 40%
örtsalt
peppar
provencalsk kryddblandning


1. Skala bort allt grönt från kålroten o skär kålroten i små tunna stavar.

2. Skölj ordentligt igenom bladen från purjon o skär allt i remsor o slantar (även den gröna delen)

3. I en stor o ordentligt smord form, varva kålrot och purjolök. Mellan varven, krydda med örtsalt, peppar och provencalsk kryddblandning.

4. Häll över vispgrädden o pressa ner grönsakerna så att allt täcks.

5. Grädda ca 1h på 200grader.

Varningt utfärdas. Detta är ruskigt gott o kan säkert trigga igång många, då det blir rätt så sött. Gott i små mängder som tillbehör till kött.
Loggat

All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident.
We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star.
Affe
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 431



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2008.02.15 - 11:35:06 »

KÅLROTSGRATÄNG

1 kålrot, ca 500gr
1 stor purjolök, alt 2 mindre
5dl vispgrädde, 40%
örtsalt
peppar
provencalsk kryddblandning


1. Skala bort allt grönt från kålroten o skär kålroten i små tunna stavar.

2. Skölj ordentligt igenom bladen från purjon o skär allt i remsor o slantar (även den gröna delen)

3. I en stor o ordentligt smord form, varva kålrot och purjolök. Mellan varven, krydda med örtsalt, peppar och provencalsk kryddblandning.

4. Häll över vispgrädden o pressa ner grönsakerna så att allt täcks.

5. Grädda ca 1h på 200grader.

Varningt utfärdas. Detta är ruskigt gott o kan säkert trigga igång många, då det blir rätt så sött. Gott i små mängder som tillbehör till kött.


Hmmmm verkar innehålla många kolisar eller???? Låter busgott..

Affe
Loggat

Kasta aldrig sten i glashus utan att ha hjälmen på
Bookia
Hero Member
*****

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 622



« Svara #2 skrivet: 2008.02.15 - 22:03:29 »

Den innehåller ca 40-50gr kolhydrater totalt. Jag gör detta i en form som ger mig 8 portioner, vilket blir 5-6,5g kolhydrater per portion.
Det är lagom om man inte är jättestrikt, men måste man köra fakirkost så är denna rätt utesluten.

Men god är den, så otroligt god.  :drool:
Loggat

All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident.
We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2008.02.15 - 22:42:07 »

Kålrot innehåller 0.6 g mer kolhydrater än vitkål och det tycks ju det flesta äta obegränsat av.  :tongue:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544