Fetbobbas Forum

Recept => Efterrätter, bakverk och snacks => Ämnet startat av: esther skrivet 2009.12.17 - 21:22:54



Titel: Amerikansk Cheesecake.
Skrivet av: esther skrivet 2009.12.17 - 21:22:54
6 ägg
1/2 dl socker samt stevia efter tycke och smak (originalreceptet säger 2 dl socker)
200 g naturell philadelphiaost
5 dl grädde

Vispa äggulorna tillsammans med socker/stevia.
Tillsätt philadelphiaosten och vispa smeten slät.

Vispa grädden ganska fast i ett annat kärl.

Vispa äggvitorna hårda i ett tredje kärl.

Blanda alla ingredienserna. Frys i minst 6 timmar i en form med löstagbar botten.

Njut!  :dancing_chicken:


Tänkbara variationer; Gnid in formen med smör och smula nöthack eller LCHF-pepparkaka i botten. Hackad mörk choklad vore nog inte dumt det heller.

(Jag har ju gnällt lite över stevia-smaken. I den här efterrätten gjorde den sig fantastiskt bra. Den lätta smaken av lakrits förhöjde faktiskt njutningen.)


Titel: SV: Amerikansk Cheesecake.
Skrivet av: hemul skrivet 2009.12.17 - 22:53:50
 :lick:

Vad hade du för botten? Jag ser att jag fått dig fast på socker-stevia blandat.  :whink:


Titel: SV: Amerikansk Cheesecake.
Skrivet av: hemul skrivet 2009.12.20 - 17:31:16
Hallå?  :crazy:


Titel: SV: Amerikansk Cheesecake.
Skrivet av: esther skrivet 2009.12.20 - 21:11:53
Hallå på sig själver, hemulrackare!!  :w00t:
Jag gjorde ingen botten. Bara en provsats av själva "glassen" för att kolla om den var ätbar..
När jag imorgon eller i övermorgon rör ihop det hela på allvar lutar det åt mörk chokladkross. Rapport kommer...

Ja, ditt råd om att blanda stevian med lite socker var väldigt bra. Med sockret..om än bara nå´n matsked.. kommer volymen som inte blir med stevia hur mycket man än vispar. Tack ska´ru ha!   :bearhug:


Titel: SV: Amerikansk Cheesecake.
Skrivet av: hemul skrivet 2009.12.20 - 21:57:50
Matsked?  :max-shock: Jag tar bara en tesked!  :cool: Högst.  :bg:

Jo, jag tycker det är bra. Har man inte problem med sug eller allergier så tror jag nog inte så små mängder socker eller mjöl är skadliga på nåt sätt. Så gillar jag att man kan variera grundsmaken och ta honung eller farin eller vad det nu är som passar.  :nod-yes:


Titel: SV: Amerikansk Cheesecake.
Skrivet av: esther skrivet 2009.12.21 - 11:02:34
Ska det va så ska det va!!!   :chef:


Titel: SV: Amerikansk Cheesecake.
Skrivet av: Ekub skrivet 2009.12.21 - 11:17:03
Cheesecake är grymt gott :drool:, men vanliga receptet med massor av socker gör att den blir så grymt söt...så passar nog bra att ha lite mindre socker mängd! Ska testa, men tror jag testar att blanda i honung som Hemul föreslog :smile:. Hur mkt honung har du då i grundsmeten föresten, Hemul?

Inte ens tänkt på att man kan byta  ut digistivekexen med något annat *s*, mörk choklad ska absolut testas!  :lol: Kanske med lite nöthack också...rostade hasselnötter kanske?!  :drool:


Titel: SV: Amerikansk Cheesecake.
Skrivet av: hemul skrivet 2009.12.21 - 15:58:27
Moi? Jag har aldrig ens gjort LC-cheesecake än.  :tongue:
Men jag brukar använda olika sorters socker/honung/sirap + stevia i annat. Min erfarenhet är att man kan ta lika lite riktig sötning oavsett vad det är. Är det svårt att blanda i maten brukar jag blanda det riktiga söta och stevia i lite vatten och sprinkla över, t.ex. sirapen till kålpudding. :nod-yes:


Titel: SV: Amerikansk Cheesecake.
Skrivet av: esther skrivet 2009.12.25 - 13:08:14
Chokladkrossvarianten funkade förträffligt. Och så lite hallon till... :thumbsup:


Titel: SV: Amerikansk Cheesecake.
Skrivet av: hemul skrivet 2009.12.25 - 13:17:39
Tror jag det.  :tongue: