Fetbobbas Forum

Allmänt => Livsmedel => Ämnet startat av: hemul skrivet 2016.06.15 - 12:22:44Titel: Vad gör de med fläskkarrén?
Skrivet av: hemul skrivet 2016.06.15 - 12:22:44
Hade för mig att jag skrivit om det här förut, men jag hittar det inte, så jag kanske bara tänkte skriva.

Ivf, jag har vid ett flertal tillfällen köpt skivad fläskkarré med ben, karrékotletter eller vad man vill kalla det, som varit fucking oätbara. För det första ser det inte ut som karré, det är inte så melerat med fett som karré brukar vata, men det upptäcker man ju inte förrän hemma. Det är torrt och tråkigt, trådigt och jävligt, ungefär som de fettfria fläskkotletterna.

Skivorna är slarvigt maskinskurna, det ser man, men det stör mig i sig inte så mycket. Men när skivorna väl är stekta och man skär i dem ser man tydlig att i en del av skivan går fibrerna åt fel håll, d.v.s. i samma rikting som skivan är skuren. Tacka fan för att det blir segt. Jag begriper inte ens hur fibrerna kan gå i olika riktningar i samma köttskiva, men det gör de. Det måste ha tagit med en bit som inte hör till karrén, om ens något gör det.

Jag har frysen full. Först köpte jag på Hemköp, de var de värsta. Några veckor senare köpte jag på Willys. Var tveksam, men de skivor som syntes såg fina ut och det var de också, men det var såna här torra skivor i också. Nu senast på City Gross. Tror jag, ska jag lägga till. Det kan ha blivit viss förvirring vid märkningen av fyspåsarna. Den skivan jag stekte färsk var bra. Har råkat ut för det tidigare också senaste året eller så, men nu var det flera storköp på raken med en stor mängd oätligt kött i frysen som resultat. Köttet från de värsta skivorna, de från Hemköp, blev t.o.m. hårt, torrt och vidrigt som pytt, det brukar annars vara räddningen.

Har ni råkat ut för detta? Vad ska man göra? Jag älskar fläskkarré, men sånt här kött vill jag inte äta. Jag skrev faktiskt till Axfood och frågade, men fick inte ens ett blaha-svar.


Titel: SV: Vad gör de med fläskkarrén?
Skrivet av: Sorla skrivet 2016.06.15 - 23:29:12
Troligen. Jag har trott att fläskkarré är sånt och undrat hur folk kan gilla skiten. Du menar alltså att det ska vara gott egentligen men att kvalitén är usel? Jag köper det helst inte.


Titel: SV: Vad gör de med fläskkarrén?
Skrivet av: hemul skrivet 2016.06.16 - 03:51:41
Men har du alltid tyckt det eller har du börjat köpa först på sistone?

Ja, torrt och segt är ord som liksom inte går ihop med karré. Om folk ogillar det brukar det vara för att det är för fett.


Titel: SV: Vad gör de med fläskkarrén?
Skrivet av: hemul skrivet 2016.06.16 - 10:59:06
Det här är en fult styckad skiva, tjock och ser ut som en ändbit. Men du ser hur mycket insprängt fett det är och god och mör var den. Ska ta en bild på en skosula nästa gång jag tinar upp en sån.


(http://fetbobba.net/forum_images/karre.jpg)Titel: SV: Vad gör de med fläskkarrén?
Skrivet av: Sorla skrivet 2016.06.17 - 03:06:20
Jag har i och för sig alltid haft svårt för kött där det finns senor och annat mitt inne i något som borde ha varit ett gott kött. Och jag har lite svårt för fett i kött. Jag skär bort det. Men det får gärna finnas vid tillagningen, så man får lite gott till en eventuell sås också. Men jag vill minnas att karrén när jag var barn var godare än de vi försöker laga nu för tiden. Ena sonen vill gärna ha karré, men det brukar bli en besvikelse. Får kanske åka till Persys kött här i närheten och köpa deras. Där borde det var bra kvalité och bra styckat.


Titel: Vad gör de med fläskkarrén
Skrivet av: RandalllMam skrivet 2017.01.04 - 07:45:09
Jag bakar mycket bröd, men det betyder också att jag får över en massa skalkar som man helst inte äter eftersom dagens nybakta är godare... Jag brukar låta bitarna torka och sen göra skorpmjöl av dem i matberedaren. Ibland ger jag bort ekologiskt skorpmjöl i en fin papperspåse med personlig etikett, men, avsättningen för skorpmjöl här i världen är ju begränsad... Vad gör du med bröd som blivit lite gammalt och tråkigt?


Titel: SV: Vad gör de med fläskkarrén?
Skrivet av: hemul skrivet 2017.01.04 - 13:29:36
We don't eat bread you dumb spammer! We eat pork butt!  :mad_viking: