Fetbobbas Forum

Allmänt => Livsmedel => Ämnet startat av: Tina skrivet 2010.10.09 - 16:53:56



Titel: Nu har jag gått korvkursen
Skrivet av: Tina skrivet 2010.10.09 - 16:53:56
Igår var det dags för korvkursen hos Taylor & Jones. Det var jättekul, vi blandade korvsmet med händerna, stoppade korv, drack vin och hade det jättetrevligt. Nu har vi drygt 6 kg rå korv i kylen som ska knökas in i frysen ikväll. Har ni möjlighet så kan jag varmt rekomendera kursen. Korvarna blir inte helt kolhydratfria utan innehåller lite typ ströbröd och konserveringsmedel. Undrar om man skulle kunna utesluta det med bra resultat. Roligast och svårast var att få sådana där snygga kringlor av korvarna.


Titel: SV: Nu har jag gått korvkursen
Skrivet av: hemul skrivet 2010.10.09 - 17:28:29
Gud vad kul!  :clapping:

Konserveringmedel kan man nog utesluta om man hanterar korven bra sen, men kolisarna får man nog leva med om man vill göra den typen av korv som kräver det. Allt är ju inte salami.


Titel: SV: Nu har jag gått korvkursen
Skrivet av: Tina skrivet 2010.10.09 - 20:35:37
Enligt instruktören så var det nödvändigt om korven ens skulle hålla 3 månader i frysen. Åt lammkorv till middag idag och den var underbart god.


Titel: SV: Nu har jag gått korvkursen
Skrivet av: hemul skrivet 2010.10.09 - 20:41:38
Låter inte det lite konstigt? Fy vad jag är avundsjuk! Jag skulle jättegärna gå en sån kurs. Var ni så där noga med att hålla allt kallt, isbad och prylar?


Titel: SV: Nu har jag gått korvkursen
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.10.09 - 21:13:02
Jag vil också gå på kurs :cry:

jag vill gå på en lära-känna-svampar -kurs
Jag vill gå på korvkurs
Jag vill gå på inläggnins-kurs
jag vill gå på surkålkurs.
Jag vill :dribble:


Titel: SV: Nu har jag gått korvkursen
Skrivet av: Tina skrivet 2010.10.09 - 21:16:09
Vi prata om surdegskurs fast det känden inte så lockande då man inte äter bröd. Vi stod i ett kylrum med smeten så isbad behövdes inte. Vet inte varför det var så känsligt, vi fick tvätta händerna hela tiden och sprita dom.


Titel: SV: Nu har jag gått korvkursen
Skrivet av: hemul skrivet 2010.10.09 - 21:53:41
Det är nåt med att smetan inte går ihop som den ska om det är för varmt eller för lite salt. En korvtillverkare förklarade det där för mig. Jag önskar jag kunnat stenografera eller haft bättre minne!


Titel: SV: Nu har jag gått korvkursen
Skrivet av: Fjällmor skrivet 2010.10.10 - 08:24:52
åh så roligt!  :clapping:

jag ä så avis på dig... tänk  om jag kunnat göra egen renkorv!

 :nod-yes:


Titel: SV: Nu har jag gått korvkursen
Skrivet av: Tina skrivet 2010.10.10 - 09:38:12
Det är nog inte så svårt, bara du har de rätta grejerna. Man behöver ju kunna mala köttet och sedan ha något slags krovhorn att trä fjälstret på. Låter vansinning gott med renkorv.

Vi klarade oss utan isbad men alla moment utfördes i kylrummet utom själva balndningen som vi gjorde utanför. Vi fick gå in 2-3 itaget för att inte höja temeraturen i kylrummet.


Titel: SV: Nu har jag gått korvkursen
Skrivet av: hemul skrivet 2010.10.10 - 16:19:44
Klart du kan! Jag lyckades ju även om de inte blev perfekta. Mina höll inte ihop så bra utan det blev lite isterband över dem när man åt dem, smuligt liksom, och jag tror faktist det var kylan det brast med.


Titel: SV: Nu har jag gått korvkursen
Skrivet av: Monkan skrivet 2010.10.10 - 22:07:00
Jag vil också gå på kurs :cry:

jag vill gå på en lära-känna-svampar -kurs
Jag vill gå på korvkurs
Jag vill gå på inläggnins-kurs
jag vill gå på surkålkurs.
Jag vill :dribble:

Kan bara instämma! Men när skulle man hinna och orka allt...? Jag får nog satsa på detta när barnen blivit stora och flyttat hemifrån  :confused3: