Fetbobbas Forum

Allmänt => Babbelboxen => Ämnet startat av: Lisbeth skrivet 2009.08.21 - 20:44:47



Titel: Lim???
Skrivet av: Lisbeth skrivet 2009.08.21 - 20:44:47
När man blandar mjöl och vatten blir det lim. Men när man tillsätter ägg och socker blir det en kaka! VART tar då limmet vägen? Det skall jag berätta: Det är det som får kakan att sätta sig på baken, höfterna och magen...  :lmao: :lmao: :lmao:



Titel: SV: Lim???
Skrivet av: hemul skrivet 2009.08.21 - 21:18:43
Är det dags nu igen?  drinking_x2  :whistle:  :lol:


Titel: SV: Lim???
Skrivet av: kwidell skrivet 2009.08.21 - 22:48:44
 :lmao: :lmao: så sant så!


Titel: SV: Lim???
Skrivet av: Lisbeth skrivet 2009.08.21 - 23:39:57
VADÅ dags igen? :angrywife:  Ikväll blev det bara en lättöl  :cheers: till matjessillen+ en liten potatis o en hårdmacka m smör o ost :whistle:
 Men i morr´n du, då blir det nog en vinare till maten :wacko: Vad vi nu ska äta?
Nu ska jag gå o "nanna" :sleep:


Titel: SV: Lim???
Skrivet av: hemul skrivet 2009.08.22 - 00:09:28
Jaså, det är inte bara jag som äter potatis. Och knäckebröd och matjesill också.  :tongue:


Titel: SV: Lim???
Skrivet av: Corny skrivet 2009.08.22 - 00:24:20
Kan man leva utan matjes??? Det är ju så gott! Även om lagen innehåller socker, hur mycket kan man räkna med att sillen drar åt sig egentligen?
Och här ätes det vare sig knäcke eller gräddfil (tyvärr) till sillen, men det är gott ändå!!!  :inlove:  :lol:


Titel: SV: Lim???
Skrivet av: kwidell skrivet 2009.08.22 - 03:21:53
Mmmmm Matjesill  :dribble:


Titel: SV: Lim???
Skrivet av: idalinda skrivet 2009.08.22 - 10:09:07
men potatis är ju lim , det använde jag som lim när jag var barn och var hos mormor och hon hade inte något lim hemma när jag vill pyssla  :lol:


Titel: SV: Lim???
Skrivet av: Lisbeth skrivet 2009.08.22 - 11:32:37
"Matjes kräva dessa knölar". Kan aldrig bli detsamma med Zuccini eller blomkål.  :nonono: Ibland får man göra avsteg från den smala vägen.  :clubhead: Sen upp på banan igen   :car:


Titel: SV: Lim???
Skrivet av: kwidell skrivet 2009.08.24 - 16:11:59
så sant så!  :nod-yes: .. själv gjorde ajg ett stort avsteg i går. jag åt Pizza! :max-shock: .. och det va gott!! :lick: . men jag mår dest sämre i dag i stället... :smack_head: .. så frågan är ju om det var värt det... egentligen.


Titel: SV: Lim???
Skrivet av: hemul skrivet 2009.08.24 - 16:53:26
Åt du hela? Du blev inte dålig direkt, typ speedad eller så?


Titel: SV: Lim???
Skrivet av: kwidell skrivet 2009.08.24 - 18:43:12
nä faktiskt inte...? hade nästan trott att jag skulle bli det.. :confused3: .. å andra sidan så hade jag drukigt en hel del snappsar kvällen innan.. :whistle: så det kanske behandlades under "bakfyllemat" eller så... :flirting: .. men i dag e jag seg och almänt eländig... Synden straffar sig sjärvt med andra ord! :lick:


Titel: SV: Lim???
Skrivet av: hemul skrivet 2009.08.24 - 21:20:07
Jag måste nästan prova nån gång. Är nyfiken på hur jag reagerar. Har ju ätit bröd, men då här det varit en massa mat till. Fast så blir det ju med pizza också när jag tänker efter. :lmao:

Undrar hur mycket kolisar en pizzabotten innehåller?  :crazy:


Titel: SV: Lim???
Skrivet av: idalinda skrivet 2009.08.24 - 21:26:00
mina pizzaerfarenheter låter så här : blääh!
Antingen var den pizzan usel eller mina smaklökar har hittat till en annan dimension, men min älskade pizza var inte längre god alls. ( ett år sedan)
Det fanns inte på kartan att jag hade ätit mer en liten smakprov.
Det är egentligen bra med en sådan erfarenhet, suget försvinner på 0-tid .
Hoppas något liknande för er andra också !


Titel: SV: Lim???
Skrivet av: Lisbeth skrivet 2009.08.24 - 21:26:24
Ska baka en så fort jag fått mitt glutenmjöl, sen ska jag avlägga rapport. Har faktiskt fått napp på ett ställe som heter Gryningen. 500 g mjöl för 83:- Har betställt 1 kg.  Väntar med spänning.


Titel: SV: Lim???
Skrivet av: hemul skrivet 2009.08.24 - 21:40:01
Jag vill veta om jag blir hög eller darrig eller nåt,

Ska du förklara vad glutenmjölet är bra för nån gång då, Lisbeth?  :angrywife:


Titel: SV: Lim???
Skrivet av: Lisbeth skrivet 2009.08.24 - 21:45:33
Veteglutenmjöl innehåller mycket färre kh än vanligt mjöl. Man använder vetegluten i vanlig bakning för att få brödet mer "fluffigt" och lite segare i konsistensen.. Jag har testat sojamjöl o Bakepro men gillar inte bismaken det ger. Därför vill jag testa med glutenmjöl. Kommer säkert att använda det tillsammans med mjöl av malda nötter och enbart till t.ex. pizzabotten. Om det blir en flop återstår att se. Veggisar gör något som heter Seitan, ett substitut för kött . finns film på youtube  hur man gör. Men jag tänker inte göra "kött".


Titel: SV: Lim???
Skrivet av: hemul skrivet 2009.08.24 - 21:47:30
Som jag trodde alltå. För att få surrogaten att funka bättre?  Du får rapportera sen.


Titel: SV: Lim???
Skrivet av: Lisbeth skrivet 2009.08.24 - 21:48:03
Yes Sir !!!!!


Titel: SV: Lim???
Skrivet av: kwidell skrivet 2009.08.25 - 11:59:55
Hoppas det funkar bra!  :nod-yes: