Fetbobbas Forum

Allmänt => Babbelboxen => Ämnet startat av: hemul skrivet 2016.10.25 - 09:22:39Titel: Byxproblem igen
Skrivet av: hemul skrivet 2016.10.25 - 09:22:39
Måste köpa varma brallor. Jag har ett par softshellyxor som har varit bra, men jag har haft dem i 3-4 år och jag tror de börjar ge upp funktionsmässigt. Nu blir de bara blöta inifrån och det känns inte som de värmer längre. Hade dem och dubbla kallingar i skogen, därav ett par ullfrotté - och frös. Då är det ändå plusgrader fortfarande. Det är vad jag har haft på vintern förut. I stan klarar jag mig med joggingbyxor med långkallingar under, men det blåser rakt igenom att cykla i såna. Tror ni såna här täckbyxor skulle funka? Problemet är att jag måste köpa så stora och de har såna där benfickor. De hamnar väl vid knäna.  :ignore:

http://www.engelsons.se/thermobyxa-3482

Men visst brukar täckbyxor ivf vara varma och vindtäta va? Har aldrig haft såna. De var ju inte så dyra. Och finns faktiskt i dam vilket innebär ett par cm kortare än om jag skulle köpa herr. Fast de prasslar väl som höstlöv när man rör sig i dem.  :sad:


Titel: SV: Byxproblem igen
Skrivet av: hemul skrivet 2016.10.26 - 00:43:08
Här får man ju ingen hjälp så jag fattade ännu ett förhastat beslut och beställde. Antagligen tog jag för små, så det blir väl ytterligare ett par byxor som får hänga i garderoben och vänta på bättre tider. :sneaktongue:


Titel: SV: Byxproblem igen
Skrivet av: Sorla skrivet 2016.10.26 - 19:40:27
Jag har faktiskt jobbat idag. Därför hann jag inte med. Men det blev nog ett bra köp. Håller med om att du knappast kommer smyga på älgar i de där prasselbrallerna.


Titel: SV: Byxproblem igen
Skrivet av: hemul skrivet 2016.10.27 - 04:55:03
Men fatta vilken plåga att cykla i prasselbrallor! Och såna där benfickor är nog bra och praktiskt, men ser tämligen löjligt ut i stan och gör inte precis att man får en smalare profil...

Inte har de skickat än heller, inte ens påbörjat plockningen. De brukar vara så snabba och skicka inom ett dygn. Hoppades ju att få det till helgen. Nåja, men lite tur får jag det om de skickar under dagen.

Jag köpte även två joggingbrallor, ett par termoleggings och 4 mössor. Här ska vinterrustas! Joggingbrallorna är jag orolig för. Har tidigare köpt deras damvariant och den var vidrig med liksom urringade fickor så man absolut inte kan ha nycklar eller plånbok i dem. Helt sjukt fult dessutom. Så nu tog jag herr och hoppas de är bättre. Annars får jag ta smällen och returnera.

Alla mössorna var för att jag köpte en kepa där förra året som jag gillade jättemycket, men nån snodde den av mig på apoteket! Sen har de supersköna thinsulatemössor som är jättevarma utan att man blir så svettig. Den jag har börjar se sliten ut så ersatte den plus köpte en i en icke-signalfärg också så jag slipper skämmas när jag går på stan. De är så billiga. Plus en stickad yllemössa.

Det här är thinsulatemössorna. De är verkligen bra. Prova den sån om ni ändå beställer nåt annat nån gång.
http://www.engelsons.se/thinsulate-mossa


Titel: SV: Byxproblem igen
Skrivet av: hemul skrivet 2016.10.27 - 14:09:41
Mää! Nu har de börjat plocka ivf. Jäkla slökorvar! Bukar gå ivag samma dag om man beställer på småtimmarna som jag gjorde. Nåja, än är det en liiiten chans att få det till helgen. Är ju brådis ju! Räknar med att kanske måste byta och knäpper det till och blir kallt kan jag inte gå ut utan varma byxor. Nåja, gå kan jag kanske, men inte cykla.

Är det nån som behöver en varm jacka till vintern hittade jag superpris på en tjock dunjacka här.
https://itaboutdoor.se/trespass-igloo-down-jacke-2248.html
Men det är herr, så man får räkna med puffiga axlar och långa ärmar. Om man inte heter fetsmart.  :whink:
Om det inte vore för att jag inte tänker köpa mer än absolut nödvändigt förrän jag gått ner till 80 så skulle jag ha köpt den på studs.


Titel: SV: Byxproblem igen
Skrivet av: hemul skrivet 2016.10.31 - 16:25:36
Tror ni de har bytt till en annan orange färg eller är min gamla urtvättad?  :lulz:

(http://fetbobba.net/forum_images/thinsulate_mossa.jpg)

Allt var bra utom det jag verkligen behövde, termobyxorna. De var alldelses för små. Kollade och de var mycket mindre än angivet i storlekstabellen. De har ju så jättebra att varje plagg är uppmätt, så det finns en individuell tabell för varje plagg. Det skiljde mellan 3 och 5 cm på alla breddmått. De mäter tvärsöver på brallorna, så det blir ju det dubbla på omkretsen. Synd, tror de hade passat precis om måtten hade stämt. Så de åker tillbaka och jag får frysa i vinter.  :sad:


Titel: SV: Byxproblem igen
Skrivet av: Ary skrivet 2016.11.01 - 11:02:56
Nej men vad synd att de släppt loss någon praktikant med måttstocken.. Verkade de bra annars? Du skulle ju kunna ta en personlig kontakt och förhoppningsvis hitta en pålitlig människa med ett måttband.  :smile:

Ja du lär ju inte bli tagen för en älg i skogen iaf.  :bg:

Den här tråden kom mig att tänka på mina termobyxor som jag köpte typ 2011 på Gekås som jag skulle gå ner till 80 för att ha.  :rolleyes:


Titel: SV: Byxproblem igen
Skrivet av: hemul skrivet 2016.11.01 - 11:45:40
Färgen är ännu mer lysnade i verkligheten! Men när jag tänker efter är det nog den gamla som blekts. Jag fick kommentarer om den där mössan i början för att den lyste så, postiva alltså, att jag syntes bra på cykeln, och det var ju det jag ville också. Men det var en jäkla bra idé att köpa två, en för stadsbruk också. Var ju inte meningen att ha den i stan, men när nåt är bekvämt blir det ju att man har det jämt. De är vindtäta de där mössorna, tror det är det som gör dem så sköna. Men nu inser jag ju att den oranga bör förnyas innan den är tufsig för färgens skull. :biggrin1:

Ringde om byxorna direkt. Behöver inte betala returfrakt, det hade visst "problem" med dem. Ville inte byta, för redan de här var toklånga. Det var sån där slå att dra åt med nedtill, men både den och resåren i snölåset som fanns invändigt var anpassade för någon som har elefantiasis, så saknade totalt värde på mina smäckara spiror. Fetman ha inte satt sig speciellt mycket på vristerna.

Så har nån tips om nåt liknande som inte kostar skjortan så vill jag gärna veta.