Fetbobbas Forum

Hälsa => Kost och hälsa => Ämnet startat av: Bookia skrivet 2008.09.29 - 11:15:08



Titel: Biosa
Skrivet av: Bookia skrivet 2008.09.29 - 11:15:08
Jag prenumererar på 2000-talets vetenskap, som är en salig blandning av suspekta hälsobehandlingar och många vettiga sådana också, i vilket fall som helst är varje nummer en väldigt underhållande läsning.
I nåt nummer nyligen hade de reklam för en produkt som heter Biosa (http://www.bodystore.com/cgi-bin/ibutik/AIR_ibutik.fcgi?Avd=3&funk=visa_artikel&artnr=A3378), som är mjölksyrebakterier på flaska. Artikeln var verkligen subjektiv men jag tänkte att det kanske kan vara värt att testa, för min mage är ju inte bra, inte efter alla antibiotikabehandlingar för UVI samt långtidsbehandlingen med Diflucan. Att bakteriefloran i mina tarmar är rubbad är att uttrycka det milt och att dricka mjölksyrebakterier kändes ju rätt harmlöst.
Så en flaska införskaffades och nu har jag tagit 1tsk varje morgon och varje kväll i 2 veckor, och jag är LYRISK.  :thumbsup:
Jag kan inte minnas när magen har funkat så fint sist. Jag gör 2an i princip varje dag, inga mer förstoppningar, ingen lös avföring, inga kramper. 2an görs utan ansträngning och man känner verkligen att tarmarna gör jobbet själva sas, jag behöver bara slappna av. 
Så ifall man har problem med tarmarna pga LCHF (som jag) kan jag verkligen rekommendera att testa Biosa. Man har inget att förlora och så farligt dyrt är det ju inte.  :flirting:


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: hemul skrivet 2008.09.29 - 11:30:10
Tack för tipset!  :smile:

Håller med dig om tidningen. Den är underhållande men påminner om de där reklambaserade tidningarna där det är svårt att avgöra vad som är artiklar och vad som är reklam. Lite alternativmedicinens frimurarrörelse över det hela.


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: Fjällmor skrivet 2008.09.29 - 13:31:48
mjölksyrebakterier finns också här:

http://barn.semper.se/sv/product/productdetail/9/123

och den här:

http://www.vitaminvaruhuset.se/shop/?artnr=1259

eller så gör man surkål  :flirting:



Titel: Re: Biosa
Skrivet av: Bookia skrivet 2008.09.29 - 14:00:21
Jojo, klart man kan syra. Jag hade aldrig problem med magen innan jag kom till Sverige, trots godis, bröd, kakor o diverse annat ohälsosamt i icke-små mängder. Det kan ha berott på att vi åt sallad med hemsyrade grönsaker till både lunch och middag.
Men men, nu när man bor i en hyresfastighet i en lgh på 29kvm med usel fläktsystem som drar in och sprider lukter mellan varje lgh, så är hemsyrning inte att rekommendera. Dessutom har jag tappat smak för syrade grönsaker, har väldigt svårt för de nu. Biosa smakar örtigt och gott, men de där kapslarna du länkade till är både billigare och lättare att ta med, så jag får nog testa de med.  :smile:


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: idalinda skrivet 2008.09.29 - 16:36:30
togs till fundering faktiskt .

Jag läste länkarna och funderar nu om det hjälper att man intar kapslarna ett par veckor och sedan är allt bra ett tag, eller måste man inta dom
ständigt för att magen skulle må bra.
För min mage mår sådär just nu  :sad: tvåan är hård  helt enkelt och jag vill inte ha mer besvär där  :bang_head:

Funderingar går åt det vanliga: mer smör, kokossmör tillbaks, börja dricka kaffe ( och kokos) ... jag hatar kaffesmak, så jag dricker det som medicin med massa grädde och dricker på  för att bli av med smaken  :puke1:, äta kolossalt mycket grönsaker , käka lite finkrisp och få diarre  :cry: ( och jag kan inte begränsa intaget av fin crisp... )
Någon ordning ska jag hitta :smack:


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: hemul skrivet 2008.09.29 - 17:01:04
Dr Kwasniewski har en radikal metod mot trög mage. Ät några katrinplommon.  :whink:


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: idalinda skrivet 2008.09.29 - 18:05:50
Varje dag  med 37 kolisar / 100g , vad väger en , hmm


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: hemul skrivet 2008.09.29 - 18:24:05
Inte mycket. Jag har en burk så jag kan kolla.

