Fetbobbas Forum

Recept => Fisk och skaldjur => Ämnet startat av: Lisbeth skrivet 2009.06.29 - 10:51:16



Titel: Inlagd sill
Skrivet av: Lisbeth skrivet 2009.06.29 - 10:51:16
Inte matjesvarianten men en nog så GOD o så gott som KH fri inläggning.

2 burkar inläggningssill avsköljda filéer,skäres i bitar
1 dl 12% ättiksprit
1-2 dl sötningsmedel. Jag anv. hermesetas i strövarianten
3 dl vatten
1 tsk kryddpepparkorn
1 tsk vitpepparkorn
1 tsk hela  kryddnejlikor
2-3 lagerblad
1 rödlök i ringar
1 morot i slantar

Koka vatten, ättika, socker o kryddor i 3 min.
Låt lagen svalna och lägg i sillen varvat med lökringar o morotsslantar
Låt sillen ligga i lagen i 3 dagar.
Sedan ....ÄT o NJUT


Titel: SV: Inlagd sill
Skrivet av: kwidell skrivet 2009.06.30 - 11:39:57
 :dribble: :w00t: låter inte fel!

tror du man kan göra den med Stevia i stället??  :confused3: eller blir det skum smak då tro?...


Titel: SV: Inlagd sill
Skrivet av: kwidell skrivet 2009.06.30 - 11:41:56
ska säga att min make brukade göra inlaggd sill förut.. men sist när han skulle göra det så hade vi inte 12%-ig ättika.. utan 24%-ig!.. något han missade... :rolleyes: .. sillen blev väldig annorlunda kan jag lova!.. den löstes upp i burken!!  :max-shock: blev en enda grå sörja av alltihopa!  :laugh: ..


Titel: SV: Inlagd sill
Skrivet av: hemul skrivet 2010.01.25 - 03:28:39
Lite sent kanske, men jag glömde visst att delge dig mina erfarenheter av steviasill när det var aktuellt. Det är skitäckligt!  :fork_off: Jag gjorde det första julen och låtsades inför mig själv att det var gott, men det var det inte. :shy: Varianter med socker och stevia blandat blir bättre. Men nu har jag övergått till bara socker, men drar ner rejält på sockermängden. Tror inte det går in så himla mycket i sillen och man äter ju inte kilovis.