Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.04.19 - 20:33:48 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Steka kesoplättar  (läst 7964 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Uppsalabo
Jr. Member
**

Smörklickar: 5
Offline Offline

Antal inlägg: 84


« skrivet: 2010.06.11 - 17:10:23 »

Jag vill så gärna göra kesoplättar för de verkar så goda men det funkar verkligen inte i min gjutjärnspanna. Jag använder mycket smör men det bara bränner fast och blir som en sörja.  :angrywife: Ska jag behöva gå och köpa en teflonpanna bara för detta?
Någon som har tips på hur man gör? 
Loggat
Ekub
Superhero
******

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 1471


« Svara #1 skrivet: 2010.06.11 - 19:49:58 »

Jag har inte fått dem att fungera heller  :neutral: sörjan jag fick, smakade inte så gott så jag har inte försökt igen. Berodde säkerligen på kryddningen för de verkar så goda!!  :smile: Jag gjorde dem i teflonpanna, så hjälper nog inte att byta. Sänka värmen kanske?
Loggat

Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2010.06.11 - 20:34:10 »

Vi är för många för att jag ska orka steka dem.

Jag klickar ut smeten på bakplåtspapper och kör in i ugnen  :flirting:

Till festligare tillfällen gör jag dem i plättlaggen

 :smile:
Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2010.06.11 - 20:55:56 »

Vilket recept är det?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Uppsalabo
Jr. Member
**

Smörklickar: 5
Offline Offline

Antal inlägg: 84


« Svara #4 skrivet: 2010.06.11 - 23:36:30 »

Det recept jag använde var 2 ägg, en liten burk keso, 1 krm bakpulver och så hade jag i kardemumma. Det mesta blev vidbränt men lite kunde jag smaka och det var jättegott. Egentligen skulle det vara smält smör i smeten också men jag skippade det och stekte i jättemycket smör i stället. Det borde väl gå lika bra.
Jag tror jag ska testa att grädda dem i ugnen, det var ett bra tips.
Loggat
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2010.06.12 - 07:45:20 »

Så här gör jag:

http://web.mac.com/fjallmor/Webbplats/Blogg/Poster/2010/3/28__DSC9757_1.html

Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544