Fetbobbas Forum

Recept => Efterrätter, bakverk och snacks => Ämnet startat av: Ealina skrivet 2011.05.12 - 14:49:35



Titel: Alldeles för gott banan&jordnötsmos
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.05.12 - 14:49:35
För de som kan tänka sig en bananbit och en liten klick jordnötssmör då och då:

Alldeles för gott banan&jordnötsmos
(en stor portion)
En halv banan
En tesked jordnötssmör utan salt
½ deciliter vispad grädde

Mosa banan och jordnötssmör väl. Väldigt väl. Toppa med grädde och njut!


Jag vet inte riktigt exakt hur mycket kolhydrater det blev, men jordnötssmöret innehåller 17g/100g (en tesked sånt väger ungefär 15g) och banan 22g/100g (min halva banan vägde 30g). Hm, nu har jag iofs skrivit in massa siffror och då borde jag ju kunna räkna ut det *tänkatänka* Tja, ungefär 9g blir det. (Reserverar mig för felberäkningar, jag är verkligen ingen matteälskare..) Så det är ju lite halvhögt, men inte fööör högt om man äter snålt vanligtvis.  :hm-hm: Plus grädden då  :flirting:

Jag var ruskigt sugen på någonting godisaktigt och jag kände mig tillfredsställd efter halva  :thumbsup:

(Anledningen till att jag kallar det för "alldeles för gott" är för att det verkligen känns som om det är fööör gott för att vara ok!)


Titel: SV: Alldeles för gott banan&jordnötsmos
Skrivet av: hemul skrivet 2011.05.12 - 16:34:39
Barnmat!  :w00t:

Jag kan definitivt tänka mig en bananbit. Har i frysen.  :flirting:


Titel: SV: Alldeles för gott banan&jordnötsmos
Skrivet av: Ena skrivet 2011.05.13 - 12:10:36
(Anledningen till att jag kallar det för "alldeles för gott" är för att det verkligen känns som om det är fööör gott för att vara ok!)
Det låter som svaret på mina böner de 2-3 gångar på året jag blir godissugen.  :drool:
En godissmörklick till dig Ealina.  :clapping:



Titel: SV: Alldeles för gott banan&jordnötsmos
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.05.13 - 18:59:51

Det låter som svaret på mina böner de 2-3 gångar på året jag blir godissugen.  :drool:
En godissmörklick till dig Ealina.  :clapping:




Åh, tack!! Min första!  :smooch: