Fetbobbas Forum

Recept => Fisk och skaldjur => Ämnet startat av: hemul skrivet 2014.07.01 - 17:15:48



Titel: Pepparrotssill
Skrivet av: hemul skrivet 2014.07.01 - 17:15:48
Nä, inte inlagd, färsk. Har en massa paket fryst sill för jag hade tänkt göra strömmingslåda till midsommarknytisen. Men jag hade inget ströbröd eller surre så jag kunde inte göra flundror som jag brukar, så då blev det så här. Och det var supergott!

Så enkelt så det är synd att kalla det recept. Stek sillfiléerna i massor med smör med skinnsidan neråt så skinnet blir lite knaprigt. Vänd på dem och strö över mucho finriven pepparrot. Vänd på dem igen nästan omedelbart och låt dem steka färdigt med skinnsidan ner. Salta bör man göra vid tillfälle också.

Finesserna är bara för att det blev väldigt fint och aptitligt att göra så. Pepparroten får färg och blir lite knaprig och fastnar hjälpligt på skinnet. Ser väldigt smakligt ut på tallriken om man lägger upp filéerna med skinnsidan upp. Och det var det också. Detta ska jag göra ofta. Behöver nog äta mer fet fisk och snabbare och enklare finns nog inte.


Titel: SV: Pepparrotssill
Skrivet av: Ary skrivet 2014.07.02 - 12:28:55
Mmm det lätt gott.  :dribble: Undrar om det inte var Willys som har sill i frysdisken. Inte impad av den "färska" fisken här på orten...

Surre!?!  :confused3:


Titel: SV: Pepparrotssill
Skrivet av: hemul skrivet 2014.07.02 - 12:51:26
Jo, min är från Willys. Västkustfilé. Lite slafsiga filéer men helt OK. De hade KRAV-märkt förut som var toppen, jättefina filéer, men det blev slut med det.

Surre = surrogat. Aldrig hört det? De sa så under kriget när det fanns mycket surrogat. Surrekaffe t.ex.


Titel: SV: Pepparrotssill
Skrivet av: Ary skrivet 2014.07.02 - 14:39:18
Var inte född när kriget var!  :mad_roll: Nja nä antar att folk jag känner aldrig förkortar ordet. Tack för förklaringen, inte varje dag man lär sig ett nytt ord.  :nod-yes:


Titel: SV: Pepparrotssill
Skrivet av: hemul skrivet 2014.07.02 - 14:56:19
Det var inte jag heller. Men jag är allmänbildad.  :biggrin1:


Titel: SV: Pepparrotssill
Skrivet av: Mynlen skrivet 2014.07.02 - 22:47:21
Och jag fattade vad som menades...

Om sill, hollänska sillen är inte så god att steka. den äts bäst rå. Vet inte om man kan steka den men så billig är den inte att man vill testa.


Titel: SV: Pepparrotssill
Skrivet av: hemul skrivet 2014.07.03 - 02:29:52
Bara Ary som inget fattar då. :biggrin1:

Vad har ni för konstig sill? Är den för mager eller vad? För fet kanske? Har för mig att fetsill som det alltid skulle vara till inlagd sill förr inte är så bra att steka, men jag kan minnas fel.


Titel: SV: Pepparrotssill
Skrivet av: Mynlen skrivet 2014.07.03 - 15:31:41
för fet tror jag! för den ÄR fet.. och god.. MUMS!


Titel: SV: Pepparrotssill
Skrivet av: Ary skrivet 2014.07.03 - 15:56:29
Tja jag var ju inte dummare än att jag fattade att jag blev tjock av bröd och pasta.  :flirting:

P.S. Kan du skicka lite fet sill?  :nod-yes: