Fetbobbas Forum

Recept => Ost och chark - tillverkning => Ämnet startat av: hemul skrivet 2009.08.31 - 03:44:02



Titel: Böcklingpastej
Skrivet av: hemul skrivet 2009.08.31 - 03:44:02
Vad korkad man är! Kan man göra leverpastej i mixern så kan man så klart göra böcklingpastej!  :clubhead:

  • böckling
  • lök
  • smör
  • grädde
  • (fiskbuljong)
  • salt
  • svartpeppar
  • lagerblad
  • (dragon)

Låt löken puttra i smör utan att bryna. Koka upp grädde med lagerblad och eventuella örtkryddor och låt stå och dra ett tag. Rensa böcklingen. Jag tog bort huvud och skinn men lät benen vara kvar. Jag inbillar mig nämligen att det är ben som gör böcklingpastej lite knastrig.  Bulleten lämnade dock inget knaster kvar. :bg: Fiskbuljong hade jag ingen, men jag är övertygad om att lite sån skulle vara bra. Mal över svartpeppar och salta. Mixa.

Det blev supergott, men jag gjorde ett par misstag. Det blev lite för löst och lite för svag smak. Jag tog lika mycket grädde som till leverpastej. Hälften räcker nog. Everntuellt kan man ta lite mer smör istället, men jag tror inte man ska "späda ut" böcklingen med annat lika mycket som man kan göra med lever. Och så saltade jag för dåligt. Tycker att böckling är rätt salt i sig självt, men tydligen inte tillräckligt.

Jag försökte ta redan på vilka kryddor som ingår i Biggans, men det står inget på korven. På deras sajt listar de upp kryddor de använder rent allmänt och dragon var den enda jag kunde tänka mig till böcklig så det blev det. Det var lyckat, men jag tror inte man bara ska ta litegranna, vilket jag gjorde. :cool:

Går det med böckling går det så klart med rökt makrill och lax och vad som helst!  :clapping:

Upplysningsvis kostar biggans 172:-/kg på min butik.  :clapgrin: