Fetbobbas Forum

Allmänt => Allmänt kostprat => Ämnet startat av: Bookia skrivet 2008.07.02 - 10:21:05



Titel: Kycklinglevermousse
Skrivet av: Bookia skrivet 2008.07.02 - 10:21:05
Jag köpte fryst kycklinglever, 500g påsar på Willys. Tänkte ge mig på Margaretas kycklinglevermousse (från KiF). Där säger receptet 400gr kycklinglever samt 2dl vispgrädde. Jag använde upp hela påsen, stekte upp levern och mixade med grädden. Resultatet blev en brun flytande sörja som inte stelnade ens efter 3 dagar i kylskåpet.
Med tanke på att den recepttråden är flera hundra inlägg lång och alla verkar ha lyckats med moussen, så undrar jag vafan jag gör för fel. Jag har följt receptet till punkt och pricka, den enda skillnaden är att jag hade 100gr mer lever. Det borde ju leda till att smeten blev MER fast, inte mindre.  :shake_head:


Titel: SV: Kycklinglevermousse
Skrivet av: MiaP skrivet 2008.07.02 - 23:14:59
Kan ju möjligen vara någon tillsats i Willys. Kolla vad den innehåller och jämför med någon annan när du går till typ Ica nästa gång. :puke1:


Titel: SV: Kycklinglevermousse
Skrivet av: hemul skrivet 2008.07.02 - 23:22:08
Du verkar ha allvarliga problem med att få saker att tjockna, Bookia.  :max-shock:


Titel: SV: Kycklinglevermousse
Skrivet av: Bookia skrivet 2008.07.03 - 12:55:00
Du verkar ha allvarliga problem med att få saker att tjockna, Bookia.  :max-shock:

Ja... :cry:

Jag fattar ingenting.  :bang_head:

Willys kycklinglever ska vara 100% lever, enligt innehållsförteckning. Och deras grädde är rent 40% grädde, inga tillsatser i någondera.   :neutral:


Titel: SV: Kycklinglevermousse
Skrivet av: hemul skrivet 2008.07.03 - 14:40:18
Det är det jag säger, ditt kök är i ett currykors.  :lol:


Titel: SV: Kycklinglevermousse
Skrivet av: Bookia skrivet 2008.07.03 - 15:04:43
Ja du......jag tror jag måste hålla med dig.

Lagade mat åt ett gäng i ett studentkorridorskök för två veckor sen.  I en gammal teflonpanna, jösses vad grädden tjocknade, jag fick späda det med mjölk och vatten. Helt otroligt.

Trodde att min tur hade vänt. Kom hem och testade att göra en gryta, hällde i vispgrädde, efter 3 sek hade det skurit sig.  :evil:  :bang_head:


Titel: SV: Kycklinglevermousse
Skrivet av: hemul skrivet 2008.07.03 - 15:05:49
Låna hem den där pannan och testa.


Titel: SV: Kycklinglevermousse
Skrivet av: Bookia skrivet 2008.07.03 - 15:11:45
Teflonpanna från IKEA, tror det är från den där 356 serien. Finns i Linköping. Så det blir nog inte möjligt. Särskilt med tanke på att det är killens enda panna. Singel kille och allt. Men han ska KANSKE börja på HiS till hösten, och då kanske jag kan sno den från honom över dagen. Får se.  :clown: