Fetbobbas Forum

Allmänt => Allmänt kostprat => Ämnet startat av: Ary skrivet 2013.04.18 - 17:00:34Titel: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Ary skrivet 2013.04.18 - 17:00:34
Jag tröttnade på under 20 kh om dagen(fann det svårt att hålla i längden och det blev för mycket fusk och resulterade med att vikten stod still i månader) och ska testa 50-100 kh.
Upplever nu plötsligt inget sug, som jag annars haft väldigt ofta de senaste månaderna. Ätit ett par skivor knäckebröd, en halv liten banan men jösses vad mycket kolisar, lite ris och nu blir det morötter till middagen. Kommer nu kunna äta massor av saker jag saknat men vet inte än hur vikten kommer arta sig, men jag stod ju redan still så det lär ju inte bli sämre.  :whink:
Men om suget håller sig borta finns det ju en möjlighet att det kommer bli bättre.... Någon som har erfarenheter?


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: hemul skrivet 2013.04.18 - 17:08:54
Nä, ingen erfarenhet då jag inte lider av sötsug. Därmot kan jag ju tycka det är gott med nåt lite sött nån gång ibland. Du tror inte att det kan vara så du helt enkelt bara var lite sugen och när du får äta det du är sugen på blir du nöjd? Sugen till skillnad mot att ha sug då, som vad jag förstår inte tillfredsställes av så lite.


Som med mig och potäterna. Känner mig mycket mer tillfreds med potatis till maten och håller mig mättare också. Delvis beror det förstås på vana och att jag tycker det är gott, har ju levt 50 år med att mat = kött och potatis, typ. Fick jag inte äta det skulle jag nog vara sugen på det, men knappast känna sug. Inte sjutton skulle jag sätta jag och svulla i mig hela potatispåsen för det liksom.

Led du av sötsug/kolhydratsug förr eller?


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Ary skrivet 2013.04.18 - 17:17:59
Nja neeeej..... När jag gick på max 20 kolisar var jag sugen på kakaor och godis. Höll mig i skinnet några dagar och trillade sedan dig - rinse and repeat. Hade svårt att komma ur den dåliga trenden.De senaste dagarna har jag inte kännt några impulser att handla eller äta godis. Börjar undra om suget kom sig av att kroppen kanske kräver typ 50 kolisar om dagen, men att den då nöjer sig med dessa och inte skriker efter mer.. Delvis kom sig suget av att jag ätit godis jag vet, men jag var orolig att det skulle bli större med lite mer kolisar, men icke. Nu har jag kört för kort tid för att veta om suget minskat konstant eller om det är en tillfällig trend.


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: hemul skrivet 2013.04.18 - 17:21:27
Låter ju som sug.  :lol: Men led du av det innan du började lowcarba också?

Jag blir också "metabolt störd" av för lite kolhydrater, men jag drabbas inte av sötsug då heller, däremot av proteinsug. Vill ha kött hela tiden och åt enorma mängder på den tiden jag höll på så, särkilt som jag så klart slabbade fett på köttet också.  :smack_head:
Proteinsug är väl på ett sätt logiskt det också eftersom kroppen kan fixa glukos av det.


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Ary skrivet 2013.04.18 - 17:28:44
Yup sötsug har jag alltid haft men underhöll det med lass med pasta och mackor samt hembak, godis etc etc så det märktes ju inte så mycket eftersom det inte var "förbjuden" mat... Därav min matchvikt en bra bit över 100 kg när jag började. Ersatte också nikotinet med mer kolisar i juni 2012 och det formligen rasade på 12 kg på 3-4 mån och sedan ströps kolisarna i okt 2012. Det funkade bra några veckor/1 mån i stöten tills nyhetens behag tog slut och fusket blev oftare och så även suget. Det verkade som om jag inte längre gick ner i vikt även om jag skötte det.


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: hemul skrivet 2013.04.18 - 17:41:30
Låter som om du är botad då! Gratulerar!  :flowers:

Kan du äta som du gör nu och hålla det i längden lär det ju vara mycket bättre, både för vikten och kroppen. Att slängas mellan ytterligheter hela tiden kan ju inte vara så bra.

Jag råkar ju också tro mer på dem som menar att extremt lite kolhydrater kanske inte är så bra i längden. Schwarzbein (LC-endokrinolog) menar t.ex. att man får generellt högre nivåer av katabola hormoner på extrem lowcarb och det gör att man så att säga bränner sitt ljus i båda ändar, något redan den så omhuldade Vilhjalmur Stefansson la märke till hos inuiterna - de blev inte gamla och de åldrades fort.


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Ary skrivet 2013.04.18 - 18:40:23
Tackar. Vi får se hur det går. Jag kör lowcarb utan för många bananer och ser. Måste fortfarande gå ner. 94 kg till 168 cm är inte bra! Eller är jag lite för kort i rocken kanske?  :whink: Fortsatt kaloriräkning får det iaf bli.
Har läst det där med att bränna ljuset i båda ändar förut ngn gång men inte fördjupat mig.Jag menar det är ju så vanligt med lchf kritik för sakens skull, svårt att sålla. Ska läsa på lite om den där Schwarzbein.
Ska jag var ärlig frågade jag här hellre an det andra forumet (du vet var;) er kolisar/frukt är som att svära i kyrkan för många. Men det ska nog komma upp det med hehe. Jag ger det några dagar eller en vecka för att se om godissuget kommer tillbaka....
Får man vara med på eran motionsduell förresten? Tänkte gör en offensiv på motionsfronten nu när det är vår. Motivationen håller nog bättre kanske om man räknar lite.


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: hemul skrivet 2013.04.18 - 19:25:06
Klart du får! Du kan vara med i vår bantningstävling också!  :clapping:
Vi väger också runtikring där och jag (men inte Mynlen) räknar också kalorier. Fast vi har vägt mykcet mer än du, speciellt jag.

Diane Schwarzbein har en rutten sajt, men det finns några filmsnuttar du kan titta på om du vill, om de ligger kvar.
http://www.schwarzbeinprinciple.com/pgs/dr_schw/schwarz_bio.html

Har läst hennes böcker. Hon var själv fet och levde på socker och mådde skit. När hon studerade till läkare blev hon så klart intresserad av mekanismerna och specialiserade sig som endokrinolog. Tycker hon har en rätt stadig grund att stå på. Hon är alltså för low carb, men inte no carb.


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Ary skrivet 2013.04.18 - 20:06:21
Tackar tackar  :worshippy: motionstråden har jag hittat men inte någon bantartävling. Ska bli att läsa, var finns den, vad heter den? Jag kan ju inte mäta mig med era prestationer dock. Men kan ju inte gå upp massa kilon bara för att visa att jag kan gå ner dem.  :whink:

Jag kikade på en tråd om Schwarzbein på ett amerikanskt lowcarbforum. Verkar vara typ 10-25 kolhydrater per måltid beroende på hur hur insulinokänslig man är och hur bra ens binjurar funkar, hur man nu vet det....? Carbs per måltid blir lite flummigt på mig för jag är kvar på 2 måltider om dagen och ett mellanmål någon gång i veckan.. Jag har inte tagit andra prover än sänka på många många år. Men mitt kolesterol var strålande sist, för 20 år sedan!  :laugh:

Hur som helst ska jag aldrig tillbaka till pasta träsket. Vitt bröd hör inte till kosten heller. Dock är jag inte 100% glutenfri men det verkar inte göra måendet sämre.

Hemulen: Apropå magen så kör jag vissa dagar med lite fibrex (inte mer än 6-10 gram, inte mer då blir det..... gasigt) i filen och det jobbar mina tarmar grymt bra på. Man får ha lite mandel, ngt flingliknande (det blir lite träig feeling annars), jag testade lite knäckebitar och mandel idag. I havregrynsgröt ska jag testa fibrex också. Lite random men magen kom på tapeten i en annan tråd. Omväxling om du tröttnar på kål.


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: hemul skrivet 2013.04.18 - 20:49:25
Vi har ingen speciell tråd för bantningen, det pågår i våra repektive trådar. Vi rapporterar varje söndag. Här kan du se när vi kom under 100. Tyvärr har det inte hänt så mycket sen dess och det var ett tag sen nu.  :shy:

http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,1997.msg46513.html#msg46513
http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,2687.msg47269.html#msg47269

Hon har lite idéer som jag inte förstår, Svartben. Men också annat som jag tror är vettigt, om man orkar genomföra det. Som att sluta med all stimulantia, tobak såväl som koffein. Jag ser ingen anledning att tro att hon inte vet vad hon pratar om när hon säger att höga glukagonnivåer också medför höga nivåer av adrenalin, noradrenalin och kortison och vad det nu är mer och att det inte kan vara idealiskt fattar man ju.

Fibrer av den typen har tyvärr ingen effekt på mig. Har provat med loppfrö och allt möjligt. Surkål funkar men jag måste äta det i stort sett varje dag. Och katrinplommonkompott!  :tongue:Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Ary skrivet 2013.04.18 - 21:07:06
Ok tack jag ska genast läsa!  :thumbsup:

Joo jag är säker på att det vore nyttigare att inte nyttja stimulantia och jag har slutat röka - frivilligt, ändrat min kost, men kaffet det är det ingen som tar ifrån mig! Nån måtta får det vá.  :tongue:

Ok bra att nägot funkar, jag kör mina linfrön och fibrex så blir det mer kartinplommonkompott och surkål över till dig.  :smile:

Hua! Söndag är det en bra dag, direkt efter helgen? lol Jaja lika villkor för alla hehe.


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: hemul skrivet 2013.04.18 - 21:13:30
Jo, vi sa just det nyligen, att vi valde dag väldigt illa. Eller det var väl jag egentligen, för jag hade börjat själv med söndagar redan innan Mynlen fast jag tror hon hade samma dag. Men nu är det försent att ändra. Fredag hade ju varit perfekt, så hade man kunnat svulla loss sen.

Du kan inte läsa allt det där. Vi har pladdrat massor i flera år. :laugh:

Kaffe har jag aldrig druckit ofta, däremot massor med te. Jag slutade faktiskt när jag började lowcarba 2005. Nu tål jag inte kaffe alls om jag tar en kopp nån gång. Däremot snusar jag (f.d. rökare), men vill sluta.


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Ary skrivet 2013.04.18 - 21:22:44
Haha försöka duger. Bra kvällslektyr kanske.

Du har säkert hört det förut att det var boken Äntligen ickerökare av Allen Carr som hjälpte mig. Det tog nog att läsa den 4 ggr och 1,5 år nästan, det är en process att sluta med nikotin. Denna gången saknar jag det faktiskt inte utan tänker att vad skönt att jag inte behöver det längre. Alla andra gånger har jag saknat det mer eller mindre.


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: hemul skrivet 2013.04.18 - 21:27:08
Jaha, var det du som tipsade mig om den kanske? Jag har fått tag på den som ebok och nån gång ska jag läsa den, men jag tror det ska vara rätt läge liksom först om det ska ha en chans att funka.


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Ary skrivet 2013.04.18 - 21:55:10
Jo man ska vilja sluta. Då är man redo att läsa boken. Med andra ord är du redo - att läsa boken iaf.   :whink:  Ingen tvingar en ju att sluta just då, man kan fundera lite och läsa igen sedan. Det kan ha varit jag för jag tror på den. Inget annat har fått mig att inte vilja börja igen ju.


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: hemul skrivet 2013.04.18 - 21:59:50
Jag vill, men jag har 0 tilltro till att lyckas och då är det nog dömt att misslyckas.


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Ary skrivet 2013.04.18 - 22:03:45
Ok det får nog växa fram då. Bara att säga till om stöd behövs ok.


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: hemul skrivet 2013.04.18 - 22:20:47
Tack.  :smile:


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Mynlen skrivet 2013.04.19 - 05:08:55
välkommen till motionstråden, eller vad det nu är. Kanske hemulen kan lägga till något om hon vill i titeln. typ "och till alla andra som är lika galna" :)

funderar på om det kanske är så att man blir mindre sugen med litet mer kh. Men då beror det nog mycket på var dom kh kommer ifrån. vill helst vara helt spannmålsfri men det är litet jobbigt ibland. Igår åt jag iallafall en finn crisp!  :eeek:

Men jag är tråkig just nu, vet inte så noga vad jag ska äta...


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Ary skrivet 2013.04.19 - 09:48:33
Tack tack Mynlen! Har ingen stegräknare så allt kommer anges på tid, hoppas det går bra.. Jag har smygmotionerat ett par dagar utan att skriva upp.  :whink:

Tja det helt glutenfritt är det inte men verkar inte må dåligt på något vis och får inte heller cravings, men handlar bara om ett par knäcke, ett par finncrisp eller lite redning i en sås någon enstaka gång (vissa rätter blir mer som soppa annars, men det hör till undantag). För övrigt blir det mer mixade grönsakssoppor (med pannbiff till för proteinets skull) guacamole och tsatziki som jag saknat antingen med majschips eller så kommer jag för mig att göra de där med mandel och äggvita. Frukt i små mängder (halv apelsin tex), rotfrukt i lagoma mängder och så mycket grönt jag vill. Vitt bröd och pasta är det som inte kommer tillbaka. Ris år jag en liten portion i förrgår men det kunde ha kvittat faktiskt. Passerad tomat har jag saknat för det gick inte riktigt att passa in i kolhydraterna och hade blivit ersatt av tomatpasta som är gott men det blir inte riktigt samma sak. Krispiga morötter att knapra på hela saknade jag med.

Mina favvomål är korv stroganoff, köttfärsröra med ädelost och broccoli till, soppor med pannbiff, wok med kött grönt kokosmjölk grön curry, finns att välja på Mynlen. Mår du dåligt av gluten eller triggar på det? För egen del tror jag på att begränsa, den mängden gluten som slank ner genom bröd, bakverk och pasta förr i tiden var nog inte att leka med.

Dags att starta en egen tråd att regga resultat i då.   :smile: För tävlingen lol. Vad är reglerna? Först till idealvikt vinner?  :tongue:


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: hemul skrivet 2013.04.19 - 11:21:20
Jag mår inte heller dåligt, varken av socker eller spannmål. Men jag mådde jättedåligt innan jag började lowcarba och blev snabbt bättre, på alla möjliga sätt. Så jag fortsätter att undvika båda, för jag vill inte inse en dag att jag under flera år långsamt blivit sjukare och sjukare igen. Socker har iofs aldrig varit ett problem för mig för det var så sällan jag ville ha det förut också, men det blir ju mycket kolhydrater när det blir.

Känner mig lite som om jag målat in mig i ett hörn. Hur ska man veta vad det var som gjorde en friskare när man uteslöt så mycket på en gång? Därför fortsätter jag.

Jag fuskar numera däremot glatt med spannmål och i viss mån socker när jag blir bjuden. Inte så jag sätter mig och äter 10 mackor, men om det är nåt extra så där. Jag kan smaka en näve chips och dylikt, men sen får det vara bra, för de vet jag är dåliga av andra orsaker än potatisen. Häromdagen bjöd en bekant på fika. Hon hade nästan en hel budapestrulle. Vi åt upp den på två, 3 tjocka skivor var. Det var nog mitt värsta "fusk" hittills. Inte mådde jag dåligt och inte gick jag upp i vikt. Så länge det är veckor och oftast månader mellan gångerna tänker jag nog fortsätta så.


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: hemul skrivet 2013.04.19 - 11:24:15
Ville bara lägga till att orsaken till att jag inte gärna smakar på mackor är att det är det enda av allt det där som jag åt till vardags förut, inte att jag tror de är farligare än tårta.  :tongue: Så jag är rädd att vänja mig igen och kanske börja äta det hemma också. Det andra åt jag så sällan förr också att det är ingen risk på så sätt.


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Ary skrivet 2013.04.19 - 11:53:38
Hehe en halv budapestrulle heter ju duga.  :blob_mad: Det kan man ju komma undan med någon gång men inget att göra till en vardags vana nej.

10 mackor, där slog du huvudet på spiken. Nu äter jag 2 wasa sport med kokt ägg. Lite skillnad och betydligt mer balanserat. Jag märker väl så småningom om måendet försämras, då åker knäcket. Men 6 eller i värsta fall 8 skivor knäcke var ju en annan femma. (8 kan jag tala om att det gav ganska drastiska reaktioner i tarmarna ibland så det blev oftare mindre  :whink: ) Jag har pollen, damm och skaldjursallergi samt lite gott och blandat, skulle de förvärras då ryker ju knäcket absolut.
Den emoticonen måste vara din Mynlen!?  :cheese:


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Mynlen skrivet 2013.04.19 - 12:09:32
haha Ary, ingen aning om det är min smiley men mycket möjligt. Jag äter inte alls speciellt mycket ost men eftersom jag bor i holland blir jag utskälld till ostätare. Och inget bättre försvar än att agera så då :)

Jag mår inte riktigt dåligt av att äta bröd eller så, men det triggar att äta litet mer. Och så tror jag på att (nutidens) spannmål egentligen inte är lämpad för människan. Min yngsta dotter vill bara äta vitt bröd, jag tror ändå det är bättre för henne än fullkorn eftersom det är som sandpapper i tarmen också. Svår balansgång mellan nyttigt och inte.

Tävlingen är ingen riktig tävling alls. Det är bara litet gnäbb Hemulen och mig emellan eftersom vi kretsar runt varandras vikt hela tiden. Och förresten kan det inte vara en tävling eftersom jag ändå vinner.  :tongue_wag:

Nu blev jag sugen på en finnscrisp. Det är helt och hållet ERT fel!

Stegräknare har jag inte heller. Men en smartphone med runkeeper på. fungerar kanon!Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Ary skrivet 2013.04.19 - 12:23:29
Jo spannmål har ju manipulerats till oigenkännlighet tyvärr. Men jag testa konceptet "allting med måtta" Utom vitt bröd och pasta då.  :whink: Då kan jag lika gärna äta godis någon gång, med det där med måtta verkar inte gälla varken vad gäller godis eller vitt bröd... Däremot är jag ju en sådan där kaloriräknare så jag äter ju inte mer även om jag äter ett par knäcke utan precis samma. Om jag inte spårar ur på något vis. Även där gäller att om knäcket triggar, ja då ryker det.

