Fetbobbas Forum

Hälsa => Träning och motion => Ämnet startat av: hemul skrivet 2015.02.26 - 16:43:30Titel: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.02.26 - 16:43:30
Bestämde mig för att sätta igång med styrketräningen igen. La ju av med det när jag började cykla. Har alltid haft svårt för att kombinera intressen liksom.  :crazy:

Förra gången körde jag hantlar och försökte få med övningar för varenda muskel i överkroppen. Det var ganska tidskrävande plus att jag tror det är mer optimalt med ännu friare, mer dynamiska övningar, där man inte isolerar muskler så mycket. Så nu tänkte jag försöka göra så mycket som möjligt med kroppen som motstånd och sen blev jag ju intresserad av detta med medicinbollar också. Vilken typ av tyngd som helst funkar väl för de övningar där man bara håller bollen, men bollar är ju alltid kul och så finns det ju studsövningar.  :biggrin1:

Köpte ju en 3-kilos som var på rea på Rusta. Först stod jag bara och bollade med den, kastade rakt upp och fångade. En övning jag inte sett beskriven någonstans, men den är säkert nyttig, för jäklar vad det kändes första gångerna! Jag kände hur musklerna knöts ihop både i ben, armar, bröst och mage när jag fångade den. Nu är jag redan så vältränad att jag inte uppfattar det längre  :cool:, men det är kul att märka hur man kan göra bättre och bättre kast och orkar längre. Har lagt till ett par andra övningar också som jag googlat upp. Tar det lite pö om pö och undviker det som verkar lite farligt så länge - sånt som ser ut som om man kan sträcka sig i ryggen och så.

Tar det öht pö om pö och kommer att lägga till övningar vartefter, ingen ambition att göra allt på en gång som sist. Kör i prinicip varannan dag, om inget som hindrar inträffar eller jag har gjort en extra lång cykeltur. Då får det anstå. Övningarna med kroppen som tyngd kör jag dessutom som en slags cirkelträning och inte alla setten i följd. Blir som en pausgrej när jag tittar på TV eller så. Märker knappt att det tar någon tid alls. Kanske missar nåt på att göra så, men muskler får jag, så det så.  :lick:

Hittills gör jag följande.

Ryggdrag (armar upp och stäck, dra neråt bakom nacken) med gummiband
Knäböjningar
Armhävningar
Tåhävningar

3 övningar med bollen. De andra två är för core (tror jag). Detta ska utökas kraftigt inom kort!

Efter mycket googlande hittade jag hyfsat billiga medicinbollar på nätet, ser dessutom ut som Rustas som verkar helt OK, så jag köpte två lättare också. 3-kilos är för stor och tung för enhandsövningar.

Sen tror jag jag hittat lösningen på detta med pullups. Vad tror ni om Suspension Training? Det är såna där remmar som man fäster i en dörr eller i en trädgren och sen kan man göra diverse övningar genom att hänga i dem. Tror det kanske kan vara bra för mig iom att jag behöver träna balans också. Den vanligaste heter TRX och är ganska dyr, men det har kommit en som heter Jungle Gym som ska vara lika bra och kostar hälften. Man kan hitta den för under 1000 i Sverige, men med mina Google skillz kan jag nog få ner det betydligt.

Ska vänta med det och fundera, men vill veta vad ni tror om en sån träningsmakapär! I videon kör de med väggfästen, men det behöver man alltså inte.

http://www.youtube.com/watch?v=wcVJKXkFVk0


Sen undrar jag vad ni tror om upplägget öht. Jag vill verkligen komma igång och träna, men det måste vara mer flexibelt än förut och gym är utestlutet. Jag cyklar ju oftast ett par timmar per dag om vädret tillåter plus att jag försöker hålla uppe hundpromenaderna (utan hund). Eftersom jag går bättre tycker jag det är kul och det har blivit mycket gående i vinter. Vartefter det blir varmare kommer det att minska till fördel för cykling, men tänkte jag skulle försöka klämma två långpromenader i veckan ivf. Brukar bli 6-7 km för det mesta, ibland kortare men sällan mycket under halvmilen. Så styrketräningen måste bli "extra" liksom och det får inte bli för hård press på att det ska göras på vissa dagar till varje pris.
Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: Sorla skrivet 2015.02.27 - 10:37:36
Nu blev jag lite irriterad på att vi köpte en chinpakapär som man hänger fast i dörröppningen. Den här hade ju varit smidigare. Den påminner om redcord/slingträningen som jag såg på en FriskisoSvettis och hos Naprapaten jag går till.

Jag är också övertygad om att dynamisk och instabil träning är den bästa för att få med så många muskler som möjligt i rörelserna. Jag gör en hel del övningar på pilatesbollen just av den anledningen. Det finns en variant av mjuk luftkudde på gymet på jobbet som jag har kört benböj på. Det tar mycket bättre i musklerna runt knät än att göra övningarna på golvet.

Medicinbollar har jag inga erfarenheter va. Annat än den olycksaliga gången på idrotten i gymnasiet där vi stod i ring och kastade och en klasskamrat råkade kasta den i huvudet på mig så jag ramlade bakåt och fick en whiplashskada som troligen blev början på mina nackbekymmer.Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.02.27 - 14:39:57
You like?  :duckboob:

Problemet är att jag har varken dörrar eller väggar! Har så sjuk lägenhet, det är banne mig mer fönster och dörrar än fria väggytor. Jättesvårt att möblera, så vid de väggar som finns står det ju möbler, tunga sådana för det mesta. En del dörrar är avlyfta, två är dubbeldörrar och en är skjutdörr. De sistnämnda tror jag inte lämpar sig. Bara två möjliga dörrar. Den ena är toadörren, men den går bort för den går utåt och inne på toa får jag inte rum. Den andra är ytterdörren. Det kan funka om jag flyttar undan rockbetjänten, men det blir tätt inpå ett vägg på ena sidan och där sitter ett element, så trångt och svettigt... Väggfästet kostar exta, ganska mycket. Kan väl köpa någon slags märlor och skruva upp, men jag har som sagt inga fria väggytor heller. Ska i varje fall hålla span efter extrapriser, för jag tror det kan va nåt i alla fall.

Hittade andra såna där remmar som är skitbilliga, men eftersom jag är rädd att ramla och slå mig känns det bättre med något välkänt och beprövat. T.ex. dessa hittade jag på Amazon, men då tillkommer ju antagligen dyr frakt.
http://www.amazon.co.uk/WOSS-AttacK-Trainer-Made-USA/dp/B00K3ZF07U/ref=sr_1_1
De här har måna olika sorter ink ett billigare än jungle gym + de välkända också, så där ser man hela prisskalan liksom.
http://gymkompaniet.se/traningsredskap/suspensiontranare
Blir nog Jungle Gym om det blir nåt alls. Många verkar tycka det är bättre än TRX som är dubbelt så dyrt och på de riktigt billiga sparar man ivf bara hundralappar. Irriterande om det skulle visa sig krångligt att ändra längd och så. Måste ivf ha något som jag kan använda hemma, gym blir för krångligt och tidskrävande plus att det är för dyrt.

Hur funkar stången då? Jag är ju rädd att den ska trilla ner. Har också läst att den kan trycka sönder väggen och vi har lite skumma väggar här. Tjocka som fasiken, men på sina ställen består de av nåt löst material som man med svårighet kan borra i för det blir ett hål stort som en knytnäve, bara smular sönder.

Det är lite svårt att hitta enkla öveningar för medicinbollen. Många går all in så att säga och ligger i spiral på golvet med ett ben i väder och gör konstiga rörelser. Man jag har hittat några där man står upp som ska stärka core. Jag har ivf på kort tid fått mer muskler både i armarna och axlarna av att bara stå och bolla med den och det är fan så mycket roligare än hantlar! Och enklare. Hålla på och byta vikter är enerverande. Jag gillar också det där att man liksom kan bedöma om man gör övningen bra. Med hantlar tycker jag inte man märker någon skillnad så.


Medicinbollar har jag inga erfarenheter va. Annat än den olycksaliga gången på idrotten i gymnasiet där vi stod i ring och kastade och en klasskamrat råkade kasta den i huvudet på mig så jag ramlade bakåt och fick en whiplashskada som troligen blev början på mina nackbekymmer.

Oj! Var det moderna eller de där jättestora i läder utan studs? Stäm skolan!


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: Sorla skrivet 2015.02.27 - 15:59:20
 :nod-yes: :thumbsup: Ja för skjutton, kör!

Vi har lite samma problem med usla väggar och dörrar. Allt är i gips, så att sätta något på en vägg eller i taket är inte att tänka på. Men dörröppningar har vi några i alla fall.denhör är det vi köpte. http://www.gorillasports.se/sv/product/418/pull-up-chins-stang-for-dorrpost (http://www.gorillasports.se/sv/product/418/pull-up-chins-stang-for-dorrpost) Den funkar bra. Jag fick modifiera den lite för väggarna är för tunna så den passade inte riktigt i dörrposten. Men nu funkar den. Men några ryckiga övningar rekommenderas inte. Då rasar väl dörrposten ner.

Den medicinbollen jag fick över mig var den där gamla stora sorten i läder. Vägde bly. Säkert uppåt 5-6 kilo.

Jag kollade filmen du lade upp, och den såg ju smidig ut att justera längden på. Och anledning gen till att jag valde stången var just priset på TRX-varianten. De här Djungelgorge är ju värda att ha koll på.


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.02.27 - 16:19:49
Som du såg finns det riktigt billiga också, men man ska nog inte vara småsnål. Piskställningen vore ju idealisk kom jag på, men jag tror inte jag vill bjuda på den showen, inte förrän jag är fit och deffad ivf.  :biggrin1:

Tror du mitt upplägg är OK då? Att inte köra övningarna koncentrerat och lägga till vartefter? Jag är så osäker på sånt här. Det blev för mycket förut när jag höll på med hantlarna, har liksom inte tid med det nu när jag är mer aktiv annars. Tänker att det är bättre att det blir av och inte känns som ett tvång än att det är absolut optimalt.

Apropå dåliga väggar, undrar om inte det riktigt smarta vore att fästa någon slags stång i taket. Finns nog färdiga sådana. Sen kan man ju använda den direkt eller hänga sitt jungle gym i den. I taket är den ju inte i vägen heller. Men det känns dyrt och avancerat, speciellt om man inte kan stå på en stege och borra själv. Här är det inte gips förresten, utan efterkrigsmaterial. Det första kriget... På vissa ställen är det stenhårt, kommer ut nåt svart som ser ut som bakelit, och på andra rasar det sönder bara, som löst murbruk. I trossbotten är det fyllt med grus. Känns som om de tog vad de fick tag på liksom.Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.02.27 - 16:24:28
Förresten, jag blir riktigt anfådd av att bolla med medicinbollen och ådrorna på händerna och armarna står ut och är tjocka som Schwarzeneggers efterråt, så det har nog positiva bieffekter också.  :biggrin1:


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.02.27 - 18:54:25
Men vad fan! Har vi devalverat eller någonting? Både dollarn och pundet är helt plötlsigt värda flera kronor mer.  :max-shock:

$1 = 8.36 SEK
£1 = 12.90 SEK
Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: Subcalva skrivet 2015.02.27 - 19:49:05
denhör är det vi köpte. http://www.gorillasports.se/sv/product/418/pull-up-chins-stang-for-dorrpost (http://www.gorillasports.se/sv/product/418/pull-up-chins-stang-for-dorrpost) Den funkar bra. Jag fick modifiera den lite för väggarna är för tunna så den passade inte riktigt i dörrposten. Men nu funkar den. Men några ryckiga övningar rekommenderas inte. Då rasar väl dörrposten ner.

En sån har jag också köpt och den funkar jättebra och sitter stabilt!  :clapping:


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.02.27 - 20:11:22
Jag är rädd att trilla ner. Jag har så höga dörrhål och karmarna är i "etapper" så jag tror inte det skulle sitta så bra heller.

Ha ha! Gorillasajten har exakt de medicinbollarna jag köpte - för 100 spänn mer för den lättaste.  :clapping:


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: Sorla skrivet 2015.02.28 - 16:31:10
Alltid kul att se att man inte har köpt från fel ställe. Jag köpte inte från gorillasiten, men de hade en bra bild på mackapären.


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.02.28 - 16:33:47
Bra bra!  :clapping:

Tips om nån bra och billig träningsmatta förresten? Vill nog ha en tjockare. Tycker de är så smala allihopa, 60 cm. Vill man ha bredare blir den också extra lång och extra dyr. Nåt annat man kan använda istället för kanske?


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: Sorla skrivet 2015.02.28 - 16:45:16
Nä, den jag har är just den smala modellen. Men satsa på en tjock och mjuk modell. Så du slipper få ont i knäna om du gör knästående övningar. Och så är det bra om det inte är en styv variant, för man brukar förvara den ihoprullad. Det är så grymt irriterande om den är för formstark och krullar upp sig när man har rullat ut den på golvet. Morsans är riktigt bra tycker jag. En billig variant köpt på något vanligt idrottsvaruhus, typ Intersport eller liknande. Ligger stadigt och är mjuk och skön. Dyrt är inte alltid bättre.


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.02.28 - 16:48:08
De kan ju kosta ganska många hundralappar. Känns onödigt.  :crazy:

Såg den här som är tjockare. Fast den är smal och ful färg. Tycker det är dyrt trots rea och fri frakt.
http://www.sportamore.se/produkt/60592-abilica-gymmats-2x60x120-cm

Kollade på Intersport som du sa. Deras verkar vara tunnare och lika dyra. 6mm står det på dem de står nåt alls på.  Kanske den ovan inte är så dum ändå då. Kostar 449 på gymgrossisten, + frakt tror jag.
https://www.intersport.se/utrustning/traningsredskap/gymmattor/


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.02.28 - 17:39:32
Hur är det med storleken på gymbollar förresten? De hade en 55 cm på rea.
http://www.sportamore.se/produkt/master-gymboll-55cm-uni

Det står:
153-170 = 55cm, 165-185 = 65cm, 180-195 = 75cm.

Jag är 166, eller 165 nu mer nedsjunkna fotvalv och hoptryckt ryggrad. Ska jag ha 55 eller 65 då rå? Är det så att högre är svårare kunde jag ju köpa den där fast färgen var trist igen. Finns bara några kvar. Eller är det tvärtom, att högre är lättare? Beror på vad man gör kanske. Gud så svårt allting är!  :clubhead:


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.02.28 - 17:45:51
Jag har kontorsstolen 36 cm över golvet.  :lulz:

Fast då sitter jag inte med knäna i 90 graders vinkel. Tycker det är skönt att sitta med utsträckta eller invikta ben. Men kanske funkar 55 då? Känns ju svindlande högt i jämförelse.  :lol:


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.02.28 - 17:56:18
Ska ha 55 enligt den här sajten, om den nu är vederhäftig.
http://www.balansboll.nu/ - under Tips & råd

Tror jag slår till innan det tar slut.


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.02.28 - 18:07:20
Kunde inte hålla mig. Fan vad allt kostar! Fast billigare än gym ändå. Nu kommer du väl att säga att jag valde fel bara för att jag var ivrig och rädd att det skulle ta slut!  :cry:


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: berittis skrivet 2015.03.01 - 10:25:21
På Rusta finns en Pilatesmatta i storlek 185x61x1,5 cm, mörkgrå, 179 kr. Sen finns det en Yogamatta i storlek 173x60x0,35 cm, cerisrosa, 99 kr. Jag har Pilatesmattan och tycker att den är lagom tjock. Den krullar upp sig lite men jag vänder sidan som krullar sig neråt och jag tycker att det funkar bra.  :smile:


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.03.01 - 15:32:20
Jaså? Jag hittade bara den för 99:-. Fast den jag köpte var ju 2cm så det var nog bra ändå.


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: Sorla skrivet 2015.03.02 - 19:06:40
 :lmao: Du skulle absolut ha köpt den större pilatesbollen.  :crazy:

Närå, men jag tänkte råda dig att ta tillräckligt stor för att kunna sitta gränsle på bollen som på en häst, och ändå kunna dra upp fötterna från golvet och hålla kvar.

Alltså, varje gång jag ser trådnamnet läser jag " Jag, min medicinboll och DjungelJim" och får ganska intressanta bilder i skallen.  :lick: :sex:


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.03.03 - 00:00:35
Jungel Jims medicinbollar?  :lick:

Får se hur det går med bollen. Jag tror det kommer att dröja mycket länge innan jag kan annat än bara sitta på den, men jag tyckte det var värt att prova ivf. Och kanske det finns någon övning där jag kan ligga på mage över den eller så.

Ivf så funkar medicinbollarna jättebra! Eller bollen, har ju bara en än så länge. Blir bara mer och mer förtjust i det. Jag ser fram emot att göra det, inte som med hantlarna att det gäller att få det gjort. Har fått muskler både här och där och jag har också börjat göra en ryggövning som jag varit rädd för att göra ens obelastat och det har gått bra, ta i trä. Får nog vara försiktig så jag inte går ut för hårt bara. Med ryggen alltså. Resten pallar.

Det braigaste är att man känner sig liksom mjuk och varm efterråt. Inte stel och varm som man kan göra med hantlar.


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: Sorla skrivet 2015.03.04 - 05:29:20
 :clapping: :thumbsup:


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.04.13 - 13:38:40
Jag har fått ännu mer mucksler. Just sayin'.  :cool:


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: berittis skrivet 2015.04.13 - 18:39:01
 :worshippy:


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.04.13 - 19:00:01
Det är sant. Svårt att se på sig själv, men triceps har bullat upp rejält och så har jag fått bröstmuskler. Inte så mycket på mitten, men nedanför nyckelbenen liksom. Där var det benigt förut och nu är där något tjockt som inte är fett. Kanske slipper jag bananbrösten om jag fortsätter. De sa ju det på den där träningssajten.  :biggrin1:
Så tror jag att lårmusklerna ökat av knäböjningarna också. Svårt att avgöra iom cyklingen, men större har de blivit och jag cyklingen har det ju varit mindre av under vintern. Kännar att jag är starkare på cykeln i uppförbackar och så också, så det är ju kul att märka något i praktiken. :nod-yes:

Ska utöka övningarna efter hand, tänkte jag. Men jag tror jag hittat ett koncept som funkar för mig. Det här är både roligare och enklare än hantlarna. Det blev så jäkla många övningar man fick göra, tog tid ju. Principen är att köra varannan dag men inte hålla stenhårt på det. Om jag cyklat långt och kommer hem sent eller har något annat för mig så skjuter jag på det helt enkelt. Det blir ivf minst 2-3 ggr i veckan. Känns mycket bättre så här, inget tvång liksom.

Just ja, de skickade en ny medicinboll och den här håller luften, så det ordnade sig. Har inte orkat pumpa upp den hårt än, men den är ivf full men mjuk och har legat där ett bra tag nu så den är nog OK. Lustigt, det är första gången jag reklamerat och då var det varor från flera ställen samtidigt.


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.04.27 - 23:16:09
Jag har för första gången i mitt liv gjort plankan!  :cool_big:

Stående på knä, steg 1 i Sissons instruktionsfilm (http://www.youtube.com/watch?v=2ZB5hDEHHGE). 15 sekunder pallade jag. Jag gjorde det två gånger. Men den sidstående varianten väntar jag nog lite med, tills handlederna stärkts. Trots den korta varaktigheten känns det faktiskt i magmusklerna. Blir nog bra det här.  :smile:

Invigning av gymmattan också. Tack Sorla för att du sa att jag skulle ha en tjock. Det kändes ändå i knäna och speciellt i handlederna, men en hel del är nog ovana också. Går säkert bättre efter några gånger. Var faktiskt inget större problem att komma ner på golvet och upp igen. Ovana där också. Jag kan ju faktiskt åla under gärdesgårdar och taggtråd när det kniper.  :laugh:


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.04.28 - 00:16:47
Och så har jag hittat två utegym som jag åker förbi ibland, det ena rätt ofta. Nu känner jag inte riktigt för att stanna och gymma där när jag är på väg någonstans och inte på vintern heller, men jag ska ivf prova pullups några gånger. Det är den enda som fattas för mig av Sissons övningar. Får jag bara prova lite kanske jag kommer på nåt sätt att göra det hemma. Och overhead press. Den videon har han tagit bort. Misstänker att man kanske kunde skada sig, men det det såg inte direkt farligt ut. Men det går ju att göra med hantlar. Det ska jag lägga till nästa gång. EN hantelövning ska jag väl palla, då behöver jag ju inte byta vikter i alla fall.  :bg:

TILLÄGG: Jag la till det nu.  :whink:


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: Sorla skrivet 2015.04.30 - 13:24:37
Men härligt Hemul! Starkt jobbat! Du är ju grym!

Men får du ont i handlederna av sidoplanka! Den gör man väl på armbågen precis som vanliga plankan?

Sidovarianten har jag svårt för. Det gör ont i knäna av sidobelastningen.


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.04.30 - 13:51:00
Armbågen? Sisson gör båda på rak arm. Jag får alltså ont i handlederna av vanliga plankan. Därför jag inte törs testa med sidovarianten då hela tyngden kommer på bara en hand. Men det kanske bara är så länge man är på nybörjarnivån, på knä, som man ska göra så? Måste kolla på videon igen.

Jag gjorde dagen efter också och då kunde jag stå längre. Magmusklerna skulle orka mycket längre, det är alltså handlederna som inte gör det. Tänkte att jag gör varje dag så länge det är så här kortvarigt. Borde ju stärka handlederna. Igår blev det inget, för jag var ute och fågelskådade och stod still i regn och blåst i ett fågeltorn i nästan 4 timmar. Var vidrigt att cykla hem alldeles stel. Så jag hade fått nog redan där liksom.

Ivf är det häftigt att känna hur mag- och stjärtmuskler liksom knyter sig. Jag trodde att man skulle behöva göra det medvetet, men det kommer ju automatiskt när man kommer i rätt ställning.  :biggrin1:


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.04.30 - 13:57:10
Ja, det är nästa steg.  Sista stegen är på underarmarna och tårna. Men då gör han inte på sidan och kommenterar inte varför.

Stegen är alltså händer-knän, underarmar-knän, händer-tår, underarmar-tår. Kanske är det lättare att börja på underarmarna direkt om det är handlederna som är den svaga punkten?


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.05.02 - 02:07:54
Fick bevis idag på att jag faktiskt blivit starkare. Skulle lyfta upp en stor, tung sak på en hög bänk. Har gjort samma sak förr och klarat av det, men det har känts väldigt vanskligt. Ni vet, när det är så där på gränsen så man är rädd att man ska bli tvungen att släppa greppet eller har svårt att rätta till om det kommer fel. Idag gick det som ingenting och det var inte i närheten av att jag skulle tappa greppet.

Är så kul! Tror jag har hittat nåt som funkar på riktigt. Med hantlarna förut fick jag muskler, men jag märkte egentligen inte att jag blev starkare i vardagen. Nu känns det annorlunda. Tror det här är mer funktionellt eller hur man ska säga. Jag tror absolut jag fått bättre "core" tack vara medicinbollarna. Jag gör några övningar speciellt för det. Det känns inte när jag gör dem, men antagligen har de gjort nåt ändå. Och min egna påhittade övning att bara stå och kasta upp den tunga bollen och fånga den påverkar absolut magmusklerna. I början kände jag hur de knöt sig och inte bara de förresten, ben, allting.

Nu med plankan också är det risk att jag blir sveriges starkaste tant!  :biggrin1:


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: Sorla skrivet 2015.05.02 - 06:57:22
Nu börjar jag på allvar bli lite nyfiken på det där med medicinbollen. Vad har du för sort? Vikt? Hur många? Vilka övningar gör du? Just coreövningar behöver jag jobba med, men de är så så förbålt tråkiga! Med en boll blir allt säkert mycket roligare!  :lol:


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.05.02 - 13:18:10
Jag har bara 1, 2 och 3 kg. 1-kilos använder jag inte, men tänkte den kunde vara kul om man har en bollpartner nån gång. Bara billigt skit. Den första var ju på rea på Rusta, men den är helt OK. De andra är från http://hefitness.se/ovrigt/medicinbollar/medicinboll-635.html . Är väl OK men de STINKER. Smakar bajs om man råkar få ett finger i munnen efter att ha använt dem. Och de luktar av sig på textil. Hade en tröja som jag tar på mig när jag vädrar liggandes över en stolskarm. Fattade inte varför den stank helt plötsligt. Duh - lägger bollarna på den stolen också. Är drägligt nu efter att jag skrubbat dem med såpa. Det är svårt att hitta billiga. Man vill ju inte ge typ 500 för en boll, ivf inte innan man vet om man kommer att fortsätta. Ser att Rusta har rea på 3-kilos igen om du vill testa, 99 kr. Ska hålla koll och köpa 5-kilos när den reas. De växlar visst lite har jag hört.
http://www.rusta.com/se/FS/Sok/?search=medicinboll

Sen finns modernare bollar som ökar i tyngd utan att bli större, men jag vet inte om de har studs. Kan ju vara kul att kunna slänga dem i väggen när man hittar en lämplig vägg.

Jag gör några grejer jag hittat på tuben bara. En där man tittar rakt fram medan man för bollen åt sidan, svänger den framåt med schwung och tvärstoppar mitt framför naveln. En där man följer bollen med blicken och liksom svänger från sida från sida. En som varit bra för ryggen som hetter hugga ved. Man svänger bollen bak mellan benen och sedan upp över huvudet och följer med med blicken.

Sen hittade jag några övningar för armarna som såg jättelöjliga ut men som jag också tror funkar. Den där man bollar från sida till sida känns rejält när man har armarna högt!

Om inte tidsgrejen funkar gör jag de tre fr.o.m. woodchop. Ska lägga till de andra därifrån som jag klarar senare.
http://www.youtube.com/watch?v=-nOhcvDJjDQ

4:30 om inte tidgrejen funkar.
http://www.youtube.com/watch?v=r1bL1YEvWyY

Armövningarna
http://www.youtube.com/watch?v=in3OtHkso3w


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.05.02 - 22:33:28
Den där som heter Side to Side i den översta videon tar rejält i musklerna över revbenen, på framsidan, och ut mot sidorna. Har vårt att göra den korrekt tror jag, men det kommer väl.


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: Sorla skrivet 2015.05.03 - 14:15:21
Wow, tack för alla tips!  :smooch: Jag ska definitivt åka till jobbet via Rusta imorgon.

Funkar 3-kilos bra för dig? De där övningarna när man håller med handflatan och för bollen framför sig från sida till sida ser sjukt jobbiga ut! Klarar man det med 3 kilo? Min paddel till kajaken väger knappt 1 kilo, för mer än så ville inte jag lyfta. Visserligen sitter man ju några fler timmar med paddeln än vad man jobbar med bollen. Och just här och nu fick jag mitt argument varför ett inköp av medicinboll skulle vara så himla bra!  :shock: :lol1:


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.05.03 - 14:24:13
Jag gör armövningarna med tvåkilos och de andra med trekilos, ibland tar jag tvåkilos till vissa. Är lite olika. För armövningarna är inte så mycket utan mer att trekilos är för stor för att få grepp på med en hand som gör att jag tar den mindre.

Vad då från sida till sida med handflatorna? Menar du den tredje i den översta videon? Torso twist? Men hon håller väl bollen helt vanligt? Nä, den enda av dem som är riktigt jobbig är sidböjningsgrejen. Och wood chop tar på flåset, faktiskt. Han varnar för att man kan få ont, men jag har klarat mig. Är dock rädd att göra den för mycket då jag har problem med stela ryggmyskler och stäckte mig ofta förr. Gör 2X15 tillsvidare.

Har du en vägg du törs använda, utomhus kanske, finns det mycket annat man kan göra som ser kul ut också, både sittande och stående.

Som jag sa tidigare så är det bästa att man inte blir stel efteråt, som man kan bli med hantlar. Har inte fått träningsvärk en enda gång. Men jag får ju nästan aldrig det längre. Och träningsvärk som ska vara så bra! Så tycker jag det är lättare att göra, fr.a. mentalt, eftersom det blir schwung i alla rörelser. Hantlar känns så statiskt på något sätt, man kommer inte in i ett flow på samma sätt.


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: Sorla skrivet 2015.05.03 - 14:34:33
Du skulle säkert gilla kettlebells då, eftersom du gillar schwunget. Fast det har jag ju inte heller provat.  :confused3:

Hos mig finns inga väggar man kan använda till annat än att hänga upp tapeter på. Skulle jag kasta medicinbollar mot dem skulle jag få hämta bollen i rummet bredvid.  :tongue_wag: De är gjorda av gips.

Jag brukar få träningsvärk av det mesta. Och därefter migrän. Så det gäller att ta det varligt vid införande av nya aktiviteter. Särskillt när jag får träningsvärk i armar, axlar och nacke. Men det är också anledningen till att jag tror att just bollövningarna kan vara riktigt bra för mig. Då kan jag variera yogan med detta och köra typ varannan dags schema.


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.05.03 - 14:42:11
Jag tänkte utomhus, dummer! Mot fasaden. Fast den kanske är gjord av glas?  :biggrin1:

Fattar inte det där med träningsvärken. Jag är ju stel, så jag borde få det. När jag gått långt har jag ju ont, men det är direkt efter. Dan därpå kan jag uppleva stelhet, men inte värk, mer än möjligtvis i fötterna och det är inte träningsvärk. Enda gången jag kännt någonting sånt dan efter var första gången jag cyklade över 7 mil. Det är mycket märkligt. Kanske är det det där man läste om i början, att lowcarb gör en okänslig för smärta. Minns inte vem som skrev det, Lutz eller Kwasniewski tror jag. Märkte tidigt att jag tålde hetta på ett annat sätt. Har varit väldigt schåpig med hett vatten. Är diskvattnet hett nu så känner jag hur det bränner till när jag kör ner händerna, men det försvinner på en sekund. Kan ha så hett så händer blir röda som kräftor. Var inte att tänka på förut.


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: Sorla skrivet 2015.05.03 - 14:59:38
Inte glas, men trä. Och gips.  :look_down:

Skulle jag bolla mot fasaden skulle grannarna komma utfarande och tro att vi håller på att riva plejset.  :biggrin1:

Men smärta, eller frånvaron av den, tror jag inte kommer av lowcarb. Då skulle jag ju ha blivit av med alla mina krämpor. Även om jag inte kör riktig LCHF nu utan snarare MiCHF, så körde jag ju hardcore länge. Däremot tror jag att man blir mindre smärtkänslig när man tränar och motionerar regelbundet. Endorfinerna man får av träningen är smärtlindrande. 


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: Sorla skrivet 2015.05.03 - 15:07:48
Hemul, medicinbollarna från Rusta borde var den studsiga typen. Jag laddade ner produktinformationen för att ta reda på om det var gummi i den, som på hefitness som luktade illa. Det var ingen produktinfo, utan en liten träningsfolder med träningstips. och en av övningarna de rekommenderar är studs mot vägg.


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.05.03 - 19:37:09
Alla bollarna jag har är studsiga. Rustas och Hefittans bollar ser likadana ut, men Rustas är totalt luktfria. Köp inte de luktiga, jättejobbigt. Betala hellre lite mer. Den på rea på Rusta duger ju för att testa med, så du vet om det är nåt för dig.

Ang. smärta, alla får ju inte samma effekter. Och min okänslighet för värme kom väldigt snart efter kostomläggningen.


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.05.03 - 21:35:12
Det är svårt att hitta något ställe som ha någon sortering på medicinbollar. De kanske ha 1 eller 2 vikter bara. Här är ett ställe som har, men det blir ju helt andra priser och då är de där ändå billigare än Reebok och liknande.
http://gymkompaniet.se/medicinbollar-0-9-7-3-kg-olika-farger

Just ja, här också. De där som heter Work House var jag sugen på. Vet inte om de har studs.
http://www.traningsspecialisten.se/art/friviktstraning/medicinbollar/


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.05.03 - 21:41:44
Fel av mig. Hade skrivit och frågat kom jag på. Work House är utan studs.


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: Sorla skrivet 2015.05.03 - 23:26:38
Jag börjar med de luktfria 3-kilos från Rusta, så får jag se om det öht är min grej.


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.05.04 - 01:15:41
Precis. Det var ju så jag gjorde. Sen blir man hooked.  :biggrin1:

Jobbar du natt IGEN?


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: Sorla skrivet 2015.05.04 - 08:24:28
Nä, jag jobbar kväll. Fast igår jobbade jag både dag och kväll. Började kl 10.00 och slutade kl 21.00. Ett drygt pass. Men bara en gång på tio veckor, så det går ganska bra.


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.05.04 - 12:37:30
Är inte det riskabelt för migränen då?


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: Sorla skrivet 2015.05.04 - 15:21:40
Nja, det beror nog på hur passet blir. Vi hade ett ganska bra pass, med lagom mycket jobb av lagom svårighetsgrad. Plus att jag var ledig två extradagar i förra veckan. Vilket innebar ledigt onsdag och torsdag plus 1 maj på fredagen. Däremot blir ju den här veckan rätt lång med 6 arbetsdagar. Men då är jag ledig 4 dagar i sträck efter det.

Nu har jag tjackat en boll. Den ligger i bilen i sin kartong. Jedrar vad tung den var! 3 kilo är ju mycket! Det får bli lite försiktigt bollande med den där innan jag ger mig på övningar över huvudet och långt utanför kroppen.  :smile:


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.05.04 - 17:35:24
Jag tyckte också det när jag släpade hem den. Men den känns inte lika tung när man använder den. Prova nu det där att bara kasta rakt upp och fånga ska du få känna vad det tar! Är övertygad om att det är superbra fast den övningen aldrig finns med någonstans.


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: Sorla skrivet 2015.05.04 - 20:40:30
Jamen det tror jag med. Om man ser till att böja ordentligt på knäna och hjälpa till med hela kroppen i uppkastet tror jag det är en riktigt bra övning. Och samma när man tar emot att man böjer på knäna då med.


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.05.04 - 20:52:03
Man är så illa tvungen! Jag har högt i tak.  :tongue:


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.08.08 - 23:44:30
Vill bara meddela att jag tror idlaflickornaövningarna har haft effekt på annat än armmusklerna. Jag har varit ute och plockat blåbär. Jag har såna där små fyrkantiga 5-litershinkar som det har varit potissallad eller nåt i, som jag tiggt till mig i delikatessdisken. De är närmligen superbra för man kan ställa dem i den rektangulära korgen utan att det blir en massa döutrymme. Nåja, det är kanske utanför ämnet. :tongue:

Jag kan ju inte sitta på huk så det käller på i ryggslutet att plocka. Har aldrig förut lyckets få en hink riktigt full, för ryggen har sagt ifrån. I torsdag plockade jag en full och en halv. Sen blev det för mörkt. Idag plockade jag en full och en trekvartsfull. Sen var jag trött. Jag känner så klart att jag är trött i ryggen, men bara sån där "tröttvärk", knappt man kan kalla det värk faktiskt, inget som gör en orolig att man rätt var det är ska stäcka sig och bli handikappad ett tag framöver.

Tror det är den där övningen som heter hugga ved eller nåt som gjort susen. Man håller bollen över huvudet och svingar ner den och sedan bakåt mellan benen och sen upp över huvudet och bakåt.


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.08.09 - 16:55:49
Inte ont i ryggen alls idag! Förra gången hade jag liiite, men inte farlig, värk.  :smile:

Men träningsvärk i benen har jag som heter duga, det har jag! Baksidan av låren. Hade det redan efter första turen. Svårt att sätta mig på toa, måste ta stöd mot tvättstället. :laugh: Konstigt nog kändes det inte alls när jag plockade, men det kom sen i stället med förnyad styrka. Men det fattade jag ju. Det är nog till att ha korta muskler. :cool:


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: Sorla skrivet 2015.08.09 - 17:58:49
Sån därn plockabärträningsvärk är skit. Man tycker inte att man gör något och så är man helt justerad i flera dagar efteråt.  :shake_head:

Men vad kul att du märker sån skillnad i kroppen av träningen!  :clapping:


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.08.09 - 18:04:24
Ja, jag tror ivf det är det det beror på. Skillnaden är rätt stor. Förut har jag fått passa mig, blivit så stel så sträckning varit nära. Nu blir jag mer bara trött. Skulle nog kunna hålla på ännu längre med en matpaus till om det knep, men man blir ju mentalt trött påt också. C:a 5 timmar har jag plockat. Nä, snabb är jag inte. Inte en tiolitershink full på en timme direkt.

Lustigt också. Just den övningen varnas det för, att man kan få ont av den. Men det har jag aldrig fått. Ska definitivt ta upp det igen till hösten. Nu ligger det så klart i träda.


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: Sorla skrivet 2015.08.09 - 18:15:18
 :lol: Tur att du inte är anställd för att plocka bär. Då hade du fått sparken.  :laugh:

Fast själv hrmmm.... det ska vi inte prata om...  :redface:


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.08.09 - 20:26:49
Vadå? Det är ivf mer än 1½ liter i timmen. Å jag hade ju matsäck med mig, det är inräknat i de där 5 timmarna. :mad_roll:


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: Mynlen skrivet 2015.08.10 - 05:04:43
Iallafall är det klart att din träning fungerar..


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: Sorla skrivet 2015.08.10 - 08:45:56
 :bg:


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.08.10 - 16:07:03
Men hallå! Hur många liter plockar ni då och hur lång tid tar det?


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: Mynlen skrivet 2015.08.10 - 16:51:44
jag plockar noll :)


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: Sorla skrivet 2015.08.10 - 23:46:05
Jag plockar inga liter. Var ute i 4 timmar för typ 5 veckor sedan. Då lyckades vi skrapa ihop 4 dl blåbär och en handfull kantareller.  :thumbdown: Men så tog vi 1 geocache och tappade bort ett par solglasögon på den turen också.  :bg:


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.08.11 - 00:02:46
Så varför kritiseras min plockhastighet om jag får fråga?  :fork_off:

Jag har 15 liter blåbär i frysen jag och det är mer än vad ni har. Ha ha! :devil:


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: Mynlen skrivet 2015.08.11 - 04:58:34
Här i närheten finns inte så många blåbär. Jag kritiserar inte alls, jag är avundsjuk.  "knaprar på några torkade för att få fram några minnen".


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: Sorla skrivet 2015.08.11 - 10:10:41
Därför att jag förhöjer mig själv genom att förminska andra som kan bättre än vad jag kan.  :devil:

Kan sorgset erkänna att jag har massor med vinbär från förra året i frysen. En hel jäkla fryslåda/hylla. Och tre buskar på radhustomten som dignar och vill bli plockade. Hoppas jag hinner börja få något vettigt gjort med alla dessa bär i helgen. :shy:


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.08.11 - 12:18:21
Men ät de bara! Svarta vinbär kan ju äta som de är med grädde. Eller häll sprit på dem!


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: Sorla skrivet 2015.08.12 - 19:03:57
Vi äter av dem på buskarna varje dag. Smakar mumma. Men sprit går bort. Vill göra gelé av de svara och då gör det inget att de hinner bli riktigt mogna. Vita ska jag göra saft av. Blandat med lite rött så ser det ut som rosé. :tongue:


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.08.12 - 21:42:54
Ner med skiten i en råsaftcentrifug! Fick plocka röda och svarta på grannens kolonilott igår. Svarta fryser jag, för de tycker jag är goda att äta som de är, men röda gick rätt ner i centrifugen. Dricker ett glas nu, så gott! :tasty:

Om du provar, det går åt en del. Hade 5½ l röda och det blev drygt 1½ liter råsaft. Det blir otroligt mycket skum, så man får hälla det hela genom en silduk sen, annars blir utbytet för dåligt. Hällde av det som blivit innan jag gick och la mig och sen rann det till ganska mycket mer under natten. Man vill inte dricka mer än ett litet glas, så det är rätt OK ändå. Tycker en tredjedel saft, en gnutta stevia och två tredjedelar vatten blir gott. Men min kompis gillar det riktigt svagt, som smaksatt vatten bara.

Förra året gjorde jag misstaget att bara ta av skummet och kasta det och fick knappt mer än i år trots att jag hade betydligt mer än 10 liter bär! Det måste vara proteiner i skummet. Nu när det stått så länge kunde jag riva loss det i bitar från silduken. Som en väldigt kompakt citronfromage med för mycket gelatin i såg det ut, fast rosa.  :tongue:

Hoppas jag får ta det som är kvar när hon tagit sitt sen. Tordes inte ta mer igår. Jag var där själv så jag kunde inte fråga hur mycket som var OK.


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: Sorla skrivet 2015.08.13 - 13:25:02
Jag har ingen råsaftcentrifug. Inte ens en saftmaja. Så det är koka och sila som gäller för mig. De tar så himla mycket plats, så jag har valt bort dem. Tyvärr bor morsan för långt bort. Annars hade vi kunnat parta på grejerna. Ingen annan jag känner är intresserad av saftning och syltning.


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.08.13 - 20:53:17
Aha, jag minns att du var sugen på en sån jag köpte men trodde du också hade en gammal dålig, som jag. I år ska jag försöka hinna med att musta äpplen till cider också. Får väl se hur det blir med svamp och väder och det ena med det andra. Hittills har jag pinsamt nog bara gjort vinbär. Det kommer att bli många tömningar även med den här större maskinen om jag ska få ihop en 20 liter, men det är ivf lätt att diska ut de delar som behöver rengöras.


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: Sorla skrivet 2015.08.14 - 10:50:47
Men till vinbär måste den ju ha varit smidig med inte all för många tömningar. Äpplen däremot kan jag tänka mig blir mycket tjafs av.


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.08.14 - 12:05:13
Nädu. Två "mellanrengöringar" på den där lilla mängden.

Den är korkad ju. Köp inte den här modellen om du till slut köper en. Den är nog effektiv och så, men den har inte ett utkast för skräpet som är brukligt utan det samlas upp i en ringformig behållare som sitter i höjd med silmojen på maskinen. Sen är det meningen att man ska se när den är full genom ett centimeterstort rökfärgat fönster... Idiotiskt. Varför ett färgat fönster till att börja med? Sen är det ju mörkt inne i maskinen. Ska man stå där med ficklampa och glutta eller? Plus att fönstret så klart blir nerstänkt med fruktmos så snart man startar maskinen. Tömmer man inte i tid så börjar saften pösa över. Det gör att jag kanske tömmer lite väl tidigt, vill inte riskera olycka. Har man mycket så blir det väl lättare, man vågar vänta längre och längre och kan utgå från saftmängden kanske. Behållaren är långt ifrån så stor som en sån där utanpåliggande uppsamlare brukar vara heller.

Jag la inte märke till det här när jag köpte, var helt fixerad vid effektivitet och kapacitet, t.o.m. ringde till Philips och frågade vilken som var effektivast och hade störst kapacitet. Fast de fattade inte frågan, bara tjatade om hur mycket mer must deras maskiener fick ut per kilo äpplen... Borde verkligen ha åkt till Elgiganten eller nåt och tittat på dem IRL.


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: Sorla skrivet 2015.08.14 - 15:44:22
Ja, det låter verkligen idiotiskt! Tack för varningen. Jag har något minne från en gammal press där avfallet kom ut som en lång ringlande orm. Måste ha varit en gammal hushållsassisten med tillbehör till, som föräldrarna hade när jag var barn. Jag har en känsla av att hushållsmaskinerna var lite smartare på den tiden. Och hållbarare och stabilare.


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.08.15 - 04:38:31
Jag är full.  :puke1:


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: Sorla skrivet 2015.08.15 - 22:51:29
Har du käkat jästa bär?!? :lulz:


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.08.16 - 00:49:48
Nä, jag drack en jäkla massa vin!  :mad_viking:


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: Sorla skrivet 2015.08.20 - 17:18:36
Och vad skulle det vara bra för nu då va?!? :smack_head:


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.08.20 - 19:18:42
Det var inte bra på nåt sätt.  :shake_head:


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: Sorla skrivet 2015.08.20 - 19:24:29
Men det var väl åtminstone lite gott va?  :shock:


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.08.20 - 20:04:53
Jovars.  :loony:


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: Mynlen skrivet 2015.08.21 - 13:09:23
men vad har vin med medicinboll och jungle gym att göra????


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.08.21 - 13:42:48
Fråga Sorla. Hon ska alltid hacka på mig!   :cry:


Titel: SV: Jag och min medicinboll och Jungle Gym
Skrivet av: hemul skrivet 2015.11.28 - 10:40:08
I ett avsnitt av Kropp och själ nyligen pratades det om explosiv träning. Lärorikt, för mig ivf. Var någon som höll på med upphopp och sedan bromsade/låste i nedlaget (fryste rörelsen liksom). Det är explosivt. Hade jag aldrig trott. Och, mer intressant för mig, att fånga en medicinboll är också det. Inte hade jag begripit att att stoppa en snabb/kraftfull rörelse är explosivt! Det borde ju innebära att mina små kast med medicinbollen är rätt så bra för hela bodyn dårå.

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/613997?programid=1272