Fetbobbas Forum

Infosektionen => Köpråd => Ämnet startat av: hemul skrivet 2012.01.27 - 15:50:24



Titel: Vaniljimporten
Skrivet av: hemul skrivet 2012.01.27 - 15:50:24
De verkar ha bra priser och frakten igår i priset. Jag har vanilj, men när den är slut ska jag testa den där billigaste varianten för 79:-.
http://www.vaniljimporten.se/

Jag hittade det genom Marianns LCHF mat & bak (http://mariannslchf.se/nominera-mig-till-en-recepttavling-hos-vaniljimporten/). Det pågår tydligen en tävling som hon gärna vill vinna. Om man nominerar en blogg till tävling får man rabatt och deltar också själv i en tävling.


Titel: SV: Vaniljimporten
Skrivet av: Tina skrivet 2012.01.27 - 18:08:18
Vad använder du vaniljen till?


Titel: SV: Vaniljimporten
Skrivet av: hemul skrivet 2012.01.27 - 18:13:44
Öh? Vaniljsås, glass, efterrätter... fast jag äter aldrig sånt nu för jag bantar.  :puke1:


Titel: SV: Vaniljimporten
Skrivet av: Tina skrivet 2012.01.27 - 18:33:36
Det var väl det jag tänkte. Jag brukar ha vanilj i vispgrädden när jag gör choklad med vispgrädde.


Titel: SV: Vaniljimporten
Skrivet av: Ninnan skrivet 2012.01.27 - 19:25:55
Varför köper ni inte på ICA?(inga jävbindningar)  :lol1:

Liten burk Äkta ekologisk vanilj
Köpte den för tre år sen men jag tror inte den är dyrare.


Titel: SV: Vaniljimporten
Skrivet av: hemul skrivet 2012.01.27 - 19:30:22
Vaniljstång kostar normalt kanske 35:- för en enda.


Titel: SV: Vaniljimporten
Skrivet av: Tina skrivet 2012.01.27 - 19:32:55
Ja men pulvret kostar 50 kr och räcker länge. Behövs inte mycket.


Titel: SV: Vaniljimporten
Skrivet av: hemul skrivet 2012.01.27 - 19:40:24
Det är ju bara mald vaniljstång.


Titel: SV: Vaniljimporten
Skrivet av: Ninnan skrivet 2012.01.27 - 22:27:17
Men använder du en bit av vaniljstång kokar du den i något vattenlösligt, så innehållet i skalet kan inte vara farligt.


Titel: SV: Vaniljimporten
Skrivet av: hemul skrivet 2012.01.27 - 23:01:18
Nej, jag menar inte att det är farligt. Jag menar att det är samma sak som vanlijstång. Om man vill ha den mald eller hel...


Titel: SV: Vaniljimporten
Skrivet av: Ninnan skrivet 2012.01.27 - 23:17:37
Den sidan du visade med vanilj, jag såg inte om burken-höljet var märkt med ekologiskt. Är du säker att den är det?


Titel: SV: Vaniljimporten
Skrivet av: hemul skrivet 2012.01.27 - 23:34:05
Ingen aning. Har inte yttrat mig i frågan.


Titel: SV: Vaniljimporten
Skrivet av: idalinda skrivet 2012.02.01 - 12:59:53
Men nu vill jag veta igen!
Är det någon skilnad på att själv skrapa vanilj från en stång ( 20 st för 70kr)
än att köpa en burk med färdigskrapad för 59kr ?

Jag tror fortfarande att jag får ut mer av bruken än stångarna.
Du får gärna bevisa motsatsen!  :whink:


Titel: SV: Vaniljimporten
Skrivet av: hemul skrivet 2012.02.01 - 14:32:38
Inte har de suttit och skrapat ur bara fröna för det där priset! Pulvret är hela stången, mald.


Titel: SV: Vaniljimporten
Skrivet av: Ninnan skrivet 2012.02.01 - 15:01:25
Det finns ju vaniljsmak i hela stången. Varför lägger man annars i hela stången?
Men visst.. 
man måste ta mycket mindre vanilj i ek. burk än i den "vanliga" burken.
Tyvärr står det inget på burken om det.


Titel: SV: Vaniljimporten
Skrivet av: hemul skrivet 2012.02.01 - 16:11:21
Nu blir jag förbannad!   :so_mad:

Nomineringen till vår recepttävling stängde vid midnatt mellan den 31:a januari och 1:a februari.

Samtidigt löpte erbjudandet om
10 vaniljstänger 17-19 cm med 25% rabatt ut.
Vi hörs igen när det är dags att rösta.

Tack för fin hjälp!


http://www.vaniljimporten.se/sv/rabatt-25.html

Det är ju bara ett par dagar sedan jag röstade! Fick mailet med länken sent på kvällen 27/1. Jag såg då inte att det stod nåt om att rabatten bara gällde så länge tävlingen pågick!  :fork_off:


Titel: SV: Vaniljimporten
Skrivet av: hemul skrivet 2012.02.01 - 16:13:31
Fan också. Det stod faktiskt mot slutet i mailet jag skick när jag röstade men inte i mailet jag fick med länken.  :sad:

Erbjudandet, 25% på ett paket färska vaniljstänger 17-19 cm, gäller
fram till den sista januari 2012.


Titel: SV: Vaniljimporten
Skrivet av: idalinda skrivet 2012.02.01 - 21:01:30
 :there: