Fetbobbas Forum

Allmänt => Babbelboxen => Ämnet startat av: Lisalotta skrivet 2011.06.17 - 23:46:32



Titel: varför salt i deg??
Skrivet av: Lisalotta skrivet 2011.06.17 - 23:46:32
vad är salt bra för i bull- och bröddegar? det verkar så onödigt  :confused3:


Titel: SV: varför salt i deg??
Skrivet av: Corny skrivet 2011.06.18 - 00:52:42
Smaken, kanske? Sen kanske det hjälper till med något annat? Just salt är alltid med i degar, så någon form av nyttighet har det!


Titel: SV: varför salt i deg??
Skrivet av: Corny skrivet 2011.06.18 - 00:55:55
Fö är det såhär: Tycker man att något verkar onödigt, så utesluter man det. Blir det sen inte bra, så återinför man saken igen. Så enkelt är det. Testa, och se vad som händer! Det kan inte bli annat än bra!!!  :lol:


Titel: SV: varför salt i deg??
Skrivet av: kwidell skrivet 2011.06.18 - 08:22:42
Humm... salt har ju en konserverande egenskap. precis som socker... så kanske det är därför?... fast att det skule bero på smaken känns nog faktiskt som det mest troliga tycker jag.  :nod-yes:


Titel: SV: varför salt i deg??
Skrivet av: Lisalotta skrivet 2011.06.18 - 09:24:21
jag hoppar alltid över saltet. salt är inte gott  :sosad:


Titel: SV: varför salt i deg??
Skrivet av: Sorla skrivet 2011.06.18 - 09:37:52
Humm... salt har ju en konserverande egenskap. precis som socker... så kanske det är därför?... fast att det skule bero på smaken känns nog faktiskt som det mest troliga tycker jag.  :nod-yes:

De pytesmå mängder som man använder i deg tror jag inte konserverar.

Förut använde vi saltat smör och med LCHF-mat behövdes definitivt inget extra salt. Jag gjorde till och med bakverk som smakade  :puke1: för att smöret var saltat. Nu köper vi endast osaltat smör och saltar extra om det är befogat. Men något som ska smaka åt det söta håller brukar inte få salt alls, för det tar över smaken.


Titel: SV: varför salt i deg??
Skrivet av: hemul skrivet 2011.06.18 - 15:25:01
Alltid lite salt med sött och lite sött med salt!  :thumbsup: