Fetbobbas Forum

Allmänt => Allmänt kostprat => Ämnet startat av: hemul skrivet 2020.10.04 - 08:53:43Titel: Fasta
Skrivet av: hemul skrivet 2020.10.04 - 08:53:43
Det är en ny stjärna på bloggande läkare-himlen. Sebastian Rushworth (https://sebastianrushworth.com/) heter han. Hans blogg är ganska ny, men han har hunnit med en hel del. Han måste ha förberett ett antal artiklar som han pyttar ut vartefter. Det tycks funka, för han har redan fått framträda i flera internationella TV-kanaler. När man ser, och hör, snuttarna inser man han han inte är varken engelsman eller amerikan, sitt namn och att han skriver på engelska till trots, utan äktsvensk. :tongue:

Hur som är han ganska intressant att läsa och flyger nog i lite högre sfärer än de andra. Och kanske är han lite farlig. För hans slutsatser stämmer väldigt väl med vad man vill höra, men det betyder ju inte att de är felaktiga. Sverige har flockimmunitet, att medicinera högt kolesterol är bullshit o.s.v.

Nu har han tagit en titt på periodisk fasta (https://sebastianrushworth.com/2020/10/03/time-restricted-eating-good-for-weight-loss/).

Det har gjorts en studie (of course!)...

So, what conclusions can we draw?

The 16:8 diet does not seem to work as a method for losing weight. The weight loss over twelve weeks was marginal
[...]
And what is worse is that that an unusually large proportion of the weight loss in the time restricted eating group came from muscle mass, and in particular skeletal muscle in the arms and legs.
[...]
As mentioned earlier, the authors had ties to companies that promote ketogenic diets and fasting. Based on that information, I would assume that they wanted the study to show a positive effect. If they wanted a positive study and got a negative one, then that suggests we can trust these results.Whatever else, I like his style!  :lick:
Titel: SV: Fasta
Skrivet av: Subcalva skrivet 2020.10.07 - 19:56:04
Väldigt trevligt när man stöter på nån ny i sin filterbubbla!  :whink:

Själv har jag precis hoppat på 5:2 enligt Luigi Fontana - man får äta "non-starchy" grönsaker och ett par matskedar olivolja för att hålla nere protein och kalorier. Inte roligt men jag är lätt desperat för jag har fått inflammation i min stortåled, dvs hallux valgus leden. Det är inte gikt och röntgen visar lätt artros. När jag provat att äta antiinflammatorisk kur (på recept) så har svullnaden gått ner och då har jag i princip inte ont alls. Tyvärr kommer svullnaden tillbaka så fort jag slutat kuren och då har jag svårt att gå, för att inte tala om att träna.

Jag vet att det inte finns några vetenskapliga bevis på att det har effekt på människor men att fasta två dagar i veckan är ju betydligt bättre för magen än vad antiinflammatoriska piller är. Än så länge har jag bara kört tre fastedagar. Efter den andra var jag inte svullen alls i foten  :w00t: men efter gårdagen är jag "normal"svullen  :hm-hm:

Nu ska jag åka på träningshelg och tänkte ta en omgång tabletter igen och då vet jag inte om jag vågar köra fastan samtidigt. Då kanske magen blir upprörd. Får se lite hur jag gör....


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: hemul skrivet 2020.10.09 - 00:51:49
Men vad tråkigt!  Jag har artros i yttre fingerlederna sen 10 år, vilket jag inte har ont av alls. Vilket jag ska vara "jävligt glad för", säger min läkare. Jag tror honom. Har nu även fått i småtårna. Det gjorde jävligt ont i en (1) tå när den angreps, men nu känner jag det bara ibland, när jag tar spjärn i vissa lägen. Var bara första veckan det var svårt att gå, men då gjorde det jävulskt ont, så jag fattar. :sad:

Jag inser att jag har haft otrolig tur. Hoppas verkligen att du kan komma tillrätta med din variant. Funkar inte fötterna är man ju helt vingklippt. Hade inte hört att fasta kan hjälpa. Har du provat med uteslutningsdiet, ta bort allt som anses vara inflammatoriskt?  


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: hemul skrivet 2020.10.13 - 01:49:06
Styrkelabbet kommenterar fastestudien.

Baserat på resultaten från den här studien har periodisk fasta inga fördelar jämfört med “normalt” ätande med tre mål om dagen utspridda över det vakna dygnet. Frånvaron av positiva effekter på några blodvärden och förlust av muskelmassa är inget som ställer periodisk fasta i något behagligt ljus. Vid en första anblick.

Resultaten är dock väldigt osäkra, eftersom studien inte kontrollerade deltagarnas kosthållning på något sätt bortom själva fastan, och även denna var självrapporterad. Många möjliga felkällor, med andra ord.

Även om studien inte ger stöd för periodisk fasta, går det definitivt inte att förkasta periodisk fasta med den som underlag heller. Den har alldeles för många begränsningar för det.


https://www.styrkelabbet.se/periodisk-fasta-for-viktnedgang-och-halsa/


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: Subcalva skrivet 2020.10.14 - 05:29:43
Jo jag vet att det inte finns nåt vetenskapligt stöd för att fasta eg skulle kunna ge några hälsofördelar men jag är lätt desperat och det känns ändå som en ofarlig grej att testa.

Jag har också börjat fundera på om det skulle kunna vara en sån grej som borelia. Jag hörde om en fd kollega fick problem med en fot och det visade sig vara just borelia. Min rumskompis på jobbet berättade om sin morbror som fick sånt problem med smärtor i ett ben att han var nära att få det amputerat som en sista utväg. En rätt nyutexad sköterska frågade till slut om de hade tagit boreliaprov och det var positivt. Så efter en antibiotikakur blev han helt bra och slapp amputation.

Ja du hör själv. Desperat är jag.  :rolleyes:


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: hemul skrivet 2020.10.15 - 05:10:53
Det blir ju så. Andra gången jag trampade sönder hälkudden, eller nästan, det gav samma symptom men utlöstes annorlunda, tror det egentligen var muskeln/senan uppifrån vaden som var körd, kunde jag bara gå mkt korta sträckor nästan ett helt år. Fick diska i omgångar för det gjorde så ont o.s.v. Sen tränade jag bort det med gåstavar, två promenader och det var nästan bra! Bara en lycklig slump, hade ingen tanke på att det skulle kunna hjälpa. Men det är ett helvete när fötterna gör så ont. Man bara sitter till slut.

Så jag förstår mycket väl varför du är desperat. Man provar ju allt tänkbart. Kan du tjata dig till ett borreliatest, tror du? Det är ju definitivt värt att kolla.

Prova stavar, förresten! Tror inte det botar i ditt fall, men det avlastar mycket mera än man tror det ska göra, särskilt om man försöker hålla lite fart. Och att hålla muskler o cirkulation igång måste vara positivt. Det enda jobbiga är tönt-/tantfaktorn och att det är svårt att bära nånting samtidigt om man inte har rygga.

Apropå prova allt möjligt, har du testat eller hört talas om kisel? "Köpte ut" åt en kompis med min City Gross-rabatt förra veckan (hink för hästar). Läste lite om det, och det påstås vara bra för hår, hud, naglar, bindväv och brosk. Ska köpa en hink till mig själv nästa gång man får 10-procentskupong. Inte så dyrt och hinken borde räcka länge. Risigare hår och torr hud har man ju fått och allt som kan gynna bindväv och brosk borde ju vara bra i vår situation.


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: Subcalva skrivet 2020.10.15 - 14:58:21
Kisel har jag inte hört om i sammanhanget. Mer info tack!  :nod-yes:

Glukosamin är ju annars sånt som man också ger till hästar för lederna men som inte visat nåt för människor i studier.
Har inte provat det men det är det jag funderat närmast på.Titel: SV: Fasta
Skrivet av: hemul skrivet 2020.10.15 - 21:03:36
Har ingen info mer än det som står på hälsokostsidor och hästsidor, ungefär det jag sa. Man kan väl anta att man inte skulle ge det till hästar om det inte funkade och funkar det för hästar så kanske det funkar för oss. Har faktiskt glömt vilken fantastisk effekt det var min bekant får av det. Den här hinken är det hon kör på ivf, den de alltså har billigare än andra på CG. 149 kr kostar den där. Kan ju vara värt ett försök. Den är rätt stor, större än en yoghurthink. Av motsvarande tillskott för människor ska man ta 1-2 tsk, så borde räcka länge. Ska ivf prova, iom att jag har alla problemen det räknas upp att det kan hjälpa mot. Bara starkare naglar skulle göra det värt det.
http://www.eclipsebiofarmab.se/produkt/kiselgur-forte/

Glukosamin har jag skippat. Tänker att jag får i mig ändå då jag använder buljong nästan dagligen.

Som vi pratat om förut är det enda jag vet tämligen säkert funkat för värk MSM. Kom du någonsin igång med det?

Det där med gåstavar, glömde säga att det jag kunde gå direkt med stavarna, med bara måttlig värk. Då var det så illa att bara en tur till soptunnan fick mig att behöva vila flera timmar. Så även om det inte botar ditt problem tror jag att det kan göra att du kan klara en promenad utan svår värk och det måste ju vara positivt i sig. Man känner rejält över skuldrorna efteråt i början. Fick aldrig träningsvärk, men sån där hulkig känsla och viss trötthet. Är ju inte fel att det området får lite träning också.

Såklart la ja av när jag väl ansåg mig botad. Det var jättedumt. Det hade positiva effekter på hållning och balans för mig också nämligen. Ska försöka ta upp det i vinter igen.


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: hemul skrivet 2020.10.15 - 21:15:04
Här står det att det hjälper mot Alzheimers också.  :lol:
https://www.medicinenet.com/silicon/supplements-vitamins.htm

Och här är en studie som verkar komma fram till att det har positiva effekter på hud, hår och naglar, det studien går ut på att studera.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4938278/
De nämner dock följande.
After that, several studies showed silicon participation in different mechanisms,
with positive results associated with higher concentrations of this element in the blood
in patients with osteoporosis, atherosclerosis, skin aging and fragile hair and nails


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: hemul skrivet 2020.10.15 - 21:33:24
Den här är kanske mer intressant.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2658806/

Tyvärr noteras också att "gifteffekt" förekommer. Grejerna de räknar upp vill man ju inte ha. Får försöka läsa det där mer noga.


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: hemul skrivet 2020.10.16 - 02:51:11
Kaliber drog igång en serie om fasta idag. I första avsnittet får man höra visdomsord från Både Martina Johansson och Ulrika Davidson. Mest citatvärt: "Jag är väl inte ansvarig för andra människor".  :tongue:

https://sverigesradio.se/avsnitt/1582403


Känner mer och mer att man kanske ska passa sig för både fasta och "silicon". Det första har ju aldrig varit påtänkt för mig. Skulle få en psykos redan första dan.  :confused3:


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: Subcalva skrivet 2020.10.16 - 05:14:25
Nu har jag ätit antiinflammatoriska i en vecka och dessutom varit på träningshelg. Den gick jättebra men i tisdags fick jag ont i höger knä  :cry:
Det här är inte kul! Nu har jag genomlidit två fastedagar till - inte heller kul - och känner mig jättedeppig.

Jag har MSM som jag köpte för flera år sedan. Jag körde det väldigt kort tid för jag kände ingen större skillnad plus att det var i pulver och smakar ruttet, dvs typ svavel  :lulz:
Men kanske skulle testa att köra det en sväng igen. Både kisel och MSM ser ut att funka för leder mm. Undrar vad skillnaden är?

Ska lyssna på ditt tips i helgen men är lite skeptisk till bägge damerna.  :lol:

Jag kontrar med ett svtplay-tips. Första avsnittet är Luigi Fontana med i
https://www.svtplay.se/sa-forlanger-du-ditt-liv (https://www.svtplay.se/sa-forlanger-du-ditt-liv)


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: hemul skrivet 2020.10.16 - 05:23:57
Fasta påverkar den kognitiva förmågan menligt, säger de. Och det är ju uppenbart i ditt fall. Du förstår inte ironi längre. Damerna blir så klart dissade!  :club_idiot:

Jag åt nog MSM ett tag innan jag märkte nåt. Jag blandar 1 tsk tillsammans med 2 tsk nyponpulver ett halvstort glas vatten och dricker på morgonen. Tycker inte det är äckligt. Nyponen gör det lite syrligt. Som sagt, smakar som svag Treo utan bubblor och Treo är ju gott. Du kanske gjorde för starkt. Även om du tycker det är äckligt, så kan du väl bara hälla i dig som medicin och dricka nåt annat efter. Vad är det för meserier!  :club:

Kiseln tror jag nu efter att ha läst på att man ska vara jäkligt försiktig med. Verkar närmast som att käka asbest och med liknande effekter. Magcancer, skador på njurar och hjärta... Nä, det där törs jag inte prova utan att veta betydligt mer.

Men vad är det här med knät nu då? Sprider sig skiten? Se till att få borreliatest gjort. Betala själv om det är det som krävs. Att kolla sånt som är botbart först är vettigt, innan det går för långt.  :nod-yes:Titel: SV: Fasta
Skrivet av: hemul skrivet 2020.10.16 - 09:53:21
Jag kontrar med ett svtplay-tips. Första avsnittet är Luigi Fontana med i
https://www.svtplay.se/sa-forlanger-du-ditt-liv (https://www.svtplay.se/sa-forlanger-du-ditt-liv)

Äsch. Skulle se det nu men det visade sig efter en stund att jag redan måste ha sett den. Men jag kommer inte ihåg vad de kom fram till. Ät mycket kolhdyrater anar jag från glimtarna som visades i början.


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: hemul skrivet 2020.10.31 - 04:37:36
Andra avsnittet är ännu roligare. Det avhandlar Sanna Ehdin, som tydligen förordar torrfasta nu. Just det, man ska inte dricka vatten heller.  :biggrin1:
Här är lite mer: https://sverigesradio.se/artikel/7576640 .

Hur går det med foten?  :rolleyes:


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: Subcalva skrivet 2020.11.03 - 03:25:43
Nja det är bättre men långt ifrån bra. Jag tror dessutom att det mest beror på att jag undviker att gå och tränar nästan inte alls  :angry:

Nä nu ska jag lyssna på fasteprogrammen - återkommer


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: hemul skrivet 2020.11.03 - 13:07:27
Gör nu som doktor hemul säger och köp dig ett par billiga gåstavar. De avlastar otroligt mycket och kommer säkert att göra att du kan motionera lite lätt utan att få ont. Jag kan tom halvspringa med mina, nåt jag absolut inte kan utan p.g.a. tjockisheten. Dessutom får man skitsexiga överarmar.  :cool:

Classe har för under 200. Betalade nåt liknande för mina på Lidl. Duger mina så duger säkert de här också.
https://www.clasohlson.com/se/G%C3%A5stavar-Asaklitt/p/Pr349260000

Om jag lyckas hålla det uppe nån längre tid ska jag unna mig bättre, men för att komma igång duger såna här billiga helt klart.


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: Subcalva skrivet 2020.11.04 - 03:48:54
Jag har absolut inget emot att prova stavar. Det kanske kan vara en bra hjälp eftersom jag inte kan skjuta ifrån med foten. Fast armarna är tveksamt om de kommer påverkas så mycket - de är snygga redan  :inlove: - men axlarna kunde gärna få bli lite mer bitiga  :lol:

Jag tror faktiskt jag sett ett program på nån playkanal om vattenfastekliniken. Nån kille som inte vägde nåt på slutet (tror han hade cancer) som blev helt virrig när han skulle börja äta. Han ville inte vara kvar på kliniken och då checkade de in honom på hotell i närheten och lämnade honom där utan övervakning plus att de inte informerade frun. På morgonen när de kom och skulle kolla till honom hittades han med sprucken skalle nedanför en betongtrapp. Han dog förstås men kliniken tyckte inte de kunde ställas till försvar. Han hade ju själv propsat på att åka därifrån.

Jag tycker Martina J och även Sannas inställning verkar vara likadan. De talar ju bara om vad de skulle göra och tycker de är tydliga med att var och en provar på eget ansvar. Med tanke på deras utbildningsgrad tycker jag det är en fruktansvärd cynisk inställning. Men det är klart - det är deras inkomstkälla och då gäller det att rättfärdiga den. 
:puke2:   :so_mad:


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: hemul skrivet 2020.11.04 - 04:51:51
Jo. "Jag är väl inte ansvarig för andra människor", som en känd hälsoprofil sa i programmet. :clubhead:

Det avlastar mucho! Jag kunde ju inte gå på trekvarts år med min halvkrossade hälkudde. Efter bara en halv km sådär haltade jag så svårt att det blev nästan omöjligt att gå, även om jag ignorerade smärtan. Två kvarter för att köpa mjölk var ett helvete. Det bara ömmade lite med stavarna och efter bara ett par turer var det i princip bra. Jag blir inte heller stel i korsryggen. När jag går utan kan jag knappt böja mig alls efter promenaden. Och man får visst sexiga armar! Se bara på bifogade bild hur mycket det tränar. I början kände jag att magmusklerna spände efteråt och kände mig hulkig över skuldrorna.

Här är fler bilder som visar samma sak.
https://www.google.com/search?q=nordic+walking+what+muscles&tbm=isch

Just den här bilden är lite felaktig,tycker jag. Att cykling inte skulle träna vaderna och att löpning inte tränar framsidan av låren köper jag inte.  :nonono:Titel: SV: Fasta
Skrivet av: Subcalva skrivet 2020.11.05 - 01:23:09
Om man använder vaderna mycket eller inte vid cykling beror mycket på hur man sätter foten på pedalen.
Om man har den som man "ska" (enligt cykelexperter - läs min man) så aktiveras inte vaden.
Om man däremot, som jag oftast gör, sätter den främre trampdynan på pedalen så blir det mer betydligt mer aktivering.
 :smile:


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: hemul skrivet 2020.11.05 - 01:39:45
Din man kan äta upp sin cykelpump. Det vet väl alla att man ska ha framfoten på pedalen! Det är bara gubbar med för låg sadel som trampar med hålfoten. :puke1:

Ivf framgår det ju med all önskvärd tydlighet på bilden att man får assexiga armar och skuldror av stavgång. :cool:


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: Subcalva skrivet 2020.11.07 - 05:15:26
Nu har jag varit iväg till fotspecialisten som också trodde det var artros.  :worried:
Så nu har jag investerat i snordyra skor och sulor...
Och så ska jag ringa VC och tjata mig till en sjukgymnast.
Fotspecialisten tyckte det var konstigt att jag inte blivit remitterad till en redan.

Och så får jag väl fundera på ett på gåstavar också...  :crazy:


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: hemul skrivet 2020.11.07 - 19:09:55
Vad sa han om knät då? Är det risk att det också är artros?

Beklagar verkligen. Får också ont i den stortåleden ibland på höger fot, men det är bara när jag gått med stavarna mycket, så jag tror inte det är artros, mer ovana vid att belasta den foten rätt (tar normalt tyngden på utsidan av foten), så ser det som positivt.

Hoppas verkligen att knät inte också är artros! Nu går du genast hit och gör en beställning! Jag har redan rekat att det är billigaste stället och den här sorten funkade ju för mig så den måste vara bra. De hade fri frakt förut, nu måste man handla för 300. Men det är bara att köpa två påsar. :guns:
https://www.happygreen.se/rawpowder-msm-destillerad-500g-pulver


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: Subcalva skrivet 2020.11.11 - 03:24:56
Nä hon trodde mer på överansträngning för att jag går konstigt för att undvika att det ska göra ont i foten.
Det kan jag väl iofs köpa.

Jag köpte en bytta MSM+C på hälsokosten. Tänkte jag testar en stund först och sen kan jag beställa från andra stället
Hur mycket tar du och när på dygnet?


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: hemul skrivet 2020.11.11 - 08:25:54
Ja, det var ju bra ivf. Min kompis, som var med här för länge sedan under namnet Marinda, är i en lite liknande situation. Har ont i ett ben/knä. Hon trodde det var överansträngning p.g.a. att jag värvade henne till Turf och hon började cykla mer än hon var van och köpte dessutom ny cykel. Det lät ju troligt. Men det blir bara värre och har pågått sedan mitten av sommarn. Hon funderar också på borrelia och har testat sig nu, men inte fått svar än. Hon har remiss till röntgen också. Hon lyssnar ivf på mig och har skaffat stavar. Hon upplever också att de avlastar så hon kan gå lättare.

Det där med hur mycket MSM man ska ta och när var snårigt att reda ut. Man ska ivf börja med en väldigt liten dos och trappa upp. 1 krm i veckan, tror jag det var. Det går att googla. NÄR man ska ta det var värre. En del säger att man inte ska ta på kvällen för att man blir pigg av det (märker inte jag). En del antyder att man ska sprida ut intaget över dagen. *Tror* det var när jag ätit full dos ett par veckor jag märkte att värken i handleden försvunnit.

Frågade på KiF och de flesta verkar ta en tsk och märker effekt av det. En del sajter rekommenderar mer, åtminstone en tid. Jag bestämde mig för att stanna på en lite rågad tsk (sånt vanligt plastmått) och tar alltihop på morgonen ihop med nyponpulvret. Skulle inte klara att hålla på och pytta med smådoser under dagen och hittar inget egentligt belägg för att det skulle vara bättre. Nyponpulvret förbättrar smaken, kan jag ju tipsa om. Om det har effekt vet jag inte, har ju inte ont av artrosen. Tar det förebyggande. Det är relativt billigt och det är ju belagt att det hjälper, så kanske kan det göra att man slipper framtida besvär. Du som redan har ont borde testa, tycker jag.

Det här käkar de flesta, även jag. Två tsk, har skrivit och frågat vad som är lämplig människodos. :tongue:
Det skiftar vilket ställe som är billigast, men jag prioriterar Widforss för att jag gillar dem. Just nu är det samma pris där och på Apotea. Fick hem en hink i kväll. Widforss har Budbee, vilket är mycket bekvämt.
https://www.widforss.se/back-on-track-nyponpulver-900-g


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: hemul skrivet 2020.11.11 - 08:44:51
När vi pratar tillskott, kommer du ihåg mina märkliga torrsprickor i handflatan? Förr hade jag supertorra händer på vintern, men det var ju utsidan, huden över knogar och leder som sprack. Fick bukt med det genom att vara noga med handskar och att smörja in mig, trots mitt motstånd mot båda. Men då kom de där konstiga sprickorna i handflatorna istället och de försvann inte på sommarn.

Det blev ju mycket bättre när jag började med potatismjöl, men inte helt bra. Det försvann däremot ett tag efter att jag började snaska C-vitamin i min Covid-panik. Mycket märkligt, både med potatismjölet och C. Huden är lite grov där nu bara, men inga sprickor.

Börjar fundera på om Pauling hade rätt, trots allt. Det är mycket skumt att C verkar vara som ett rött skynke för läkarvetenskapen. T.ex. detta med intravenöst C mot Covid verkar ju ha belagd effekt. En del sjukhus, inte bara i Kina utan även i USA, har ju använt det och det fungerar. Det finns så klart inga långa studier, men om folk som är döende blir friska är det gott nog för mig. När jag läst lite i C-vitaminboken jag fick i present från stället i England där jag köper en del tillskott och kollat upp några referenser blev jag tillräckligt övertygad för att beställa en jätteburk till. Tänker ha en oöppnad burk i reserv så länge Covid varar. Det är inga små doser man ska trycka i sig nämligen och det är ju inte läge att vänta på leverans eller ut på stan och shoppa om pesten drabbar.

Jag kommer också att testa det om jag blir förkyld - vilket just nu är samma sak, man kan ju inte veta om det är Covid. Det verkar belagt att symptomen lindras och sjukdomstiden blir kortare, även om effekten inte är enorm utom för vissa grupper. Jag har alltid långa förkylning, så även en procentuellt liten förkortning gör rätt stor skillnad.


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: Subcalva skrivet 2020.11.13 - 04:23:28
Jag kör fortfarande potatismjöl de dagar jag inte har 2-dagar nuförtiden. Tycker jag har mindre självsprickor men en envis på tummen blir jag aldrig riktigt av med  :cry:

Ja det där med c-vitamin verkar vara väldigt kontroversiellt har jag förstått även om jag inte läst in mig på det ordentligt.

Och covid... suck  :worried: Det är verkligen deppigt nu. Jag köpte en ostkalender idag för att pigga upp december åtminstone  :inlove:


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: hemul skrivet 2020.11.13 - 10:14:41
Är det en kalender med små ostar bakom rutorna? :surprised:

Covid suger fett med stjärt! Speciellt för mig just nu. Men tar det en annan gång. Undrar om det där med C beror på att många "köpte" Paulings teorier - fick han inte Nobelpris två gånger? Under min uppväxt var C grejen! Apelsin skulle man ha när man var förkyld. Sen blev Paulings teorier falsifierade och då kanske skammens rodnad spred sig lite här och där och sedan har ingen tordats ta i det. Och nu kanske det visar sig att det är falsifierarna som blir falsifierade.

Undrar om det kan vara en dosfråga? Man kanske inte körde med så höga doser som Pauling tyckte när man gjorde studier på det?

Jag vet inte mycket heller. Men om man från välrenomerade amerikanska sjukhus vittnar om att patienter som inte hade långt kvar blev bra på ett par dar, då tror jag faktiskt på det. Det finns ju noll och ingenting att tjäna på att mångla C, så varför skulle man ljuga om det?


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: Subcalva skrivet 2020.11.14 - 00:30:34
Mmm 20 gram ost per dag ända till julafton   :yay:

Får väl hoppa över på fastedagarna dock - kanske  :redface:

Jag har inte tappat så väldigt mycket i vikt, cirka 3 kg men nästan 5 cm runt midjan.
Trots att jag eg bara gått upp 3-4 kilo så har det känts i magen på så sätt att jag inte kunnat dra in magen mer än nån cm.
Tror det varit sånt där fulfett runt organen och trots det ringa vikttappet kan jag plötsligt dra in magen.
 :thumbsup:


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: hemul skrivet 2020.11.14 - 06:13:09
Du kommer att bli TJOCK av all osten!  :nod-yes:

Ledsen att göra dig besviken, men jag kan dra in magen jättemycket och jag har muminmage, så det måste vara massor med fulfett där.

Kan glädje dig med att jag har fruktansvärd träningsvärk i ryggen. Hela ryggen, från svanken till skuldrorna. Tror aldrig jag haft det förr. Men det måste vara träningsvärk, är inte speciellt stel eller så, nåt jag annars är van vid att drabbas av. Mitt eget fel. Har börjat gå längre men lite långsammare med stavarna istället för att sprinta korta sträckor nu. Borde vara bättre för mina syften, tänker jag. Igår när jag vaknade var det så där. Tänkte på om det kunda vara den långa stavpromenaden kvällen innan, men beslutade att det berodde på att jag blivit kall under natten, hade sparkat av mig och har dragigt, så sånt händer. Efter en värktablett och normal inomhusrörlighet under dagen hade det släppt till kvällen. Så jag ger mig ut på en lika lång promenad igen. Skulle jag INTE ha gjort!  :clubhead: :laugh:

Rätt häftigt ivf, nu när jag bestämt mig för att det är träningsvärk och inte oroar mig för det. Det visar ju verkligen hur stor del av muskulaturen som fått sig en genomkörare. Är så glad över detta med stavarna. Har inte kunnat gå så här långt utan att få ont i fötter och korsrygg på decennier. Och jag går så mycket bättre utan stavarna också. Känner mig längre, säkert för att jag rätar upp mig och använder magmusklerna. Inne märks det jättemycket att jag står rakare och belastar både benen jämnare, när jag står framför diskbänken t.ex.  :thumbsup:

Ska försöka hålla utkik på Black Friday fast jag hatar det. Ska skaffa riktiga gåstavar. Det är ju värt att satsa på och jag har fattat nu att mina inte är optimala, mest handledsremmen det hänger på. Man ska inte gå och pinhålla i stavarna utan liksom slänga dem efter sig, släppa greppet, och sen fånga upp dem igen och för det krävs mer än enkla remmar. Låter krångligt, men det har visst rätt stor betydelse.

Märkligt ändå, jag gick sex år på rehab. Det mest positiva var när övningarna inte hade någon effekt. De som hade effekt gjorde det värre. Man kan ju tycka att en sjukgymnast borde ha kunna kläckt idén att stavar kanske skulla hjälpa. Inte rocket science direkt - när man väl kommit på det.


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: Subcalva skrivet 2020.11.14 - 21:49:06
Fast du gör mig inte besviken  :whink: Att du kan dra in magen betyder ju att du inte har en massa fett inne bland organen. Normalt sett lagrar ju kvinnor fettet utanför buken och män generellt mer innanför. Bara för att man har muminmage betyder det inte per automatik att man har farligt fett.
 :tongue:

Peppar peppar så är jag mycket bättre i foten. Vilket iofs förmodligen beror på att jag knappt tränar och eller går något alls nuförtiden. Det är fortfarande lite ömt och varmt runt leden men håller nu tummarna hårt för att det lägger sig helt och hållet.
 :nod-yes:


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: hemul skrivet 2020.11.15 - 00:05:24
Men fettet utanpå muskelkorseletten motsvarar inte på långa väger volymen på bulan!

Vad bra! Ibland är ju faktiskt vila det bästa. Och stavgång, förstås. :tongue:


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: hemul skrivet 2020.11.16 - 13:31:14
Titta vad jag hittade! Nice ass! :sex:

(http://nordic16.n.o.pic.centerblog.net/NORDIC-WALKING-ANIMATION-x-480.gif)


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: hemul skrivet 2020.11.17 - 09:46:28
Nästan alla såna där bilder är fel. Jag har läst att magmusklerna också tränas och det kände jag väldigt tydligt själv i början.

Här är ett par mer rättvisande bilder.  :lol:

(https://i.pinimg.com/564x/ba/58/f6/ba58f64fe89b912dc076e68694cea817.jpg)


(https://images.squarespace-cdn.com/content/v1/5c73fe68bfba3e4d13a3b6b4/1560277082831-K74N4TCZMMT1PQMGBRJB/ke17ZwdGBToddI8pDm48kJgAtCMsACu9VvnHw7h05rVZw-zPPgdn4jUwVcJE1ZvWQUxwkmyExglNqGp0IvTJZUJFbgE-7XRK3dMEBRBhUpx9Wvpn6nzVutBqSsR7h7F7FpQZsXTk60RBHaJzirVJYudH6zF16GPnknwLniUYoqE/bf317a19df8387d0f5dc7f0e71b0fe45.jpeg.max600.jpg?format=750w)

(https://i.pinimg.com/564x/bb/7e/a5/bb7ea5e2c2974df6c1e3c472442915ed.jpg)

Idag lyckades jag ta en shoppingrunda på stan med stavar. Och ryggsäck. Det är problemet, att det är svårt att bära ens den lättaste kasse.


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: hemul skrivet 2020.11.18 - 11:44:16
Och här ser du rätt outfit och pose för aktiviteten!  :surprised:

Jag har beställt alltihopa. :nod-yes:

(https://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/02/06/article-1249000-07DC233D000005DC-566_468x699.jpg)


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: Subcalva skrivet 2020.11.19 - 16:58:04
Wow vilken hållning!  :clapping:

Har du köpt några nya stavar?
Jag har inte kommit mig för ännu   :redface:


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: hemul skrivet 2020.11.19 - 17:10:09
Ja, det har jag. Bestämde mig för ett par, av vilken orsak vet jag inte riktigt, och hade span på dem på en engelsk sajt som har lägsta pris-garanti. De annonserade att priset snart skulle sänkas för att matcha att nåt annat företag skulle ha en drive. Kollade flera gånger per dag. Så plötsligt hade priset gått upp över £20! Efter ett tag insåg jag att de redan körde Black Friday och man fick 15% på alla grejer. Så då höjde de priset motsvarande först... Då blev jag trött och köpte från en annan sajt, till samma pris som jag först sett men dubbelt så dyr frakt. Hade tänkt vänta till Black Friday, men det är ju inte säkert de kommer med och vill gärna få dem nu medan jag är på och innan snön kommer.

De är redan under tranport i Sverige, så jag hoppas få dem innan helgen.  :inlove:
https://www.leki.co.uk/nordic-walking-trail-running-c193/leki-smart-traveller-carbon-2-0-nordic-walking-poles-pair-p2293

Det är en riktig djungel detta. Olika material och konstruktion. Vill man gå i terräng kan man inte ha samma stavar utan måste köpa treckingstavar... Alltså, man kan ju gå på en skogsstig med Nordic Walking-stavar, men om ska gå mer obanat eller i fjällen. Dels är det handremmarna som skiljer och såklart piggen därnere. Men jag tror också treckingstavar är kraftigare, gjorda för att hålla om man stödjer sig på den eller använder dem för att häva sig upp på något. Gåstavar är mer en sportgrej som man använder som påpetare, man tynger inte på dem direkt. Vi får väl se till sommarn. Min räckvidd är så mycket större med stavar än utan att jag kan mycket väl bli sugen på såna också. Dyrt är det, men kan de bota vad 6 års rehab inte kunde så får det väl kosta.

Jag har gått ungefär en timme varje kväll ett tag nu. Jag har inte kunnat gå så långt dagligen förut. Har fått alltför ont för det. Har jag gjort det en dag så har jag inte gått eller stått mycket nästa dag. Så det är oerhört peppande för mig. Kan också stå mycket längre utan att få ont, typ framför diskbänken. Måste vara för att jag tränat mage och rygg och fr.a. att jag står med mer jämn belastning på fötterna. Och jag kan ligga på rygg i sängen! Det känns fantastiskt!  :inlove:Titel: SV: Fasta
Skrivet av: Subcalva skrivet 2020.11.19 - 20:54:46
Det låter ju fantastiskt bra!  :yay:

Jag måste gå och lämna in cykeln imorgon för att byta till dubbdäck och det ligger nära där jag var och kollade foten och jag tror de har stavar där. Kanske går in och kollar in sortimentet där.


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: hemul skrivet 2020.11.20 - 01:16:17
Ja, det har löst upp stelheten jag haft i höger sida. Jag har ju kunnat ligga på rygg, men iom att musklerna varit sammandragna i sidan har jag liksom legat lite i en båge, och det har känts konstigt och obekvämt. Är även mkt bättre i höger överarm som jag haft problem med sedan armbrottet. Den andra armen - jag överansträngde nån muskel när jag höll på med böjövningarna och tryckte på med andra armen.

Det med lutningen forstod jag redan innan är en ond cirkel. Balansen och att jag går fel gör att jag lutar som gör att musklerna blir stela som gör att jag måste luta. Ju längre jag gått och ju tröttare jag blivit, desto mer har jag lutat. Stavarna verkar angripa detta från två håll. Minst.  :lol:

Men för dina syften är det väl mest det med avlastningen och det funkar ju som sagt också väldigt bra.

Nu är jag bara sur på Postmord. De kom till Sverige i förrgår morse och det står fortfarande bara "Transporten har påbörjats". Beställde i söndags, skickades i måndags, kom till Sverige i tisdags morse och sen blir det stopp i röret. Express, står det. Jojo.  :sneaktongue:


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: Subcalva skrivet 2020.11.21 - 16:26:23
Inte blev det några dubbdäck i torsdags. SMHI gick ut med klass1 varning och jag höll mig inne hela dagen. Det visade sig vara rätt beslut då vi låg på topplistan över kraftigaste blåsten i landet. Mer än 23 m/sek - livsfarligt att cykla i  :shock:

Och igår när jag väl kom iväg hade de bara öppet på förmiddagen. Stavgångsaffären alltså. Cykelmojjen hade öppet och bytte snällt mina däck MEN. När jag cyklade därifrån skulle jag passa på att hämta ett paket. När jag var nästan framme skulle jag bromsa och det smällde liksom till i cykeln och det låste sig helt och jag for av cykeln men lyckades som tur var landa på fötterna. Först hade allting bara låst sig men efter att ha vickat lite fram och tillbaka så kunde jag åtminstone leda cykeln. Så det blev en promenad på kanske totalt 2 km. Först hem med paketet och sen till cykelmojjen igen. Normalt sett är ju 2 km ingenting men jag har ju inte gått ordentligt sen i somras. Det gjorde rejält ont i foten igår kväll innan jag gick och la mig men faktiskt mer i hälen plus framsida vad så det var nog mer ovanan än att jag förvärrat artrosstället. Hoppas jag 
:lol:


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: hemul skrivet 2020.11.22 - 03:00:39
Men vad läskigt! Vilken tur du hade! Du kunde ju ha slagit dig fördärvad eller brutit nåt.  :shock:
Vad var det som låste sig på cykeln då? Visste inte ens att det kunde bli så.

Om du tittar på stavar sen kan jag tipsa om att jag tror utformningen av "tassarna" är viktig. På de jag beställt är  de vinklade så man (förhoppningsvis) får bra grepp när staven är vinklad bakåt.
https://www.leki.co.uk/images/smart-traveller-carbon-2-0-nordic-walking-poles-pair-p2293-23251_image.jpg
Så är det inte på dem jag har nu. Nu när jag använder dem mer rätt än jag gjorde i början märker jag att jag inte kan föra staven så långt bakåt som jag vill, för då slinter den bara, särkilt på asfalt eller plattor. Har suttit och kollat på en massa instruktioner och det är meningen att staven ska så långt bak som möjligt, så armen blir helt rak. Det går inte med de billiga jag har, tappar greppet långt innan. Så det är nog en viktig grej. Men är de tillräckligt billiga, som mina, så duger nog vad som helst för att prova på, men då ska man vara beredd att byta upp sig om man fastnar för det.

Passar på att tala om att forumet kommer att flytta. När vet jag inte än. Yupapa, vår värd, ska lägga ner verksamheten. Men han kommer att behålla en privat server och vi får hänga med dit. Men jag kan inte förvänta mig samma blixtsnabba hjälp om nåt krånglar. Bara så du vet, ifall forumet är nere eller det är nåt annat strul. Bra att vi får följa med ivf. Hade nog inte orkat med att flytta till nytt webhotell och inte velat ha kostnaden heller, som det är nu. Och jag tycker det är roligt att ha tillgång till en server att leka med och prova grejer på, så jag är väldigt tacksam.  :inlove:


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: Subcalva skrivet 2020.11.23 - 01:39:17
Lite osäkert exakt vad som hände faktiskt men förmodligen en skruv som inte var ordenligt fastsatt på bromsanordningen och det i sin tur gjorde att växelvajern drogs bakåt i hjulet och spändes åt och det var det som gav tvärniten. Ja det kunde gått väldigt illa men nu gick det ju bra som tur är  :smile:

Jag ska försöka ta tag i att köpa stavar. När jag var och fixade cykeln så var affären stängd så jag får ta en extra tur nästa vecka
Hittade en sida här med en massa info om stavgång http://www.stavgang.se/index.html (http://www.stavgang.se/index.html)


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: hemul skrivet 2020.11.23 - 08:16:12
Har du navväxel eller utanpåliggande? :crazy:

Ja, den där sidan läste jag också. Men den är lite skum. Mina stavar har inte rört sig en millimeter under helgen. Men de finns ivf på "utrikesterminalen, Stockhom", så det är kanske chans att jag får dem på måndag ivf.

Förresten, Sebastian, som gjort ett par obehagliga (närmast människoföraktande) inlägg på sistone, har nu skrivit positivt om curcumin/grukmeja. Nåt du testat? Man blir tokig på detta med alla tillskott som kanske/kanske inte hjälper.  :clubhead:


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: Subcalva skrivet 2020.11.25 - 05:03:20
Det är en 7-växlad navväxel.

Gick för att köpa stavar idag men de hade bara en sort kvar vilket var en fjädrande stav. Är inte säker på att det är det bästa för mig så jag måste tänka lite till  :whistle:

Jag äter just nu gurkmeja- och kollagenkapslar. Alltså var för sig. Vet inte om jag tycker de hjälper tillräckligt....
Men studierna verkar ju visa att smärtan dämpas men går inte bort helt.

Jag vill ju bara bli bra i foten  :worried:


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: hemul skrivet 2020.11.25 - 12:56:52
Det är en 7-växlad navväxel.

Kankse blir annorlunda. Förökte tänka hur det skulle kunna hända, men då tänkte jag  på utanpåliggande. Jag har faktiskt båda sorter (ja, samtidigt). Använder sällan navväxeln, men det hände en vinter att växelvajern till den frös. Men det enda som blev då var att jag inte kunde växla. Kan du fråga här du hämtar cykeln exakt vad som hänt? Jag kommer att vara rädd i utförsbackarna om jag inte får veta.  :shy:

Tur hade du ivf. När jag bodde hemma fick jag en gång in en kasse som hängde på styret i framhjulet. Jag flög. Och då var jag nästan vid toppen av stans värsta backe, stod på tramporna och segade mig upp. Flög inte av helt, landade med härligheten rakt på muttern som håller fast styret. Det gjorde väldigt ont. :shy:

Citat
Gick för att köpa stavar idag men de hade bara en sort kvar vilket var en fjädrande stav. Är inte säker på att det är det bästa för mig så jag måste tänka lite till  :whistle:

Nej, nej!  :max-shock: Det var de där som heter Bungy Pump eller Body Pump eller liknande va? De dyker upp överallt, men sällan på dedikerade stavbutiker. Min kompis gick på nåt deal på såna. De är jättekonstiga att gå med. De ger extra belastning, finns med olika många kg extra, man ska pressa ner en fjäder eller nåt. Kanske funkar om man redan är väldigt van och vill ge armarna extra träning, men man kan fan inte gå naturligt med dem, jag har provat dem. Kompisen kom aldrig igång för det var så svårt. Så vill du ha såna kan jag nog fixa bra pris på ett par i princip oanvända.  :lol1:

Sen finns det det som kallas dämpning också. De fjädrar de bara litegrann och ger inte extra belastning. Men jag valde bort det. Tror det också gör det svårare när man är nybörjare och det verkar inte så populärt. Många verkar uppleva att det taktila försvinner. Kanske viktigare med vandringsstavar att man behåller känselspröten, men tror nog det spelar in för Nordic Walking också.

Kolla på nätet - Black Friday nu.

Citat
Jag äter just nu gurkmeja- och kollagenkapslar. Alltså var för sig. Vet inte om jag tycker de hjälper tillräckligt....
Men studierna verkar ju visa att smärtan dämpas men går inte bort helt.

Hade helt glömt gurkmeja. Man kanske borde... Usch vad jobbigt det börjar bli. Läste du det jag skrev om D och covid i den andra tråden? Är ivf jätteglad att jag äter det nu! Funderade på att sluta i början på året, eller skära ner, men det blev inte av.

Citat
Jag vill ju bara bli bra i foten  :worried:

I know the feeling...  :worried:


Och mina stavar kommer aldrig! Har stått samma på spårningen sedan i fredags.
Item Received
STOCKHOLM UTRIKES, Sweden
Och på svenska spårningen står det EXPRESS.

De ska tranporteras 7 mil...


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: Subcalva skrivet 2020.11.26 - 05:27:39
Bra du är tydlig  :lol1: Då ska jag absolut inte köpa fjädrande stavar.


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: Subcalva skrivet 2020.11.26 - 05:37:51
Men vad tror du om nån från den här sidan?
https://stavgangsbutiken.se (https://stavgangsbutiken.se)


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: hemul skrivet 2020.11.26 - 16:23:55
Jag vet inte. Är väl ingen expert heller!  :crazy:

Men jag *tror* inte det där är så kända märken. Har bara sett dem på den sajten. Men jag tror inte heller det skiljer så himla mycket i funktionalitet på olika stavar, bara de är lätta, har bra handremmar och tassar. Det är nog mer detaljerna som skiljer. Som att några har superbra handremmar (som en del gillar och andra inte). Några andra har världens smartaste låsmekanism o.s.v.. En del användare svär på att alu är bäst, andra vill ha kolfiber. Därför jag valde en mix av materialen, eftersom jag inte vet.  :lol:

Mina kom igår och jag hade omedelbart sönder dem. Låsmekanismerna ballade ur p.g.a. att jag följde instruktionerna... Men det håller på att lösa sig i samarbete med supporten (som svarade inom en timme efter 19 i går kväll). :inlove:

De är ivf väldigt fina. Superlätta, känns nästan konstigt. Handtagen är mycket tunnare än på mina gamla, superbra! Var orolig att de skulle vara för tjocka iom att det är unisex. Kan vara jobbigt att greppa karlsaker med sina små tassar ibland. Hann bara testa inne innan jag hade sönder dem, men "handskremmarna" var verkligen bekväma! Staven liksom sitter som gjuten av sig själv. Mina har också en snabbmekanism så man lätt kan klicka loss handsken från staven. Tror jag är väldigt bra. Man kommer ju att behöva snyta sig, fippla med mobilen och allt möjligt och då vill man inte ha en stav hängande från handen. Enklare att bara ta loss handsken än processen att spänna upp och dra ur handen och sen sätta fast allt igen.Titel: SV: Fasta
Skrivet av: hemul skrivet 2020.11.26 - 16:28:29
Jo, mina har en smart grej till, Smart Tip eller vad de kallar det. Man behöver inte ta bort gummiploppen (vilken man så klart skulle tappa bort inom en månad) om man vill ha piggen ute. Man lossar en spärr därnere och drar upp gummipluppen. Då tränger piggen ut genom pluppen. Staven är alltså fortfarande precis lika lång eftersom det är gummitassen som skjuts upp och inte piggen som kommer ut. Visste inte hur det funkade innan jag fick stavarna och blev glatt överraskad. De är duktiga på att berätta om vilka finesser deras grejer har, men beskriver inte vad de egentligen gör.


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: Subcalva skrivet 2020.12.07 - 06:07:55
Nu har jag kört 5:2-fasta i 10 veckor tror jag med nån halvvecka nånstans i mitten.

Jag har inte fått den påverkan på inflammationen i tåledan som jag hade hoppats på men har gått ner i vikt lite. I början var det inte mycket som hände. -2 hekto kunde vara +2 hekto veckan därpå och när jag var iväg på träningshelg så blev plus 2 kg(!) trots att jag snarare åt mindre än vad gör hemma normalt sett. Men den senaste månaden har det varit ca -5 hg i veckan och totalt 6 cm i midjan och -5 kg totalt.

Det är förstås väldigt skönt men jag vill ju ändå ha mer effekt på foten. Men trots att den fortfarande är svullen, lite varm och gör ont så är det faktiskt ändå ngt som känns bättre. Jag har svårt att gå ute för knät är fortfarande lite överansträngt och knakar obehagligt vid varje steg.   :thumbdown: Men jag lever på hoppet ändå  :crazy:


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: hemul skrivet 2020.12.08 - 02:02:09
Det är ju jättebra viktnedgång! Men behöver du gå ner så mycket?

Om du nu är överbevisad om att fasta inte har effekt på artrosen, ska du lägga av då eller?

Citat
Jag har svårt att gå ute för knät är fortfarande lite överansträngt och knakar obehagligt vid varje steg.

Ahem... stavar...


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: Subcalva skrivet 2020.12.10 - 04:17:34
Ja jag behöver absolut gå ner i vikt. Jag har alltid guppat lite upp och ner plus minus 3 kilo men de senaste två åren har jag sakta klättrat uppåt i vikt. Och så var det där med att jag plötsligt inte kunde dra in magen vilket jag alltid kunnat gjort tidigare.

Och även om inte fasta specifikt hjälper mot artros så är ju viktnedgång i princip alltid positivt för hälsomarkörer och kan ju göra sitt till. Jag har knappt ett kilo kvar till bmi 25 vilket känns som ett bra mål att försöka hålla sen.

 :smile:


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: hemul skrivet 2020.12.10 - 13:16:09
BMI 25... du väger alltså runt 70 kg.  :lol:


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: Subcalva skrivet 2020.12.12 - 21:55:08
I wish, men nej 70 känns väldigt långt bort. Men jag skulle vara väldigt nöjd om jag kan landa på 75 med mer muskler än vad jag har idag. Fast jag har i princip inte tränat nånting förutom armhävningar på knä sen i början på oktober.

 :cry:   :worried:


Titel: SV: Fasta
Skrivet av: hemul skrivet 2020.12.12 - 22:00:43
Då är du kortare än jag t.o.m.!