Fetbobbas Forum

Medlemshörnan => Medlemmarnas egna => Ämnet startat av: Ealina skrivet 2010.12.30 - 00:15:04Titel: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2010.12.30 - 00:15:04
Japp.
Nu är det dags att gå över till lchf igen. Målet blir att komma till trivselvikt innan.. hm.. lillkillen fyller 1 i oktober. Jo, det låter nog bra. Och rimligt hoppas jag.

Innan jag blev gravid hade jag ätit lchf i ett halvår, men "kom av mig" i samband med att bebismagen började synas. Nu har jag efter en alldeles för god jul bestämt mig för att dokumentera hur det går, och det blir här då ;)

Min drömvikt är -20kg, men det är nog lite väl optimistiskt (har inte varit där sedan jag var 18, hrm). Min mer realistiska målvikt ligger på -15kg, där vet jag att jag trivs och det var där jag landade efter första graviditeten av tre.

Delmål som kommer att göra mig gladare under resans gång är när jag hamnar under 75, när jag hamnar under 70 och sedan när jag hamnar under 65 (då är det inte mycket kvar och jag hoppas att jag har kämpaglöden kvar att komma ännu lite längre).

Imorgon ska jag väga mig och mäta lite här och där, så att jag har någonting att utgå ifrån. Jag hoppas bara att det inte skenat iväg alltför mycket den senaste veckan.. *gömmer mig*

 


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Sorla skrivet 2010.12.30 - 10:24:45
Välkommen och grattis till lillkillen, som jag antar är relativt ny.  :flowers:Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Tina skrivet 2010.12.30 - 17:16:39
Bra start! Välkommen hit.


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: hemul skrivet 2010.12.30 - 18:02:39
 :wave:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.12.30 - 21:24:57
 :flowers: Välkommen!

Du dina siffror ser rätt bekanta ut.
Jag har tre killar som är redan stora ( 18, 16 och 13 år)
jag är 173 cm och vägde 68kg när jag var typ 18 år, Efter barn ett och två vägde jag 72-74 kg
men med trean gick jag upp 20 kg men kom ner bara 10 kg :sneaktongue:
Detta resulterade till sist 86kg.
Så jag drömde om just vikten under 75 och galet drömmer om den där 68kg :inlove:
Under första vintern ( augusti -midsommar) med LCHF gick jag ner 15kg och nosade 70kg, men fick aldrig uppleva vikten under.
Vikten har landat vid 75kg och vinglat där ett tag.

Nu innan jul var jag ingen där 70,8 kg och sedan svullade jag totalt under julen, så nu börjar jag jaga
målet igen.

Det blir intressant att få läsa om din längd och vikt  och följa dig!

( fast jag kommer att inte vara närvarande här just nu över nyårs-helgen... bortrest från datorn)


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.01.01 - 20:26:02
Tack för alla hejen!
Och tack för grattiset, ja han är rätt ny, 2½månad nu :)

Idalinda: ja, igenkänning på hög nivå! Hihi!

Min vikt i måndags (till mina 162cm) var 77,2kg. Idag 74,9. Tjiho! På fem dagar! Iofs så är väl 2 av dem vatten? Så då blir det en riktig viktnedgång på.. eh.. *räknar* .. 0,3kg? Kanske inte så mycket att hänga i taket. Men bättre än uppåt, som jag gått förut :D

Och jag känner mig väldigt stark som klarade av dag 3 med lchf på nyårsafton! Ni skulle bara veta hur mycket gott som serverades! Men jag smååt på kryddade mandlar och 86%choklad och ramlösa, så det gick faktiskt jättebra att stå emot allt sånt som jag annars hade nonstop-ätit! :D


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: idalinda skrivet 2011.01.01 - 23:06:04
Det är bara starkt att börja under mellandagarna! :thumbsup:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.01.02 - 12:08:52
74,8 idag.

Igår gjorde jag ischoklad. Jag behöver verkligen ha någonting på kvällen. Just igår kändes det som om jag inte blev mätt. Eller, ja, en stund var jag mätt och sedan blev jag hungrig igen. Kanske var det bara inbillning från kroppens sida, för jag åt ordentligt hela dagen.

Så igår efter barnens läggdags smälte jag ihop lite choklad och sånt till ischoklad, när jag undrade om man kunde hälla i lite grädde i slutet för att få lite mer mjölkchokladkänsla på ischokladen. Jag tog en liten mängd av originalischokladblandningen och hällde en liten skvätt grädde där i. Det funkade! Tog lite mer grädde och rörde snabbt ihop det med. Då insåg jag att det ju blev som mousse :) Utan ägg, då. Och det blev mer fett i den här moussen än i den vanliga. Fast man saknar ju äggprotein eftersom det ju inte är ägg. Så jag vet inte vilket som är nyttigast. Fett vs Protein. Jaja, man får väl kolla hur läget ligger på halterna under dagen som gått eller nåt.

Mitt ischokladmousserecept då:
50g 86%choklad, 40g cocosa, 20g saltat smör - micras tillsammans. Häll i grädde efter smak, kanske en tredjedel grädde och 2 tredjedelar ischokladsmet.
För mer moussekänsla, vispa grädden lätt först. Väldigt lätt. Annars blir det kornigt och klumpigt. Och den behövde inte stå i kylen, utan var ätvänlig med en gång *gillar*

Idag till frukost testade jag för första gången att göra kesoplättar. Det var ok. Bättre än de "pannkakor" som enligt de inne på KiF skulle smaka "precis som vanliga pannkakor". Kesoplättar kan det nog hända att jag gör igen! Men jag tycker att det blev för mycket äggsmak..

Ikväll blir det krispig ugnskyckling (eller vad receptet heter) och coleslaw enligt boken LCHF-husmanskost, mums! :)Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.01.03 - 21:47:16
74,8 idag igen. Så kul att det inte bara var en tillfällighet igår och att vågen knasade sig eller nåt ;)

Fast idag har varit en hemsk dag i övrigt. Ja, för mitt humör då. Själva dagen i sig har varit avslappnad, egentligen.
Började med att 2åringen var slö och klagade på ont i magen och en halvtimma senare verkade må illa (jag har kräkfobi), men det gick över och under resten av dagen var hon som vanligt igen :)
Min 5,5åring är i nån tonårsliknande fas och pendlar mellan otroligt kärleksfull och hyperilsk många gånger under hela dagen.
Minikillen ville bli buren näst hela tiden.
Uppepå detta har jag varit stört-trött.

I eftermiddags brakade jag ihop och orkade inte mer vardag. Fastän det bara är första dagen..
Tårar, uppgivenhet och en allmän oro i kroppen som jag inte kunde binda till något särskilt.

Kan detta vara en bieffekt under övergångsfasen? Strikt lchf i 5 dagar nu.
Eller är det helt enkelt så att det beror på att lillkillen är 2,5 månader och att det är normala mammahormoner som spökar?

Här sitter jag nu med en kopp kaffe med grädde. Gott och mjukt och varmt. Som ett täcke. Mm.. sova..

Förresten, note-to-self: ät mer fett!


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: hemul skrivet 2011.01.03 - 22:10:29
En del blir deppiga om de äter väldigt lite kolhydrater. När jag började lowcarba åt jag nästan inga kolisar alls men kände inte av nåt sånt alls, blev bara dum i huvet men humröret var det inget fel på. Senare fick jag för mig att testa igen fast jag egentligen inte tror på det. Den gången blev jag låg. Håglös. Bara satt och glodde typ. Har även läst om folk som mått bra till en början och efter rätt lång tid börjat känna sig hängiga. Så man ska nog vara medveten om att den risken finns vid extremt lågt kolhydratintag om man känner sig onormalt deppig. Bättre att öka kolisarna och se om det höjer serotoninet än att börja knapra piller.


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.01.04 - 11:30:29
74.7 idag. Humöret betydligt bättre. Har iofs sovit rätt bra inatt, så det kan ju bidra ;)

hemul: ja, jag har läst någonting om att de som har tendens till depression eller redan är deprimerad ska vara försiktig med att dra ner på kolhydraterna för mycket. Hörde nåt om en bok (??) eller läste någonstans om en titel som var ungefär "en potatis om dagen", om att en potatis på kvällen kan göra att man mår lite bättre. Men jag antar att man då ska äta den, och bara den, utan något fett till? Hm. Kanske kan vara värt att prova om det skulle bli värre i längden? Idag är det mycket bättre här i alla fall :D


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: /LO skrivet 2011.01.04 - 14:29:16
Sömn är otroligt viktigt och om du har tre barn, varav en är 2,5 månad, så gissar jag att det kanske inte blir 8 timmar sammanhängande per dygn?

Jag förstår att du gärna vill gå ner i vikt, men det kanske är ännu viktigare att hitta en balans som du mår bra av och inte går upp i vikt av. I alla fall till bebisen sover hela nätter.
Ammar du? Det händer mycket i kroppen efter en graviditet (du har ju gått igenom två tidigare, så det vet du ju), så kräv inte för mycket. Försök att slappna av och njut tillvaron med bebisen och barnen.

Och för att inte det ska bli alltför drastisk tillbakagång, så kanske då en potatis till middagen eller en frukt som mellis.


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: hemul skrivet 2011.01.04 - 14:56:57
Potatis är en missförstådd grönsak.  :lol:

Jag menar allvar. Dels innehåller den bara stärkelse, den minst skadliga kolhydraten (glukos). Inte innehåller den så mycket kolhydrater som man kan tro heller. Man äter ju liksom inte en hel påse... Dels innehåller den otroligt många olika vitaminer och mineraler även om i ganska små mängder. Vad jag läst är potatisen ensam om att ha det här breda spektrat av näringsämnen. Jag tror att det gör att den är ganska i nyttig i vad som ändå är en begränsad kost. På samma sätt som irländarna kunde överleva hela vintern på stort sett enbart potatis förr utan akuta brister. När de fick in potatispest inträffande den stora potatissvälten och folk dog som flugor. :nod-yes:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: idalinda skrivet 2011.01.04 - 15:13:03
Jag håller med att just nu är det viktigast att hitta en nivå där livet fungerar.
Men tröttheten och deppigheten kan mycket väl bero på " bara" dålig nattsömn också.
Fundera och känn efter.

Annars går vi viktmässigt just nu nästan hand i hand.
Jag viktar lite över 75kg just nu.


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.01.05 - 11:55:46
74,2 idag! Fast vågen stod på ett annat ställe, så det kan hända att den har lite knasinställning *hoppas inte*

Igår var första kvällen på eeeevigheter då jag inte var sugen på att äta någonting mellan middag och läggdags! Det tar sig! Yesss!

Tack för era råd och förslag om att ta det lite lugnt med nedtrappningen. Och sömn är en lyx jag inte haft på ett tag, nej. Men man vänjer ju sig och man klarar ju sig utmärkt sålänge man får 4-5timmar i sträck i alla fall :) (och det får jag för det mesta)

Humöret och tålamodet och allt sånt där har inte varit så illa som det var häromdagen. Så jag antar att det vartillfälligt och ett resultat av en blandning av det mesta ;)


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: hemul skrivet 2011.01.05 - 15:19:03
Har du slutat äta lakrits och kakor nu?


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.01.05 - 16:36:00
hemul: Hm, hur menar du nu? Jag tycker inte om lakrits.. Men kakor äter jag inga längre :)


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: hemul skrivet 2011.01.05 - 16:55:05
Nämen jösses! Jag trodde att jag var i idalindas tråd och att båda inläggen före mitt var idalindas. Ursäkta!  :laugh:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: idalinda skrivet 2011.01.05 - 20:30:01
Men jag kan svara ändå. :crazy:
Jap, jag har slutat, nästan, med saltlakrits ( lite läkerol är väl tillåtet under en övergångsperiod?)
och inga kakor för de har tagit slut, men lite smör blandat med socker/ kakao , tyvärr.

Dagens mat :
makrill med ost som brunch eller rättare sagt till lunch.
Sedan någon bit finsk rågbröd rostat med smör ( men bitarna är små och smala)
Till kvällsmat blev det berittispaj och den vanliga bottenlöspajens påfyllning.
+ smör, socker och sånt sörja som efterrätt

Ealina, jag kommer göra detta så ofta, men kanske ibland, kapar tråden...
Försöker verkligen hålla mig till min adress, men "ibland" blir det ändå knasigt här :flirting:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.01.09 - 18:38:39
Idalinda&hemul: ja, sånt händer, det är lugnt! Inte för ofta bara ;)

Dagens vikt är okänd. Hade ingen lust att kliva upp på vågen imorse. 74,2 var nog bara nåt mekaniskt knas på vågen. Har stått runt 74,8 sedan dess. Hm.
Har haft hemsk huvudvärk några morgnar och trodde att jag åt dåligt med fett eller proteiner, så jag lade in gårdagen i matkalkyluträkningen men det såg finfint ut :) Och imorse vaknade jag och var störtförkyld. Så det var nog inte maten utan begynnande sjuka som gav huvudvärken. Tur i oturen, typ :)

Jag insåg, med gårdagens matkalkyl, att jag nog äter lite för mycket fett en normaldag (utom igår då, när jag trodde jag ätit dåligt och upptäckte att jag ätit precis som jag skulle). Så nu ska jag inte "ösa på" som jag gjort tidigare, utan äta som vanligt och bara ta det fetare alternativet :)

Idag har jag lyckats stå emot smörgåsar och toblerone, som de andra ätit här, utan problem. Hoppas att det håller sig så!
(För igår var det väldigt jobbigt och jag var såå nära att ge efter..)


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: /LO skrivet 2011.01.09 - 19:42:44
Bra jobbat!
Huvudvärken var säkert förkylning, som du sa, men tänk också på att kroppen gör sig av med mer vätska än när man äter kolisar, så i alla fall jag kände att jag behövde dricka mer, framför allt i början.

Själv har jag också slagits mot lite monster idag. Pepparkakor och kex har det fikats här. Hade inte varit svårt att äta många. Jag lyckades låta bli! Vilket jag är mycket stolt över  :lol:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: hemul skrivet 2011.01.09 - 20:38:37
Pepparkakor... Jag hade tänkt köpa ett sånt där fint hjärta med socker på, men det glömde jag så det får väl bli nästa år. Jag är nog konstig. De förbjudna saker jag kan bli riktigt sugen på är sånt som jag åt extremt sällanförut. Häromdan ville jag ha wienerbröd. Åt sånt typ 2 ggr per år förut. Våfflor och sådana där tjocka smörgåspepparkakor (minns inte vad de heter) blir jag också sugen på ibland och det är decennier sen jag åt någotdera (ärligt!).  :pippi:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.01.10 - 10:22:08
Pepparkakor ja.. det gillade jag inte förut, men nu under julen var det sååå gott! Konstigt hur man blir sugen på sånt man inte varit så överförtjust i tidigare. En annan sån grej som jag blev sugen på förra gången (ja, jag hade ju en HCHF-period mellan november och nyår.. ) var biskvier, eller, ja såna där chokladbakelser med smörkräm. Mmmmmums! (Det har jag aldrig tyckt om pre-lchf.)
Jag vet ju att det finns lchfvariant på dem, men det är inte samma sak, tyvärr..

Idag 74,5 :)
Förkylningen sitter där den sitter och jag försöker kurera mig så gott det går.

Till frukost blev det keso ala malta (keso, vispad grädde och ett par bitar apelsin).
Lunchen blir tacorester från helgen och ikväll blir det Airams gulashsoppa! Jejj!


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: idalinda skrivet 2011.01.10 - 12:23:13
Ha-haa vi viktar lika idag  :thumbsup:Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.01.11 - 08:52:41
Idalinda: Vad kul :D Men du är ju inte långt bort från din drömvikt då ju :) Det var väl 68 du drömde om?

Här är det 74,3 idag. Hoppas att vågen stämmer den här gången! Nu låter jag den stå helt stilla om det går (vi har den under skåpet i badrummet, så jag drar den fram och tillbaka så man får räkna med att den inte är heeelt rätt varje gång).

Har kommit dit att jag inte är konstant hungrig längre som jag lätt är precis i början. Igår åt jag lunch vid 13 och var inte ett skvatt hungrig, inte ens sugen på nåt, på resten av dagen. Egentligen är jag inte hungrig nu på morgonen heller, men jag undrar om det verkligen kan vara bra att skjuta upp måltiderna så.. Tänk om det slutar med att jag bara äter en gång per dygn, hehe? Well. Så nu sitter jag här med äggmjölk i kaffet och lite pudrad kanel över. Idag har jag fullt upp mitt i lugnet så det gäller att starta dagen varsamt. De stora barnen är på förskolan och jag ska passa på att plugga lite och sy i storlekslappar i de nysydda kläderna. Och kanske gosa lite med LilleMelman förstås :inlove: han kan ju få lite extra uppmärksamhet nu när syskonen inte behöver mig så mycket idag :)


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: idalinda skrivet 2011.01.11 - 16:52:47
Även min vikt var lite neråt idag, så vi håller nog varanda i handen just nu.
Du har rätt om min drömvikt, men jag har varit här vid 74-75 nu 2-3 år och knäcker inte 70-sträcken,
det blir alltid någon jul eller midsommar som spräcker planerna och sedan får jag börja om igen.

det där med två måltider per dag är inget konstigt när maten rullar på bra , så var det i princip för mig
innan jul :whink:

Du pratar om spännande saker om din vardag, så vad läser du? Hur gamla barn har du?
Vem är lilleMelman? och jobbar du med eget och syr kläder eller syr du  åt dina egna barn?


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.01.11 - 17:22:37
Idalinda: så du menar att det är ok att äta så sällan? Jag menar, jag förstår ju att man blir mättare och inte har massa blodsockersvängningar att ta hänsyn till, men ändå, får man inte ont i magen när man väl ätit då?

Jag hade en sådan stoppgräns i vikten innan jag blev gravid för ett år sedan. Jag kunde bara inte komma under 65. Lite jobbigt var det. Så det borde ju *räknar* vara på precis samma ställe som du är nu då?

Min vardag ja.. hihi. Jag fixar och grejjar med lite allt möjligt på dagarna. För det första är jag föräldraledig med Melmankillen som är nästan 3 månader. Och så pluggar jag upp lite biologi så att jag ska vara "fräsch på marknaden" när jag kommer tillbaka, i höst har jag läst molekylär och cellulär immunologi, genetik och cancerbiologi. Men den sistnämnda ska jag nog läsa i vår igen, jag tog mig nog lite vatten över huvudet där runt bb-tiden ;) Och om en månad börjar en spännande kurs i datorspel och lärande! Fast det har inte med mitt framtida jobb att göra, utan mer som mamma till dataspelande barn, hihi.

Och syr, ja! Jag började sy lite när mellanbarnet var nåt halvår (hon är nästan 2,5år nu) och jag försöker sy det mesta av barnens kläder och även en del på beställning :) Jag har en blogg där jag lägger ut några av grejjerna som sys, om du är nyfiken: humnum.blogspot.com :)
Det är svårt ibland att hinna med allt jag vill göra, men det är ju också så roligt att hålla på! *ler stort*

Nu ska här fixas kvällsmat till barnen! Själv väntar jag med mat tills mannen kommer hem senare ikväll.


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: idalinda skrivet 2011.01.11 - 20:47:39
Låter som jag 15 år sedan :)
Jag har alltid sytt och sydde allt till vår äldsta och även mycket till mellantinget.
När även den trejde barnet var en pojke hade han redan massa kläder att ärva
dessutom bodde då i ett ort där man kunde få barn kläder superbilligt ständigt.
Jag betalde under en lång period inte över 50 kr / plagg inklusive bävernylon overoller  :thumbsup:
( jag landade på en butik precis innan midsommar och där fanns det 5-6 overoller på diversa storlekar från 90-160cm i blå och röd, snygga, gissa om jag köpte rubbet!)

Nej, då var det inte lönt att ens ta fram symaskinen , bara dragkedjan kostade ju mer.

Nu säger mina axlar snabbt ifrån, men jag reparerar kläder, syr kuddar, gardiner, virkar och stickar lite.
Jag drömmer om en plats åt vävstolen  :inlove:, jag vill börja väva igen.
När jag har platsen, köper vi vävstolen och jag ska till någon kurs där jag lär mig allt från grunden.
Då 20 år sedan när jag vävde sist hade jag en handledare för att lägga upp allt.Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: hemul skrivet 2011.01.12 - 02:25:29
Men jösses vad duktig du är!  :worshippy:

Varför läggger du inte  in din blogg i din profil så du får en länkknapp? Det är säkert många som är intresserade.   :smile:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.01.12 - 10:06:22
Idalinda: Nej, det är inte alltid lönt att sy. Men jag har bestämt mig för att det ju är min hobby och istället för att lägga pengar på tex fiskespön eller dvdfilmer eller vad man annars kan hobbyleka med, så går ju pengarna på nåt sätt tillbaka till oss då jag inte åker och storhandlar kläder varje ny säson ;)
Jag hoppas att du får plats med din vävstol snart! Man blir lycklig av att skapa! Och du ska se att du inte glömt så mycket som du tror, trots att det var längesedan du höll på.. :) Jag önskar att jag tyckte att det var roligt att sy gardiner med. Men det är nåt med långa tygstycken som jag tycker är klurigt, det blir liksom aldrig rakt när jag syr sånt..

hemul: Tack  :redface: Vad snäll du är! Kanske skulle ta och lägga till en länk kanske. Men det är ju liksom heeelt out-of-topic här inne?

Idag landade vågen på 74,3 med, så det är nog på riktigt! Yess!
Och idag ringde jag till gymmet och pratade med dem om att tina upp mitt frusna kort. Jag är väldigt sugen på att testa på det där zumba som tydligen ska vara så himla kul! Och lite yoga vore nog bra för min vinterstela kropp. Jag fattar inte hur jag kunnat bli så stel! Jag skyller på vintern, men jag tror nog att min stillasittande graviditet gjorde sitt med.. Jag är ju inte 20 längre, hrm.

Började dagen med kaffe&äggmjölk. Testade sån där äggmjölk för ett år sedan men gillade det inte. Men vid andra försöket igår så :) Och idag var det riktigtriktigt gott! Kanske var jag bara tvungen att vänja mig för att upptäcka det mumsiga? :)


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: hemul skrivet 2011.01.12 - 10:09:41
Det spelar väl ingen roll. Länkknapparna är till för ens peronliga sajt. Den behöver ju inte handla om samma ämne som här.


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Sorla skrivet 2011.01.12 - 11:47:13
Ealina, jag var inne på din sida. Vad fint! Jag är grymt imponerad av hur flinkt du bara sådär knåpar ihop ett par braller!  :clapping:
För mig är det ett jätte projekt bara att sy i en knapp. Blixtlås är jag glad att det finns skräddare i närheten som kan byta om det skulle behövas.  :blush:

Lägg upp en länkknapp nu! Så vi hittar dit lätt igen.  :kungfu:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: idalinda skrivet 2011.01.12 - 13:58:00
Ett tips till tråkiga gardinlängder är att när man har nålat och börjar sy
så ska man inte titta på maskinens synål utan istället rikta tygkanten mot
markeringar på maskinplattan ( höger om nålen)
Då vinglar man inte i onödan  och blir inte störd av nålen som hoppa uppochner.
utan följen kanten istället ( hänger du med min förklaring, jag har alltid sytt på finska
så alla begrepp finns inte i mitt huve helt enkelt)


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.01.12 - 14:08:53
Sorla: Tack :) Ja, jag har lärt mig sy byxor nu, men du skulle sett mig för tre år sedan. Då visste jag inte ens vad det fanns för sömmar på en symaskin förutom raksöm och sicksack.. Men jag är envis, och det hjälper ;)

Idalinda: Japp, jag förstår precis hur du menar! Och det är väl så jag gör när jag syr det mesta på overlocken. Har kommit på att om jag inte sitter böjd över maskinen utan sträcker lite på mig (ja, jag har rät kass hållning, ja.. ) och håller ut tyget ordentligt så blir det ofta bättre. Mitt problem med raka längder är förresten ännu mer grundläggande. Redan vid klippning och pressning av tyget blir det snett. Trikåtyg är ju mycket mer hjälpsamt när det gäller att dölja småfel.. ;)


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: idalinda skrivet 2011.01.12 - 17:33:57
Ju gardiner är inga höjdare, man blir trött på mindre...
Har du testat att riva gardintyget?
Det fungerar inte på alla tyg, men vanlig bommul blir det rak kant oftast så.
En annan tanke är att klippa av ett tråd i tyget och dra lite försiktig,
då rynkar tyget i hop och man ser anda änden av trådet ,
då kan man antingen dra trådet ut försiktigt på en gång eller i bitar
och sedan kan man klippa längst hålet =rakt.

Men jag håller med dig det där med trikå-kläder, det finns så fina tyger åt barnen, bitarna är små och lätthanterliga och när man har klippt allt är det så snabbt klart med overlocken!

Jag tror att jag väntar barnbarn, innan jag börjar sy igen till barnen  :flirting:
Men ibland är jag sugen att sy en jacka eller klänning, när jag inte hittar sånt som jag vill i butiker,
eller tja, oftast är det priset på dom som inte lockar mig, alls.


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.01.13 - 07:54:55
73,5!  :yay:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: hemul skrivet 2011.01.13 - 08:46:21
Det går ju undan värre det här!  :clapping:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.01.13 - 10:06:03
Ja, eller hur! Nästan -4kg på två veckor! Det är bättre resultat än jag nånsin fått förut! Tänk.. tänk om det fortsätter neråt och jag kanske kommer under 70 vid påsk? Jag räknar inte med någon snabb nedgång, detta är ju över förväntan! *drömmer mig bort till en bikinisommar*

Idag har jag ätit kladdkaka till frukost, hrm. Jag började faktiskt med att baka scones med sojamjöl, pofiber och sånt, det luktade ganska gott från ugnen och jag tänkte att "detta verkar ju funka", men fy 17, inte gott nånstans! Så när lillkillen fått mat så blev det kaffe&kladdkaka (ja, utan mjöl&socker dårå) istället. Mycket trevligare start på dagen ;)


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Sorla skrivet 2011.01.13 - 10:49:47
Vad synd att du inte gillade de sconsen.  :confused3: Jag tyckte de blev jätte bra! Nästan så man kunde tro att det var riktiga scones. Och ännu godare dagen efter... Nu blev jag sugen på att göra såna också!  :rolleyes:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.01.13 - 13:47:47
Sorla: ja det var synd, för de såg jättegoda ut.. men jag tror att det är sojamjölet jag inte är så förtjust i..


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: idalinda skrivet 2011.01.13 - 21:25:48
grattis, nu är du rejält före mig ,jag stannar kvar vid 74 + och nöjd att det inte går uppåt.
Letar fortfarande efter motivationen  att ta tag i allt på riktigt igen.
Sonen har födelsedag på söndag, kanske dagen efter... :flirting:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.01.14 - 14:34:57
Idalinda: Kalas är en sån sak som ställer till det rejält, man kan väl inte bjuda på osöta saker när gäster kommer, känns det som. Och barnen (oavsett ålder) vill ju helst, såklart, ha "riktig" tårta. Här är det till och med godistårta som gäller. Fast det är ju iofs jag inte så sugen på, så det gör ju inget ;) Jag hoppas att du klarar dig igenom helgen och att sonen din får en fin födelsedag :)

Dagens: 73,3 :)


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.01.15 - 19:27:11
Idag 73,0!
Men jag undrar om det verkligen kommer att fortsätta så här bra. Det måste ju sakta ner lite snart? Well, jag klagar inte! :)


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: hemul skrivet 2011.01.15 - 20:21:38
 :clapping:

Tror inte du behöver oroa dig. Jag tycker mig ha märkt att för dem det går lätt för går det lätt för.  :nod-yes:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.01.15 - 23:41:06
hemul: tja.. jag vet inte jag. Sist jag försökte gå ner i vikt gick det inte alls så bra. Jag förlorade de där första 2 kilona, men sedan stod det stilla i flera månader. Sen blev jag gravid. Men kanske går det bättre den här gången eftersom jag är längre från målvikten?


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: hemul skrivet 2011.01.15 - 23:45:27
Och inte är gravid!  :lol:

Jo, jag fattar. Du stod still innan du blev gravid. Jaha, det är bara att hoppas på det bästa då. :smile:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.01.16 - 18:04:22
72,7


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Sorla skrivet 2011.01.16 - 19:23:22
Det tickar på som en klocka.  :clapping:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: hemul skrivet 2011.01.16 - 20:57:10
Det blir beach 2011 här.  :nod-yes:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: idalinda skrivet 2011.01.17 - 14:05:54
Nu börjar jag jaga efter din vikt Ealina! :flirting:
Först till 69.9kg :lmao:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.01.18 - 09:50:54
Idalinda: Ok! :D

Fast här går det åt fel håll: 73,2 idag, hehe.


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: hemul skrivet 2011.01.18 - 10:34:20
Äsch. Det kan ju inte vara spikrakt. Lite upp och ner får man nog räkna med. Oroa dig inte för det lilla.  :smile:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: idalinda skrivet 2011.01.18 - 14:37:30
och du har nu 3 kg försprång till mig så du klarar nog någon hekto hit och dit  :whink:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.01.20 - 13:57:02
Vad snälla ni är :)

Här står det stilla. 73,3.
Men jag känner mig piggare och mindre stel. Helt otroligt, jag har ju inte gjort nåt mer än ätit nyttigt ett par veckor, och ändå kan ju nu resa mig upp från soffan utan att stå krokig en stund innan jag lyckas bli rak i ryggen! Det var längesen! Härligthärligt!  :thumbsup:
Jag hoppas ju förstås att vågen visar resultat nästa vecka istället :)

Och jag är väldigt sugen på att testa de där träningsgrejjerna hemul länkade till för ett tag sen, med Simmons och armhävningar och magträning fast inte hävningar. Ser lagom krångligt ut ;) Och en sån där stång ska absolut införskaffas. Maken hade en sån när vi träffades (och armar därefter *ler*) men jag vet inte vart den tagit vägen.. Fast så har vi ju flyttat 5 gånger sedan dess, hehe.


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: hemul skrivet 2011.01.20 - 16:46:24
Vad skönt! Ja, visst är det konstigt att man märker saker så fort?  :clapping:

Ja, jag är fortfarande sugen på de där övningarna, men jag törs inte skaffa en sån stång. Jag har ju högt i tak och den skulle hamna lååååångt över golvet här, så jag gör bara armhävningar och knäböj än så länge. Däremot ska jag snoka i källarn. Kanske finns nåt stadigt rör där man kan utnyttja. Har du karl också kan du ju få hjälp i början av honom också så du inte behöver vara skraj att stången ska trilla ner. :nod-yes:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.01.20 - 19:04:44
Gaah! Jag som lagt in så många livsmedel i matkalkyl.se och så när jag ska redigera några namn i listan och sparar, så försvinner alla livsmedel! Jag gjorde nåt liknande förra veckan och samma sak hände då! Men då kunde jag på nåt sätt backa tillbaka i webbläsaren och "undo" det hela. Men inte den här gången! Gaaaah! Jag orkar ju inte göra om det.. Pust. Nu går jag och äter choklad och ser på teve istället. Sådeså.

hemul: Vad bra att du kommit igång med armhävningar och knäböj!  :clapclap:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: hemul skrivet 2011.01.20 - 19:12:58
Bara knäböj egentligen. Armhävningar gjorde jag redan innan. Det kom jag på själv att man kan göra mot vägg, men inte tänkte jag på att man kunde fixa lite stöd för andra övningar också!


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.01.23 - 17:20:13
Igår 73.3.

Idag: ingen vägning.

Åt en burk B&J igår. Hela. Inte så smart gjort kanske. Men det var sååå gott!!


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: hemul skrivet 2011.01.23 - 18:29:49
Blir du inte speedad när du äter så mycket på en gång? Det är väl jättemycket socker i en sån burk?  :tongue:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.01.23 - 21:24:46
Haha, jag sov lite oroligt inatt, men inte värre än så (åt den en timma före läggdags)  :lol1:

Jag tror det var ca 25g kolhydrater / 100g (om jag inte läste fel). Och det är ju bara hälften av vad det är i en vanlig Marabou mjölkchoklad, som jag för några veckor sedan kunde klämma i mig 200g av redan före frukost..  :whistle:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: hemul skrivet 2011.01.23 - 21:49:08
Men det var då det!  :bg:
 Hur mycket är det i en sån där bägare då? 300 g måste det väl vara minst? En del mår ju skitdåligt när de svullar socker. Vet inte hur jag skulle reagera för jag är perfekt.  :cool_big:Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.01.24 - 16:10:37
500g.. Hrm.

Dagens negativa: 74,3.
Jag skyller mig själv.


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: idalinda skrivet 2011.01.24 - 16:34:08
Jag mår inte illa av en engångs sockershock, men vikten plussar självklart och fingrarna svullnar.

Men jag måste säga att det var väldigt omtänksamt av dig Ealina,
att svulla upp dig lite och möta mig viktmässigt. :inlove:
Jag trodde ju att du skulle hinna till mål månader före mig.

Nu blir kampen lite jämnare, fast jag vet att du kommer att förlora ett kilo på ett par dagar.... :whink:

Min minsting är också med på tävlingen,
Han är 13 år  och och har vikten och längden ungefär som jag.
Han har svullat också upp 2-3 kg under jul och födelsedagar ( min och hans är så här i början av året).
Så vi har en gemensam plan att komma till 70-sträcket.


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: hemul skrivet 2011.01.24 - 18:34:51
500g.. Hrm.

:nono:Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.02.28 - 16:32:22
Nuförtidens vikt ligger strax över 72. Var nere på 71,6 för ett tag sedan och lyckojublade lite, men har inte lyckats få fram den siffran på vågen sedan dess..

Dagens vikt är 72,2.

Jag har ätit väldigt strikt och bra länge nu känner jag, men det händer liksom inte så mycket.
Senaste veckan har jag varit väldigt ilsk och arg och lättstött och lättretad och lätt-tårad. Igår åt jag pasta (ja, helt vanlig vit barillaspaghetti!), imorse en vanlig limpmacka, dagens lunch innehöll potatis. Och nu, i eftermiddag är första dagen på över en vecka som jag inte har huvudvärk och jag känner mig relativt harmonisk trots barnspring och tjo och tjim :D
Attans.


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: hemul skrivet 2011.02.28 - 17:10:38
Så huvudvärken blev botad av kolhydrater?


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: /LO skrivet 2011.03.01 - 08:37:10
Du kanske är en person som ska landa någonstans på höga LC-nivåer. Jag tror egentligen inte pasta och limpmacka är att rekommendera. Men kanske en potatis, 1/2 dl ris etc till maten

Sedan tror jag att det finns en stor bov till bland många av oss kvinnor. PRESTATIONSÅNGEST! Vi vill göra allt så rätt, se snygga ut och må bra. Men det där sista är kanske inte det viktigaste. Det finns så mycket annat som är viktigare - typ. Rannsaka dig själv. Lyssna på kroppen! Må väl!


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.03.03 - 10:48:14
Så huvudvärken blev botad av kolhydrater?

Ja.. det verkar så.


/LO: Ja, antagligen behöver jag lite mer kolhydrater än jag trott. I alla fall just nu. Jag är en sån typisk person som absolut ska klara allting själv och helst så perfekt det bara går. Just nu har jag nog tagit på mig lite för mycket. Jag insåg det själv när jag tänkte efter, hehe.
(Föräldraledig med en 4månaders, en hektisk vardag med alla tre barnen (maken kommer hem efter barnens läggdags), pluggar på halvtid, syr så ofta jag kan (har fått återförsäljare!! Wee!!), städar, tvättar, handlar, lagar mat (olika mat till oss vuxna och barnen, suck), och uppepå detta så har barnen haft feber och nu även kräksjuka) Så det är inte konstigt att jag jag behöver lite mer energi kanske? ;)

Nej, så nu tar jag semester från alla måsten. Sy ska jag göra på helgerna, läsa lite biologi på kvällarna om jag orkar. Men i övrigt ska jag fokusera på att leva i nuet, busa med barnen och försöka må bra bara. Vikten får komma i andra hand. Och disken med ;)


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: /LO skrivet 2011.03.03 - 12:42:31
Vad bra att du tar hand om dig!

Disken kan barnen ta! :nod-yes:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: hemul skrivet 2011.03.03 - 14:38:43
Välkommen i potatisklubben! :smooch:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: idalinda skrivet 2011.03.03 - 17:26:15
Jag minns fortfarande hur det var med tre små och en make som kom hem väldigt sent och det regnade hela den sommaren...
Uch säger jag bara.
Mitt i allt klokt att ta hand om dig själv, annars fungerar ju ingenting hos er , det är ju solklart!


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Corny skrivet 2011.03.06 - 02:50:32
Nej, så nu tar jag semester från alla måsten. Sy ska jag göra på helgerna, läsa lite biologi på kvällarna om jag orkar. Men i övrigt ska jag fokusera på att leva i nuet, busa med barnen och försöka må bra bara. Vikten får komma i andra hand. Och disken med ;)
Hahaha! Just disken var ungefär det enda jag tyckte var viktigt att få undan när jag hade en liten och pluggade. Blev så jäkla irriterad om det var en massa ivägen, och detta naturligtvis för att jag lagade mat tre eller fyra gånger om dagen. Däremot ska man absolut göra saker som man trivs med när man har en liten, så sy (om detta är något du gillar), ska du absolut inte bara inskränka till helger om det är ett intresse. Det ska du göra när du känner för det, vilket du egentligen redan har sagt. För ungarna går absolut först!  :lol:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.05.06 - 15:54:20
Happhapp. Efter 2 månader med måbra-koll snarare än vikt-koll är jag äntligen här inne igen!
Jag har lyckats gå tillbaka upp i vikt igen (ja, jag har ätit helt fel och i kombination med medicin som har viktökning som biverkning så var det inte lättare) och har hamnat alldeles för högt för mitt eget bästa.  :smack_head:

Nu ligger jag på 78 och har jäääättelångt kvar till min målvikt..  :worried:
Ovanpå det hela har jag ont överallt och har svårt att komma ut på dagliga promenader. Försökte röra på mig lite med hjälp av wii-brädan och det gick väl bra just medan jag höll på, men jag hade så ooont i fötterna i flera dagar efteråt..
Men läste för evgheter sedan att lchf kan fungera mot ontet så det gör mig lite extra motiverad att äta ordentligt  :nod-yes:

Så, well. Dag 1 på resten av mitt liv.


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: hemul skrivet 2011.05.06 - 16:01:47
Välkommen tillbaka.  :wave:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.05.06 - 16:06:11
Tack  :wave:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: kwidell skrivet 2011.05.07 - 02:20:14
Hejsan!  :wave: tror bestämt att jag inte hälsat på dig tidigare Ealina. f´låt!  :rose: men trevligt att du återvänt!  :clapping:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.05.10 - 11:10:34
Hejhej kwidell!  :wave:
Det är luuugnt! Inte behöver du be om ursäkt! Jag har väl inte hejjat så mycket på andra heller..  :redface:

Jag har kommit på att istället för att skriva massa dravvel här, så skriver jag blogg istället. Där skriver jag lite om mat och vikt och småplock. Känns lite dumt att skriva dubbelt, både här och där.
Eller så skriver jag här med, ändå. Äh. Vi får se.

Nu en kopp kaffe!  :coffee:

http://ealina.blogspot.com/


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: hemul skrivet 2011.05.10 - 11:41:41
Tycker vi du ska göra. Skriva här också alltså.  :whink:

Wow! 1.7 kg på 5 dagar!  :max-shock: :worshippy:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.05.11 - 10:47:58
-0,6 till!!  :clap_jump:

Jag inser ju att det här bara är vätska som jag samlat på mig de senaste 2 månaderna, men visst, alla minus är bra minus just nu, hihi.

Och om jag kunde gå upp 7 kg på två månader så borde jag väl kunna gå ner åtminstone 5 på samma tid? Väl? *hoppas*

Jag kör väl på med mina himlans mandelbrödfrukostar, kaffe med grädde, hopkokluncher, detox-te, middag med familjen och (nästan  :whistle: ) inga godisattacker på kvällarna. Så får vi se hur det går! Huvudsaken med min bättre kosthållning var ju främst för att lugna ner den kraftiga viktökningen, så viktNEDgång är ju egentligen bara en fantastisk bonus!


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.05.11 - 10:50:40
Tycker vi du ska göra. Skriva här också alltså.  :whink:

Wow! 1.7 kg på 5 dagar!  :max-shock: :worshippy:

Tack, söta du  :smile:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: hemul skrivet 2011.05.11 - 11:06:45
Och om jag kunde gå upp 7 kg på två månader så borde jag väl kunna gå ner åtminstone 5 på samma tid? Väl? *hoppas*

Det ser inte bättre ut.  :whink:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.05.11 - 12:11:47
Skit också! Jag har just fixat ihop smeten till lunchpepparkakor som finns på LCHF-recept men himlans skit att jag inte läste vidare om allting innan jag blandade ihop allt!  :bang_head:

Jag hade ju såklart inget färdigt kokosmjöl, så jag valde att mixa kokosflingor till nåt som liknade mjöl. Självklart så skulle det ju bli kokosmjöl då!  :hm-hm:

Själva smeten blev lite lös, trots att jag bara tog 2 ägg istället för 3. Så jag tillsatte lite mald mandel bara för att. Men det blev ändå inte riktigt så bra så at man lätt kunde "göra en tjock korv" av det. Menmen, jag vet ju att många lchfbröd inte behöver ha en deg utan mer en slajmig smet, så visst, det kanske skulle vara så? Jag stoppade in den stackars "korven" i kylskåpet och googlade lite på om nån annan tänkt likadant om det hela och hittade att det nog inte alls är samma sak med mixade kokosflingor!!! (Ja, för jag hade ju lite dåligt tålamod, som vanligt, och orkade ju inte ens mixa det helt slätt utan tänkte att det nog blir bra ändå..) Läste att det inte snarare blir mer likt omelett det här än bröd..  :badtongue:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: hemul skrivet 2011.05.11 - 12:32:38
Men pepparkaksomelett låter väl gott!  :biggrin1:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.05.11 - 14:16:15
Njej, nån omelett blevade det inte! Snarare friterade pepparkaksdoftande platta kokostoppar  :hm-hm: kanske pepparkakskokosplattor? Smakar väl sisådär. Inte äckligt, men inte heller alltför gott. Det duger om man är fruktansvärt hungrig..


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Sorla skrivet 2011.05.11 - 17:47:06
Det låter som när man släpper lös mig i köket. Inget tålamod. Testar hej vilt. Det får bli som det kan. Ibland flip, ibland flop.  :lol:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.05.12 - 12:11:58
Det låter som när man släpper lös mig i köket. Inget tålamod. Testar hej vilt. Det får bli som det kan. Ibland flip, ibland flop.  :lol:

Skönt att höra att jag inte är ensam!  :cheers:


Jag åt ett par av de där lunchpepparkakorna till frukost. Jag menar, man kun ju inte slänga mat, väl? Jag tror att jag hade byggt upp förväntningarna på hur inte-goda de var under natten, för när jag åt imorse var de faktiskt helt ok! Med smör&ost&gurka då. Iofs så blev det ju betydligt mer påläggssmak än kaksmak, så det kanske var därför, hihi.

Och jag har promenerat idag redan! Var på väg hem när jag mötte en vän och vi tog en skön morgonpromenad tillsammans. Mycket trevligare med sällskap på morgonen. På kvällarna går jag gärna ensam. Efter allt tjo och tjim under dagen behöver jag verkligen en paus för mig själv.  :penguin_waddle:

Nu vet jag inte vad jag ska äta till lunch idag. Jag har inte jättemånga ägg kvar. Så det får inte bli nåt med ägg. Och inte köttfärs, för den ska jag ha till annat. Och inte kotletterna för de ska vi äta tillsammans imorgon. Grädde har jag. Och smör. Men protein har jag nog inget? Och jag orkar inte iväg och handla just nu..


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.05.13 - 11:10:43
Igår kväll åt jag havregröt med banan&kanel. Jag var superhungrig och sugen på nåt. Jag plockade fram chokladen ur skåpet men ångrade mig och kokade ihop lite gröt istället. Jag äter den med sojamjölk och det blev väldigt sött och jag kände mig mätt efter halva skålen med gröt.

Idag känner jag mig svullen, öm i leder och muskler och hela kroppen känns tuuuuung.. Jag vägde mig bara för att kolla hur mycket jag svullnat efter bananer&havre igår. Men! Det visade MINUS! 0,6! Konstigt hur kroppen ändå kan kännas så tung då.. Antagligen är det vädret som gör det. Jag väntar fortfarande på åskan..Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: hemul skrivet 2011.05.13 - 11:44:32
Det lät ivf gott, bortsett från sojamjölken. :tongue:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: moncaponca skrivet 2011.05.13 - 14:57:29
Väntar på åskan????
Igår hade vi både Åskar&Muller på besök och det rejält......  :eeek:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.05.13 - 17:11:26
Ja, jag väntar och väntar, men det kommer ingen.. Är jag den enda som inte fått nån åska??
Jag vaknade just efter ett spontansov med Lillkillen på armen. Trodde jag slumrat till ett par tio minuter men det visade sig vara två timmar!  :shock: Hjälp vad trött jag är. Fortfarande. Mannen kommer hem och lagar pannbiff med löksky om en liten stund. Undrar om man kan lägga sig för kvällen klockan nitton?  :nightie:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: moncaponca skrivet 2011.05.13 - 17:20:19
Kan man, inget att skämmas för!  :nightie:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: hemul skrivet 2011.05.13 - 17:31:37
Pannbiff med lök åt jag igår. Tröttnar aldrig på det. Mycket lök ska de va!  :drool: :tasty:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Tina skrivet 2011.05.13 - 17:59:56
Åh så gott, det blev jag sugen på.


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.05.13 - 20:51:39
Japp! Det var mumsigt! Skönt att variera sig lite och inte alltid ha massa gräddsås! Hihi.

Nu har skrubbat köket efter middagen (kladdigt med småbarn) inklusive luckorna och fönstret (hatar pollen). Nu ska jag dimpa ner i soffan och se på film och hållahanden med Älskling  :inlove:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Corny skrivet 2011.05.13 - 22:07:47
Hallååååå! Du skulle ju sova klockan 19. Varför är du då uppe och städar och gosar med älskling?  :eeek:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.05.19 - 11:14:05
Det här går ju hur bra som helst! Vikten har slutat rasa. Men det misstänkte jag ju nästan. Brukar vara lätt just där i början och sen blir det svåååårt att rucka bort fler kilon.. 

Jamen det som går bra då, det är att jag inte har nåt sug efter de där kolhydraterna som jag trodde att jag skulle ha! Gav barnen mjölkchoklad, osm jag normalt älskar, till lördagsgodis, inga problem att stå emot!  :yay: Kokade pasta, som jag älskar, till resten av familjen, inga problem att stå emot!  :yay:

Det är verkligen skönt när jag inte måste kämpa alltför mycket  :thumbsup:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: hemul skrivet 2011.05.19 - 11:32:47
Va bra! Hur mycket har du gått ner hittills då?


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.07.13 - 10:09:34
Nu har jag hållit mig borta ett tag igen. Vikten har pendlat runt lite där vid 76 och ner till 74 nån gång. Inga "ner 5 kilo på 2 månader" här inte. Efter födelsedagar och tårtor (ja, jag lyckades äta upp en hel liten tårta själv *gömmer mig*) så var jag uppe på strax över 78. Igen. Nu har jag kämpat på i en dryg vecka och har gått ner de där vattenkilona. Tisdags förra veckan var jag på 78.1, på torsdagen 75.7. Jättebra! Sedan var jag nere på 74,8 nån dag men idag är jag på 75.2 igen. Well. Min riktiga vägningsdag (torsdagar) är imorgon och om man tittar på det nu så är det ju faktiskt med största sannolikhet ett minus imorgon jämfört med förra vägningsdagen. Så, jo, det känns väl hyfsat.

Jag har nollat allt godisgott. Ingen choklad, inga nötter, ingen vispad grädde, inga flatbröd, inga ostrullar. Och det gav resultat med en gång. I form av vattenkilon, dårå.

Morgonens frukost bestod av nåt alldeles jättegott förstås. Som jag även åt som framförtevenmys igår kväll. (Himlans framförtevenmys, då, förresten! Jag måste verkligen hitta nåt sätt att sluta med det! Just framför teven äter jag för det första ofta "fel" saker, och för det andra för mycket även om jag inte är hungrig. *arg på mig själv*)

Jag har även försökt dra upp proteinet lite extra. Det verkar mätta bra och jag blir inte så småsugen på saker. (För när jag blir sugen på saker blir det lätt en skål vispad grädde med riven choklad och det är ju "godkänt" men inte så bra om det händer varje dag, haha.)

Jag har hittat en kesella som innehåller 12% protein. Jättebra :) Fast det är lättkesella. Så man får blanda ihop den med nåt ;)
Själv blandade jag imorse ihop den med keso och en skvätt vispgrädde. Denna delikatess serverades med kardemumma, kanel, linfrön och sesamfrön. 9månaderskillen åt glatt de första 5 skedarna men blev till slut lite ilsk när jag fortsatte försöka peta i honom det. (Han är första barnet av mina tre som faktiskt verkar gilla keso!) Så han fick äta en östrasmacka med leverpastej istället tillsammans med syskonen när de vaknade.

Nu har jag hällt i mig allt frukostkaffe. Ja, det tar en stund för mig. Sitter gärna och småsmuttar på kaffet i flera timmar, haha. Inte bra för tänderna, nej. Men så gör jag. :)


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.09.07 - 15:09:14
Måste bara skriva att jag har lyckats gå ner drygt 10 kilo på 2 månader! Sååå stolt!!  :yay:

Vikt och mått den 5 juli var 78,1 kg, mått 2 cm under naveln: 103cm, stussmått: 108cm.
Idag väger jag 67,5, mått under naveln: 90cm, stussmått: 100cm.

Viktförändring -10,6kg

Under-naveln-förändring: -13cm

Stuss-förändring: -8cm

Och.. inte nog med det! Nu kan jag rocka rockring med! Tjohoo!  :yay:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: hemul skrivet 2011.09.07 - 15:11:04
Wow! Det är ju helt otroligt bra!  :clapping: :party: Jättegrattis!  :worshippy:

Berätta genast hur du gjort! Men jag gissar att du hör till dem som det räcker men att plocka bort kolisarna för... :sad:

Hur lång är du förresten?

Citat
Och.. inte nog med det! Nu kan jag rocka rockring med! Tjohoo!  :yay:

 :lol:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: hemul skrivet 2011.09.07 - 15:40:58
Jag hittade din längd i början av tråden, 1.62. Efter att ha skummat igenom tråden inser jag också att det inte kan ha hänt så mycket i början på året och desto mera nu. Så vad har du ändrat?


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Nizhoni skrivet 2011.09.07 - 18:19:32
Grattis! Bra jobbat!  :worshippy:

Jag är också nyfiken på vad du ändrat.  :nod-yes:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: idalinda skrivet 2011.09.07 - 19:17:13
10kg på 2 månader!
Det måste kännas både här och där och speciallt på kläderna!!


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: hemul skrivet 2011.09.07 - 21:44:29
Ävla Ealina. Tillkännage något sådant och sedan bara sticka iväg och låta oss sitta här och undra.  :fork_off:  :whink:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Nizhoni skrivet 2011.09.08 - 09:49:45
Hon kanske är forum-periodare som jag?


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2011.09.13 - 12:45:07
Haha, ja.. forumperiodare, ja..
 
Fy på mig som inte kollat in på så länge, särskilt när ni faktiskt frågar mig saker, men det kunde jag ju inte veta när jag inte tittade, jue  :whink:

Det jag ändrat på. Jag äter mer protein. Mycket mer faktiskt. Jag äter nog uppemot 2g per kg kroppsvikt. Och jag äter runt 1700-1800kcal per dag, i snitt dårå. Vissa dagar mer andra mindre. Beror på hur mycket vispad grädde med riven choklad jag äter framför teven på kvällen :lol:

Jag tar en liten promenad (20-30minuter bara) ungefär varannan dag. Ibland mer, ibland mindre ofta.

Så inga större förändringar alltså. Egentligen bara proteinmängden  :hm-hm:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: hemul skrivet 2011.09.13 - 13:00:11
Intressant. Det är något jag också har funderat på att göra. Det finns de som säger att protein faktiskt har en metabol fördel och det är ju onekligen det som mättar bäst. Har faktiskt redan snygbörjat lite, men det är mer än fråga om omfördelning över dagen än kraftigt ökat intag. Och det verkar ha effekt på mättnaden för mig.


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2012.01.18 - 12:23:17
Uppdatering igen dårå.

Japp, min målvikt är nådd. Precis vid årsskiftet   

:hurray:

Det blir en nedgång på 18,5 kg på under ett halvår.
Jag skrev lite i bloggen om det igår och lade även in ett par bilder.
(Då: http://ealina.blogspot.com/2012/01/pa-vag-upp.html (http://ealina.blogspot.com/2012/01/pa-vag-upp.html), Nu: http://ealina.blogspot.com/2012/01/jag-idag.html (http://ealina.blogspot.com/2012/01/jag-idag.html))

Nu är det bara lite finsputsning och mer LyftaTungaSaker som gäller  :thumbsup:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: hemul skrivet 2012.01.18 - 12:43:31
Wow! Jättegrattis!  :clapping:  :hurray:

Vad smal du är! Och kurvor har du också - vilken midja! :w00t: Jättefin ser du ut!  :thumbsup:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2012.01.18 - 12:51:15
Wow! Jättegrattis!  :clapping:  :hurray:

Vad smal du är! Och kurvor har du också - vilken midja! :w00t: Jättefin ser du ut!  :thumbsup:

Tack, snälla!
Kurvor och midja? Tycker du? Vad glad jag blir! Precis vad jag behövde läsa nu när jag känner att mina boobs har krympt bort :flowers:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: hemul skrivet 2012.01.18 - 12:52:45
Nej! Du ser ju ut som ett jäkla timglas!  :lol:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2012.01.18 - 13:15:47
Timglas?

:lmao:

Tja.. från sidan kanske?


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Tina skrivet 2012.01.18 - 14:05:43
Grattis! Måste vara härligt!  :hurray:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Mynlen skrivet 2012.01.18 - 14:42:30
Grattis, maste kannas underbart!!!


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2012.01.18 - 15:26:48
Tack Tina och Mynlen! :lol:  Jo, det känns både härligt och underbart! Det gäller bara att fatta att det är jag nu, det där, i spegeln..  :shock:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: hemul skrivet 2012.01.18 - 15:35:10
Du ska fortsätta äta ungefär likadant antar jag?


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: idalinda skrivet 2012.01.18 - 21:31:45
Grattis, riktigt fina bilder!
Kuvor, självkart, slak figur, klart du ska vara nöjd!


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2012.01.20 - 16:33:50
Jorå, det blir fortsättning på samma tema i fortsättningen, såklart.  :thumbsup:

Idag har jag iofs ätit mumsigt surdegsbröd till frukost (fast det är ju rätt ok, egentligen) och efter långa timmar på Bushus (ensam vuxen med de tre sprallingarna :drooljump: ) så blev det hämtpizza på vägen hem (vi har som sagt ingen bil och vi gick liksom förbi på vägen och det var liksom bara det som var det enda vi ville äta till lunch allihop.. - jamen ni hör vad jag hittar på för tankar för att godkänna det hela, haha) 

Well. Jorå.. Såatteh... :whistle:

Middag ikväll blir väl nån köttbit och massa grönsaker som vanligt. Upp på vagnen igen, bara!   :llama:


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: hemul skrivet 2012.01.20 - 17:15:45
Så det funkar att slarva ibland alltså?


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2012.01.23 - 21:33:01
Så det funkar att slarva ibland alltså?

Haha, jajjemän!
Och man måste göra det regelbundet med *flinar*

Jo, men allvarligt.
Om jag låter det gå alltför länge mellan mina "mejerifusk" får jag attans ont i magen efter lite mjölk. Men om jag tar lite lite ibland så håller jag det magonda borta. Läste nåt om att det är ett inducerat enzym som är boven bakom ontet?
Gluten försöker jag att inte fuska med, om jag gör det så går jag upp/står stilla i vikt under en vecka eller två innan jag är tillbaka igen. Antar att det beror på att det blir så himlans massa kolhydrater där då som binder vatten och annat bös? Ont i magen får jag även där, men det hör nog till att jag är lite känslig (även sedan tidigare) så det säger ju inte så mycket..

Så den här veckan, efter helgens utsvävningar, försöker jag att inte ta siffrorna på vågen som mer än bara lite kritik. Jag är strax tillbaka igen där jag var.Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: /LO skrivet 2012.01.23 - 21:49:12
Härlig läsning, Ealina!


Titel: SV: Ealina dokumenterar
Skrivet av: Ealina skrivet 2012.01.25 - 15:53:18
Härlig läsning, Ealina!

Tack :)