Fetbobbas Forum

Infosektionen => Marknadsundersökningar => Ämnet startat av: hemul skrivet 2017.11.13 - 21:09:19Titel: Salt utan tillsatser
Skrivet av: hemul skrivet 2017.11.13 - 21:09:19
Min ICA har haft både Jozo och Falk grovt havssats utan tillsatser. Först slutade de med den ena, och sedan med den andra. Men titta vad jag hittade på Bodystore, Örtekräm grovt atlanthavssalt, 28 kr för ett kilo, fri frakt. Inga tillsatser och bra pris också. Finns även som finmalet för den som vill ha det.
https://www.bodystore.com/urtekram-atlanthavssalt-grovt-1-kg

Nu är jag inte helt övertygad om att oraffinerat är bra. Lär ju vara en hel del man inte vill få i sig i havsvatten också... Själv är jag egentligen bara ute efter kvarnsalt utan tillsatser. Om det är gott vet jag inte, har just beställt en påse.


Titel: SV: Salt utan tillsatser
Skrivet av: hemul skrivet 2017.11.16 - 18:04:34
Det var gott. Milt och fint. Men det är liksom fuktigt, så det ser lite märkligt ut i man glaskvarn. Känns liksom mjukt när man mal, men det funkar, även om det inte blir precis som det brukar.


Titel: SV: Salt utan tillsatser
Skrivet av: Subcalva skrivet 2017.11.16 - 19:27:53
Jag har testat havssalt och just att det är svårt att strössla över maten ogillas av vissa i familjen...  :whistle:


Titel: SV: Salt utan tillsatser
Skrivet av: hemul skrivet 2017.11.16 - 19:37:58
Men köp finmalt då. Eller ha det i kvarn.

Inbillade mig faktiskt att jag kände smakskillnad även i mat, som jag just åt. Köpte ett havssalt på invandrarbutik förr, men det försvann för en 7-8 år sedan. Det var vitt och torrt, men det var också märkbart godare än vanligt salt. Minns att jag brukade gå och nalla ett korn (grovt salt) och lägga på tungan bara för att det var gott. Kommer jag nog att göra med detta också. Det är någ med att vissa saltsorter smakar mindre skarpt som gör dem godare, tror jag. I det här fallet kan det ju också bero på att det är oraffinerad. Borde ju ha lite bredare smakspektrum, för att låta som ett matnördspretto. :biggrin1:


Titel: SV: Salt utan tillsatser
Skrivet av: berittis skrivet 2017.11.17 - 19:52:05
Jag köper Urtekrams oraffinerade havssalt. Lite grått, fuktig känsla. Här finns det på ICA Kvantum.


Titel: SV: Salt utan tillsatser
Skrivet av: hemul skrivet 2017.11.17 - 22:35:22
Visst är det gott? Men jösses vad många tag man får ta med kvarnen. Det ser ut som om det regnar ner lika mycket som vanligt, men tydligen inte.

Hade inte noterad att Bodystore har fri frakt utan krav på att man ska köpa för en viss summa. Superbra. De har faktiskt en hel del mat. Har ju kört på Örtekräms ekologiska majsmöl ett tag som mjöltillsats i bröd och om man vill reda nåt. De hade det på Hemköp, men har slutat med det nu. Mycket billigare på Bodystore också.


Titel: SV: Salt utan tillsatser
Skrivet av: hemul skrivet 2017.11.24 - 13:32:35
Bodystore har 20% på hela sajten. "Hela veckan" skrev de i SMSet som kom idag. Vad det betyder vet jag inte. Man tjänar väl inte många kronor på salt, men det kan ju vara annat som fattas.