Fetbobbas Forum

Infosektionen => Marknadsundersökningar => Ämnet startat av: idalinda skrivet 2012.01.31 - 12:55:09



Titel: Kött rent allmänt
Skrivet av: idalinda skrivet 2012.01.31 - 12:55:09
Hur var det nu, vilken kött var OK att äta?
kan vi peta av lite fakta här?

Hemul hade några invändningar mot kyckling och fläsk någonstans, men vad var det nu för något?
Nötkött orsakar alla skador till människan, eller hur  :flirting:?

Är det bara ägg som är helt godkännt enligt alla?


Titel: SV: Kött rent allmänt
Skrivet av: hemul skrivet 2012.01.31 - 15:49:14
Problemet är att det har läskigt högt omega-6 innehåll. Nöt har så lite fleromättat att balansen inte spelar så stor roll där, men det har bättre balans också.

Jag hade en idé ett tag, det är bara det att det skulle vara så förbannat tråkigt. Ivf var det att köpa den bästa talg man kan få tag på, Gröna Gårdar eller liknande, och smälta. Sen håller man sig till relativt magert nötkött från vanliga butiker som man steker i rikligt med den fina talgen. Då borde man få till en riktigt bra omega-balans till låg kostnad.


Titel: SV: Kött rent allmänt
Skrivet av: idalinda skrivet 2012.01.31 - 17:21:26
ok, det var så.

Så är vi överens om att ÄGG är bra mat och ekologsikt ägg det allra bästa i proteinvägen som man kan stoppa i sig?

Nötkött är bra ur omega-3 synpunkt, men den skulle ju orsaka cancer ... har dom nyanserat där alls, gäller dessa larm bara chark-produkter eller nöt i allmänt?


Titel: SV: Kött rent allmänt
Skrivet av: hemul skrivet 2012.01.31 - 17:24:39
Den senaste studien gjorde ju klar skillnad på kött och chark och framhöll att det inte var köttet som var problemet.

Ägg är inte bra heller ur omega-synpunkt. Allt suger. Det är bara att inse.


Titel: SV: Kött rent allmänt
Skrivet av: Ninnan skrivet 2012.01.31 - 22:54:09
De senast veckorna har jag känt bara bläh till nöt och gris när jag letat kött.
Jag har enbart ätit kyckling, kalkon, ägg och fisk.
Det är mest att jag inte nu tycker det är gott i munnen..  och jag äter säkert lika ohälsosamt betr. omega..


Titel: SV: Kött rent allmänt
Skrivet av: hemul skrivet 2012.01.31 - 23:08:17
Antagligen ohälsosammare om du äter mycket fågel.


Titel: SV: Kött rent allmänt
Skrivet av: Ninnan skrivet 2012.01.31 - 23:26:01
och varför det?


Titel: SV: Kött rent allmänt
Skrivet av: hemul skrivet 2012.02.01 - 00:11:28
Omega-6.


Titel: SV: Kött rent allmänt
Skrivet av: Ninnan skrivet 2012.02.01 - 00:19:56
Har det även förr i tiden varit dålig fördelning av omega för fågel?


Titel: SV: Kött rent allmänt
Skrivet av: hemul skrivet 2012.02.01 - 00:43:51
Ja, det skulle jag också vilja veta. Men ännu hellre vill jag veta vad en potatisgris får för fördelning på fettsyrorna, en som föds upp utan spannmål alltså.


Titel: SV: Kött rent allmänt
Skrivet av: Tina skrivet 2012.02.01 - 09:54:47
Jag använder talg från gröna gårdar, det är gulaktigt vilket ska vara tecken på mycket omega-3. Såg på tv att min bonde utfodrar grisarna med spannmål men de går ute så de får väl i sig annat också. Men jag tror mest på gräskött från ko och lamm. Vi äter eko-kyckling en gång i veckan men de får spannmål de med men också fiskmjöl har jag hört. Det borde ge lite omega-3. Vad matar man kycklingar med om de inte ska äta spannmål?


Titel: SV: Kött rent allmänt
Skrivet av: Ninnan skrivet 2012.02.01 - 12:04:38
Hönor måste ha spannmål- vegeterianer- vad skulle de annars äta?  :dancing_chicken:


Titel: SV: Kött rent allmänt
Skrivet av: Tina skrivet 2012.02.01 - 12:33:32
Nej höns är inte vegetarianer, vilda äter de maskar, larver, insekter och tamhöns äter matrester utöver spannmål då.


Titel: SV: Kött rent allmänt
Skrivet av: Ninnan skrivet 2012.02.01 - 12:48:29
Tänkte jag inte på  :bang_head: , Men när jag var liten - 50-talet  :huuh:-  gav man grisarna alla matrester och hönsen fick bara korn.


Titel: SV: Kött rent allmänt
Skrivet av: idalinda skrivet 2012.02.01 - 21:05:21
Så man ska äta bara fjällfisk färskt eller torkat som fjällfolket på 18-talet ?
Då blir det rätt, eller  :blink:?



Titel: SV: Kött rent allmänt
Skrivet av: Ninnan skrivet 2012.02.01 - 22:04:56
När det gäller omega 3, spelar det väl ingen roll om den är färsk eller djupfryst. Inte vet jag.   :swimfish:
Jag äter färsk för att den är godare.


Titel: SV: Kött rent allmänt
Skrivet av: idalinda skrivet 2012.02.02 - 19:21:24
När det gäller Omega-3 så skulle man äta bara fisk och det skulle bli så bra... :ignore:


Titel: SV: Kött rent allmänt
Skrivet av: hemul skrivet 2012.02.02 - 19:39:39
Nej, det behöver man inte. Jag tror alla djur har bra fördelning om det de ätit rätt. Men fisk har ju MYCKET fleromättat så det blir ju effektivt på det sättet.

Förresten menar en del att kallvattensfisk har för mycket fleromättat. Förfäderna levde i varma trakter och eskimåerna förblödde lätt...


Titel: SV: Kött rent allmänt
Skrivet av: idalinda skrivet 2012.02.03 - 23:05:45
Jo, jag menade inte helt bokstavligt heller, men nästan.

Så du menar att KRAV-kyckling är bättre än vanlig kyckling ur 0mega-perspektiv?


Titel: SV: Kött rent allmänt
Skrivet av: Ninnan skrivet 2012.02.03 - 23:15:46
Vad jag förstår räcker det med fisk två ggr i vecka och att du äter kravmärkt kött.


Titel: SV: Kött rent allmänt
Skrivet av: hemul skrivet 2012.02.03 - 23:40:33
idalinda, det vet jag inte, men jag tvivlar på det.