Tack för förklaringen om ostätning, det gör att saken klarnar hehe. *Här skulle varit en emoticon med en glödlampa över huvudet.*

Ska ta ett snack med min telefon och se om den kan tänka sig runkeeper men den vill som regel ingenting så inga större förhoppningar där. Vet inte om det kan ha något att göra med vem som knappar på telefonen att göra också....  :flirting:

Vem var det som började prata finncrisp egentligen?? hehe

Vi får bli 3 om vem som vinner!  :evil_grin:


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Mynlen skrivet 2013.04.19 - 12:34:15
vi vinner ju alla på att vara friskare och äta bättre. För det jag fått ur mest av det hela LCHF är hur osunt hel och halvfabrikat är. Visserligen lagade jag mesta maten själv redan innan men en del saker med många tillsatser hade man ju. Och så principen att låta bli det flesta kh saker (socker och stärkelse) för att dom egentligen är bra för en människokropp. Sen om man äter litet potatis eller rödbetor ibland.. Men bara fett och proteiner. Jag äter gärna ägg och kött men inte endast.

Märker dock att jag har svårt att bli mätt på fett. riktigt mätt blir jag först efter att jag ätit något sött efter maten, något som jag ur princip inte VILL men då behåller jag ett jäkla sug. GRRR


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: hemul skrivet 2013.04.19 - 12:51:42
Men det där med spannmål kanske är lurigt. Hur ska man veta att det inte ställer till det på sikt, hälsomässigt alltså? För kolhydraternas del skulle jag kunna gå tillbaks till hur jag åt förr, innan jag blev tjock. Jag har räknat och har svårt att komma mycket över 100 g kolhydrater, till vardags alltså. Det var 2 mackor på morgonen, ett par potäter till middagen och en liter mjölk per dag. Jo, jag åt oftast bara två gånger, men lägg till 2 knäcke eller ett par potatisar till och det bli ändå inte katastrof.

Men som jag sa, nåt i allt detta har gjort mig frisk och jag vet ju inte vad så jag törs inte chansa.  :bang_head:


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Ary skrivet 2013.04.19 - 16:03:30
Men hur löser du det mynlen? Kan inte grönt eller något litet stärkelserikt lösa det där att du inte blir mätt? Jag tog en dl kokt fullkornsris häromdagen och jisses vad mätt jag blev. För mätt faktiskt så nu vill jag inte ha mer ris lol. Vad gäller tillsatser så åt jag en hel del blandade, processade produkter, de flesta är nu borta tack vare lchf eller snudd på alla. Kikade på flingor en dag med det var så sockerstinnt och processat att det var helt otänkbart. Det skulle vara puffat ris då.... Ruskigt mycket kolisar och hur mättande är det..

Men jag försöker inte alls få dig att äta gluten Hemulen, jag lovar!  :nod-yes: Jag undviker själv det i stor grad.
Nu har jag förresten lagt in en förfrågan om Schwarzbeins ena bok The principle of...  öh something. Enda stället den finns är Örebro 90 km bort i slutet av maj, så det blir inte läst denna veckan hehe.
Jag räknade på kolisar då jag åt "normalkost" (ingenting normalt med den) slutade räkna på 2 måltider med 200 g kh+ inte inräknat någon slags syndande, men då är det svårt att hitta mer kolhydratdrivna personer än jag. Man kan ju nästan gissa att jag kan ha blivit lite insulinresistent på kuppen.

Nu så var dagens motion avklarad så nu kan jag börja fylla i. Ryggen är ganska gnällig men säker på att det gör nytta. Motionerar ju upp mina kolisar nu. :blob:


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: hemul skrivet 2013.04.19 - 16:20:44
På biblan hoppas jag? För jag tycker inte böckerna är speciellt bra. Jag väntade mig något mer djuplodande, speciellt i den andra för hon säger att den ska förklara det folk missuppfattat i den första, om hormoner och så. Men hon förenklar ännu mera och klumpar ihop adranalin, noradrenalin och glukagon och kallar allihopa för adrenalin så man vet aldrig vad hon syftar på när det står adrenalin! Största delen består av pladdriga fallbeskrivningar, nästan mer i tvåan än i ettan. Jag var jättebesviken. Det hindrar inte att jag tycker det hon säger låter trovärdigt. Men skriva böcker kan hon inte.

Jag menade inte enbart gluten. Det är ju mer med spannmål som kan vara skadligt. Problemet med mig är att jag aldrig har blivit akut dålig av någon typ av mat när jag ätit den. Jag kan alltså inte känna efter. Ändå måste jag ju ha blivit dålig av någonting på sikt eftersom jag blev frisk när jag uteslöt allt det där. Det är därför jag menar att det är svårt för mig att veta vad det var som gjorde mig frisk och därför går jag på i ullstrumporna.


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Ary skrivet 2013.04.19 - 16:34:01
Yup på vårt förnäma bibliotek i Finspång. Vet inte om det är ettan eller tvåan jag beställde. Bra affärsidé: Skriv en bok, skriv sedan en bok till för att förklara bok ett. lol

Jag känner dig inte så långt tillbaka så jag vet inte på vilket vis du inte var frisk bortsett från metabolt och överviktmässigt var det ju inte bra då uppenbarligen. Själv är jag för det mesta frisk bortsett från allergierna och astma som mestadels inte visar sitt fula tryne efter att jag slutade röka. Ryggen med, den verkar bli bättre ju färre kolisar, antar att jag blir svullen någonstans i den trakten av kolisar eftersom jag verkar bli sämre när jag svullat kolisar. Påsk, jul och så. Jag har förresten kännt mig lite mer energisk de senaste dagarna trots att jag borde använda upp de extra kolisarna.


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: hemul skrivet 2013.04.19 - 16:56:08
De heter samma sak. Tvåan heter The Schwarzbein Principle II. Du kan skumma, man förstår hur hon tänker ivf. Och du kanske gillar fallbeskrivningar, jag ruttnar efter ett par stycken.

Jag hade en allvarlig infektion som inte blev behandlad. Det var då allt brakade för mig och då jag gick upp i vikt också, en 20 kg under en vinter. Det skulle ju bort, så jag började lyssna på råden och blev tjockare och tjockare och sjukare och sjukare. Många problem trodde jag ju berodde på mitt grundtillstånd, men hi och hej vad mycket som försvann när jag la om kosten. Tyvärr funkade det inte vad gäller vikten, inte enligt mallen ivf. Däremot kan jag gå ner nu om jag håller igen lite. Det kunde jag inte förut.

Så jag är ganska kluven. Dels tror jag inte på hajpen längre. Dels vet jag att jag själv blivit hjälpt. :confused3:


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Ary skrivet 2013.04.19 - 17:59:59
Jodå inte funkade och inte funkade. drygt 39 kg ner räknas nog som funkar mall eller ej  :whink: Sedan att vägen var lång och krokig tja så kan det vara..
Klart att kosten spelar roll likasom mängden man äter, men även hur just ens egen kropp funkar och vilka problem/vad för ämnesomsättning man har. Lchf är inte en patentlösning för alla men någon form för lowcarb bör ju funka bara man tweakar den som man själv behöver.

Kul att höra att du blivit så mycket friskare och lättare iaf.


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Mynlen skrivet 2013.04.19 - 18:02:25
Har säkert skrivit det någonstanns men vet inte var... kostdoktorn kanske? (fast dit går jag mer o mer sällan, han blir så tja.. populistisk.  :puke2:) men jag tror att mycket beror på "välfärden" och sönderodlade --allt!. Kött, spannmål, socker, grönsaker mm. Dom är inte som förr. Förr fick man "dra trådar" av gröna bönorna innan man kokade dom men nu är dom helt trådfria. typ. Det ska vara mycket och fort och billigt.

Och jag tror att min (talar inte för andra men förmodar det även är så hos er haha) kropp är "sönderäten" av alla dom där sakerna.

Tänk förr, när jag var liten fick jag i sommarlovet på lördagarna EN krona till att hämta lösgodis vid kiosken i Kummelnäs (där deras sommarstuga står) Det blev kanske 6-7 stycken godisar i en liten påse på 7 x 10 cm.
Eftersom det var semester och vi var i sverige fick vi nog en bulle eller en kaka när vi var till simplatsen, och saft. Men det var inte något man fick ta om man ville.
(att jag sen snodde alla sockerbitar som satt brevid våningssängen jag sov i är en annan femma som säkert sabbat min kropp också men det talar vi inte om :flirting:)
Nu är saft eller läsk eller något som ska smaka till dricka NORMALT. Godis köps för MINST 100 gram per gång, oftare mer. typ 250 gram. Chips äts ganska ofta hos dom flesta och maten är inte mat längre egentligen.

Jag märker det med Linnea. Hon vill inte dricka vatten. Jo ibland och det blir litet fler tillfällen men ändå. Till skolan (dom äter ingen lunch på skolan, ta med sig mackor är normalt, lagad matsäck skulle göra hon blir retad) har hon helst med sig en kaka. Det får hon bara ibland. Så då tar hon med sig ett slags kex (typ kex till ost, watercracker eller vad dom heter, mjöl, salt, vatten kanske litet jäsmedel). Inget jag gillar. Men annars äter hon inget. vilket också händer och då äter hon när hon kommer hem.

Men men.. jag tror inte MIN kropp kommer att återställa sig helt. Men att utesluta en hel del snabba kh och helst gluten också gör iallafall att jag mår bättre än innan. Viktminskningen är ju inte en dålig faktor heller!Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Ary skrivet 2013.04.19 - 18:28:16
100 el 250g smågodis. Tror nog det handlade om 500g för min del...  :redface:  :max-shock: Fördelades under2-3 dgr kanske. De gånger jag köpt godis senaste halvåret försökte jag oftast köpa förpackat då blev det inte lika mycket. Detta trots att jag växte upp med ofta moderat mängder med socker, jag kanske ville ta igen det sedan när jag fick äta som jag ville.

Tja det är svårt att säga om kroppen kan återställas eller inte men det är en fantastisk mekanism så kanske ändå. Att ge den rätt byggstenar lär ju vara en förutsättning. Sant att ingen mat är som förr men vi får göra det bästa av det vi har.
Jo barn är svåra, man kan inte alltid resonera om vad som är nyttigt och de går väl på vad som är gott. Inte för att watercrackers just skulle falla mig i smaken... Lite skrämmande med lunch-grupptryck grrr.
 Jag blev mörkrädd när jag jobbade i simhall brevid en skola. Det var inga små mängder chips, godis, dricka och frallor ungarna åt, istället för lunch ofta. Känns som om att ta bort tomma kalorier och skräpmat i skolorna som de gjort på försök i USA el England på enstaka ställen inte vore en helt tokig idé. Viktkurvan planade ut då istället för att sakta krypa uppåt. Det märkte tydligt på en termin bara att ta bort coca cola automaten.


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: hemul skrivet 2013.04.19 - 19:07:16
Watercrackers med smör, en tunn skiva brie och kanske ett par vindruvshalvor är JÄTTEGOTT!  :w00t:


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Mynlen skrivet 2013.04.19 - 19:13:37
tyst!
men Linnea äter dom rakt av som dom är. Torra.

Det är inte så att det är lunch terror där men om hon skulle skeda i sig mat skulle folk se konstiga på henne. För smörgås är det vanliga till lunch här.  dom sitter inte heller i en gemensam sal eller nåt, spridda över hela skolan :)


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: hemul skrivet 2013.04.19 - 19:14:59
 :max-shock: :sadsad:


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Ary skrivet 2013.04.19 - 19:20:19
Yahapp då måste du ha förväxlat crackersen med smöret eller brien Hemulen. Eller lassar man på så mycket att kexet försvinner helt? Typ 300g tillbehör på ett 15 grams kex. :whistle:

Erhm ja gud förbjude att barnen skulle äta riktig mat.  :max-shock: På det viset skulle ju det vara bra om skolan fixade maten, om nu skolor skulle bemöda sig att fix bra nyttig mat..... Men det vore nog något av en utopi kanske.


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Subcalva skrivet 2013.04.19 - 19:51:27
Jag räknade på kolisar då jag åt "normalkost" (ingenting normalt med den) slutade räkna på 2 måltider med 200 g kh+ inte inräknat någon slags syndande, men då är det svårt att hitta mer kolhydratdrivna personer än jag. Man kan ju nästan gissa att jag kan ha blivit lite insulinresistent på kuppen.

Fast man blir inte insulinresistent av kolhydraterna i sig. Kolla på han som åt "20 potatoes a day" som förbättrade sina blodsockervärden väsentligt och många som äter vegetariskt lowfat får ju ypperliga värden. Äter man "hela rena" kolhydrater i form av potatis och ris så är det många gånger svårt att överäta. Om man inte piffar till dem med fett förstås.  :whink:

De flesta som lowcarbar blir ju snarare extremt känsliga för kolhydrater dvs insulinresistenta. Vissa menar ju att det bara är tillfälligt..  :hm-hm:

Men jag är som vanligt skeptisk  :look_down:


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Subcalva skrivet 2013.04.19 - 19:59:02
Håller för övrigt med Hemul om Swarzbeins bok. Hennes idéer är jättebra men presenteras alldeles för schablonartat i boken. Jag hade velat läsa mer om stresshormonerna så det kändes som en besvikelse. Då tycker jag faktiskt Perfect Health Diet gav mer med en bra genomgång macronäringsämnena.
Hmmm, man borde nog läsa om bägge böckerna faktiskt.


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Ary skrivet 2013.04.19 - 20:03:57
Vegetariskt lowfat kan jag inte ens stava till sorry. Potatissallad piffades till med rätt mycket fett, då går det ner en del och man är inte mätt så länge. Jag har alltid ätit rätt mycket av både fettet ock kh, bara proteinerna som låg lågt. Ett tag hade jag ett jobb där jag levde huvudsakligen på coca cola, kaffe och smörgåsar, potatissallad, oavsett hur många timmar jag jobbade gick jag inte ner ett gram - tvärtom.

Vi får se hur känslig jag blivit på ett halvår, än så länge har jag ju bara kört lite högre i några dagar, 35-80 kh. Det jag märkte vid riktigt höga kh/sockerintag var huvudvärk, nästäppa och trötthet. Någon dag ska jag träna på att äta lagom mycket potatissallad och bli mätt på köttet istället. Önska mig lycka till..  :rolleyes: Vet inte om jag ätit lagom mycket av min egna hemgjorda. Får väl göra fransk annars men inte riktigt samma utan majjo.


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Mynlen skrivet 2013.04.19 - 20:37:06
Mätt på köttet blir jag inte. Det måste vara något fetare till, sås, örtsmör, vitlökssmör e.d.


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Ary skrivet 2013.04.19 - 20:48:50
Fett blir det också såklart. Har innan legat på 75-80% fett och nu på 65% kanske. Hamnar kanske på 100g fett på en dag nu. Men kött hjälper till at ge mig mättnadskänsla, dock ej utan fett. Verkar som att en kombination smäller högst.


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: hemul skrivet 2013.04.19 - 21:15:52
Mätt på köttet blir jag inte. Det måste vara något fetare till, sås, örtsmör, vitlökssmör e.d.

Men du blir ju inte mätt på fett heller, säger du!  :lulz:


Subcalva, jag har ett visst motstånd mot PHD. Det känns lite flum och lite gripet i luften det hela. Har boken, den första (innan revisionen för att marknadsanpassa den...), men jag kommer inte igång med den.

Hur som så känns PHD ganska mycket Kwasniewski med asiatiskt stuk + en jädra massa tillskott, så jag håller mig till doktor K. Det är enklare.  :lol:

Vad det gäller detta med mängden kolhydrater så är ju Kwasniewski, PHD och Svartben alla på samma planhalva.


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Mynlen skrivet 2013.04.19 - 21:34:24
inte BARA fett. Men inte bara kött heller. Många blir mätta på kött. Eller fett. en blandning fungerar bäst hos mig!


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: hemul skrivet 2013.04.19 - 21:38:19
Ät du bara, lilla Mynlen. Äääät... äääät... äääät. :devil:


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Subcalva skrivet 2013.04.20 - 07:13:45
Subcalva, jag har ett visst motstånd mot PHD. Det känns lite flum och lite gripet i luften det hela. Har boken, den första (innan revisionen för att marknadsanpassa den...), men jag kommer inte igång med den.

Hur som så känns PHD ganska mycket Kwasniewski med asiatiskt stuk + en jädra massa tillskott, så jag håller mig till doktor K. Det är enklare.  :lol:

Vad det gäller detta med mängden kolhydrater så är ju Kwasniewski, PHD och Svartben alla på samma planhalva.

Jag har också första versionen men nu måste jag nog läsa om boken. Har inget minne av att han/de rekommenderar en massa tillskott. Däremot har jag sett att den rekommenderade mängden kolhydrater ökat något.

Att det är asiatisk touch på det kanske inte är så konstigt.  :smile:


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: hemul skrivet 2013.04.20 - 10:49:18
Det vet jag inte om det är i boken, jag har ju inte läst den, men på deras sajt framstår det som om man behöver både det ena och det andra. Men det kanske bara är så att Amazon har större utbud än svenska TradeDoubler... :whistle:


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Subcalva skrivet 2013.04.23 - 21:26:43
Hittade ett blogginlägg av en tjej som var övertygad att hon var sockerberoende men för en vecka sen plötsligt omvärderade sina åsikter.
Det ska bli intressant att se hur det går för henne!

Citat
I increased my carb intake, especially before my CrossFit workouts. Also, I tend to crave a little sugar after a meal. So, instead of going against this craving, I gave in to it. I’d have some chocolate or a small cup of ice cream. Interestingly, I found that I did not crave more after eating just a little something after lunch or dinner. As a matter of fact, after a couple of days I was able to have a mid-afternoon brownie (for everyone to see) and not crave more.
 
A week later I still do have to remind myself that it’s okay to eat sweet things, and that I don’t mind when people see me doing it. This is a huge deal to me, as I’m changing a behavior that is almost as old as I am. Having to let go of it, proves to be a challenge, but it is one that I don’t mind taking on. I haven’t lost or gained any weight during this week, and ideally I’ll drop at least 15 of the 17lbs I’d like to get rid of. But it’s not my primary focus at the moment. The fact that I’m maintaining my weight with this increased sugar is thrilling.
http://grokettesmusings.com/2013/04/22/physical-health-emotional-health-and-how-sugar-relates-to-it/ (http://grokettesmusings.com/2013/04/22/physical-health-emotional-health-and-how-sugar-relates-to-it/)


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: hemul skrivet 2013.04.23 - 21:48:52
Vänta nu, det var någon som pratade om att avsluta måltiden med något litet sött nyligen. Tror det var här. Kanske du?


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Ary skrivet 2013.04.23 - 23:30:06
Ehh inte var det jag men en halv frukt om dagen och en del grönsaker blir det iaf...

Den här kvällen blev inte som jag tänkt mig, efter promenaden skulle jag göra jordnötssås, kyckling, grönsaker men träffade på kompisar och det blev 3 glas vin istället och ingen mat alls (kännde inte att man kan ha för stora förhoppningar på en pub). Funderar nu på om man bör äta innan sängdags eller ej. Dagsranson blev bara 1250 kcal typ inklusive vin


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Ary skrivet 2013.04.23 - 23:33:20
Men jag började tro att jag var sockerberoende men så fort jag höjde kh till 50-80g/dag försvann problemet. Dock består bara en liten del av frukt, en annan liten del av spannmål, lite mejeri och resten av grönsaker.


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Subcalva skrivet 2013.04.24 - 06:07:51
Vänta nu, det var någon som pratade om att avsluta måltiden med något litet sött nyligen. Tror det var här. Kanske du?

 Det var en artikel på ScienceDaily eller liknande om en studie där en grupp fick äta ca 200 kcal extra på frukosten i form av chokladkaka eller nåt sånt. De upplevde mindre sötsug under dagen och åt totalt sett färre kalorier under dagen än vad kontrollgruppen gjorde.


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: hemul skrivet 2013.04.24 - 06:35:09
Tack! Kanske stämmer på Ary då.  :nod-yes:


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Subcalva skrivet 2013.04.24 - 07:09:02
Tänk om det stämmer på alla...  :smile:

Grokette får svar av Antonio Valladeres om socker:
Citat
Science Facts for Suckers: Sugar is therapeutic. It supports thyroid function, liver function, reduces stress, supports metabolism and increases pleasure with eating. Sugar is NOT addictive.

Ta nu och läs hela Grokettes inlägg!  :club_idiot:
Snälla...  :flowers:


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: hemul skrivet 2013.04.24 - 07:18:05
Jag skulle faktsikt inte vilja ha nåt sött efter de flesta måltider. Efter middagen skulle jag nog kunna vänja mig vid det men det är inget jag känner för normalt.

Min mormor hade alltid nåt litet som kräm med mjölk eller grädde efter maten. Det tyckte jag var gott, inte så sött. Tror det var vanligt förr. Hon var född 1904, kom från arbetarklass. I finare familjer hade man väl katrinplommonsufflé.  :bg:Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Ary skrivet 2013.04.24 - 09:30:49
Det är rätt komplicerat det där och jag har inte lyckats bena ut exakt hur det funkar. Under mina första månader på under 20 lchf funkade det rätt bra, sporadiskt sötsug. Vid något tillfälle eller 2 klarade jag 5 rena veckor med noll fusk. Senare hamnade jag i en period av fusk av och till hela tiden. Jag tillförde massor av socker, körde strikt lchf ett par dagar men föll sedan av vagnen. MAO när sockermonstret väl var väckt krävs en längre period av under 20 för att sockersuget ska tystna. Dock kom det tillbaka då och då även om jag höll mig till lchf. När jag inte kunde komma ur den onda cirkeln gick jag upp i kh och voila inget sug.
För mycket socker/kh misstänker jag skulle kunna slunga mig tillbaka till de stora mängder socker och fett jag brukade äta som gjorde mig tjock, äta hela nutella burken som i exemplet i bloggen (vi ska inte ens prata om rökstoppet. När nikotinet var borta ersattes det av socker/fett i mängder och jag rasade upp i vikt, så visst är det lite kopplat till belöningscenter). Det återstår att se var gränsen ligger och om det funkar så här bra i längden.
Misstänker att jag lättare kan gå ner i vikt så här eftersom jag har mycket lättare att hålla mig till kosten utan utsvävningar med jämna mellanrum. Som Hemulen sade vid ett tillfälle måste det vara bättre att inte kasta kroppen mellan ytterligheter.

Subcalva: Jag kommer vid ngt tillfälle be någon som kämpar med stort sötsug att lägga sig på 50 kh istället för 20 och se om begäret/suget går över eller iaf blir bättre.


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: hemul skrivet 2013.04.24 - 10:55:13
Ja gör det! Och det ska vara riktiga kolhydrater, tror jag. Inte kaninmaten som alltid rekommenderas.


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Ary skrivet 2013.04.24 - 12:42:55
Njaaa jag tror inte jag skulle be någon att äta något jag själv försöker undvika...  Det är mestadels hyfsat bra kolhydrater jag äter och under denna senaste veckan har jag inte ätit något raffinerat socker. Tycker det känns mer hälsosamt att göra så och inte ens gamla spår. Just nu känns det som äta det man svullat på innan känns som inkörsport att göra det igen.


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: hemul skrivet 2013.04.24 - 13:41:28
Men du kan väl inte komma upp i 50-100 g kh på sallad?


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Mynlen skrivet 2013.04.24 - 14:06:37
tror det var jag som skrev att jag ville ha något sött efter maten. Nu när jag läst detta.... kanske bra ändå att göra det.

Gjorde litet "kokosoljatryffel" igår med litet honung i och tog nyss en bit och ja, det käns litet bättre ärligt talat. Mindre cravingsliknande.

MH detta ska jag testa litet uförligare!


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Ary skrivet 2013.04.24 - 14:16:37
Nej inte bara på sallad. Det är blandat och gott. Som sagt någon skiva knäcke el 2, alternativt finncrisp, rödbetor, jag äter mycket lök, tomater, 1/2-1 frukt om dagen, fil och fibrex, en dag var det havregrynsgröt, Passerad tomat, tomatpuré, mandlar, nötter, bär. Vid ett tillfälle lite redning i en sås, kakao´n till lchf chokladen blir lite med. Många bäckar små. Det smyger sig med lite socker i hp sås och kaviar men små mängder men annars har jag senaste veckan undvikit det raffinerade sockret i stort. Jag snittar 58 kh/dag om jag räknar ätardagarna. En "fastedag" blir det mellan 20 och 40 kh.


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: hemul skrivet 2013.04.24 - 14:30:08
Ja, men det var sånt jag menade, typ rotfrukter, nån frukt kanske, inte (större mängder) socker heller! Alltså sånt som innehåller lite mer kolhydrater och inte bara mikroskopiska spår.


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Ary skrivet 2013.04.24 - 14:34:33
Ah men då förstår jag. Jag misstolkade pga bloggen där jag har för mig att det var sockriga saker.
Ser fram emot potatissallad en dag men eftersom det inte blivit av på över en vecka var det ingen panik tydligen.  :tongue: Det var en av mina laster innan.


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: hemul skrivet 2013.04.24 - 14:37:24
Jag tror vi blandar ihop två saker här i tråden och det var någ mitt fel att det blev så. Dels att äta lite mer kolisar öht, dels att avsluta måltiden med nåt sött.


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Ary skrivet 2013.04.24 - 14:42:55
Jo vi kanske rörde till det lite  :laugh: Visst hade det varit gott med en chokladpralin efter maten eller hur!  :loony: Men icke.
Honung verkar nyttigare kanske ja. Håll oss uppdatade på hur det går Mynlen? Jag vet inte hur mycket problem du har med avsteg generellt... Men för mig kan inte mer kolisar per dag vara värre än upp till några tusen kcal i kakor och godis en gång eller 2 i veckan....(missförstå mig rätt, större delen av min 6 mån skötte jag bättre än så) Jag är hellre utan cravings..


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Mynlen skrivet 2013.04.24 - 15:11:00
det är konstigt, första året var det inget problem alls att låta bli saker, sen i november (jag började i feb 2011) gick något snett och sen dess har jag svårare med carvings. Tycker ordet carvings berättar bättre än sug åt hur det känns för mig.

Sen julen, jag har inte gjort stora avsteg ALLS, tvärtom, men nöjd och sånt är jag sällan. mycket mysko. Och går inte ner, trots jag inte äter mycket kh alls.

Men jag mår som sagt psykiskt inte helt bra, och stress förvärrar det nog. Sen sitter jag just nu mycket i köket och ajg tror det inte är bra heller.
(Jan och jag har pratat litet idag. Sen har vi ju semester nästa vecka, få se om det blir mer prat) Borde göra iordning mitt arbetsrum men den är så trist ensam ibland.

Kanske det släpper litet mer då.

Men.. Nu har jag inga cravivngs alls sen jag åt den där tryffelbiten. Kommer att testa detta litet utförligare. Håller er uppdaterad!


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Ary skrivet 2013.04.24 - 15:49:03
Bra. Vi måste knäcka hur vi fortsatt kan gå ner, på ett nyttigt sätt, för det är ju trots allt en hälsovinst bara i viktnedgång till normalvikt.

Minns inte var men jag läst att somliga bara går ner en viss procentandel med lchf och att man kan behöva byta taktik sedan. Det gäller ju långt ifrån alla har vi ju sett exempel på men jag tror att det ligger något i det, för somliga. Jag bytte taktik när det kändes lite som groundhog day - en längre tid. Men som sagt mer kh kräver mer kcal kontroll antagligen.


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Subcalva skrivet 2013.04.25 - 16:26:55
Julianne har skrivit ett bra inlägg om varför man kanske inte går ner trots att man äter lowcarb paleo och tränar.

Citat
This woman is eating virtually no useable carbohydrates. So every workout decreases glycogen, yet it is not being replaced. Each workout requires glucose – yet she is not consuming it to keep glycogen full.
 
She is constantly craving carbohydrates, and every 2 or three days gives in to unbearable cravings and eats junk carbs (sugar, refined grains). To be honest this is probably saving her from completely crashing out.

http://paleozonenutrition.com/2013/02/20/low-carb-paleo-crossfit-not-losing-weight-my-recommendations/ (http://paleozonenutrition.com/2013/02/20/low-carb-paleo-crossfit-not-losing-weight-my-recommendations/)


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: hemul skrivet 2013.04.25 - 17:43:37
Låter som Ary. Men inte som jag. I cave pork hocks!  :lick:


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Ary skrivet 2013.04.25 - 17:55:28
Ja det lät som mig fast utan träningen då lol. Hur som helst skriker min kropp efter kolhydrater periodvis så det får den - i lagoma doser.

Crave pork hocks - not so much.  :lulz:


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: hemul skrivet 2013.04.25 - 17:58:03
Du har inte ätit mina med pepparrotssås och potäter du!  :w00t:


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Ary skrivet 2013.04.25 - 18:07:33
Nä du delar ju inte med dig.  :so_mad: :flirting:
Delar du får du hälften av min fruksallad. (Gör mental notering att inte lägga i banan som blir slemmig  nästa gång)


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: hemul skrivet 2013.04.25 - 19:09:42
Banan ska man lägga i strax innan man äter ju!  :big-no-no:


Titel: SV: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?
Skrivet av: Ary skrivet 2013.04.25 - 19:26:22
Det gjorde jag men det kändes slemmigt ändå. Blir kanske extra tydligt ihop med "crispigt" päron också. Hur som helst inget sug idag. 30 kh totalt (fastedag så enbart middag) 25 av dem efter maten i form av fruktsallad. Frysta körsbär är goda men vrålsöta. Har du hört så dant - bär som är för söta, det hände nog inte ofta innan lchf/lowcarb.  :tongue: