Fetbobbas Forum

Recept => Matbröd och degbaserade rätter => Ämnet startat av: Caroline Cornelia skrivet 2009.09.17 - 08:50:38



Titel: Drop Biscuits / Tekakor
Skrivet av: Caroline Cornelia skrivet 2009.09.17 - 08:50:38
Dom här tycker jag är jättegoda och lättlagade.
Dom smakar ganska sött och är goda med lite vispad grädde till :thumbsup:

Low Carb Tekakor

4 ägg
50 gram smör (smält)
30 gram sukrin (eller 20 g sukrin och 1-2g stevia)
1/4 tsk salt
1/4-1/2 tsk bakpulver eller bikarbonat
40 gram cocosmjöl

Blanda till en jämn smet, jag brukar blanda ihop cocosmjöl och bakpulver för sig och tillsätta det när resten är färdigblandat. Lägg ut smeten som "toppar" på en plåt med bakplåtspapper. Sen inn med dom i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter.
Det blir 8 stycken av detta receptet.

(http://i27.photobucket.com/albums/c187/CarroB/dropbiscit.jpg)



Titel: SV: Drop Biscuits / Tekakor
Skrivet av: idalinda skrivet 2009.09.17 - 19:13:25
vilka godingar du kommer med :flowers:.

När jag nu får någorlunda ordning igen på mitt kök ( läs: att alla verktyg flyttar ut) så ska jag testa dessa cocossaker, både denna och brödet.
Hoppas att det blir nästa vecka !

Har du testat att smaksätta dessa kakor på något sätt ?
jag funderar på citron eller pepparkakskryddor ...


Titel: SV: Drop Biscuits / Tekakor
Skrivet av: Caroline Cornelia skrivet 2009.09.18 - 11:17:50
Hej!
Ja, jag har just "upptäckt" kokosmjöl som ingrediens och det fungerar så otroligt mycket bättre att baka med än andra low carb varianter tycker jag.   
Jag har inte provat smaksätta dessa, men det skulle nog bli jättegott tror jag!  :lol:
Berätta hur det blev om du ska testa nåt gott!
När det gäller brödet gjorde jag en variant med kokos olja istället för smör och massa nötter i, det ble väldigt gott.


Titel: SV: Drop Biscuits / Tekakor
Skrivet av: Corny skrivet 2009.09.18 - 22:31:35
Måste fråga här, iom att jag inte äter smör, tror ni att man skulle kunna använda olja istället? Och eventuellt ha i lite mer cocosmjöl? Bara en fundering? Längtar som bara den efter något smörgåsaktigt, nämligen!


Titel: SV: Drop Biscuits / Tekakor
Skrivet av: Vira skrivet 2009.09.19 - 18:15:26
Byt ut smöret mot cocosfett bara  :lick:


Titel: SV: Drop Biscuits / Tekakor
Skrivet av: Caroline Cornelia skrivet 2009.09.19 - 19:27:24
Ja, det ska gå bra att använda olja istället. Inga problem.
Kan det stämma att det blir ca. 60 ml??
Tror det.
Om man vill ha mer kokossmak kan man ta kokosolja, jag har testat det i brödreceptet och det ble väldigt gott.


Titel: SV: Drop Biscuits / Tekakor
Skrivet av: idalinda skrivet 2009.10.03 - 22:22:45
testat , med kanel+ ingefära  och naturell.
Vi röstade nog för naturell, men nästa gång testar med med choklad / kakao.

Ni andra använder något som är riktig cocosmjöl, tror jag .
jag hade bara cocosflingor i skafferiet , mixade dom bara.
Det blev väldigt rinnigt och jag hällde degen i muffinsformar.


Titel: SV: Drop Biscuits / Tekakor
Skrivet av: idalinda skrivet 2011.09.09 - 18:39:37
Hörrö ni, jag snubblade över denna recept igen i min receptlåda.
Jag ersätte cocosmjöl rakt av med lika mycket pofiber. jag hade även lite vår egen stevia, men det var inte till någon nytta.
För dessa tekakor ersätter väldigt bra en fralla.

De håller bra ihop, är snabba och lätta att göra. Det blev en stadig smet och den bredde sig inte i ugnen utan håller
mottet.  Lite frasiga, men inte det minsta smuliga.

Tanken går att om man byter hälften till mandelmjöl och vill ha sötning till kan de blir riktigt goda kakor.
För mig blev det dagens höjdare med smör och rysk metwurst och tomat!!! :yay:
Funderar att det skulle fungera även som hamburgarebröd om man gör lite större bitar.



Low Carb Tekakor

4 ägg
50 gram smör (smält)

1/4 tsk salt
1/4-1/2 tsk bakpulver eller bikarbonat
40 gram ( ca. 2dl) pofiber

Jag använde handvisp.
vispade ägg, salt och smält smör lätt. Sedan pofiber och bakpulver ihop och in i smeten. Klart

Lägg ut smeten som "toppar" på en plåt med bakplåtspapper. Sen inn med dom i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter.
Det blir 8 stycken av detta receptet.

Om ni är flera som äter där hemma är det bäst att dubbla degen direkt. det gjorde jag, men tror att jag kommer att baka lite mer under helgen. :nod-yes:


Titel: SV: Drop Biscuits / Tekakor
Skrivet av: hemul skrivet 2011.09.09 - 19:24:48
Bara pofiber alltså? Pja, varför inte. Så är det ju i Bookias sesamkakor. Sesamfröna är ju mer krydda. Kanske ska prova att göra smeten lite tjockare och kakorna också då.


Titel: SV: Drop Biscuits / Tekakor
Skrivet av: Mynlen skrivet 2011.09.09 - 19:39:01
åh, vad dom med kokosmjöl ser goda ut. Testar kanske imorgon! för kokosmjöl har jag!


Titel: SV: Drop Biscuits / Tekakor
Skrivet av: idalinda skrivet 2011.09.09 - 20:32:38
Sesam och mandel kommer säkert att ge en god smak.

Funderar också att detta fungerar säkert som pizzabotten...