Hemul tassar i väg till köket...  :penguin_waddle:


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: hemul skrivet 2008.09.29 - 18:32:07
10 stycken vägde 54 g. Så 5.4 g styck då. På min burk står dock 65 g kolisar och jag har 54 g antecknat. Det är väl från SLV. Och du har 37?

Om man räknar på 60 g kh så blir det 3.24 g/katrinplommon. Så en liten kompott på 2-3 stycken då och då är väl inte hela världen. Innehåller dina bara 37 g så blir det ju ännu mindre.


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: idalinda skrivet 2008.09.29 - 22:25:29
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=11063&lang=sv

plommon enligt fineli  skulle innehålla bara 37 men man måste kolla på påsen när man  handlar nästa gång.

Jag har funderat här om man skulle mixa ett par och blanda i voffeldegen eller något sådant.
Julstjärnor  (finska julbakelser) innehåller ju katrinblommon . Det är alltså en kvadrat av smördeg , med en klick pureat katrinplommon på mitten.
Man gör ca. 3 cm snitt från varje hörn och viker sedan varannan " propell-blad" mitten .

Hur skulle man kunna göra smördeg utan vetemjöl  :dribble:??? Det vore en drömm att blanda lite katrimblommon till någon bakelse  ...


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: hemul skrivet 2008.09.29 - 22:37:38
37 låter ju rimligare när man tänker efter. 65, det skulle ju knastra mellan tänderna. Det är en vanlig burk från ICA jag har. Kan de ändå ha räknat med fibrer?

Dr K använder faktiskt en del torkad frukt i sina recept. För vissa kolhydratsnåla kakor står t.ex. att man kan blanda i torkad frukt. Funderar på att testa en sån till jul.

Ja, smördeg! Då skulle man kunna göra krustader!  :lol2:


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: idalinda skrivet 2008.09.29 - 22:47:07
Jag har just nu päron på torkollan  :yay:.
Styrmannen kom på det idag när vi pratade att det går inte spara päron på något vettigt sätt och att vi egentligen inte använder dom alls,
bara smakar någon frukt under senhösten.

Men torkningen verkar göra gott för päronen ( har redan smakat några  :lick:)  fundering går om man skulle smula den sedan i en mortel och använda som socker i choklad eller på pannkakan/vofflorna eller någon muffins   :dribble:


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: hemul skrivet 2008.09.29 - 22:54:56
Har du en tork eller kör du i ugnen?

Använda som sötning tror jag absolut går! Brukar mosa ett par skivor banan ibland och blanda med bär. Det blir jättesött!  :tongue:


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: idalinda skrivet 2008.09.29 - 23:00:12
Jag har just nu päron på torkollan  :yay:.


torkolla  :whink: har jag alltså.

Du har väl bananer frysen först ett par timmar ... men säg inget till mina barn, jag har sagt att banan är farligt och vi har inte käkat det på evigeter.
Alla här älskade ju halvfrysta bananer och halvtinade bär mixade ...


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: hemul skrivet 2008.09.29 - 23:01:40
Det är nödförrådet. Det går bra med färsk också.

Ingen fläkt eller så? Ollan bara står framme?


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: idalinda skrivet 2008.09.30 - 19:52:20
En sådan elektrisk torkapparat med 5-6 våningar  köpt för c. 400 spänn .
Den används så flitigt att den är i särklass den mest använda hushållsapparaten  hos oss under senaste halvåret.

Den kommer säkert stå på dygnet runt när vi har upptäckt hur goda torkade päron blir... dessa skivor försvinner i  halvtorkad skick  ur maskinen   :eeek:
Men jag försöker spara så många som det går  :smile:


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: hemul skrivet 2008.09.30 - 20:30:36
OBH Nordica?


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: idalinda skrivet 2008.09.30 - 20:43:39
jap just en sådan  :clapping:


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: Levis skrivet 2008.09.30 - 20:45:19
Hmm, jag trodde verkligen inte att jag saknade någon apparat i köket, men nu blev jag faktiskt riktigt sugen.

Vi har massor av päron och tre gånger så mycket äpplen som jag inte vet vad jag ska göra med. Ska kanske ta ett snack med tomten...


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: hemul skrivet 2008.09.30 - 21:03:51
Jag vill ha den här.
http://www.evermat.se/evermat.html


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: idalinda skrivet 2008.09.30 - 21:23:02
Vi har ett päronträd, tre äppelträder, körsbär och blommon på tomten.
Jag har  förståt att vi skulle inte använda deras frukt så mycket nu.
Men börjar faktiskt ana lite nya möjligheter nu med torkapparaten.
Torkade jordgubbar är också godis .
Stevia och lite kryddor torkas också flitigt, men jag har också fattat att vår värmepanna fungerar till mycket, tänker torka  kryddor och grönkål ovanför den helt utan el och den är suverän för att upptina saker snabbt från frysen .
Värmepannan kan vara svår att skaffa  :flirting:, men  torkapparaten rekommenderar jag varmt  :inlove:


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: anki skrivet 2008.10.01 - 11:36:56
Dum fråga kanske men hur gör mannär man skall använda t.ex. frukten sen?? Jag torkar svamp och den lägger jag ju i vatten innan jag skall använda den men sånt som frukt.... lägger man det också i vatten??
Anki


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: hemul skrivet 2008.10.01 - 16:24:04
Bookia, hur mycket ska man ta av den där lösningen, hur länge räcker en flaska?


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: Bookia skrivet 2008.10.01 - 17:25:26
Enligt instruktionerna ska man ta 1msk morgon och kväll, då räcker en flaska 1 månad.


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: hemul skrivet 2008.10.01 - 18:24:55
Är det en kur, eller ska man fortsätta ta lika mycket sen? Tänker på priset... :eeek:


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: Bookia skrivet 2008.10.01 - 18:41:04
Jag tror det kan vara både och. Jag tar endast 1tsk 2ggr dagligen och det verkar räcka mer än väl för mig.


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: hemul skrivet 2008.10.01 - 19:37:50
Jah, då blev det ju genast mycket billigare!  :lick:


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: idalinda skrivet 2008.10.02 - 18:23:18
Dum fråga kanske men hur gör mannär man skall använda t.ex. frukten sen?? Jag torkar svamp och den lägger jag ju i vatten innan jag skall använda den men sånt som frukt.... lägger man det också i vatten??
Anki

Man kan säkert göra något kulinarist med dom också, men hos oss är det godis som försvinner ur torkapparaten innan jag hinner samla dom i burken.
Vi äter den alltså som det är.


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: hemul skrivet 2008.10.02 - 20:18:20
Ved du vad du borde försöka göra? Sån där stekt torkad lök. Brukar vara burkar från Danmark. Det är ju urgott!  :lick:


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: idalinda skrivet 2008.10.03 - 19:41:49
Ska man steka först och torka sedan eller ska man bara torka, trordu ?


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: hemul skrivet 2008.10.03 - 20:32:58
Har för mig att det står rostad lök? Fast de har mjöl på dem och det får ju inte du ha.  :badtongue:


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: idalinda skrivet 2008.10.03 - 21:39:53
Det kanske blir en kubik bättre utan  :lick:... liksom fläsksvål är såååå mycket godare än butiksbacon  !


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: idalinda skrivet 2008.10.03 - 21:41:34
Du , de från Danmark är garanterat inte smörrostade .. vågar inte tänka vilken smörjningsolja de använder  :puke1:


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: MiaP skrivet 2008.10.04 - 22:40:55
Har för mig att jag läst tidigare att den det är transfett, men det ska väl numera vara förbjudet i Danmark. Så jag vet inte helt säkert. :nonono: drinking_x2


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: hemul skrivet 2008.10.04 - 22:57:02
 :max-shock:

Om man först friterar och sedan torkar? Eller kanske bara smörsteker?  :crazy:


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: idalinda skrivet 2008.10.04 - 23:07:35
Du ser ut som om att jag skulle testa detta numeddetsamma :eeek: ?

nehej  :shake_head:, jag vill få min kök tillbaks och lite golvyta, vi har just nu bara gångar mellan massa saker  :so_mad:


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: hemul skrivet 2008.10.04 - 23:21:41
DU ÄR JU DEN ENDA SOM HAR TOOOORK!  :w00t:


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: idalinda skrivet 2008.10.05 - 21:31:20
Ni alla andra har ju en NORMAL KÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖK !  :tongue:


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: hemul skrivet 2008.10.05 - 22:55:50
Är torken så jäkla stor då?  :rolleyes:


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: idalinda skrivet 2008.10.05 - 23:13:11
Hur roligt är det att laga mat när allt är överallt och sågspån mellan tårna  :cry: ?


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: Levis skrivet 2008.10.06 - 15:03:53
Sågspån ger nog bara lite extra spännande kryddning.


Titel: Re: Biosa
Skrivet av: idalinda skrivet 2008.10.07 - 18:57:01
Skärskild om man petar den under fotsulan  :whistle: :pippi: