Fetbobbas Forum

Allmänt => Livsmedel => Ämnet startat av: hemul skrivet 2015.06.17 - 14:20:31



Titel: Innehåller crème fraiche levande bakteriekultur?
Skrivet av: hemul skrivet 2015.06.17 - 14:20:31
Nån som vet? Helt omöjligt att googla.

Jag brukade syra grädde med fil som kultur förut men undrar om det inte skulle bli godare med CF och vill inte förstöra grädden ifall CFen är död.


Titel: SV: Innehåller crème fraiche levande bakteriekultur?
Skrivet av: Mynlen skrivet 2015.06.19 - 20:06:34
så vitt jag vet är det levande.   

Å andra sidan kan man göra sour cream med citron.

Nu börjar jag tvivla :)


Titel: SV: Innehåller crème fraiche levande bakteriekultur?
Skrivet av: hemul skrivet 2015.06.19 - 20:18:40
Alltså jätteskumt. Efter 1 ½ dygn hade ingenting hänt, men gräddmjölken var inte dålig. Nu idag när jag vaknade var det plötsligt tvärtjockt. 2 ½ dygn kanske. Med fil går det på ett dygn. Får se hur länge jag törs ha det stå. Ska stoppa in lite i kylen och prova hur det smakar. Svårt att känna när det är fisljummet.


Titel: SV: Innehåller crème fraiche levande bakteriekultur?
Skrivet av: Mynlen skrivet 2015.06.19 - 20:46:12
Läste runt litet, och att göra creme fraiche görs med kärnmjölk i grädde... Eller i yoghurt. Hm

skumt men spara, är säkert gott!


Titel: SV: Innehåller crème fraiche levande bakteriekultur?
Skrivet av: hemul skrivet 2015.06.19 - 21:07:51
Tycker det borde bli mest likt den köpte med samma kultur som de anänder. En skillnad är att min är gulare. Jag blandade i mjölk så det skulle bli samma fetthalt som i den köpta.


Titel: SV: Innehåller crème fraiche levande bakteriekultur?
Skrivet av: hemul skrivet 2015.06.19 - 21:26:01
Smakade mums! Så nu vet man det. Tror jag skördar den i natt innan jag lägger mig. Tycker den var lagom syrlig. Enda var att det var lite små hårda fettbitar i liksom. Den köpta är nog homogeniserad. Borde nog vispat runt lite då och då under processen.