Fetbobbas Forum

Recept => Matbröd och degbaserade rätter => Ämnet startat av: hemul skrivet 2017.12.04 - 23:45:06Titel: Glutenfritt - EJ KOLHYDRATFRITT
Skrivet av: hemul skrivet 2017.12.04 - 23:45:06
Jag hjälper till med fikat i ett sammanhang där det finns behov av glutenfritt ibland. Är less på att bara ha såna där riskakor för dem som inte äter gluten och vill inte köpa sånt där specialmjöl heller. För oss om inte vill äta bröd alls är det kört. Tänkte om fler har samma behov, så jag lägger ut receptet.  Det är en slags tacobröd. Tycker det blev jättegott. Lite segt. Halvmjukt. Går inte att rulla men väl vika ihop. Kan gå sönder i vecken. Tog olivolja istället för raps, och det var inte fel. Bovetet slog inte igenom sådär som jag tycker det brukar göra. Eller också fick jag tag på ovanligt smaklöst mjöl. Fin smak av majsmjölet. Och fin färg.


https://www.svt.se/recept/egna-tacobrod


8-12 kakor

    4 dl vatten
    2 dl
    bovetemjöl
    3 1/4 dl
    majsmjöl
    1 msk
    äppelcidervinäger
    ½ tsk
    salt
    ½ dl
    rapsolja + (rapsolja till stekning)

Så lagar du

1. Lägg alla ingredienser i antingen en hög blender och mixa tills slätt eller i en skål och mixa med en stavmixer. Det går också bra att blanda ihop alla ingredienser för hand i en skål, det tar bara lite längre tid att få det slätt.

2. Värm en gjutjärnsstekpanna över medelvärme med lite rapsolja i. När pannan är varm häller du i ca 1/2 - 3/4 dl smet (justera beroende på önskad storlek) och sprider ut det snabbt med baksidan av en stor sked.

3. Stek tills den ytan är helt torr då du vänder brödet. Stek den andra sidan tills den fått några bruna karakteristiska tortillafläckar. Lägg färdiga bröd på en tallrik täckt med en kökshanduk under tiden du steker resterande bröd.

Tips: Gör många och frys in till framtida tacokvällar!Povade att göra på plåt i ugnen för att det skulle gå fortare, men det gick inte alls det. Så stekpanna ska de va!