Fetbobbas Forum

Hälsa => Kost och hälsa => Ämnet startat av: hemul skrivet 2015.10.13 - 00:25:51Titel: Fråga doktorn
Skrivet av: hemul skrivet 2015.10.13 - 00:25:51
I senaste avsnittet får man lära sig att med fetmaoperation går man ner till normal vikt och håller sig där. Det är konstaterat. Så nu vet ni det. :neutral:


Titel: SV: Fråga doktorn
Skrivet av: Ary skrivet 2015.10.13 - 21:23:56
 :lulz: :fork_off:


Titel: SV: Fråga doktorn
Skrivet av: hemul skrivet 2015.10.13 - 21:36:23
Fick tid för min lipomoperation idag. Kanske skulle ha bett dem snörpa av lite när de ändå är i farten.  :crazy:


Titel: SV: Fråga doktorn
Skrivet av: Ary skrivet 2015.10.13 - 22:19:51
Ja vad fasen, en magsäck mer eller mindre vad kan det spela för roll.  :flirting:


Titel: SV: Fråga doktorn
Skrivet av: Mynlen skrivet 2015.10.14 - 07:54:58
så kul att du gör samma fusk som jag nu  :lick:


Titel: SV: Fråga doktorn
Skrivet av: hemul skrivet 2015.10.14 - 16:11:07
Fick tid om 2 veckor redan, men jag ringde och ändrade så det blir i början på december istället. Om jag förstod doktorn rätt så blir det rätt stort ärr så en period då man är mindre aktiv verkar bättre. Ivf var doktorn genast med på noterna när jag frågade om det var lämpligare efter svampsäsongen. Nu har jag ju inte kommit ut något alls, men det kändes ändå bättre att skjuta på det ifall det skulle bli brittsommar med otroligt väder... :whistle:

Det vet ju du, Mynlis. Hur mycket man känner av det efter, menar jag? Jag tänkte att bära rycksäck, skrapa mot grenar och behöva duscha kanske inte är bra aktiviteter i början. Mitt sitter ju högt upp på utsidan av överarmen, precis där man bumpar emot om bumpning uppstår.


Titel: SV: Fråga doktorn
Skrivet av: Mynlen skrivet 2015.10.14 - 16:30:33
Nja för det första sitter mitt på insidan av låren där kommer inte så många ryggsäcksband ..   :hm-hm: och för det andra hade jag otur med såret den ville inte sluta sig.

Det är så att dom tog bort en del skinn också, typ en () form  och förmodligen tog han någon cm för mycket. Det syddes såklart men sen fick jag inte så länge hård virad förband om det, tror det skulle gjort susen. Tryckförband heter det tror jag. Nu var det bara lösa "plåster"  så det håll sig öppet.

Mycket ont hade jag inte. låren stötte mot varandra men det var förband emellan. Och mitt andra lår är ganska mjukt.

Tror du inte ska oroa dig för mycket, du kan mycket väl skydda det med något. Bra med litet mindre aktiv period håller jag med om. jag satt mest på soffan då, men det var pga det fortsätte komma fukt ur två ställen. Men röra för mycket hade nog inte gjort det bättre.


Titel: SV: Fråga doktorn
Skrivet av: hemul skrivet 2015.10.14 - 17:09:58
Nä, jag oroar mig inte för att det ska göra ont så där i allmänhet. Det var mer att jag tänkte att jag kanske inte får duscha och att det kanske kan vara svårt att bära tunga svampkorgar (ha!) och att det kanske är risk att slite upp det med ryggsäcken eller om jag tar emot mig när jag bumpar emot ett träd.

Fast en grej är jag lite orolig för. Jag kan bara somna på höger sida, samma när jag ligger och läser. Det kan bli lite påfrestande om det inte går. But I shall overcome, för att travestera en känd person.  :cool:


Titel: SV: Fråga doktorn
Skrivet av: Mynlen skrivet 2015.10.15 - 11:59:28
så tänkte jag också. Men det är bara 1 eller 2 nätter.

Jag kan bara somna om jag ligger på sidan/mage, men när jag hade höftproblem (graviditeten och efter det) och diskbråcken kunde jag ibland bara ligga på rygg. Man vänjer sig litet och slumrar till ändå.  Okej, pigg är man inte dagarna efteråt men det har ju ändå hållits på med kroppen som behöver all energi till att laga brutaliteterna som gjorts mot kroppen, så lugnt ska man ta det ändå!

har alltså lärt mig att det ordnar sig ändå och så plötsligt sover man som vanligt igen och har inte ens märkt att det gick så bra igen.

Nu för tiden ska det just duschas sår för då läker dom bättre. Det finns t.o.m. sätt där dom ska hålla såret fuktigt.

Annars finns det ju en slags "arm" påsar som man kan ha när man har gips för att kunna duscha!


Titel: SV: Fråga doktorn
Skrivet av: hemul skrivet 2015.10.15 - 16:39:58
Jaså, ska man duscha nu? Så bra då.


Titel: SV: Fråga doktorn
Skrivet av: Sorla skrivet 2015.10.15 - 19:21:44
Det finns jätte bra kompresser som  man kan duscha med. Det använde jag när blindtarmen hade karvats ur och det tog 6 veckor att läka.

Men jag tror att det var bra att du sköt på det ändå. Det är en operation och du kan vara påverkad av den en vecka efter, oavsett om du har ont eller inte i själva såret. Kroppen har fullt sjå att läka serru. Det vet jag efter armbågeoperationen och handoperationen. Bägge blev bara pyttesmå sår, men det påverkade hela kroppen. Men jag är ju lite sjåpig också. Det kanske inte du är.


Titel: SV: Fråga doktorn
Skrivet av: hemul skrivet 2015.10.15 - 22:42:32
Oj då. Påverkar hur då? Bli man trött, ur slag? Ska inte sövd ivf. I så fall hade jag inte gjort det, för det är jag skraj för. Och det skulle ha känts onödigt när bullen varken är besvärande eller särskilt missprydande eftersom jag aldrig har kortärmat. Skillnad om den suttit mitt i fejan.


Titel: SV: Fråga doktorn
Skrivet av: Mynlen skrivet 2015.10.16 - 16:37:28
Kroppen behöver all energi till att läka såret så ja, trötter kan du bli. Det är nog mest det som är det jobbigaste, om du inte får ont eller så vill säga.

Första ggn jag tog bort en knöl blev jag inte sövd heller, var ganska interessant att märka att bedövningen fungerade bra :)

Jag är inte rädd för att bli sövd, har haft det flera ggr :) Det är ganska skönt egentligen...Titel: SV: Fråga doktorn
Skrivet av: Ary skrivet 2015.10.16 - 16:39:55
Med tanke på storleken på bullen hade det nog sett konstigt ut om du haft den i ansiktet....  :crazy:


Titel: SV: Fråga doktorn
Skrivet av: Mynlen skrivet 2015.10.16 - 16:50:47
 :lulz: :lulz: :lulz: :lulz:


Titel: SV: Fråga doktorn
Skrivet av: hemul skrivet 2015.10.16 - 17:05:31
Ja? De är ju det jag menar och just därför skulle jag ha tagit bort den då, men den här spelar inte så stor roll.

Fast jag tror jag får det betalt för att doktorn är snäll och han går i pension om ett par år, så därför är det nog smart att passa på. Jag tror nämligen att om jag lyckas gå ner till i närheten av normalvikt nån gång kommer den att se för jävlig ut. Den är redan skenbart mycket större trots att den inte växt på många år. Om man tänker sig en smal arm med gäddhäng och skrynkelskinn och så den där jättebullen... hua.  :shock:


Titel: SV: Fråga doktorn
Skrivet av: Mynlen skrivet 2015.10.16 - 17:08:10
jag förstår. min bulle syntes just först efter att jag gått ner i vikt. Sen stack den ut :)