Fetbobbas Forum

Recept => MATLAGNINGSAKUTEN => Ämnet startat av: Nizhoni skrivet 2009.12.05 - 10:27:57



Titel: Rökt älgkött?
Skrivet av: Nizhoni skrivet 2009.12.05 - 10:27:57
Vad gör man med en bit rökt älgkött? Jag vet tyvärr inte om en är både rökt och saltad eller bara rökt. Är det bara att skiva tunt till typ pålägg, eller?  :confused3:

Och älglever, är det någon som har ett gott recept för lever?  :smile:
Och hur i förbereder man levern, jag tål inte att se gångarna när jag äter.

Ja, jag är fortfarande helt okunnig i köket. Men det tar sig.  :blush:


Titel: SV: Rökt älgkött?
Skrivet av: Cowboy skrivet 2009.12.06 - 18:20:14
Skiva och ät! Du behöver inte lägga det på nåt.


Titel: SV: Rökt älgkött?
Skrivet av: Nizhoni skrivet 2009.12.06 - 18:46:17
Ungefär som att äta torkat kött?  :confused3:

Ska nog ta fram biten från frysen någon dag och testa, det låter ju gott!  :smile:


Titel: SV: Rökt älgkött?
Skrivet av: hemul skrivet 2009.12.06 - 19:56:28
Har aldrig ätit rökt älg, men det borde väl vara gott till samma saker som annat rökt kött. T.ex. med äggröra till frukost eller med någon gräddig gratin till middag.


Titel: SV: Rökt älgkött?
Skrivet av: Nizhoni skrivet 2009.12.07 - 07:21:20
Mmm, nu blev jag hungrig!  :drool:

Just rökt älgkött har jag aldrig ätit, men annars har älg- och renkött varit vanligt hemma när jag var liten.  :smile:


Titel: SV: Rökt älgkött?
Skrivet av: MiaP skrivet 2009.12.07 - 18:05:17
Om du är rädd för gångarna i älglevern kan du ju alltid mala till färs och göra leverfärsbiffar med äggulor och grädde som Wallenbergare ungefär, men glöm inte att lägga levern i mjölk en timme innan du mal den. Går även att köra i food-processor.

 :wave: :yay:


Titel: SV: Rökt älgkött?
Skrivet av: Nizhoni skrivet 2009.12.08 - 08:29:17
Varför ska man lägga den i mjölk?  :confused3:

Så jag kan mala levern med min matberedare, med riv-verktyget då? Många frågor blir det.  :blush:

Det lät väldigt gott och bra med leverfärsbiffar.  :nod-yes:  :drool:


Titel: SV: Rökt älgkött?
Skrivet av: hemul skrivet 2009.12.08 - 08:44:25
Har du svårt att se gångarna, hur ska du då klara rå leverfärs?  :lol:


Titel: SV: Rökt älgkött?
Skrivet av: MiaP skrivet 2009.12.08 - 16:31:27
 :moose:

Lägg den i mjölk för att den ska bli mildare i smaken.

Och använd kniven inte rivskivan.


Titel: SV: Rökt älgkött?
Skrivet av: hemul skrivet 2009.12.08 - 17:26:02
Är älglever gott? Den är hårdare än nötlever va?


Titel: SV: Rökt älgkött?
Skrivet av: Nizhoni skrivet 2009.12.09 - 08:32:10
För mig är det skillnad på om maten förbereds eller ligger på tallriken, att se gångarna vid tillagningen går därför bättre.  :nod-yes:

Mildare smak kan säkert behövas, i alla fall när man inte äter älglever så ofta. Ska jag bara dela levern i mindre bitar och lägga ner i matberedaren och sedan köra igång?  :confused3:

Ni är så duktiga på att hjälpa till, tack!  :flowers:


Titel: SV: Rökt älgkött?
Skrivet av: hemul skrivet 2009.12.09 - 10:14:23
Jag är tvärtom. Tycker det är rätt äckligt att hålla på mer rå lever, jag. Men jag stålsätter mig!  :cool:


Titel: SV: Rökt älgkött?
Skrivet av: Nizhoni skrivet 2009.12.09 - 16:10:53
Jag gillar inte rått(?) kött alls och är ännu petigare med vad jag stoppar i munnen, men jag försöker lära mig att äta mer av det synliga fettet på kött. Plus att jag tycker det är lättare att stålsätta sig när det inte ska i munnen.  :neutral: