Fetbobbas Forum

Allmänt => Allmänt kostprat => Ämnet startat av: Bookia skrivet 2008.01.25 - 12:38:39



Titel: Tjock sås
Skrivet av: Bookia skrivet 2008.01.25 - 12:38:39
Jag ser att hemul påstår i KiF att hennes vispgrädde som hon använder till såser tjocknar fort o enkelt.

jag har ALDRIG lyckats få grädden att tjockna.

Jag har sjudit det på låg värme, det har skurit sig.

Jag har stormkokat det på högsta värme, det har skurit sig.

Jag har testat alla värmelägen däremellan, det har alltid skurit sig.

Så hur tusan gör du hemul?  :blink:


Titel: SV: Tjock sås
Skrivet av: MiaP skrivet 2008.01.25 - 13:32:05
Vad köper du för konstig grädde? Jag har inte några problem. Om man däremot häller grädde i stekpanna med mycket smör så kan man om man har otur få den att skära sig. Men det är avhjälpt om man häller i liten skvätt vatten i före grädden.
  :smack_head: :flirting:


Titel: SV: Tjock sås
Skrivet av: Bookia skrivet 2008.01.25 - 13:35:58
Jag köper oftast Willys 40% men det blir rätt ofta också Arlas 40%.

Jag har samma problem med båda.

De tjocknar INTE.  :sad:


Titel: SV: Tjock sås
Skrivet av: Léonie skrivet 2008.01.25 - 18:32:29
Oj, kan tyvärr inte hjälpa dig för min skär sig aldrig heller.  :neutral: Den tjocknar så snällt...


Titel: SV: Tjock sås
Skrivet av: hemul skrivet 2008.01.25 - 20:11:41
Klart den  gör!  :cheers:

Använder du aluminiumkastrull, Bookia?  :goggle:


Titel: SV: Tjock sås
Skrivet av: Bookia skrivet 2008.01.25 - 20:36:16
Nej, det enda i kokväg jag äger är en redig traktörpanna i gjutjärn, en stor gryta i gjutjärn, en titankastrull samt en uppsjö kastruller i rostfritt. Inget aluminium vad jag vet.
Jag använder mestadels traktörpannan i matlagning o där har jag aldrig lyckats få vispgrädde att tjockna. Fattar ingenting.  :shake_head:


Titel: SV: Tjock sås
Skrivet av: hemul skrivet 2008.01.25 - 21:34:26
Inte vi heller.  :shake_head:


Titel: SV: Tjock sås
Skrivet av: hemul skrivet 2008.01.31 - 03:38:18
Det är inte så att grädden är sur?  :biggrin1:


Titel: SV: Tjock sås
Skrivet av: Bookia skrivet 2008.01.31 - 12:15:02
Verkligen inte, jag handlar alltid sånt samma dag jag ska laga till maträtten. Jag har för vana att laga till mkt mat på en gång o frysa in matlådor. Så när jag lagar mat blir det oftast för en mindre armé.
Så grädden är ALLTID färsk, minst ett par dagar kvar till bäst-före-datumet.


Titel: SV: Tjock sås
Skrivet av: elocinave skrivet 2008.01.31 - 13:01:45
jag har ibland liknande problem. Det beror kanske på vad som finns annars i såsen?

Jag har t.ex. ett jättesmarrigt recept (som jag snart kommer lägga upp) där det finns balsamicovinäger i såsen. Ibland blir den grumlig, ibland inte.

Kan även hända om jag har lök eller paprika i såsen också.

Men jag brukar ha creme fraiche i istället för då är det alltid garanterad att det blir bra.


Titel: SV: Tjock sås
Skrivet av: hemul skrivet 2008.02.10 - 15:35:05
Nu har jag kommit på det. Din spis måste stå i ett currykors. Då ska visst grädde surna och skära sig.  :lol1:


Titel: SV: Tjock sås
Skrivet av: Affe skrivet 2008.02.10 - 16:59:05
Mitt knep är att inte ha så hög värme...... då separerar den från fettet  :cool:

Affe