Fetbobbas Forum

Allmänt => Nybörjare => Ämnet startat av: idalinda skrivet 2008.09.19 - 10:15:24



Titel: Basvaror i kylen, frysen, skafferiet
Skrivet av: idalinda skrivet 2008.09.19 - 10:15:24
Hos idalinda
Kylen: 50-60 ägg, 2 kg ekosmör, 2 liter eko vispgrädde, 3-4 kg storeost ( 38%) , mezeyogurt
frysen: hinkvis olika bär, köttfärs, fläskfile, laxfileér och hel lax, rådjur, broccoli och förvällda grönsaker från trädgården
skafferiet: makrill i tomatsås, tonfisk i olja, kokosmjölk,  krossade tomater och  torkade  saker från trädgården ( stevia, grönkål, persilja, chilipulver)



Titel: Re: Basvaror i kylen, frysen, skafferiet
Skrivet av: pitch skrivet 2008.09.20 - 03:07:33
Hos idalinda
Kylen: 50-60 ägg, 2 kg ekosmör, 2 liter eko vispgrädde, 3-4 kg storeost ( 38%) , mezeyogurt
frysen: hinkvis olika bär, köttfärs, fläskfile, laxfileér och hel lax, rådjur, broccoli och förvällda grönsaker från trädgården
skafferiet: makrill i tomatsås, tonfisk i olja, kokosmjölk,  krossade tomater och  torkade  saker från trädgården ( stevia, grönkål, persilja, chilipulver)


du verkar ha en riktigt stor kyl/frys...
50-60 ägg? Tar en jävla plats hos mig...
Gör du av med dessa volymer /vecka eller /månad?
Det låter mer som ett osunt "sparande"


Titel: Re: Basvaror i kylen, frysen, skafferiet
Skrivet av: hemul skrivet 2008.09.20 - 03:19:33
Ha-ha! Jag köpte 150 ägg i stöten förut. Och jag är, till skillnad från idalinda, själv.  :thumbsup:


Titel: Re: Basvaror i kylen, frysen, skafferiet
Skrivet av: pitch skrivet 2008.09.20 - 05:01:21
Nice...
Även om jag fått frugan att anamma LCHF så går det inte åt mer än ca 20-30 ägg/vecka
Hur snabbt förbrukar/äter man upp 150 ägg...och till vad?


Titel: Re: Basvaror i kylen, frysen, skafferiet
Skrivet av: hemul skrivet 2008.09.20 - 05:58:45
Ägg står sig ju i många månader. Jag hade äggtant och ville inte att hon skulle behöva komma varje vecka. Köper jag i affärn köper jag bara 4-5 6-pack i stöten.


Titel: Re: Basvaror i kylen, frysen, skafferiet
Skrivet av: idalinda skrivet 2008.09.20 - 13:05:30
Hos idalinda
Kylen: 50-60 ägg, 2 kg ekosmör, 2 liter eko vispgrädde, 3-4 kg storeost ( 38%) , mezeyogurt
frysen: hinkvis olika bär, köttfärs, fläskfile, laxfileér och hel lax, rådjur, broccoli och förvällda grönsaker från trädgården
skafferiet: makrill i tomatsås, tonfisk i olja, kokosmjölk,  krossade tomater och  torkade  saker från trädgården ( stevia, grönkål, persilja, chilipulver)


du verkar ha en riktigt stor kyl/frys...
50-60 ägg? Tar en jävla plats hos mig...
Gör du av med dessa volymer /vecka eller /månad?
Det låter mer som ett osunt "sparande"

Vi är 5 (två vuxna och 3 barn mellan 10-16 år) så jag lovar att det går åt ...
Under en vanlig vecka  går det säkert 30-40 ägg -lätt- bottenlös-paj, pannkaka, vofflor , kokta ägg
handlar jag mer som nu på marknad lagar jag massa ägg-mat och fryser in  ( glass, hemul-bröd)

Smör går det åt säkert över ett kg i veckan till soppor, stekning, äggoch smör-röra och med makrill på frukosten
Vispgrädde , 2 liter räcker kanske inte till en hel vecka, när vi gör voffor vispar jag 6 -9 dl grädde, likaså till pannkakor, 3 dl vispar jag ibland till mosade bär
ost , enkel matematik 100g ost / person / dag  = 1/ 2 kg / dag  under en vecka blir det 3,5 kg / vecka.
Så mycket går det inte åt  kanske varje vecka, men kan förvaras länge.

Jag storhandlar kanske var 2-3 vecka med varor som kan lagras längre tid och fyller på ett par gånger i veckan yogurt, grädde, smör.
Grönsaker har jag just på på trädgården.

Kylen är en vanlig ca. 170 cm kyl , och känns faktiskt lite för liten ibland.
Frysen är lika stor men sedan har vi en stor frysbox till.

Jag köper varor hälst där/ då  det är billigt och bra kvalité och då måste man köpa i större mängder.


Titel: Re: Basvaror i kylen, frysen, skafferiet
Skrivet av: MiaP skrivet 2008.09.22 - 14:10:59
Jag brukar köpa 2 x 30 ägg, alltså = 2 äggflak. Det räcker ca 2 veckor till 2 pers. Och jag äter de flesta.
 :fridge_death: :dancing_chicken: :dancing_chicken: :fridge_death:


Titel: Re: Basvaror i kylen, frysen, skafferiet
Skrivet av: hemul skrivet 2008.09.22 - 14:31:34
Och jag äter de flesta.

Jo, det förstod  vi ju utan att du hade behövt säga det. :whistle:


Titel: Re: Basvaror i kylen, frysen, skafferiet
Skrivet av: MiaP skrivet 2008.09.23 - 11:24:21
Min gubbe äter gärna LCHF för han älskar grönsaker och har faktiskt gett upp potatis utom ibland. Men många ägg gillar han inte, han vill bara ha ibland på söndagsbrunchen med bacon till. :cheers:


Titel: SV: Basvaror i kylen, frysen, skafferiet
Skrivet av: Corny skrivet 2009.02.17 - 14:40:04
Ett flak ägg i veckan är ingenting här hemma! Tror att vi gör åt iaf 1½ per vecka. Minst ett iaf, beroende på hur många jag äter. Önskar att jag hade en kyl till bara ägg, då vi kan köpa flakvis på landet till bra pris, och det håller sig så länge. Eftersom vi bor i stan är ju allt annat dyrare och mindre färskt. Åtminstone med viss modifikation. Vissa äggulor flöt ut bra på sista laddningen från landet! Men de är ju inte dåliga för det! :)


Titel: SV: Basvaror i kylen, frysen, skafferiet
Skrivet av: Tina skrivet 2009.02.18 - 03:37:11
Jag köper nog ett flak ägg i taget och handlar 2 ggr i veckan. I min kyl fins förutom ägg alltid, bacon, fläsk, ostar av olika sorter, minst 2, smör, grädde, creme fraiche, majonäs, lomanders bea. Med det kommer man långt tycker jag. I frysen har jag lax, vildsvin, älgfärs, bär, svamp och massa kycklingklubbor till hundarna, lite grönsaker. I skafferiet, krossade tomater, tonfisk, makril, kokosmjölk, kallpressade oljor, soya, sambal olek, vinäger, finn crisp till maken som måste ha bröd, annat bröd till sonen, kaffe, the osv. I svalen har vi alltid vitkål och brocolli övriga grönsaker varierar efter vad vi ska laga.


Titel: SV: Basvaror i kylen, frysen, skafferiet
Skrivet av: hemul skrivet 2009.02.18 - 03:48:39
vildsvin, älgfärs

Livet är så orättvist.  :mad_roll:


Titel: SV: Basvaror i kylen, frysen, skafferiet
Skrivet av: Tina skrivet 2009.02.18 - 08:33:59
Nejdå, jag har slitit hårt för detta, jägarexamen, hårt slit i drevkedjan, för att inte tala om hur jobbigt det är att stycka osv.


Titel: SV: Basvaror i kylen, frysen, skafferiet
Skrivet av: hemul skrivet 2009.02.18 - 08:36:26
Men nu blev jag ju ännu mera avundsjuk!  :so_mad:


Titel: SV: Basvaror i kylen, frysen, skafferiet
Skrivet av: Tina skrivet 2009.02.18 - 12:37:00
Varför då?  :whink:


Titel: SV: Basvaror i kylen, frysen, skafferiet
Skrivet av: hemul skrivet 2009.02.18 - 21:49:36
För att du jagar, så klart.  :wave:


Titel: SV: Basvaror i kylen, frysen, skafferiet
Skrivet av: Tina skrivet 2009.02.19 - 01:20:33
Ja det förstås


Titel: SV: Basvaror i kylen, frysen, skafferiet
Skrivet av: hemul skrivet 2009.02.19 - 01:45:44
   :hunter:


Titel: SV: Basvaror i kylen, frysen, skafferiet
Skrivet av: Fjällmor skrivet 2009.02.19 - 06:15:05
 :clapping:

hemkokt buljong
renkött i alla de former
vildfångad fisk (som sik, öring, röding...)
smör
ägg
gräddost
grönsaker och örter (helst egenodlat)
bär
svamp

 :yeah: I love my life  :yeah:


Titel: SV: Basvaror i kylen, frysen, skafferiet
Skrivet av: Tina skrivet 2009.02.19 - 08:27:37
Nä nu är det min tur att bli avundsjuk. Vill du byta lite egenfångad fisk mot egenjagat vildsvin?


Titel: SV: Basvaror i kylen, frysen, skafferiet
Skrivet av: hemul skrivet 2009.02.19 - 09:15:09
             

                 :gaah:


Titel: SV: Basvaror i kylen, frysen, skafferiet
Skrivet av: Fjällmor skrivet 2009.02.19 - 11:01:23
Nä nu är det min tur att bli avundsjuk. Vill du byta lite egenfångad fisk mot egenjagat vildsvin?

JAAAA!

Jag har aldrig ätit vildsvin!

Vars bor du?

eller, vi kanske ska ta det över pm så inte hemul hamnar på hispan...  :crazy:

 :lol:


Titel: SV: Basvaror i kylen, frysen, skafferiet
Skrivet av: hemul skrivet 2009.02.19 - 11:11:42
Hamnar?  :crazy:


Titel: SV: Basvaror i kylen, frysen, skafferiet
Skrivet av: Tina skrivet 2009.02.20 - 02:20:59
Hihi nä varför det?
Jag bor i Stockholm så det är kanske lite långt.
Blir du glad nu Hemulen?


Titel: SV: Basvaror i kylen, frysen, skafferiet
Skrivet av: hemul skrivet 2009.02.20 - 03:06:25
 :nod-yes: