Fetbobbas Forum

Recept => Matbröd och degbaserade rätter => Ämnet startat av: Vira skrivet 2008.02.06 - 14:05:44



Titel: Bullar till semlor eller som fralla
Skrivet av: Vira skrivet 2008.02.06 - 14:05:44
4 Ägg + 2 gulor
200g Creme fraiche
150g Smält smör
5g Flytande Hermesetas
10g Bakpulver
200g Bake Pro

Smält smöret. Vispa samman ägg och crème fraiche, tillsätt smöret och flytande Hermesetas. Blanda Bake Pro och bakpulver. Rör ner i äggblandningen till en slät smet.
Skeda upp i jättestora muffinsformar. 20 st á ca 40 gram. Dom blir knappt halvfulla.
Grädda 175 grader varmluftsugn, 185 grader vanlig ugn, ca 13 minuter.
Bullarna blir lite torra i konsistensen men det beror nog på att proteinet inte binder vätskan som vanligt mjöl gör :whink:  .
Bullarna innehåller per st: 10g P, 11g F, 1g Kh.

De 2 äggvitorna som blir över passar bra till att göra egen mandelmassa av till semlebullar.
200g skållad mald mandel, 2 äggvitor och ca 10g flytande hermesetas.
Arbeta samman och förvara den kallt i plastpåse. Mandelmassan innehåller per 10 gram: 44 kcal, 1,6g Protein, 3,8g Fett, 1g Kolhydrater.

Nu kan du göra en smarrig semla med grädde. Avnjut den gärna i en djup tallrik med varm mjölk (hetvägg)  :slurp:  .

Bullarna smakar också mycket gott med smör och ost, typ som fralla :lick:  .


Titel: SV: Bullar till semlor eller som fralla
Skrivet av: idalinda skrivet 2008.02.06 - 14:42:04
Jag måste till en storstad och köpa den där Bake-pro !


Titel: SV: Bullar till semlor eller som fralla
Skrivet av: Vira skrivet 2008.02.06 - 15:11:53
Ett litet tips :whink:, ring till hälsokosten i din stad och kolla att dom har hemma så du inte åker i onödan :shake_head:.


Titel: SV: Bullar till semlor eller som fralla
Skrivet av: idalinda skrivet 2008.02.06 - 16:33:07
Det måste jag kanske göra nu när jag vet att vi åker dit nästa fredag, ibland åker man ju utan att kunna planera det i förväg ...


Titel: SV: Bullar till semlor eller som fralla
Skrivet av: Bookia skrivet 2008.02.06 - 18:53:29
Ska man göra fastlagsbullar bör nog en gnutta kardemumma i smeten vara på sin plats. Och kanske även lite vaniljpulver.  :clapgrin:
Vira, du är ju livsfarlig. Nu måste jag också köpa Bake-Pro. Detta måste testas.  :worshippy:


Titel: SV: Bullar till semlor eller som fralla
Skrivet av: Marinda skrivet 2008.02.06 - 22:08:54
Det där låter jättegott, men vad är Bake Pro och var får man tag i det?


Titel: SV: Bullar till semlor eller som fralla
Skrivet av: hemul skrivet 2008.02.06 - 22:13:51
Vassleproteinpulver står det i en annan tråd.


Titel: SV: Bullar till semlor eller som fralla
Skrivet av: idalinda skrivet 2008.02.07 - 20:04:49
Gott och testad , men jag använde det proteinpulver som jag hade hemma = mer kolhydrater...

Hur gör du för att väga 10 g bakpulver ??? Det var på gränsen till frustration när jag var mitt i vispandet och funderade hur mycket det skulle vara ?

Jag tittade lite andra liknande resept och tog 2 tsk bakpulver, det fungerade fint!

Jag tycker inte om sötningsmedel, så jag sötade med två tsk torkade steviablad ( efter morteln blev det kanske en halv tsk) och ett tsk riktig ekologisk socker. 

De smakade en aning söt men ändå neutralt.
Fungerar säkert bra som bröd utan sötning, och säkert kan man blanda i lite metwurst eller skinka eller något


Titel: SV: Bullar till semlor eller som fralla
Skrivet av: Vira skrivet 2008.02.07 - 20:43:06
Jag har en jättefin våg som väger på grammet :lol:. Men man räknar med ca 5 gram per struken tsk :whink:.
Dom här bullarna kan man nog variera hur mycket som helst :smile:.  Utan sötning med lite linfrön en grövre matbulle t.ex. bara fantasin som sätter stopp :biggrin1:


Titel: SV: Bullar till semlor eller som fralla
Skrivet av: idalinda skrivet 2008.02.07 - 20:57:27
Tänk att JAG :smile:, höftade rätt mängd bakpulver  :whistle:.

Det blir säkert mer av detta någon gång, tom 10-åringen tyckte de var goa, han lider mest av det att vi inte " äter som alla andra" och han saknar bröd och kakor ...

Funderar just om detta skulle fungera också som pizzabotten, för med mandel ( som vi gör pizzabotten av ) blir det lätt rätt så mycket kolhydrater, och det stoppar viktnergången.
Efter bakepro-köpet skulle jag kunna testa detta som pizza!

Kan man ersätta Creme fraiche  med grädde ? Vi har en här i huset som inte riktigt gillar sura mjölkprodukter.


Titel: SV: Bullar till semlor eller som fralla
Skrivet av: Vira skrivet 2008.02.07 - 21:29:10
Tror säkert du kan ta grädde istället för creme fraiche. Möjligen blir smeten lite rinnigare då. Pröva med lite mindre mängd och öka efter du rört i proteinet. Bara att testa sej fram :clapping:.


Titel: SV: Bullar till semlor eller som fralla
Skrivet av: elocinave skrivet 2008.02.27 - 13:40:21
Vira, du är ju livsfarlig.

Det var precis det jag också tänkte när jag läste receptet :whink:


Titel: SV: Bullar till semlor eller som fralla
Skrivet av: jenpa74 skrivet 2008.03.19 - 20:57:00
 :lick: :clapping:
Vilket underbart recept!!! Det första brödreceptet jag har testat här ifrån forumet och jag kommer garanterat testa det igen. Jag klickade i en blandning av kanel och smör i hälften av bullarna, supersmask! Till och med den mycket skeptiska 12 åriga dottern tyckte att de gick att äta. :clapping: :clapping:


Titel: SV: Bullar till semlor eller som fralla
Skrivet av: hemul skrivet 2008.03.19 - 21:02:45
Välkommen till dig! Kul att du hittat nåt du gillar.  :wave:


Titel: SV: Bullar till semlor eller som fralla
Skrivet av: Vira skrivet 2008.04.01 - 21:56:17
Bakade dom här bullarna idag. Blandade ner ca 2msk kanel i smeten. GOTT  :cheers:


Titel: SV: Bullar till semlor eller som fralla
Skrivet av: Bookia skrivet 2008.04.01 - 23:49:25
Bakade dom här bullarna idag. Blandade ner ca 2msk kanel i smeten. GOTT  :cheers:

2 MATSKEDAR? Det blir mycket kanel i så lite smet.  :flirting:


Titel: SV: Bullar till semlor eller som fralla
Skrivet av: hemul skrivet 2008.04.02 - 00:22:20
Tycker jag inte. Jag är sån att äter jag kanel då ÄTER jag kanel.  :clapping:


Titel: SV: Bullar till semlor eller som fralla
Skrivet av: Vira skrivet 2008.04.02 - 10:29:11

Bookia skrev

Citat
2 MATSKEDAR? Det blir mycket kanel i så lite smet.  :flirting:

Dom var knappt fulla och delat på 23 bullar blir det inte mycket till var och en :lick:.


Titel: SV: Bullar till semlor eller som fralla
Skrivet av: Bookia skrivet 2008.04.02 - 10:34:17
Nåja, inget illa om kanel. En av mina favoritkryddor. När jag var dum och åt SLV kost, älskade jag att äta havregrynsgröt till frukost.
Min variant bestod dock av lika delar gröt och kanel.  :inlove:


Titel: SV: Bullar till semlor eller som fralla
Skrivet av: hemul skrivet 2008.04.02 - 10:39:37
Kanel kan vara gott i mat också. Men det glömmer jag alltid bort.  :lick:


Titel: SV: Bullar till semlor eller som fralla
Skrivet av: Langhol skrivet 2008.04.02 - 13:42:06
BakePro - var köper man det? Är det mjöl?


Titel: SV: Bullar till semlor eller som fralla
Skrivet av: Bookia skrivet 2008.04.02 - 14:02:22
Det är ett proteinpulver. Kolla på Gymgrossisten (http://www.gymgrossisten.se) om du inte kan hitta det på hälsokostaffären på din ort.


Titel: SV: Bullar till semlor eller som fralla
Skrivet av: Fjällmor skrivet 2008.05.14 - 19:10:04
kan man ha husk istället för bake pro?



Titel: SV: Bullar till semlor eller som fralla
Skrivet av: Vira skrivet 2008.05.14 - 19:15:29
Om det går att byta ut allt Bakepro mot husk vet jag inte :confused3:, men ca 1/3 har jag testat går bra :smile:. Finns bara en lösning, du får göra en liten sats och pröva :whink:.


Titel: SV: Bullar till semlor eller som fralla
Skrivet av: Fjällmor skrivet 2008.05.26 - 20:19:22
gjorde denna smet ikväll, delade på hälften och smaksatte ena med kardemumma och andra med kakao och sötningsmedel... måste testa vidare...  :penguin_waddle:


Titel: SV: Bullar till semlor eller som fralla
Skrivet av: Vira skrivet 2008.06.02 - 22:50:13
Ändringar i mitt bullrecept.

Gamla receptet
4 Ägg + 2 gulor
200g Creme fraiche
150g Smält smör
5g Flytande Hermesetas
10g Bakpulver
200g Bake Pro
 

Ändras till
6 normalstora ägg
50g Sukrin
300g Creme Fraiche
210g smält Smör
150g Bake Pro
50g Fiber Husk
5g Bikarbonat

Blev 21st á ca 52g. Baka ca 180* 25-30 minuter.
Sitter fast i formen när de är nybakade men lossnar bra när de legat i svalen till nästa dag.

8g P, 15g F, 1g Kh/st

Smakade inte sött men hade ändå en rundare smak än med hermesetasen.
Ska smaksätta nästa sats med kardemumma, tror jag.


Titel: SV: Bullar till semlor eller som fralla
Skrivet av: Hovan skrivet 2009.01.19 - 21:48:48
Måste tacka Vira för ett utmärkt recept på semle bullar mums :dribble: :flowers: :flowers:


Titel: SV: Bullar till semlor eller som fralla
Skrivet av: elocinave skrivet 2009.02.20 - 12:29:45
Är ju också sugen på att baka semlor men är osäker ang. Bake Pro.

Visst, det innehåller BARA vassleproteinpulver men är det så ofarlig som det låter?

Åsikter?
Sedan finns det ju bara i megastora hinkar och eftersom jag inte är en bakerska så känns det lite onödigt att köpa såna stora mängder :confused3:


Titel: SV: Bullar till semlor eller som fralla
Skrivet av: Cora skrivet 2009.02.22 - 12:57:15
Hej
Idag är jag glad. För jag har just hittat en ny spännande sida här på nätet. DEN HÄR  :thumbsup:
och ett väldigt lockande recept.
C


Titel: SV: Bullar till semlor eller som fralla
Skrivet av: hemul skrivet 2009.02.22 - 13:19:15
Vira är farlig!  :lol:

Välkommen hit.  :inlove:


Titel: SV: Bullar till semlor eller som fralla
Skrivet av: jensten skrivet 2009.04.19 - 09:31:52
Underbart -det finns hopp!!!
Har mer och mer trillat över och ätit lite bröd ibland (oftast det man får till sallad) och smakat morsans bullar. För även om man minskar suget så minskar man inte saker man tyckt om, dvs en god krämbulle...DET är nog det värsta tycker jag.  :cry:


Titel: SV: Bullar till semlor eller som fralla
Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.19 - 20:46:31
Hej!  :wave: