Fetbobbas Forum

Allmänt => Livsmedel => Ämnet startat av: hemul skrivet 2010.08.17 - 12:34:22



Titel: Blodpudding
Skrivet av: hemul skrivet 2010.08.17 - 12:34:22
Är så sugen på det. Är det nån som kollat om det finns nåt märke med LITE mindre kolisar? I SLVs databas ligger de på en 20 g och man vill ju ha mer än en skiva...  :crazy:


Titel: SV: Blodpudding
Skrivet av: Tina skrivet 2010.08.17 - 13:45:24
Tror inte det, du får göra egen.


Titel: SV: Blodpudding
Skrivet av: hemul skrivet 2010.08.18 - 01:37:09
 :sad:


Titel: SV: Blodpudding
Skrivet av: Corny skrivet 2010.08.18 - 23:35:12
Kollade Lithells blodpudding, som vi har i kylen. Den innehåller 14 gram kolhydrater. Hugget som stucket, enligt mig. Å andra sidan kanske det är bra om du vräker i dig blodpudding om du är sugen på det, trots kolisinnehållet. Kan vara en bra start på yterligare ett viktras...


Titel: SV: Blodpudding
Skrivet av: hemul skrivet 2010.08.19 - 08:49:45
Jamen fjorton är bättre än 20. Då kan jag ju få två skivor. Tack! :smooch:

Fast det bästa vore ju om du kokade den där blodkorven till mig förstås...  :inlove:


Titel: SV: Blodpudding
Skrivet av: Fjällmor skrivet 2010.08.19 - 09:42:30
Jag äter blodpudding. Inte varje gång familjen äter..
Hela familjen älskar blodpudding så det serveras ofta här.

Jag äter en skiva eller 2, med bacon och ägg till.

Ibland några lingon.

 :nod-yes:


Titel: SV: Blodpudding
Skrivet av: berittis skrivet 2010.08.19 - 09:52:56
Jag har alltid gillat blodpudding. Tyvärr är köpes alldeles för söt. Innan jag började med LCHF så lagade jag blodpudding själv. Hittade ett recept i Vår Kokbok. För söt den också men när man lagar själv så är det ju lätt avhjälpt. Men...den innehåller ju massor med rågmjöl så den har också gått bort för mig. Klurar på om det går att göra nån LCHF-variant, men det verkar vara svårt. Men jag har inte gett upp ännu. Jag älskar blodpalt också men det är ju så ini bängen mycket mjöl som ska till så nu får jag avstå. :cry:


Titel: SV: Blodpudding
Skrivet av: hemul skrivet 2010.08.19 - 09:58:51
Kolla den engelska blodkorven Corny lovat att testa. Pyttelite mjöl i och massor med grädde....


Titel: SV: Blodpudding
Skrivet av: Fjällmor skrivet 2010.08.19 - 10:24:33
Kolla den engelska blodkorven Corny lovat att testa. Pyttelite mjöl i och massor med grädde....

 :worshippy:

väntar med spänning...


Titel: SV: Blodpudding
Skrivet av: Monkan skrivet 2010.08.19 - 21:08:05
Äter det när vi har hemma (barnen älskar det). Serverar alltid med stekt bacon. Tar en skiva, lite lingon och mycket bacon. Gillar smaken jättemycket, men det är en massa mjöl i. Även om jag kan acceptera lite mera kolhydrater någon ibland så gillar min mage inte en massa mjöl. Jag tycker också att det låter spännande med en blodpuddig med lite mjöl och mycket grädde. Kommer rapport här? Eller är det någon annanstans på forumet?


Titel: SV: Blodpudding
Skrivet av: hemul skrivet 2010.08.19 - 21:10:04
Här. Hittade tråden (http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,1740.0.html). Den där Corny lovar att göra't.  :lick:


Titel: SV: Blodpudding
Skrivet av: Corny skrivet 2010.08.19 - 21:16:21
Corny står fast vid det, och nu börjar det ju närma sig grisslaktartider på riktigt, så då kan det nog bli av. Men som jag redan har sagt, så får det inte vara för jäkla krångligt. Isf kommer jag inte att fixa det. Har ju tyvärr inte ett restaurangkök att tillgå!


Titel: SV: Blodpudding
Skrivet av: hemul skrivet 2010.08.19 - 21:18:20
Haru inte kollat på filmen? Det är inte ett dugg krångligt.


Titel: SV: Blodpudding
Skrivet av: Monkan skrivet 2010.08.19 - 21:19:16
Tack! Det var intressant. Verkar ju vara något helt annat än GEAS. Jag följer tråden med stort intresse. Vi har ju en saluhall här i stan. Tror säkert att det går att beställa grisblod. Kanske skall prova jag med.


Titel: SV: Blodpudding
Skrivet av: hemul skrivet 2010.08.19 - 21:22:38
Jaa! Ju fler kockar desto bättre blodpudding!  :clap_jump:


Titel: SV: Blodpudding
Skrivet av: Corny skrivet 2010.08.19 - 22:18:32
Tack! Det var intressant. Verkar ju vara något helt annat än GEAS. Jag följer tråden med stort intresse. Vi har ju en saluhall här i stan. Tror säkert att det går att beställa grisblod. Kanske skall prova jag med.
Vi har två saluhallar!  :whink: En stor och en liten...


Titel: SV: Blodpudding
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.08.23 - 00:02:14
låter intressant detta... även jag tycker om blodpudding med rivna moröter, några rårörda lingon och en massa bacon eller fläsk till!  :lick:


Titel: SV: Blodpudding
Skrivet av: hemul skrivet 2010.11.17 - 20:34:24
Kollade Lithells blodpudding, som vi har i kylen. Den innehåller 14 gram kolhydrater. Hugget som stucket, enligt mig. Å andra sidan kanske det är bra om du vräker i dig blodpudding om du är sugen på det, trots kolisinnehållet. Kan vara en bra start på yterligare ett viktras...

Corny, minns du vad den heter exakt? Jag köpte Gea's som säljs av Lithells idag. Den innehåller 20 g.  :sad:

Förresten säljer Willys 850-gramsbitar sån för 5 spänn den här veckan. De 20 grammen gjorde att jag bara köpte en bit. I morrn blir det blodpudding, fläsk och lingon till frukost.  :dribble:


Titel: SV: Blodpudding
Skrivet av: /LO skrivet 2010.11.17 - 20:43:53
Jag tyckte blodpudding var helt ok till jag bode ihop med en tjej som åt blodpudding tre dagar i veckan. Det luktade i hela lägenheten och även i trapphuset.
Nu kan jag smaka lite i ett hörn, men det lockar inte!

/LO


Titel: SV: Blodpudding
Skrivet av: hemul skrivet 2010.11.17 - 21:01:40
Tror inte jag ätit det på 10 år, så jag ser verkligen fram emot det. Visst är jag ståndaktig som kan vänta tills i morgon?  :cool:


Titel: SV: Blodpudding
Skrivet av: Corny skrivet 2010.11.18 - 11:20:15

Corny, minns du vad den heter exakt? Jag köpte Gea's som säljs av Lithells idag. Den innehåller 20 g.  :sad:

Har tyvärr inte en aning! Jag bara köper blodpudding.


Titel: SV: Blodpudding
Skrivet av: hemul skrivet 2010.11.18 - 11:41:15
 :club_idiot:

Det var jättegott. En normaltjock skiva väger ungefär 65 g kan jag meddela. Jag åt 1 1/2. Blir lite mycket kolisar t.o.m. för mig, för jag äter normalt i princip inga till frukost. Jag ska kolla hur andra märken är. På Willys hade de bara Lithells. Det fanns en Lithells som hette Barnens egen eller nåt sånt larv. Den hade mindre kolisar men innehöll bambufibrer och konstigheter, så den tordes jag inte köpa.

Kan inte nån som inte är rädd för blod prova att baka egen blodpudding? Jag tror jag skulle kunna om jag visste att det blev bra och hur man ska göra och så, så jag slipper leka med det så mycket.  :blush:


Titel: SV: Blodpudding
Skrivet av: berittis skrivet 2010.11.18 - 17:53:10
Jag har lagat egen blodpudding efter recept i Vår Kokbok. Den blev jättegod tyckte jag.  :lick: Men jag har inte lagat den sen jag började med LCHF. Nu börjar jag lura på att hitta på nån variant som är mindre rågmjöl i, kanske det skulle funka att byta ut en del mot PO-fiber och Fiberhusk.


Titel: SV: Blodpudding
Skrivet av: hemul skrivet 2010.11.18 - 18:09:46
Jaaa!  :clapping:

Kan du lägga ut receptet så vi har nåt att utgå ifrån och räkna på? Jag tror nämligen inte hemgjord blir så jättemycket kolisar och så kan man säkert ersätta åtminstone en del mjöl med pofiber.  :inlove:


Titel: SV: Blodpudding
Skrivet av: berittis skrivet 2010.11.18 - 19:09:16
1 liter blod, 5 dl svagdricka el. lättöl, 8 dl grovt rågmjöl,1 gul lök, 150 gr marg(står det, men ta smör :whink:) eller 100 gr ister, 1 msk salt, ½ tsk kryddnejlika, 1 tsk kryddpeppar, ½ tsk vitpeppar, 2-3 finstött mejram eller timjan. Sen står det inom parentes: ½ dl sirap, !-2 dl russin.
Tina blodet, sila och blanda med svagdrickan/ölen. Tillsätt rågmjölet under kraftig vispning. Skala och hacka löken. Fräs den i litet av fettet och blanda ner i smeten. Tillsätt salt och malda kryddor. Och ev. sirap och/eller russin. Stek ett prov i ej för varm stekpanna och smaka av.

Häll smeten i smorda, bröade formar upp till 2/3. Ställ dem i en långpanna, täck formarna med aluminiumfolie eller smörgåspapper. Sätt in långpannan i nedre delen av ugnen. Häll kokhett vatten vid sidan av formarna. Grädda i vattenbadet i 1 - 1 1/4 timme i 200 graders ugn. Prova med en sticka eller provnål, som ska kännas torr, om puddingen är färdig. Låt svalna innan den stjälps upp. Kan frysas.

Man kan också göra blodplättar av smeten.

Om du provar med husk så kan du väl berätta hur det blev. Jag ska också prova men det blir nog inte i brådrasket. :smile:


Titel: SV: Blodpudding
Skrivet av: hemul skrivet 2010.11.18 - 19:44:53
Tack!  :tasty:

Nej, jag tänker inte prova. Jag vill ju att nån annan testar först för jag tycker blod är lite läskigt.


Titel: SV: Blodpudding
Skrivet av: Chatrine99 skrivet 2011.02.09 - 01:38:54
Det finns ju glutenfri blodpudding har jag sett på ICA. Då slipper man ju mjölet men jag vet inte vad det var för mer tillsatser. Värt ett försök :nod-yes:


Titel: SV: Blodpudding
Skrivet av: Corny skrivet 2011.02.09 - 01:46:52
Det brukar vara potatismjöl i nästan alla kötträtter (korv och dylikt) som det inte är vanligt mjöl i. Så det är det säkert i blodpuddingen också.


Titel: SV: Blodpudding
Skrivet av: hemul skrivet 2011.02.09 - 01:56:40
Hej Chatrine99! :wave:

Det här var ett sammanträffande, Corny. Jag åt blodpudding till frukost och då tänkte jag att jag måste fråga om du kommit nånstans med Hughs blodkorv, men sen glömde jag bort det. Men nu kom jag ju ihåg det igen, så anse frågan ställd!  :clown:


Titel: SV: Blodpudding
Skrivet av: Corny skrivet 2011.02.09 - 02:02:29
Såklart jag inte har än. Då hade jag ju berättat det!  :smack:


Titel: SV: Blodpudding
Skrivet av: hemul skrivet 2011.02.09 - 02:17:53
 :eek: :sadsad: