Fetbobbas Forum

Recept => juni => Ämnet startat av: idalinda skrivet 2012.06.04 - 00:50:09



Titel: rabarber
Skrivet av: idalinda skrivet 2012.06.04 - 00:50:09
Vi var lite sena i år med rabarberpajen, men i går gottades även en sådan tillsammans med hemmagjord glass!
Lite blev det över till frysen.
Det börjar vara dax att skörda resten och frysa in allt.


Titel: SV: rabarber
Skrivet av: Tina skrivet 2012.06.04 - 22:23:24
Marianne har en paj i sin blogg som verkar supergod. Tyvärr ryms den inte i min kalorireducering  :worried:


Titel: SV: rabarber
Skrivet av: hemul skrivet 2012.06.04 - 22:29:44
 :lol:

Nä, det är skit! Man får plocka bort allt det där extra.  :so_mad:


Titel: SV: rabarber
Skrivet av: Fjällmor skrivet 2012.06.04 - 23:45:18
Vi var lite sena i år med rabarberpajen, men i går gottades även en sådan tillsammans med hemmagjord glass!
Lite blev det över till frysen.
Det börjar vara dax att skörda resten och frysa in allt.


Hur gör du rabarberpaj idalinda..?

mina knoppar sig upp i detta nu...



Titel: SV: rabarber
Skrivet av: hemul skrivet 2012.06.05 - 00:08:23
JAG gör rabarberfräs och det är lika gott som paj och mindre kladd. Jag steker helt enkelt raparberbitar i stekpannan, i smör förstås. Sen häller jag över mixad mandel eller andra nötter, det kan gärna vara lite bitar kvar. Strör över stevia och lite råsocker av nåt slag och steker tills det blir knaprigt. Är jag riktigt busig tar jag lite ströbröd också för att få den rätta smaken, bara någon tsk eller två till en portion. Det går åt mycket smör, så det är lite kört med kalorierna för man ska ju ha vaniljsås till också. Man kan göra som smulpaj i ugnen också, men det är risk att smulet bränns då.


Titel: SV: rabarber
Skrivet av: idalinda skrivet 2012.06.05 - 05:29:48
Hemulen har nog förklarat ingredienserna, jag använder de samma men kör det hela i ungsplåten så att det ska räcka till fem...

Jag hackar rabarber i små bitar, strör över socker och rikligt med kanel.
Sedan tar jag smör och arbetar i den mandelmjöl, nötter, iblad lite havregryn och annat liknande.
Det blir kanske 100g smör på en ungsplåt.
Smular allt över rabarbern och stoppar i ungnen då vi börjar äta huvudrätten.
Pajen brukar vara klar när vi har ätit---  :lol:


Titel: SV: rabarber
Skrivet av: hemul skrivet 2012.06.05 - 05:48:20
Jag trodde du bakade en riktig paj, alltså en sån med skal. Det kanske var till något annat?


Titel: SV: rabarber
Skrivet av: idalinda skrivet 2012.06.05 - 05:51:33
Jag har alltid gjord smulpaj till rabarber, även på HCLF-tiden.
Någon pajbotten testade jag ett tag sedan, men kommer inte ens själv ihåg receptet nu,
kommer bara ihåg att vi tyckte att det var en pajbotten på riktigt.
MÅSTE få någon ordning på mina recept någon gång...


Titel: SV: rabarber
Skrivet av: Ninnan skrivet 2012.06.05 - 06:30:36
Men vad f*n det låter gott!! Tur att jag inte  orkar  baka.
Alla hemlagade pajer är himmelskt  :inlove:


Titel: SV: rabarber
Skrivet av: Fjällmor skrivet 2012.06.05 - 19:08:49
aha.. jag trodde du hade en socker å mjölfri variant å bju på  :flirting:


Titel: SV: rabarber
Skrivet av: MiaP skrivet 2012.06.05 - 23:35:20
Hemulreceptet på stekt rabarber låter himmelskt och enkelt.

 :wave:  :eating:


Titel: SV: rabarber
Skrivet av: hemul skrivet 2012.06.05 - 23:47:50
Hej Mia! Vad kul att se dig!   :wave:

Jo, det blir lika gott som i ugnen och ser ungefär likadant ut också. Inget kul att dra igång ugnen för en portion tycker jag.


Titel: SV: rabarber
Skrivet av: MiaP skrivet 2012.06.05 - 23:50:13
Precis så tänkte jag.  :clapping:


Titel: SV: rabarber
Skrivet av: idalinda skrivet 2012.06.06 - 03:43:04
aha.. jag trodde du hade en socker å mjölfri variant å bju på  :flirting:

Mjölfritt blir det allt, men med mycket nötter och fröer istället.
Utan socker vet jag inte hur det skulle gå, rabarber behöver ju sötma.


Titel: SV: rabarber
Skrivet av: hemul skrivet 2012.06.06 - 03:51:30
Stevia baby! Fast jag tar socker också, men väldigt lite.