Fetbobbas Forum

Recept => juni => Ämnet startat av: idalinda skrivet 2010.06.09 - 15:05:44



Titel: rädisa
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.06.09 - 15:05:44
har också mognat :wave:


Titel: SV: rädisa
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.06.11 - 02:10:43
bildbevis om det också


Titel: SV: rädisa
Skrivet av: hemul skrivet 2010.06.12 - 00:52:55
Det  är ju inget smör på dem!   :shock:


Titel: SV: rädisa
Skrivet av: Ekub skrivet 2010.06.12 - 03:51:02
Vi har inte några egna rädisor, men köpte billiga på Maxi som vi hade i tacosen i kväll  :smile: Gott gottigottgott :thumbsup:


Titel: SV: rädisa
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.06.12 - 05:03:28
Hur äter ni rädisa ?

 :rolleyes:


Titel: SV: rädisa
Skrivet av: hemul skrivet 2010.06.12 - 06:25:03
MED SALT OCH SMÖR SÅ KLART!


Titel: SV: rädisa
Skrivet av: Ekub skrivet 2010.06.12 - 06:26:13
Vi blandade ut rädisorna med resten av tacosplocket :smile: Åt jättegoda för ett tag sedan med lite olja, citron och kryddor. Smarrigt värre :inlove:


Titel: SV: rädisa
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.06.12 - 07:01:58
Auuh ,jag är rädisa-novis, har bara smakat dom råa och dom erfarenheterna har inte alltid varit goa  :blink:

Så " salt och smör " betyder -- smörstekta ?

"rädisor i tackosplocket " betyder råa , skivade ?

" olja, citron och kryddor " råa , antar jag  ?


Titel: SV: rädisa
Skrivet av: hemul skrivet 2010.06.12 - 07:10:01
Nej nej. Förr var rädisor vanliga t.ex. som tilltugg t.ex. på ostbricka. Man bara delar dem, stryker på en klick smör och strör lite salt över. Jättegott. Mildrar det där starka.


Titel: SV: rädisa
Skrivet av: Fjällmor skrivet 2010.06.12 - 15:49:43
Nej nej. Förr var rädisor vanliga t.ex. som tilltugg t.ex. på ostbricka. Man bara delar dem, stryker på en klick smör och strör lite salt över. Jättegott. Mildrar det där starka.

ÅH det måste jag prova!
Maken älskar rädisor så till den grad att barnen kallar dem "pappagodisar", så vi odlar dem... men jag har aldrig blivit riktigt kompis med smaken...

 :redface:


Titel: SV: rädisa
Skrivet av: Lisbeth skrivet 2010.06.12 - 18:26:21
Jag tar av det gröna på rädisorna och lägger dom sen i en skål med vatten i kylen. de håller sig länge och blir krispiga och den starka smaken blir mildare. Byter vatten ibland.


Titel: SV: rädisa
Skrivet av: hemul skrivet 2010.06.12 - 23:00:55
Det ska jag prova nästa gång jag köper. :wave:


Titel: SV: rädisa
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.06.12 - 23:34:25
Jag tar av det gröna på rädisorna och lägger dom sen i en skål med vatten i kylen. de håller sig länge och blir krispiga och den starka smaken blir mildare. Byter vatten ibland.

Det använder du alltså som sallad ... jag slängde just en knippe bakom en buske  :redface:


Titel: SV: rädisa
Skrivet av: Lisbeth skrivet 2010.06.13 - 01:05:04
Det är rädisorna som ligger o badar, det gröna går i komposten


Titel: SV: rädisa
Skrivet av: hemul skrivet 2010.06.13 - 02:17:16
 :clapgrin:


Titel: SV: rädisa
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.06.13 - 03:01:32
 :smack_head:  :lmao:

Men dagens rädisor var helt ok som dom va.
ingen ville ha varken smör eller salt för dom

men den äldsta sonen gillade dom inte alls,
Hans fråga var " är dom här jättenyttiga  ?"
" om inte, varför ska jag äta dom ..."

Här finns näringsinnehållet :

http://www.miljomat.se/livs.aspx?livsmedelid=3_111


Titel: SV: rädisa
Skrivet av: hemul skrivet 2010.06.13 - 04:06:51
Skiva dem i sallad eller nåt då.


Titel: SV: rädisa
Skrivet av: Ekub skrivet 2010.06.13 - 05:23:59
En del rädisor är jättestarka, medan andra är väldigt väldigt milda. Vet inte om det beror på sort eller mognad?! Till tacoplocket, skivade vi dem och åt dem råa, samma med citron och oljan. Men jag gillar lite starkare rädisor med  :smile: Inte allt för starka men lite lagom starka  :lol:


Titel: SV: rädisa
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.07.01 - 10:19:19
rädisor e mummsigt!!  :inlove: har bara ätit dem råa i sallad och så.. och med lite salt på... men smör och salt har jag inte provat!?.. det måste helt klart testas!  :nod-yes: saker som man brer smör på kan ju inte vara fel!  :lol: