Fetbobbas Forum

Medlemshörnan => Presentationer => Ämnet startat av: kwidell skrivet 2009.06.29 - 08:12:40Titel: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2009.06.29 - 08:12:40
Hejsan allesamman!  :wave:Titel: SV: kwidell presenterar sig ;-D
Skrivet av: kwidell skrivet 2009.06.29 - 08:43:44
lite om mig då....  jag e en glad en!  :lol:  för det mesta i alla fall..
 innan jag övergick till att äta enl LCHF så var jag väldigt styrd av mat och mattider... jag blev Vrålhungrig om jag inte åt regelbundet!.. och när jag blev hungrig så var jag inte ett dugg rolig att vara i närheten av  :angrywife:  :redface: ... som tur är så har mitt humör ändrats till det bättre sedan kostomläggningen i Oktober -08... är inte alls lika beroende av regelbunden mat.. och när jag blir hungrig kan jag fortfarande fungera normalt!  :whink:

jag och maken min lade om kosten tillsammans. och vi har aldrig ångrat oss!  :cool: .. vi har båda tappat mycket i vikt, men framför allt så mår vi båda så mycket bättre!!  :yay: vi är pigga och har mera energi!.. det känns kul att göra saker igen! nu när man orkar...  :redface:  nog för att jag själv har många kilon kvar ner till det som anses som "normalvikt".. men jag kan lova att de 24 kilon som försvunnit har varigt en stooor befrielse!  :lol: 
för den som e nyfiken så finns det bilder på mig och min "krympning" på min hemsida: www.katta.filosoferar.se .. klicka på fliken "jag krymper" så går det att följa min viktresa i bilder  :nod-yes:


Vi lade om vår kost i Oktober 2008.. tack vare att en vän till oss gjort det några månader tidigare. han och hans familj var eld och lågor över denna kost! och vi kunde se på dem hur mycket bättre de mådde!.. så en dag beslöt vi oss för att prova!.. vi körde nån "mellanvariant" typ GI i en vecka.. och tyckte det gick bra. så i slutet på den veckan så fick jag ett riktigt ryck och bestämde att Nu kör vi!  :laugh: .. så jag spenderade hela kvällen åt att rensa ur hela vårt kök från matvaror och tillbehör med Kolhydrater i!..
det blev en 5-6 kassar proppade med allt från pasta till vetemjöl.. som åkte i soporna den kvällen!..  :lick: .. slöseri på mat egentligen.. :redface: men hade jag inte gjort så så är risken stor att jag trillat tillbaka i dåliga vanor igen!.. .. varför utsätta sig för en Onödig frestelse?  :lick: ... kändes otroligt renande kan jag lova!  :lol:

efter detta då började min stora törst efter information!... jag spenderade många timmar framför datorn och läste igenom olika sidor ang LCHF.. däribland Kostdoktorn  :inlove:...  därefter så gick jag över till böcker!... inhandlade ett flertal olika böcker om LCHF och GI-0.. har läst flera av dem.. men har några kvar fortfarande!  :nod-yes: ..  har köppt i princip alla kokböcker rörande LCHF som jag komigt över! och samlar ständigt recept från internet..  :flirting: .. har fått en helt ny syn på matlagning!  :lol:  det som förut var ett nödvändigt ont  :so_mad:, är numera något roligt och utmanande!  :thumbsup: !

mina förhoppningar är att jag såsmåningom ska kunna gå in i villken klädaffär som helst och kunna köpa kläder!  :cool: .. och inte bara vara förvisad till en specialavdelning.. eller postorder!  :nonono: ... jag har inga tankar på att bli supersmal!... men att kunna ha klädstorlek 44-46 är just nu min drömm!  :inlove: ...  den drömmen kändes ganska så avlägsen i början.. när jag startade med klädstorlek 58-60!  :redface: ... men redan nu så har jag minskat i klädstorlekar till 50-54 .. :yay:  så jag närmar mig sakta men säkert!   :flirting:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: hemul skrivet 2009.06.29 - 09:36:11
Välkommen hit!  :wave:  :laugh:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2009.06.29 - 09:50:22
Tackar så mycket Hemul!  :lick:  :lmao:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Fjällmor skrivet 2009.06.30 - 06:06:25
Välkommen till knäppgökarnas paradis!

 :thumbsup: :flowers:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2009.06.30 - 20:30:09
Tackar!  :inlove: ..då passar jag in utan problem med andra ord!  :inlove: :lmao:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Tina skrivet 2009.07.01 - 03:37:21
Hej och välkommen! Visst är det skönt att slippa det där beroendet av mat, jag var likadan.


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2009.07.01 - 03:43:13
ja bara att slippa det beroendet gör att jag e supernöjd!!  :nod-yes:  :thumbsup: .. vilda hästar kan inte få mig att lägga tillbaka kosten till Livsfarliga Verkets rekommendationer!  :nonono: .. och ve den som försöker tvinga mig!  :guns: :kungfu: :boxing:

 :lmao: :lmao:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: idalinda skrivet 2009.07.03 - 05:24:01
Skönt att ha dig här! :flowers:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Corny skrivet 2009.07.03 - 05:37:19
Och du stannar kvar här!!!  :inlove: Annars blir vi ledsna  :cry: och arga  :boxing: !!!


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2009.07.03 - 22:07:46
Har inga planer på att försvinna heller!  :lick: .. så ni sitter fast med mig!! :lol: .. lär mig aldeles för mycket roliga saker på detta forum!  :lol: .. och träffar så många snälla nya vänner! :inlove: :inlove:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2009.07.20 - 07:50:40
Jag gjorde något fantastiskt kul i går kväll! :lol: .. jag var och såg "The Boppers" live! :lol: :inlove: .. det var verkligen jättekul! och villket drag sen!  :w00t: det var många som dansade och tjoade med i musiken vill jag lova!... själv hade jag extremt svårt att sitta still! :laugh:.. Maken min var däremot mindre road... han tycket INTE det var något att se... men så tycker han inte om musiken nämnvärt heller! :shake_head: han föredrar Hårdrock och liknande.. trotts mina försök att "övertala" honom! :club: :crazy:  ... men han följde med i alla fall.. och var som sagt var inte road!.. så nästa gång går jag utan honom!  :lick:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Corny skrivet 2009.07.20 - 10:00:05
Han är bara oskolad! Maken alltså! Jag började min "musikkarriär" med Boppers, Baccara och Magnus Uggla, samt lite till. Efter några år så kom hårdrock, heavy metal och diverse "tuffare" musik in i mitt liv. Men att inte uppskatta "the Boppers" är ju ett nedköp. Sveriges svar på Elvis, ju!  :lol:  :inlove:

Kan tänka mig att den kvällen var rolig iaf! Många gamla favoriter och mycket drag?  :whink:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2009.07.20 - 10:06:00
yay! flera som tycker om The Boppers!! :yay: :clapping: 

att det var drag kan jag lova dig! :thumbsup:.. var fullt ös hela kvällen!.. många bra låtar och en del nya.. de har tydligen släppt en ny platta ganska nyligen... :lol: .. måste införskaffas!!  :tongue:

är uppvuxen med dem och jerry williams... min mor och far tycker om dem!.. så jag har fått dem med mig sedan unga år!... även om jag också uppskattar "hårdare" musik... men Boppers är så härligt dansvänligt så man kan inte låta bli att älska dem! :lol: ... ska vi ta en svängom kanske?!  :whistle:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Corny skrivet 2009.07.20 - 10:08:49
Det tycker jag att vi ska göra! Fast jag har bara en platta inspelad, och den är från början av 80-talet någon gång. Men det får väl duga! Eller?  :blush:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2009.07.20 - 10:19:15
Inga problem!  :lol: .. jag har deras samlingsskiva! .. villken låt är din favvo?


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Corny skrivet 2009.07.20 - 10:25:53
Hrrrm.  :blush: Det var så länge sen jag lyssnade på dem, så det har jag glömt!  :redface: Får leta på Youtube, för bandet är i föräldrahemmet...  :lol:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2009.07.20 - 10:29:23
 :laugh: .. ja det går lite i perioder vad man lysnar på!.. min favorit är, och har alltid varigt: Gonna find my angel.   :inlove: tyvärr spelade de inte den i går då...men de spelade så mycket annat bra så det gjorde inget! :whink:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: hemul skrivet 2009.07.20 - 11:32:15
Gissa vem som har träffat The Boppers när de var unga och fräscha?  :cool_big:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2009.07.20 - 11:49:04
 :max-shock: nuuu blir jag ju lite sotis här dådå! :flirting: .. men å andra sidan e de rätt fräscha nu också! :lol:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2009.08.20 - 13:18:02
Dags att uppdatera lite här känner jag!..  :lol:

som synes under min signatur så har det hänt litegrann... jag tröttnade för det första på min "Ticker" som låg där och tog en massa plats!.. så den åkte ut!.. så nu blev det vanlig klartext i stället. :lol:

firar liten egen triumf just nu.. sist jag ställde mig på vågen så visade den på 113,3kilo!.. alltså så har jag tappat mer än 25 kilo sedan starten! :yay: Det känns himmelskt kan jag lova! :nod-yes:.. även om det som synses finns mycket mer att ta av :redface:.. så är jag endå en bra bit på väg känns det som! :thumbsup:..


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Langhol skrivet 2009.08.20 - 15:00:32
Vad roligt att det gå neråt! :clapping:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: idalinda skrivet 2009.08.21 - 20:36:38
grattis  :flowers: 25 kg är mycket att äta bort  :lol:!


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Corny skrivet 2009.08.21 - 20:40:30
Åhh vad du har varit duktig!!!  :flowers:  :inlove: Grattis till minskningen!!! :lol:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2009.08.22 - 05:41:13
Tack så mycket kära vänner! :redface:  :inlove: .. ja nog känner man sig lite glad och stolt alltid! :whink:.. när man sedan lägger ihop de tappade kilona med de min make har tappat.. så har vi tillsammans tappat 51 kilo! :lol:.. ni kan ju tänka er att det gjort en enorm skillnad!  :flirting: :lol:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Corny skrivet 2009.08.22 - 06:03:27
Ni har alltså tappat ca 20 kilo mer än vad Victoria Beckham väger! Inte illa! Inte illa alls!  :clapping:  :thumbsup:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2009.08.22 - 06:06:11
 :lmao: :lmao: ja det är ju också ett sätt att se på saken!  :lick:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Corny skrivet 2009.08.22 - 06:12:21
Jag tycker att ni är otroligt duktiga! Jag har lyckats gå ner 10 kilo på ett år, sen hoppa upp 6 och stanna där. Mindre kul. Men nu börjar det gå neråt igen, och det är skönt!  :nod-yes:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2009.08.22 - 06:34:33
 :clapping: det är ju bra!!  :thumbsup: ..  att vi har tappat så pass mycket handlar nog mest om att vi hade så mycket att ta av från början också!  :whistle: .. de senaste kilona har gått trögt. men det händer en massa annat i kroppen endå! :lol: .. så även om det går långsamt så finns det gott om andra fördelar!... man Måååår ju så mycket bättre av att äta denna kost!  :lol:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.07.08 - 12:31:36
Ja här har jag inte varigt inne på länge ser jag!  :redface:

viktmässigt så har det inte hänt nått i "rätt" riktning på länge.. mest eftersom varken jag eller maken haft ork/inspiration att köra strikt.  :redface: så man kan säga att vi ligger i underhållsfas bara.  :lol:

däremot så hände det något jätteskojj i gårkväll!  :nod-yes: maken och jag anmälde oss till lägenhetsbyte för en tid sedan.. och anmälde intresse över en lägenhet. i går kväll så fick vi medelande om att vi var välkommna på visning den 13/7 samt att vi hade plats 1 i kön!!  :yay: :yay: så om vi vill ha lägenheten så är den vår!!!  :yay:  :w00t:  det är en 3:a på 72kvm vi ska titta på. i dagsläger bor vi i en 2:a på 58. så det är en ganska stor skillnad!.. däremot så skiljer hyran bara med ca 150-200 kr per månad!  :laugh: det är det ju verkligen värt!  :nod-yes:
hoppas bara att vi båda tycker om den!... den ser jättelovande ut på papperet... men det handlar ju om känslan när man är där också.  :rolleyes: men jag sitter här på jobbet, men en skiss över planlösningen.. och i princip så har jag redan börjat inreda den!  :redface:... sådana där ovidkommande saker har poppat upp.. av typen : - DÄR skulle det vara perfekt att ställa Julgranen i Jul!  :lmao:

det bästa med den är att den INTE vetter in mot gården! utan ut.. och det är träd och sådant utanför!  :inlove: :inlove: ... den vi har nu vetter in mot gård med lekplats... så det är milioner skrikande ungar där dagarna i ända!  :tongue_wag: inget ont om barn... men när man ska sova efter nattpass är de verkligen en pina!! för att inte tala om att vi har direkt insyn i ca 40 andra lägenheter och vice versa!  :tongue_wag: :tongue_wag: :glare: så jag hoppas att denna ska infria alla mina förväntningar!  :lol:  håler tummarna så hårt det bara går!!  :thumbsup:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Lisbeth skrivet 2010.07.08 - 23:15:48
Good luck !!! Hållar alla tummar


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.07.09 - 05:16:45
 :thumbsup:,  för lägenhetsbyten.
Roligt att du är tillbaks, vi undrade ett tag vart du försvann.


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Corny skrivet 2010.07.09 - 05:19:29
Jag håller bara en tumme, för jag lärde mig av en finska (inte idalinda!) att turen vandrar mellan tummarna annars. Men jag hoppas självklart att allt går bra, och att ni kommer att gilla lägenheten!
Flytt är nämligen underbart!  :inlove: I teorin.  :smack:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.07.09 - 05:58:33
Citat
Flytt är nämligen underbart!   I teorin. 

 :lmao: :lmao: :lmao: jo jag vet! det är ett smärre helvette!!.. men så länge man flyttar nånstans dit man trivs så är det värt det!... och decutom så blir det ju en utmärkt anledning och tillfälle att rensa bort lite skräp!  :nod-yes:.. i teorin i alla fall.  :lol: i verkligeheten så slutar det troligare med att man bara ÖSER ner alla grejjor i kartonger.. som sedan står där och samlar dam i nått år innan man ens börjat ta upp de grejjorna!  :laugh: :cool:

det där med att bara hålla ena tummen låter faktiskt ganska så klokt... men.. om man håller fel tumme då??! :confused3: då borde ju lyckan springa iväg ifrån den andra tummen.. eller?  :whistle:  :flirting:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Corny skrivet 2010.07.14 - 05:53:50
Jag håller alltid den vänstra. För den är närmast hjärtat!  :heart_throb:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.07.14 - 07:15:16
ja du Corny. nått du och Lisbeht gjorde måste ha fungerat... eftersom vi just tackade ja till lägenheten!  :yay: :yay: :cheers: :yay:

visningen var nu i kväll 17:30. vi kom lite innan för att vara i tid  :lol: :redface: vi blev insläppta direkt och kunde således gå omkring och inspektera i lugn och ro.
planlösningen var trevlig och lägenheten kändes ljus och rätt så mysig. tapeterna var från 80:talet  :thumbdown: såna där härligt röriga relieff varianter som var så populära då!. färgerna var diskreta, så det var egentligen ingen katastrof. men vi kommer troligen riva ner dem och måla i stället!.. mycket enklare att ändra färgerna då!  :nod-yes: ..
det enda negativa var att det bott rökare där. så lägenheten luktade rätt inpyrt..  :glare: men får man bara bort alla draperier som hängde överallt, samt deras möbler och tar bort tapeterna så tror jag nog att det går att få bukt med det också!  :nod-yes:  så på det hela taget så motsvarade den förväntningarna!  :thumbsup: 

så nu är det bara lite pappers skrivande som ska till.. sen kan man börja fixa och sen flytta!  :lol:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Corny skrivet 2010.07.14 - 09:24:42
Åhhh, vad roligt! Grattis!!!!  :flowers:  :cheers:

80-talstapeter är kanske sådär nu, så då är det väl bara att riva ner och fixa nytt! Är det så med er hyresvärd också, att ni är tvungna att betala tapeter och färg själva? Eller får ni sådant om ni gör jobbet?

Kommer ni att ha sådan tur att ni kan fixa till allt innan ni flyttar in, eller är ni tvungna att göra det efter?
Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.07.14 - 09:51:21
vi kan be hyresvärden fixa det hela. men då blir det hyrespåslag i all oändlighet sedan!  :thumbdown: så ju mer man kan fixa själv ju bättre! men inte betalar de materialet åt mig inte. det får jag vackert pynta ur egen ficka.  :rolleyes:

hyreskontrakten kommer överlappa varandra. så vi sattsar på att fixa så mycket som möjligt innan vi flyttar in!  :lol:.. Myyycket enklare så! dessvärre så innebär ju det också att vi kommer åka på dubbla hyror.  :thumbdown: men fine! vad ska man göra?!  :rolleyes: man får helt enkelt fokusera på att vi i gengäld får tid att fixa med den nya lägenheten... samt packa ihop våra saker i den gammla.  :cool: :whistle:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Corny skrivet 2010.07.14 - 09:56:43
Hmm, verkar vara skillnaden mellan Stockholm och Göteborg. Här kan vi än så länge få färg och tapeter betalt om vi vill fixa vår lägenhet. Åtminstone om det inte är några extrema varianter vi vill ha i hemmet. Men vi får såklart göra jobbet själva.  :tongue_wag:Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.07.14 - 10:26:41
ja det är ju inte fel att få de grejjorna betalda inte!  :thumbsup: men sen om man inte kan fixa att göra det själv så blir det ju värre... :thumbdown:

den hyresvärd vi har, har så kallat "valfritt underhåll" det innebär att de kommer undan med att inte göra ett skit åt lägenheterna! för vill man ha nått gjort, typ byta tapet, eller byta trasig golvmatta... ja då får man betala detta genom hyrespåslag i stället!  :glare: om man inte gör det hela helt själv förståss!.. men då får man ju också kosta på materiellet... och om det inte är "fackmannamässigt gjort" så får man betala när man ska flytta sen.... eller åtgärda själv. så du kan ju själv gissa hur snyggt det blir emellanåt!   :laugh: .. när människor med tummen mitt i handen ska tapetsera om!..


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Lisbeth skrivet 2010.07.14 - 22:29:21
Grattis till nya lägenheten. :flowers: Kul att få börja på nytt med målning o inredning.


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Ekub skrivet 2010.07.15 - 01:29:17
Grattis till nya lägenheten! Vi flyttade för inte så länge sedan med! Eller ja, vi bestämde oss i vintras och flyttade in i april. Tog ett tag för mig att känna mig hemma, gör jag inte riktigt än  :blink: Men från början ville jag bara flytta tillbaka till vår gamla lägenhet :sad: Vi bodde i en jättemysig taklägenhet men det var bara en etta så när vi kunde få den här trean slog vi till :lol: Gutt att badrummet och köket är nyrenoverat med :thumbsup: Är i ärlighetens namn kanske inte den bästa renoveringen för nya prylar går sönder på en gång eller är inte redit ordentligt gjort :bang_head: Betala extra får vi göra ändå :whistle: Är dock skönt med nytt  :lol:Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: hemul skrivet 2010.07.15 - 01:41:30
Jag vill också flytta! Till ett huuuuuuus på laaaaandet!  :sosad:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Lisbeth skrivet 2010.07.15 - 04:34:06
Jag också, så jag kan ha min Pålla på gården och slippa åka 6 mil !!!!!


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: hemul skrivet 2010.07.15 - 04:51:18
Flytta med mig till Island!  :inlove:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Lisbeth skrivet 2010.07.15 - 05:58:16
JA, varför inte, men min Pålla får inte följa med dit :-(  Nåja Island har gott om Pållar så jag hittar väl någon ny. Men vad ska vi leva av, ha egen odling, får o sån´t??????????


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: hemul skrivet 2010.07.15 - 06:09:26
 :nod-yes: Får. Vi tar med idalinda också. Hon gillar nog växthus uppvärmda av varma källor.  :nod-yes:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.07.15 - 06:13:51
Jag vill också följa med till Island!!!  :w00t:

det optimala vore ju självklart Hus på Landet!!  :nod-yes: det är det vi jobbar mot att skaffa också. men som marknaden ser ut i dag.. så behöver vi spara ihop en hel del mera pengar innan vi kan köpa oss ett hus.  :cry:
så för att göra tillvaron i dag uthärdlig så byter vi lägenhet.  :lick: den nya är ju större... så man får lite mer utrymme. sen vetter den inte in mot någon innegård eller annat hus. utan mot lite träd och ett skogsparti, jag kan till och med plocka körsbär från balkongen!  :lol: allt detta gör förhoppningsvis så att jag står ut några år till inne i staden.. innan jag blir helt  :crazy:  :laugh:

att sedan sätta tänderna i ett nytt projekt är ju alltid kul!  :lol: sitter här och funderar kring villka färger jag vill ha på väggarna  :rolleyes: :lol: vill ha något som känns fräscht men endå ombonat.... nån som har några bra tipps kring färgval tro?
   sen att målningen måste föregås av tapetborttagning, spackling och slipning är ju en annan femma.  :tongue_wag: men om det ska bli snyggt så får man ligga i helt enkelt!  :nod-yes:  

tror också att idalinda har inspirerat mig till att göra om hemma!  :flirting: alla härliga bilder från det nya köket och hallen satte nog myror i huvudet på lilla mig!  :redface: :lol:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.07.20 - 07:56:09
Nu är alla papper påskrivna och vi får tillträde till vår nya lägenhet 1:a September!  :lol:  ska bli sååå kul!  :w00t:
det är ju som sagt var en hel del som skall fixas med innan vi flyttar in.. målning, målning och målning  :rolleyes: lite spackling och sånt också... men jag ser faktiskt fram emot det!  :laugh: känns som om vi liksom äntligen får göra något till "vårt hem" så att säga.. för lägenheten vi nu bor i har aldrig riktigt känts som hemma.. i alla fall inte för mig!  :nonono: men förhoppningarna är höga inför flytten till den nya!  :clapping:

att vi sen dessutom har hela 2 månaders överlapp mellan tillträdet på den nya och slutdatumet på den gammla!.. ja det gör ju renoveringen mycket enklare!  :nod-yes: nackdelen är ju dock att vi får sitta med dubbla hyror i 2 månader  :tongue_wag: men inget ont som inte har något gott med sig!  :lmao:

satt och surfade runt lite kring köksluckor häromnatten.. och hittade en hel del snygga sådana.. men det blev liksom ganska så dyrt i slutänden...  :glare: men så hittade jag nått som gjorde mig riktigt glad! nämligen en firma som reparerar och lackar om mina gammla köksluckor!  :thumbsup: och det till humant pris!  :lol:.. så även om jag ville ha träluckor egentligen.. så käns det som att det går bra med omlackerade frächa köksluckor också!...
tänker mig ljusgula luckor!  :lol:.. inte sådana där brandgula som var moderna på 70:talet.. utan ljust gula.. ungefär som en väldigt ljus citron!  :nod-yes: käns som om det blir ett glatt och ljust kök!.... har sen en fundering på att låta lackera hyllplanen innuti skåpen i en lite mörkare gul färg.. bara för att skapa en liten "överraskning" när man öppnar skåpen!  :lol:Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.07.20 - 08:01:31
bild på vår nya lägenhet!.. ja i alla fall planlösningen  :lol:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Ekub skrivet 2010.07.20 - 08:34:14
Guuu va härli den ser ut o va!!  :yay: Verkar som en bra planlösning!  Planlösningen gör så jättemycket!


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.07.20 - 08:59:55
ja vist gör den det!  :nod-yes: :lol: jag tycker speciellt mycket om att det faktiskt är hela TVÅ förråd/klädkammare i denna!  :thumbsup: utöver källarförådet! .. så det föråd som är i hallen kommer konverteras direkt till Dator-rum  :lol: .. det är ju vad vi använder vårt nuvarande lilla föråd till..
förråd nummer två, som gränsar ut till "Hobbyrummet" kommer användas som klädkammare... och vi tänker också ställa in vår frys där. eftersom den frys vi har i lägenheten just nu faktiskt är vår.. så får den följa med. sen så har vi sådan tur att det faktiskt ingår stor kyl och stor frys i denna.. så då blir det ju TVÅ frysar att fylla med mat!  :thumbsup: :lick: här skall inhandlas Kött!

det mindre rummet, högst upp på ritningen, kommer vi använda som sovrum. detta eftersom det är mörkare än det andra rummet. så det lite större rummet kommer bli hobby/gästrum!


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Ekub skrivet 2010.07.20 - 19:23:27
Låter toppen!!  :smile: Vi borde ha en sån där frysbox, vi har bara en halvfrys. Alltså kyl och frys är i samma skåp så får inte plats så mycket i frysen  :blink:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.07.21 - 06:26:25
Ja frysbox borde man ha!! :inlove: :inlove: vi har i dagsläget en vanlig stor frys.... och det ska bli sååå skönt med TVÅ sådana!  :thumbsup: synd bara att ingen av dem är självavfrostande  :glare: men man kan inte få allt här i världen!  :lick:

sitter och försöker strukturera upp packning och flytt litegranna... för även om det är tid kvar, så har ju tid en förmåga att kunna rusa iväg rätt vad det är!  :tongue: så det gäller att ha nån form av "plan" innan det är försent. en av sakerna jag tänkt på, är faktiskt ett tipps jag fick av en god vän. han berättade om en flytt han varigt med om, där ägaren i fråga hade satt fast en karta på varge kartong och ritat ett kryss på för att indikera vart kartongen skulle!..  :nod-yes: det tyckte jag lät väldans smidigt!.. blir ju enklare så än att behöva stå där som ett fån och dirigera tjugo lådor åt olika håll!.. :glare:
 på detta sätt så ser ju alla vart den kartong de bär på ska!  :thumbsup: ... så i går tillverkades det en förstoring av planritningen ovan.. och trycktes upp i 40 kopior.. för att fästas på kartongerna!.. så allt man behöver göra sen efter packningen är att märka upp lådan i fråga!  :nod-yes: bra va!  :lol:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Corny skrivet 2010.07.21 - 07:49:46
Snälla kwidell, det där är väl ändå överkurs?  :rolleyes: Ok för bra märkning, men den grejen är lite väl mastig i mitt tycke! Dessutom har du faktiskt flera veckor att flytta dina saker, så du ska inte BEHÖVA märka dina kartonger med kartor!
Det bästa tipset som finns är att packa allt väl innan flytten. Då går det hela som en dans. Något jag aldrig själv har gjort, förvisso. Så nu kommer jag aldrig mer ha någon flytthjälp! Två flyttar med kaos, varpå alla som hade varit med sa att de aldrig någonsin tänkte hjälpa till igen. Så kan det gå om man slarvar!  :shy: Så gör inte det!   :angrywife:
Dessutom kan du GLÖMMA att du kommer att ha 20 lådor. Du kanske tror att det är det antal som kommer att fyllas, men du kan nog räkna med ca 60. Man tror alltid att man har mindre saker än vad man i själva verket har. Sist gång vi flyttade tippade jag på ca 60 lådor, men någon annan räknade snabbt ut att det var ca 100. Alldeles för mycket saker mao! Jag menar, om man har 100 lådor med saker, har man alldeles för mycket grejer!


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.07.21 - 08:36:56
 :whistle: jag satsar på att ha vänner kvar som vill hjälpa mig flytta nästa omgång också! :whistle:  :flirting:

flytten i sig kommer troligen äga rum under en eller ett par dagar.. resten av tiden kommer ägnas åt måleri och sånt i nya lägenheten... samt packning av alla saker i den gammla  :rolleyes: så då kommer vi ta hjälp av alla de vänner och släktingar som vi har hjälpt flytta under årens lopp!  :nod-yes: den dagen då de flesta av sakerna flyttas blir det ju lite kaos.. så jag kommer inte kunna säga till var och en som bär kartonger var de skall ställa dem.. därav de smidiga kartorna.  :nod-yes: då slipper alla fråga mig stup i kvarten!!  :club_idiot:

Citat
Dessutom kan du GLÖMMA att du kommer att ha 20 lådor. Du kanske tror att det är det antal som kommer att fyllas, men du kan nog räkna med ca 60.

 :rolleyes: har aldrig sagt att jag trodde det skulle bli 20 lådor heller!  :club: det blir mååångt afler än så! det kan jag lova!  :laugh: det jag sa var:
Citat
ägaren i fråga hade satt fast en karta på varge kartong och ritat ett kryss på för att indikera vart kartongen skulle!..   det tyckte jag lät väldans smidigt!.. blir ju enklare så än att behöva stå där som ett fån och dirigera tjugo lådor åt olika håll!.. 

dvs använde jag mig av en metafor  :nod-yes: :flirting: dessutom så skiljer sig väl inte en karta så mycket ifrån att skriva på kartongen vart den ska eller?  :confused3: att behöva skriva kök matrum hobbyrumm och liknande... sen att alla ska behöva fråga.. var är tex hobbyrummet..?? det tycker då jag käns jobbigare än att tejpa fast ett papper och rita ett kryss vart kartongen ska!  :nod-yes: :flirting:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Sorla skrivet 2010.07.21 - 16:47:28
Men visst är det KUL att flytta! Grattis till nya lägenheten!  :flowers: Köket ser helhärligt ut.


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Lisbeth skrivet 2010.07.21 - 18:14:55
När jag skulle flytta in till stan så gjorde jag som så: Åkte till nya lägenheten och mätte alla rum, gjorde en ritning hemma på rutpapper. Sen tog jag mått på alla mina möbler och ritade upp på rutpapper och klippte ur. Sen satt jag och möblerade för att se var de olika möblerna skulle passa bäst.  så den dagen jag flyttade kom alla möbler till rätt rum och på rätt plats direkt. På lådorna hade jag skrivit till vilket rum de hörde så när alla möbler var på plats ställde vi in lådorna i respektive rum. Enkelt och smidigt.


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Ekub skrivet 2010.07.21 - 20:21:44
Det låter som en bra idé tycker jag! När vi flytta så hade byggarna ockuperat flera rum till skräp- och redskapsdepåer så vi satte in alla kartonger i ett rum. Ble lite jobb sen när vi skulle packa upp  :rolleyes: En annan variant är att varje rum får en färg och sen får varje kartong en kryss i en speciell färg, men det är ju sak samma som en karta  :nod-yes:, och har man många rum blir det klart lite rörigt med olika färger :laugh: Varför har inte jag kommit på detta förut  :glare: Jag har alltid skrivit med en dålig penna till vilket rum kartongen ska till.


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.07.22 - 06:05:51
ja det ska bli jättehärligt att få flytta!  :lol: det har jag längtat efter ända sedan jag flyttade in i den nuvarande lägenheten... :rolleyes: käns som om September ligger OÄNDLIGT långt borta!  :cool: men et är nog bara för att jag är så ivrig med att äntligen få starta med renoveringen!  :w00t: vet av erfarenhet att sådant alltid tar längre tid än man tror... och nu är det ju endå en ganska så stor yta som skall åtgärdas...  :rolleyes:

det där med att klippa ut möblerna i papper och provmöblera är inte helt fel! då vet man ju redan på förhand hur man ska ställa alla saker... och slipper då den pressen under flytten.  :thumbsup:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.07.22 - 06:11:55
här är något som jag är sugen på att införskaffa till nya hemmet...  :lol:

http://www.unikdekor.se/

tycker de är både vackra och i många fall tänkvärda saker.. och det är lite annorlunda mot att ha tavlor överallt!.. det är i princip gigantiska "gnuggisar" man sätter upp på väggen.. och tröttnar man är det bara att pilla bort dem!  :lol:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Sorla skrivet 2010.07.23 - 00:15:11
Såna där har jag också sneglat på. De är jätte fina tycker jag. Har bara så himla svårt att bestämma mig vilken text som känns rätt.  :blink: Precis samma som med den där tatueringen som aldrig blir.  :whistle:

Det roliga med att göra möbler och ritning och möblera med, är att man känner mer att man är igång och då känns det inte ens som att man väntar. Bara planerar.  :crazy: :rolleyes:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.07.23 - 07:20:25
ja att bestämma vad som skall stå på väggen blir nog inte helt lätt nej.  :laugh: som sagt så finns det väldigt många vackra och tänkvärda texter!
är inne på att ha en i Hallen i alla fall.. så det första man möts av innanför dörren är en vacker text som hälsar en välkommen!  :nod-yes:.. men sen exakt vad där ska stå är ännu oklart...  :blink: 
sen är jag sugen på att sätta nån text i köket också... kanske ett recept eller så... tex Kwimuler!  :inlove: :flirting:
sovrummet skulle man kunna ha nått kul i också... och badrummet såg jag några texter som skulle passa i  :w00t: :w00t: :w00t:

man skulle kunna säga att jag fått texter på hjärnan helt enkelt!  :lmao: :flirting:   men att sätta texter på alla ställen jag nämde ovan blir inte bra... tar ju liksom bort charmen i det hela! så jag måste fundera ut på villket ställe en text sulle göra sig allra bäst!  :nod-yes: 


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.07.28 - 13:21:54
Flyttkartonger är inköppta.. och de första 2 är packade.... så nu återstår bara resten!  :redface: :laugh:  tänkte en stilla tanke att om maken och jag, packar en kartong var om dagen, hela Augusti, så kanske vi har allt packat till September månad!  :laugh:  det är ju en del som skall ner i små lådor så att säga.... guud va mycket saker man samlar på sig!?? :smack_head: nog e man allt bra korkad emellanåt! :whistle: köper saker man inte behöver alls!?.. bara för att man ville?...  :rolleyes:  blir nog en hel del grejjor till Erikshjälpen innan flyttlasset åker tror jag! :flirting: sattsar på det i alla fall!  :nod-yes:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Lisbeth skrivet 2010.07.28 - 16:41:58
En av fördelarna med att flytta är just att bli av med gammalt-sparat-bra-att-ha-saker. Nu är inte vi i flytt-tagen men det är snart 13 år sedan vi flyttade till huset så vi har samlat på oss en del. Har röjt hela semestern lite nu o då och det börjar närma sig slutet. Smart idé att packa lite då o då så blir det inte övermäktigt. Lycka till


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.07.29 - 06:15:58
ja visst är det skönt att röjja bort grejjor!  känns så befriande efteråt på något sätt... men det gäller att man är på rätt sorts humör.. så man e på "släng" humör.. och inte på nått sentimentalt humör så man vill spara på allt! ..  :rolleyes:  ibland så behöver man nästan ha någon som står bakom en och  :club_idiot: när man tittar på gamla saker!  :lmao:

min packningsplan har redan skitit sig tyvärr.. :smack_head: inte har jag hunnit packa någon kartong om dagen inte! och inte maken heller.  :bang_head: men å andra sidan så får jag väll "packa ikapp" när jag e ledig i morgon.  :laugh:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.07.31 - 08:22:10
ställningen just nu, packade kartonger:

Maken = 0,
jag = 5 
:tongue:

jag leder!  :laugh: men det är Lååååångt kvar till mål!  :rolleyes: har ännu så länge packat ner CD skivor (en hel kartong).. och 4 kartonger med enbart böcker. det blir nog en 2-3 kartonger till med böcker innan det är klart. sen blir det säkerligen en 5-6 kartonger med DVD filmer!  :redface: :laugh:  märks det att vi sammlar på sådana?!.. efter att dessa saker är packade så börjar packandet av de svårare sakerna!   :tongue_wag:  något som jag inte direkt ser fram emot.. kanske därför jag börjat med de "lätta" grejjorna!  :whistle:

katterna tycker i alla fall att det är kul med de nya "möblerna" som står staplade på varandra i matrummet!  :laugh: Gustaf har redan mutat in dem som sin personliga liggplats!   :rolleyes: får väl se vad han tycker om dem när stapeln blir allt högre!  :flirting:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Corny skrivet 2010.08.01 - 12:33:27
Just böcker är en sån sak som inte är så populärt att bära. Ett lager böcker och sen lättare saker ovanpå dem ska det visst vara. Så det är bara att packa om ifall du inte vill att flytthjälpen ska dö av utmattning! Tyvärr så skojar jag inte. När vi flyttade, så hade vi ca 30 boklådor, och det var INTE populärt! Om vi flyttar igen, så får vi INGEN hjälp. Det har alla lovat. Så det kommer att bli tufft, eller väldigt dyrt. Hursomhelst. Försök att packa om boklådorna. Böcker i botten och något lättare ovanpå. Det är det bästa!


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: hemul skrivet 2010.08.01 - 13:14:50
Jag har färsk erfarenhet av samma sak. Och jag hade proffs.  :sad:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.08.01 - 13:17:00
jo jag förstår din oro Corny. dock är detta tämligen "lätta" böcker.. eftersom merparten är just pocketböcker.  :lol:
jag har provburit lådorna, och de är helt okey. ..sen har vi ju också den stora fördelen att vi egentligen inte behöver bära någonting, utan vi kan köra allt på pirra.  :nod-yes: så det enda är att de ska lyftas på pirra och av pirra. mer är det inte, tack och lov!  :lol:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Sorla skrivet 2010.08.03 - 07:31:44
Fler tips från allmänheten kommer här. Gör inte syrrans misstag. Hon hade packat CD-skivor i en kartong, men glömt tejpa botten. Gissa vad som hände när jag ryckte till och skulle lyfta......  :crazy:

Gardiner, dukar och lakan är jättebra att har som packmaterial till porslin. Så slipper man diska allt för att det har trycksvärta på sig.  :cool:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.08.03 - 08:46:07
 :max-shock: oups! då måste här tejpas kartongbottnar!! tack för tippset Sorla!  :flowers: 

det där med gardiner och dukar och sånt som packmateriell hade jag faktiskt inte tänkt på. men det måste ju fungera ypperligt!  :nod-yes: bra det! eftersom det är en hel del porslin som ska packas!  :lol:  det ska jag defenitivt tänka på!.

just nu så känns allt så seeeegt... tiden och dagarna tycks snigla sig fram!.. men det är ju bara för att vi längtar ihjäl oss efter september!  :laugh: vi vill ju båda börja fixa så snart som möjligt liksom!  :nod-yes: och så käns det som om hela augusti är en gigantisk bromskloss!  :glare: .. även om det finns mänger att packa ner... så är det ju liksom inte riktig samma sak som att få hugga i och slita ner tapeter, spackla måla och sånt!...  :rolleyes: även om jag redan nu vet att jag komemr vara så less på eländet sen att man bara vill gömma sig.. men just nu så finns lusten!.. och då är det ju frustrerande att inte kunna starta med det hela!!  :w00t:  tålamod har aldrig varigt min stora styrka om man så säger  :redface: :laugh:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.08.04 - 06:20:40
Grattis till flyttet !

Det bästa är att blanda ömtåliga saker och kläder/ lakan mm.
sätt en målartejp på lådor och på ena sidan av lådan.
Man kan också skriva på dom prio1 , prio 2  ev, prio3.
( prio 3 kan bäras direkt till förrådet :whink:)

När man kommer till den nya lägenheten med femtioelva lådor är det mycket enklare att orientera sig bland alla lådor om de är märkta ordentligt.
När det står 5 lådor på varan och man vill veta vad som finns i det nedersta ...

Fast ni packar ju upp allt på 2 dygn  :nod-yes: :lmao:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.08.04 - 06:55:45
 :laugh: :lmao: :lmao: allt uppe på två dygn!  :lmao: neee... snarare typ 2 år!   :whistle: om ens allt kommer upp! .. men det var ett bra system att märka med prio 1, 2 och 3 tycker jag  :nod-yes: 
min förhoppning är att kunna packa lådor utefter villket rum de ska till!.. så man ställer alla köckssaker i köket och sovrumssakerna i sovrummet osv... så man åtminstonde kan packa upp per rum! ...

men jag vet att det nere i vårt nuvarande källarföråd finns kartonger som inte är uppackade sedan vi flyttade in i denna lägenhet.. för 6 år sedan!  :redface: :laugh: men det blir nog lätt så.. alla saker man har behöver man ju inte!..
har ibland önskat att jag vore modig nog att bara ta sagda kartonger och hiva iväg dem.. men samtidigt är jag rädd att då råka slänga något som faktiskt är värdefullt för mig!.. så det blir till att gå igenom eländet och sortera i släng, skänk och behålla högar!  :whink:  är bara ett så stort jobb så man skjuter på det hela tiden!  :club_idiot: vi hade tänkt rensa redan i Julas.. men då fick vi annat att göra.. sen under sommarsemestern.. men det blev det ju  ingen.... och undertiden så växer sig "högen" med saker allt högre!  :laugh:  :clubhead:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.08.05 - 04:26:45
Det värsta är nog alla gamla fotoalbum, om man en gång har stoppat dom i en låda boar dom sig dit på något konstigt vis.
Hos oss finns också en och annan " dator-saker" -gömmor, mest infoblad, någon cd-skiva, extra kablar och diversa bröte, disketter och ännu äldre saker...
 :crazy: Det går nästan inte längre ens att kolla vad som finns i dom.


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.08.07 - 06:23:23
 :laugh: ja det där med datasaker känner jag bara allt för väl igen!  :nod-yes: maken min är mycket teknik och dator intresserad.. och följaktligen så finns det hur mycket sådant bröte som helst!  :smack_head: påsar och kartonger fyllda med gud vet vad!  :crazy: tänkre försöka mig på en liten utrensning av dessa saker iom flytten. bara att hoppas att maken min går med på det också!  :tongue:  kommer nog krävas lite mild "övertalning" så att säga..  :club_idiot:  :flirting:

för övrigt så har antalet packade kartonger nu stigit till 11 stycken. alla packade av mig. :nod-yes: maken min har ännu så länge inte packat en enda pryl.. men jag hyser hopp om att det kommer ändra på sig.  :nod-yes: han tycker att det är jobbigt att leva med en massa flyttkartonger.. något som jag håller med om!.. men å andra sidan så har jag också förklarat att när vi väl får tillträde till nya lägneheten så kommer vi ju vilja pyssla med den! och inte packa en massa grejjor!.. något han höll med om... så förhoppningsvis så drar han snart sitt strå till stacken när det gäller packandet!  :lol:Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.08.09 - 09:02:16
Nu så har äntligen maken min insett vittsen med att packa redan nu! för när jag kom hem i går morse, så visade det sig att han packat 6 kartonger kvällen innan!  :yay:  :inlove: .. så mitt enträgna tjat om att det är bättre att packa nu har vist äntligen tagit skruv!  :laugh:.. kanske just det där med att det skulle bli fruktansvärt jobbigt att påde renovera en lägenhet, samtidigt som man packar ihop den andra!  :tongue_wag: ... vad det än var som föranledde denna kickstart av packandet från hans sida, så är jag mycket glad över det!  :inlove:

så med min makes packarsprutt här så står ställningen:'
jag: 11
maken: 6

så totalt: 17 kartonger är nu packade!  :thumbsup:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: hemul skrivet 2010.08.09 - 09:07:53
Duktigt! Men se till att packa upp dem också. Jag håller på och röjer i källarn och man kan göra riktiga fynd...


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.08.09 - 09:44:27
 :laugh: ja det är ju själva upppackandet som sen tar en sådan evinnerlig tid!! ... just för att man egentligen knappt behöver eller ens använder hälften av alla prylar man har liggandes....  :smack_head:.. men å andra sidan så blir det ju intressant att titta i gammla kartonger sen!  :flirting: .. men ajg tänkte försöka rensa ut samtidigt som jag packar... men jag tror inte att just den rensningen kommer bli så omfattande egentligen.  :rolleyes:... snarare får jag väll försöka sortera sakerna i lådor efter hur ofta de används!  :laugh:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.08.13 - 11:17:45
nu efter 3 dagars ledighet, måndag-onsdag.. så är ytterligare 3 kartonger packade  :nod-yes: hade egentligen hoppats på att hinna med flera.. men efter att halyssnat på vad kroppen sa.. så tog jag det lungt i stället.  :nod-yes: ibland så behöver man bara få "vara" så det blev en del läsning i stället för packande.. även om det blev matlagning, tvätt, disk och lite städning också... så heeeelt overksam har jag endå inte varigt!  :whistle: 

i går kväll blev det lite ommöblering av alla kartonger också... så nu är de staplade på höjden i matrummet.. ända upp till taket går stapeln!  :laugh:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Elefanten skrivet 2010.08.13 - 20:48:19
Du gör rätt som lyssnar på dig själv o tar det lite lungt :smile: jag hittar fortfarande saker i kartonger på vinden som jag glömt bort  :whistle: men man kan bli glatt överaskad av det ibland  :yay:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.08.14 - 06:02:08
ja det där med överaskningar är faktiskt rätt kul!.. när man liksom återupptäcker något man inte sett eller ens tänkt på på flera år..  :lick: sakerna blir med ens mer spännande då!  :nod-yes:

nu är jag åter på jobbet för mitt andra nattpass denna vecka. jobbar natt hela helgen, så jag lär vara här en del  :whink:.. nu på sommaren så blir det mycket nattjobb.. eftersom de ordinarie vill ha semester.. så då är det bara att tacka och ta emot... fast nog känns det lite småtrist ibland.. när liksom hela sommaren passerar förbi mig obemärkt.. men vad gör man inte för att få ekonomin att gå ihop!  :smack_head: :flirting:
 
 nåväl.. efter gårdagens nattpass så kom jag hem i morse och kände för att göra något.. men jag var aldeles för trött för att packa!.. så jag tog tag i en annan ände.. och slet fram en liten färgburk med vit färg och började sparmåla lite  :lol: .. gäller ju att stället ser okey ut innan besiktningen!.. så det var några små skador runt en dörr som fick sig en bättring.. ska nog stryka på det en andra gång också.. sen får det vara!  :cool:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.08.15 - 07:04:50
jag har en helt underbar make!  :inlove: .. i dag när jag legat och sovigt, så har maken gått ner och röjt i vårt källarförråd!  :yay: något som sannerligen är välbehövligt!  :laugh: .. blev tydligen 4 sopsäckar med skräp som skall väck.. och nån kartong.. sen är där mycket mer grejjor.. men nu måste även jag närvara lite.. eftersom delar av de grejjorna är mina..  :nod-yes: men det känns så otroligt skönt att han startat med den omfattande städningen som skall till därnere innan flytten!.. vill ju liksom bara behöva gå  ner där och bära iväg alla kartonger och sånt den dagen vi flyttar.. inte stå i en halvmeterhög skräphög och behöva vada sig frammåt!   :rolleyes: :lmao:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.08.23 - 08:39:54
det där med packande är inte roligt längre!  :smack:  nu är det 31 kartonger packade.. och flera kommer det bli innan allt är klart.  :thumbdown: men jag känner att nu börjar det bli extremt trist att packa!.. slapp jag se en enda flyttkartong till i livet så skulle jag vara glad om vi säger så!   :rolleyes: men det är ju ett nödvändigt ont tyvärr...

ytterligare röjning har ägt rum i källaren också.. denna gång blev det 4 sopsäckar med skräp och lite kartonger som packades in i bilen och kördes iväg... hela bilen full med skrot!  :laugh:  men skönt kändes det!.. tyvärr är vi inte klara ännu i källaren... utan det kommer behövas ytterligare i alla fall en gemensam insatts för att bli färdiga där nere... men där kan jag i alla fall se änden på det hela!.  :nod-yes: .. i vårt sovrum är det mesta packat.. kvar är nu inehållet i sängborden och i våra båda klädbyråer.. sen är det bara möbler kvar där...
köket däremot..  :tongue_wag:.. där är det mycket att packa!... men jag har i alla fall bytt tillbaka till originalhandtagen.  :nod-yes: så alltid något!  :laugh:

tänk att man har så mycket saker va??!  :rolleyes: här straffar det sig att vara lite av en shoppoholic helt klart  :whistle: :lmao: 


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: hemul skrivet 2010.08.23 - 08:42:22
Packande är aldrig roligt.  :shake_head:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.08.23 - 09:01:16
neee... det är det inte!  :sosad: och det är ju ingen ände på det!!! tror jag blir  :pippi: på detta!  :lmao:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.08.24 - 10:34:03
tror minsann att något e galet med mig just nu...  :confused3:
det hela började i Lördags med att jag inte fick behålla något i tarmen.. vi pratar explosionsartade tömmningar..  :sad: hela dagen blev ett ändlöst rännande till toaletten!.. i början var 5-10 minut.. sen mot slutet så fick jag "njuta" av hela 20 minuters paus i mellan gångerna.  :rolleyes: behöver väl knappast säga att min stackars bak gjorde fruktansvärt ont!  :redface:

Söndagen märkte jag inte av några problem alls.. utan magen verkade hyffsat "normal" Ont som attan.. men detta troligen pga Mensvärk.  :redface:

men nu i dag måndag, så verkar det vara dags igen!!  :sosad: .. har fått springa 5-6 gånger nu under ca 4 timmars tid... alltså inte i närheten av första dagen (tack och lov!) men jäkligt jobbigt när man sitter på jobbet!  :blink:  problemet.. eller snarare det som gör det hela så skumt, är att jag inte mår dåligt på något annat sätt...? nån som har nån aning om vad detta kan vara för något?...


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: hemul skrivet 2010.08.24 - 17:10:41
Låter ju precis som det jag hade. Hoppas ditt är av mer tillfällig art dock. Du mår inte dåligt för övrigt?


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Tina skrivet 2010.08.24 - 18:45:19
Fortsätter det måste du kolla upp det.


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: hemul skrivet 2010.08.24 - 18:59:13
Ha! Det har man ju mycket för!  :so_mad:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.08.25 - 06:30:22
Citat
Låter ju precis som det jag hade. Hoppas ditt är av mer tillfällig art dock.

hade du dit länge då Hemulen? :confused3: fick du nån förklaring på vad det var för något?

Citat
Du mår inte dåligt för övrigt?


Nej förutom behovet av att springa till Toaletten så mår jag helt ok. lite trött och så.. men det tillskriver jag snarare Nattjobbandet än sjukdom. sen gör ju "kvinnoveckan" sitt till nu också... så om magen gör ont av någon annan anledning än mensvärk har jag ingen aning om det!.. men å andra sidan har jag nog fått knapra ovanligt mycket värktabletter denna vända tror jag..  :confused3:

ännu så länge så har magen hållit sig "normal" i kväll... får väl se om det är likadant om några timmar. men jag hoppas verkligen att det ska vara slut på detta elände nu!  :tongue_wag:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Corny skrivet 2010.08.25 - 06:42:36
Det kan ju vara någon mat du har ätit. Eller att du har ätit mycket värktabletter. Magen kan ju pajja ihop av för mycket syra, och det är heller inte helt ovanligt att det händer.
Men, som Tina redan sagt, om det fortsätter MÅSTE du kontakta läkare!


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.08.25 - 06:53:47
värktabelettena började jag äta efter att magen startade krångla... så det borde inte bero på dem. när det gäller maten så tror jag inte jag ätit något konstigt... maken har ätit nästan samma saker som jag.. och han e helt ok. det enda som skiljer är att jag ätit oxfilé.. något maken inte tycker så mycket om.... men om den varigt dålig så borde det ju ha yttrat sig på annat sätt tycker jag!  :confused3: ... har lyckats ge mig själv matförgiftning en gång förut.. då var jag ynklig kan jag lova!  :laugh: låg i badrummet och   :puke1: hela natten....


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Corny skrivet 2010.08.25 - 07:02:40
Man kan ha ätit samma saker och den ena kan bli jättedålig för att h*n har fått en dålig bit, medans den andra mår prima, så det där kan man inte lita på! Dessutom kan man vara matförgiftad på olika sätt. Man måste inte alltid spy. Ibland blir det den där mer ömma varianten.  :whink:

Vad är det förresten för en karl som inte gillar oxfilé? Det som är så gott!  :drool:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.08.25 - 07:16:52
aha! trodde att matförgiftning och  :puke1: hängde ihop gämt.. ja i så fall så är det ju faktiskt möjligt att jag reagerat på nått i matväg...

ja vist är Oxfilé gott!!!  :dribble: men maken tycker bättre om entrecote!.. bra för mig.. då får jag ha Oxfilén själv!  :lol:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Corny skrivet 2010.08.25 - 07:31:19
Jag gillar inte entrecôte, vilket min sambo älskar. Däremot gillar jag både ryggbiff och oxfilé. Mindre fett på de bitarna.


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.08.25 - 07:42:44
Fettet i sig har jag inga problem med.. även om jag inte äter allt av det! .. men oxfilén och ryggbiffen har en helt egen smak!.. och då framför allt oxfilén!  :dribble:.. och Mört är det ju också!.. jag har inga problem med entrecotte heller.. men favvon e oxfilé  :nod-yes:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: hemul skrivet 2010.09.04 - 03:03:43
Hej kwidell!  :wave:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.09.04 - 03:14:12
Jag känner för att bara Dööööööö.....  :sosad: förkyld nu när vi äntligen fått tillträde till nya lägenheten var ju inte alls vad jag planerade!  :tongue_wag: .. sen att jag endå kört hårt gjorde ju knappast saken bättre är jag rädd... ryggen värker, armarna värker, näsan är det stopp i.. på det hela taget är det rätt dåligt ställt med mig.  :tongue_wag:

vi fick komma in i lägenheten den 1:a september.. något som var hett efterlängtat!.. vi kunde knappt bärga oss liksom  :w00t:... sen blev det en del tittande och planerande.. och konsaterande att lägenheten verkligen STINKER rök!!!!  :puke1: inte en liten diskret doft inte... utan så illa att näshåren krullar sig!  :so_mad: förbannade inomhusrökare!!! :so_mad: ...
sen kunde vi konstatera att lägenheten inte var ordentligt flyttstädad heller.... något jag nu dokumenterat och kommer besöka hyresvärden och klaga på.  :angry: de har ändå använt sig av en städfirma??!! fort men fel med andra ord.  :tongue_wag:

nåväl, efter dessa något trista saker så har vi endå komigt igång med själva renoverandet.  :nod-yes: .. i går så var vi iväg och handlade massa färg, rollers och dylikt.. och i dag så har jag "roat" mig med att bredspackla det blivande datorrummet... något som jag känner i varge muskel i kroppen just nu.  :rolleyes: ...
   vidare så körde maken på och maskerade in hela hobbyrummet för målning.. och sen gav vi oss på att måla taket. aldrig gjort något sådant förut.. och jag kan lova att jag inte direkt ser fram emot att behöva måla resen av taken i lägenheten heller :thumbdown: ... men eftersom taket överallt är nikotingult och tämligen skabbigt så har vi inte så mycket att välja på tyvärr.  :thumbdown:  så först blir det till att måla taket överallt.. sen ska alla tapeterna bort.. för även de är helt förstörda av nikotin  :puke1: ... kort sagt så återstår Mycket att göra!  :crazy:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.09.04 - 03:15:46
Hej Hemul!  :wave:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Sorla skrivet 2010.09.04 - 03:30:20
Hua vad ni kämpar! Kan man måla nikotintak utan att rengöra med särskilt rengöringsmedel? Nikotinet lämnar ju en fetthinna överallt.  :sad:

Maken har lovat att måla vårat nya rum. Och det är bara ett rum! En hel lägenhet låter som ett jobb för Hulken. Stackars nackar och axlar...

Krya på dig i röran.  :bearhug:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: hemul skrivet 2010.09.04 - 05:33:03
 :flowers:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.09.04 - 06:55:52
NI har väl en lååååång skaft på rullen?
Och tvättar ordentligt med målartvätt innan?
och sköljer ordentligt också?

Då blir det bra  :nod-yes:

En superbra lampa behövs också.
Sedan ser det hemskt ojämnt målad ut hela tiden då man målar. Men dagen efter ser det bra ut!
Det underlättar om en målar och en annan " håller koll" och kontrollerar  från en annan vinkel.


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.09.16 - 01:29:16
 :inlove: tack för all uppmuntran vänner!  :wave:

renoveringen har gått frammåt med stormsteg.. även om det varigt en minst sagt jobbig vecka förra veckan... så känner jag en stor tillfredsställelse över allt vi lyckats åstakomma!  :lol:
alla tapeter är borta! ett hjäkla jobb att få bort dem kan jag lova!..även om vi fått god hjälp av makens far flera dagar i rivandet.. alla väggarna är nu spacklade, slipade, grundmålade, spacklade ännu en gång, samt målade i de färger de ska ha.. ja nästan alla då... färgen i vardagsrummet blev helt fel.. så där ska vi måla om igen.  :rolleyes: jobbigt.. men heldre det än en smuts-rosa vägg!

taken i lägenheten, som vi från början planerade att måla först av allt  :whistle: har i stället fått vänta till sist. efter att vi målade taket i hobbyrummet.. och sedan målade väggfärgen.. så insåg vi hur svårt det var att maskera i taket!.. så vi bytte taktik på den fronten... så när väl vardagsrummet har fått sin nya färg.. ska vi täcka in alla väggar och måla taken!  :nod-yes:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.09.18 - 02:58:16
nu har vi fått instalerat ny spis samt en diskmaskin.  :thumbsup: .. fast tyvärr gick ju inte det heller som planerat.  :thumbdown:

bild 1. köket med ny spis och diskmaskin

2. köksluckan som inte längre går att stänga!!.. detta efter att de skruvade loss den för att instalera diskmaskinen i skåpet brevid. skruvhålen är nu aldeles för stora.. så luckan sitter inte fast ordentligt alls.  :shake_head:

3. golvet där nya diskmaskinen står. som synes så är diskmaskinens sockel (den vita) ca 5 cm innanför skåpens sockel (det bruna) ... det saknas ca 5 cm golvmatta... och droppskyddet sticker ut 5 cm UTANFÖR vanliga skåpsockeln!!?  :badtongue: ... på det hela taget ett mycket dåligt utfört arbete!!...  :angrywife:

efter att de varigt hos mig och instalerat detta, sprang jag direkt ner till vårt distriktskontor och klagade!.. så de ska komma och åtgärda detta.  men det känns ju som om hela lägenheten är förhäxad! allt som kan gå fel gör det också!  :bang_head:   :rolleyes:Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.09.18 - 03:00:38
jag får inte lägga till mina bilder ju!!!  :cry: :cry: den krånglade först med att de var för stora.. nu när jag försöker igen, så säger den att filerna redan finns här??..


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: hemul skrivet 2010.09.18 - 03:12:44
Döp om dem då. Lägg till 2 eller någ. xxx2.jpg.


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.09.18 - 04:09:21
"Ibland när jag duschar, tvättar jag kroppen med det sista hårshampot...
I dag läste jag på flaskan:"För extra volym och mer fyllighet"...
Shit!!! - Inte konstigt man har problem att kontrollera vikten!!!!
Det blir diskmedel härnäst. Där står det:"Tar bort även det svåraste fettet"


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.09.18 - 04:10:13
fick upp bilderna på min hemsida i stället.. http://katta.filosoferar.se/blogg.html


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: hemul skrivet 2010.09.18 - 05:17:37
I dag läste jag på flaskan:"För extra volym och mer fyllighet"...

 :lmao:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Sorla skrivet 2010.09.19 - 03:25:36
"Ibland när jag duschar, tvättar jag kroppen med det sista hårshampot...
I dag läste jag på flaskan:"För extra volym och mer fyllighet"...
Shit!!! - Inte konstigt man har problem att kontrollera vikten!!!!
Det blir diskmedel härnäst. Där står det:"Tar bort även det svåraste fettet"


 :lmao: :lmao: :lmao:

Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.09.21 - 08:02:16
visst är den fin!  :lol: så tänk nu på att använda mycket Diskmedel vänner!  :flirting:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Corny skrivet 2010.09.21 - 08:27:40
Går det bra med maskindisk också? Känner mig lite lat...  :rolleyes:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.09.21 - 09:17:40
liten uppdatering på renoveringsfronten.

i helgen var det takmålning som gällde... blev tvugna att använda speciell "spärr" färg i taket i sovrumet.. man blev lite  :coo-coo: av doften... men resten av taken målade vi med vanlig takfärg, så det gick bra tillslut endå.  :nod-yes: men jobbigt vill jag lova att det var!! det är inget som jag vill göra igen om man säger så... men visst attan blev det snyggt!  :lol: nu är det VITA tak i hela lägenheten.. i stället för beige-bruna  :tongue_wag:  detta markerade också slutet på de stora målarprojekten.  :nod-yes: .. nu är det lite mindre småfix kvar.. bakom element och sådant... men de större sakerna är nu klara. Äntligen!!  :yay:

vi hann med en del annat i helgen också... i lördags besökte vi bauhaus... skulle handla en rulle maskeringstejp... kom ut med det och 4 taklampor!  :laugh: det var helt enkelt vår dag!  :nod-yes: .... så vi började sätta upp dem i lördags och nu i kväll blev vi klara. så nu har vi alla 4:a lamporna på platts. blev jättebra!!  :thumbsup: är sååå glad!  :w00t: blev nöjd med alla lamporna!  :nod-yes:

men helgen är inte slut med det.. oooh nej.  :lol: i Söndags så åkte vi ut till ikea och handlade lite.... första vändan köppte vi 3 st nya DVD hyllor. vi har tidigare använt oss av vanliga "billy" hyllor.. men de är som bekant 40cm breda.. dessa nya är bara 20cm breda! villket gör dem helt optimala att ha i den lilla gången brevid köket!  :thumbsup: ...
men vi nöjde oss inte med det... med oss hem hade vi också papper från ikea, gällande mått och storlekar på deras köksluckor.. lite mätande och räknande.. sen gav vi oss av för vända två till ikea.  :laugh: inte ofta man besöker samma varuhus två gånger samma dag.. men så blev det denna gång.  :laugh: .. sen kom vi hem med nya lådor och köksluckor.  :thumbsup: det kommer bli så himmelens fint när allt är på platts!  :inlove:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.09.21 - 09:19:42
Citat
Går det bra med maskindisk också? Känner mig lite lat...   :rolleyes:

 :lmao: :lmao: :lmao: det går säkert bra! ska ju vara minst lika effektivt det!  :flirting:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.09.21 - 09:27:02
för den som undrar varför vi helt plötsligt köppte helt nya köksluckor, i stället för att lackera om de gammla luckorna som planerat... så kan jag presentera följande ekvation nedan:

lackera om gammla luckorna 350:- styck

nya luckor från Ikea 185:- styck...

helt sjuuukt egentligen!!  :crazy: hur kan det bli så mycket billigare att köpa helt nya luckor? gämte att lacka om de befintliga??!... förstår ingenting!  :blink: .. men jag klagar inte!! för nu får jag mycket snyggare luckor!  :lick:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: hemul skrivet 2010.09.21 - 09:53:39
Jag tror du har en sån spis om jag ville ha. Jag gillar det där att vreden är utvinklade liksom.


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.09.21 - 10:01:12
ja den är helt UNDERBAR!!!!  :inlove: :inlove: vi har föregångaren till denna i vår gammla lägenhet.  :nod-yes: .. ugnen är stor och lätt att se in i. ungsluckan blir aldrig ALDRIG varm.. hur länge du än kör ugnen.. inbyggd stektermometer.. ja den är helt underbar!  :inlove:

denna nya vi får nu har dessutom inbyggd klocka.. och en ny funktion som gör att jag kan ställa in villken temperatur jag vill ha på köttet i ugnen.. när sedan köttet nått den temperaturen så stänger ugnen av sig!  :thumbsup: helsmart!!  :inlove:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: hemul skrivet 2010.09.21 - 12:51:30
Wow!  :eeek:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.09.21 - 13:36:08
ja visst låter det underbart!  :inlove: längtar efter att få prova den!..  :nod-yes:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Sorla skrivet 2010.09.22 - 01:05:11
Vi hade tänkt skicka iväg hela köket på omlackning. Alla sidostycken, socklar och lister måste ju få samma färg som luckorna. Men vi får ta det på ett annat års budget.  :flirting:

Vi ska kanske kolla vad det skulle kosta att få samma grejor på Ikea då. Såna där mjukstängande lådor skulle väl vara smuttiga att ha.!  :inlove:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.09.22 - 02:57:36
Sådana lådor är precis så fantastiska som man trodde!

Vi har idag 3 lådor. Tillverkaren sade att man ska ha 5 eller 3 och vi valde 3.
Idag hade jag någ stått på mig och velat ha 4 som från början.
Med tre lådor blir det djupa lådor och jag hade behövt flera mindre till alla redskap.
Man får helt enkelt planera vad man vill ha i lådorna.


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.09.22 - 05:54:59
vi hade 5 lådor i det gammla köket. men eftersom det inte fanns i den serien vi ville ha, så valde vi att byta bort ett av skåpen för att sätta dit ytterligare lådor. så nu blir det 2 lådsektioner med 3 lådor i varge.  :nod-yes: .. mjukstängande!  :inlove: och alla skåpen blir också mjukstängande!  :inlove: ska bli sååå härligt när det är klart!


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.10.08 - 04:01:39
Åter dax för lite uppdatering här märker jag  :lol:

Köket är nu faktiskt KLART!   :yay: alla luckor och lådor är på platts... och handtagen är ditmonterade.. så nu återstår bara lite städning så är det inflyttningsklart.  :nod-yes:  (förutom fixandet av den dåligt monterade diskmaskinen då... men det ska hyresvärden åtgärda, just nu väntar de på att få tag i en mattstump som ska sättas dit där det saknas golv  :thumbdown: )

Vidare så är alla nya golv på platts.  :lol: blev bara SÅÅÅÅÅÅ snyggt!!  :w00t: .. blev nya golv i Sovrummet, hobbyrummet, Klädkammaren, Datarummet samt hallen. tog sin tid att lägga.. men helt klart vär det!  :nod-yes:.. även nya golvlister är på platts på alla ovan nämda ställen.  :lol:

Så det som är kvar är lite städning, bättringsmålning på något ynka ställe samt tillbaka montering av ventilerna för inomhusventilationen. sen är det hela faktiskt inflyttningsklart!!  :yay: :yay: :yay: .. tur det, eftersom vi flyttar in den 16:e Oktober  :laugh:... så nu vänds alla tankar och all planering tillbaka till det tröstlösa packandet av saker  :tongue_wag: .. men det måste ju göras!

när vi väl är instalerade ska jag fira orgier och dansa genom hela lägenheten i strumplästen!  :lol:  :cheers:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Sorla skrivet 2010.10.08 - 04:23:07
Men vad duktiga ni är!  :flowers: Bra kämpat!

Jag vill se bilder! :wave:

Hur resonerade ni när ni lade golvet? Är det laminatgolv? Sånt där klickgolv? Åt vilket håll ska man lägga, med tanke på fönster och så? Maken och jag har lite skilda åsikter, vilket jag tycker är kul. För då engagerar han sig.  :nod-yes:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: hemul skrivet 2010.10.08 - 04:26:44
Oj! Måste vara skönt!


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.10.08 - 04:47:10
Tackar tackar vänner! :throw_flowers:  det käns ärligt talat jätteskönt!  :nod-yes:

ja det är mycket riktigt Klick-golv vi har laggt in. finns ju en uppsjö att välja mellan på den fronten!  :flirting: alla som vi valde kommer faktiskt från Bauhaus  :lol: det bara blev så... vi lade in ett rödbrunt golv i sovrummet, ett skl Skeppsgolv i hobbyrummet och klinker samt trägolv i hallen.  finns några bilder på min hemsida.. http://katta.filosoferar.se/blogg.html 
men dock bara på hallens golv. övriga golv har varigt så belamrade med anant att jag inte har haft lust att fotografera dem!.. men det kommer det också var så säker  :flirting:

när det gäller riktningen på golven så har vi dels tänkt på det rent estetiska.. men också på vad som blev enklast att lägga.  :lol: .. de estetiska perspektiven som kan vara bra att tänka på är ju om man vill bredda eller förlänga rummet... eftersom ett redan avlångt rum kan upplevas ännu avlångare om man lägger golvet längs med rummet.. om man däremot lägger golvet på tvären så blir rummet bredare... :rolleyes: hoppas att ni förstår vad jag menar  :crazy: :lol:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Corny skrivet 2010.10.08 - 05:46:08
Kollade din bilder, och det ser jättefint ut! Blir riktigt avis!!!


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.10.08 - 06:22:14
Åh, ni kunde välja det där golvet med text!!

vi  tittade också sådana... funderar just om det var att vi såg dom först efter att vi hade lagt våra golv
eller varför valde vi bort dom, men vi var riktigt förtjusta i dom.
är det laminat?

Grattis, det är underbart när man fattar att allt blivit klart,
duktigt av er att kunna vänta med flyttet tills även listerna är på plats!Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.10.09 - 22:00:18
 :redface: :inlove: tack vänner! blir så glad att det är fler än jag som tycker det blir snyggt!   :flirting:

ja golvet med texten tycker jag blev extremt bra!  :nod-yes: blev faktiskt lite kär i det redan när jag såg det första gången!  :inlove:  just för att det är lite annorlunda! ... och det gör sig extremt bra i vår hall!  :nod-yes: .. om man lägger det på en större yta så finns risken att det blir lite plottrigt skulle jag tro.. men mindre rum passar det ypperligt i!  :lol: ... sen tycker jag att det gör sig extremt bra mot den svarta "klinkersen"!  :nod-yes:
och mycket riktigt så är det laminatgolv... så det är inte så jättedyrt heller!  :lol:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Sorla skrivet 2010.10.09 - 22:36:02
Det blir verkligen otroligt fint! Jag är grymt imponerad av hur ni jobbar med flit och fläng!  :worshippy: Och en väldigt fin stilkänsla har ni. Ser och njuter....

Jag resonerar som ni gjort med riktningen på golvet. Att det beror på vilken illusion man vill få fram. Och givetvis hur svårt eller lätt det blir att lägga beroende på riktning. Det lutar åt att vi lägger som jag tänkte....  :whistle:

Och din hemsida är verkligen fin den med. Spanade runt lite i ditt galleri och njöt av de vackra bröllopsbilderna.  :whistle: Kör ni LCHF bägge två? Anade en betydligt tunnare variant av din man på en av interiörbilderna på hemsidan...

Men vad ni ska njuta när ni äntligen fått över allt bohag och kommit i ordning.   :cheers:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.10.09 - 23:47:58
 :redface: :inlove: :inlove:  suger åt mig alla snälla och vänliga komplimanger. :whink: får väll se hur ni tycker om stilen när väl alla våra möbler och sånt är på platts  :flirting:

Jo vi var båda rätt så mycket större när vi gifte oss  :lol:... vi lade om kosten några månader efteråt och tillsammans har vi tappat över 50kilo  :yay: .. så det är faktiskt en rätt så betydande skillnad.  :lol: inte minst under  :sex:   :lol: men det är en annan historia det!  :flirting:

Citat
Men vad ni ska njuta när ni äntligen fått över allt bohag och kommit i ordning :cheers:

Du skojjar inte!  :whistle: det ska bli så otroligt skönt när man äntligen kan luta sig tillbaka i soffan och beundra det färdiga resultatet!  :cheers: .. men om jag känner mig och maken rätt... så drar vi säkert igång med nått annat då..  :rolleyes: har man inte jobb så skaffar man sig du vet.. :laugh:Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Tina skrivet 2010.10.10 - 00:58:15
Väldigt fint och roligt hallgolv. Vad har ni för märke på köket?


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.10.10 - 23:47:06
Märke på köket?.. aha! du menar som typ Marbodal och liknande! .. köket kommer från IKEA.  :lol: 185:- spänn luckan.  :thumbsup:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.10.22 - 09:43:41
 :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Livet är inte roligt just nu.  :byecry:

känner mig helt enkelt väldigt nere. vet egentligen inte riktigt varför?... mår bara pyton!  :bang_head:  egentligen så borde ju humöret vara på topp efter flyten tycker jag... men istället så känner jag att jag liksom slår allt tightare cirklar kring avgrunden... bara väntar på att trilla ner igen...


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: hemul skrivet 2010.10.22 - 17:59:01
Men vad är det för fel?  :cry:

:bearhug:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.10.22 - 19:13:14
Har du ramlat " dit" förut?  :confused3:
vad är det som känns fel?
Är det enkla frågor som Pms eller trötthet efter flyttet och renoveringen?
Eller
är det något annat?

 :bearhug: i vilket fall...


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Ena skrivet 2010.10.22 - 20:41:43
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Livet är inte roligt just nu.  :byecry:

känner mig helt enkelt väldigt nere. vet egentligen inte riktigt varför?... mår bara pyton!  :bang_head: 
Citat
Du skal inte bekymra dig så mycket.  :sad:
Det är en mycket naturlig känsla, efter all jobb, spänning og glädje, du har haft med renovering och flyttning.  :swimfish: :cart:
Kommar ihåg när jag flyttade till Sverige för många år sedan. (Kommar från DK)
Allt hade gått  jättebra. Nyförälskat, nytt hem, nytt job. Då fick jag det exakt, som du beskrivar. Stort svart hål.  :max-shock:
Förstod inte ett dug. Skulle ju vara glad. :yay:  Kändte mig också lite otacksam :blush:

Slapna av och ta det lugnt. Det blir bättre. En morgon vaknar du og uptäckar, att solen skinnar igen  :nod-yes:
 


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Sorla skrivet 2010.10.22 - 22:50:41
Men vännen!  :sad: Fick du slut på energi bara så där helt plötsligt!  :bearhug:

Nu är det dags för dig att ta hand om dig själv en stund. Lägenheten kan bli färdig senare. Den finns kvar. Gå ut i solen så fort du ser den komma fram ur molnen, testa att le mot dig själv i spegeln, även om det känns som att du vill gråta. Gråt mot älskades axel och hämta styrka från honom. Men vila framför allt.  Det är Din tid nu.  :flowers:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: hemul skrivet 2010.10.23 - 00:03:38
När man ser fram emot nåt väldigt mycket så kan det hända att man förstorar upp det och omedvetet tror att ALL kommer att bli toppen när man får det efterlängtade. Så får man äntligen det man eftertraktat och inser att man fortfarande är tjock/har ont/eller-vad-det-nu-är, d.v.s. man fick sin fina pryl eller roliga upplevelse, men man har ju ändå andra problem, precis som innan. Det kan bli lite platt fall, liksom. Kan det va nåt?  :flirting:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Corny skrivet 2010.10.23 - 01:08:16
Ena har redan skrivit allt jag vill säga, men lite kan jag tillägga...
 :bearhug:  :smooch:  :bearhug:  :smooch:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.10.23 - 06:14:53
 :inlove: :inlove: :inlove: tack för alla vänliga ord vänner! känns bättre i dag.  :nod-yes: inte lika negativa tankar längre. och det är nog sant som ni skriver.. PMS blandat med allt med flytt och elände.. kopplat med osäkerheten ang jobbet... det blev nog lite mycket där  :redface: .. och precis som du skrev Ena, så känner jag mig faktiskt lite "otacksam!".. jag menar.. här har man äntligen fått som man velat... och så blir man deppig!!?  :shy:
det är bara en sådan himmla läskig känsla... när man liksom "vippar på kanten" så att säga... och eftersom jag varigt nere på botten och vänt en gång tidigare... är jag fullständigt livrädd att hamna där igen... förra gången vart jag sängliggande mer eller mindre under ett års tid, sjukskriven 1,5 år :shake_head:.. vägen tillbaka från detta är låååång....  :byecry: .... tack o och lov har jag en helt underbar Make som hjälpte mig upp förra gången  :inlove: ... men jag VILL inte dit igen!!!... och i natt kände jag att det var farligt nära.  :sad: ... just nu så försöker jag blockera alla "känsliga" funderingar över huvud taget.... försöker tänka på saker som gör mig glad...  men ibland känns det som om någon håller på och  :club_idiot: i huvudet på mig... svårt att förklara på ett vettigt sätt.. :redface:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: hemul skrivet 2010.10.23 - 06:34:25
Inte banka huve!  :fork_off:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.10.23 - 06:40:22
 :sad: känns så! ...


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Sorla skrivet 2010.10.23 - 17:56:49
... svårt att förklara på ett vettigt sätt.. :redface:

Lika svårt är det för en som aldrig varit där att faktiskt förstå. Så jag ska inte försöka med några såna banala grepp och påstå att jag förstår hur du har det.
Men jag tänker på dig.  :inlove:

Kan du inte be om hjälp någon stans? Men det kanske är naivt av mig att tro att det är så enkelt.... Men i en drömvärld borde du kunna lyfta luren och så skulle jourhavande psykolog genast stå i din hall och ta hand om alla dina mörka tankar och hjälpa dig komma bort från hålet du är så rädd för.  :flowers:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: hemul skrivet 2010.10.23 - 22:20:19
Det funkar nog lika bra med lite fetbobba lovin'. :bearhug:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Sorla skrivet 2010.10.23 - 23:20:43
Det funkar nog lika bra med lite fetbobba lovin'. :bearhug:

Det ställer vi gärna upp med.  :bearhug:

Men jag är inte pyskolog. Och tyngre grejer, typ begynnande depression hävs kanske inte så lätt, för att uttrycka mig försiktigt.  :sosad:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Corny skrivet 2010.10.24 - 03:55:56
:inlove: :inlove: :inlove: tack för alla vänliga ord vänner! känns bättre i dag.  :nod-yes: inte lika negativa tankar längre. och det är nog sant som ni skriver.. PMS blandat med allt med flytt och elände.. kopplat med osäkerheten ang jobbet... det blev nog lite mycket där  :redface: .. och precis som du skrev Ena, så känner jag mig faktiskt lite "otacksam!".. jag menar.. här har man äntligen fått som man velat... och så blir man deppig!!?  :shy:
det är bara en sådan himmla läskig känsla... när man liksom "vippar på kanten" så att säga... och eftersom jag varigt nere på botten och vänt en gång tidigare... är jag fullständigt livrädd att hamna där igen... förra gången vart jag sängliggande mer eller mindre under ett års tid, sjukskriven 1,5 år :shake_head:.. vägen tillbaka från detta är låååång....  :byecry: .... tack o och lov har jag en helt underbar Make som hjälpte mig upp förra gången  :inlove: ... men jag VILL inte dit igen!!!... och i natt kände jag att det var farligt nära.  :sad: ... just nu så försöker jag blockera alla "känsliga" funderingar över huvud taget.... försöker tänka på saker som gör mig glad...  men ibland känns det som om någon håller på och  :club_idiot: i huvudet på mig... svårt att förklara på ett vettigt sätt.. :redface:
Jag vill gärna inbilla mig att om man har varit så nere som du var då, så faller man aldrig lika hårt igen om man har lyckats ta sig upp från djupet. Någonting lär man sig ju på vägen, och lite verktyg att hantera krisen har man skaffat sig genom detta hårda arbete.
Jag vill inte bagatellisera hur du mår nu, men tänk på att du har haft en ganska så tuff period nu med flytt, renovering och allt vad detta innebär. Depressioner kommer gärna när man har haft mycket att tänka på, och när man är helt utsliten. Tänk på att detta kanske är din kropps sätt att säga till dig att du måste varva ner nu. TROTS att du fortfarande har mängder med saker att göra och tänka på ännu. Ta saker och ting lite pö om pö, och framförallt: Ta hand om dig själv! Gör saker som du trivs med, och försök att njuta av livet!  :smooch:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.10.25 - 08:32:29
jo ni har nog rätt i att det är hög tid för mig att ta det lungt nu...  :blush: problemet är att jag inte kan riktigt ännu!  :bang_head: är fortfarande inte klart i gammla lägenheten!  :cry: ... var uppe där i dag och packade igen... saker från köket och kontoret som ej hans med innan stora flytten... allt detta måste vara borta på tisdag morgon då flyttstädningen är bokad.  :tongue_wag:  så det är bara å bita ihop och fortsätta lite till det.  :sad: ... även om jag mer än gärna bara hade stannat i sängen!  :nod-yes: speciellt eftersom jag skulle iväg och jobba natt också... så sömn hade varigt välbehövligt.. men det var bara å glömma!...  :glare: ... skällde ut maken min efter noter också... eftersom han inte börjat packa och fixa utan i stället satt hemma och tittade på TV.  :angrywife: :fork_off: :badtongue:  :guns: :kungfu: :boxing: ... något han fick höra också stackarn.. :redface: ... kände mig orättvis senare på dagen.. eftersom han varigt på sitt jobb hela lördagen och gjort inventering i 13 timmar...  :shy: ... men då jag jobbat natt nu sedan torsdagen så blir det ju inget gjort!! :so_mad: ... ansvaret för att se till att det händer saker är något jag inte riktigt orkar med just nu... tyvärr är maken så extreeeemt dålig på planering!  :club: så då falerar allt om inte en annan är där med  :watch_it:  :rolleyes:

mest av allt önskar jag att jag kunde släppa allt detta och det skulle tas om hand endå!.. men så är tyvärr inte fallet.  :sad: ...  tror bestämt att det får bli framplockning av nått trevligt broderi eller en stickning sedan!.. bara sitta uppkurad i soffan och verkligen focusera på det jag har i händerna brukar ha en väldigt bra avstressande effekt på mig.  :nod-yes:

Citat
Det funkar nog lika bra med lite fetbobba lovin'.  :bearhug:

 :nod-yes: give me!!!!  :flirting: :inlove:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: hemul skrivet 2010.10.25 - 10:40:17
:nod-yes: give me!!!!  :flirting: :inlove:

Åkejrå! :sex: :banana:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.10.25 - 10:42:15
 :lmao: :lmao: :lmao:  :inlove:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.10.30 - 11:05:13
Är på mycket bättre humör nu igen (tack och lov!)  :smile: hoppas innerligt att det ska hålla sig så även framöver!  :nod-yes: för guuud vad det tar på krafterna att må dåligt!  :tongue_wag:

lägenheten är det fortsatt kaos i  :rolleyes: .. även om vi hela tiden gör små små framsteg.
i dag tex så monterades det in ny inredning i städskåpet!  :lol: .. så nu går det att packa in sakerna som ska dit.  :thumbsup: .. sen har vi också bestämt oss för att ersätta ännu ett av underskåpen i köket med lådor.. är så mycket smidigare att kunna dra ut en låda för att plocka till sig det man letar efter... i stället för att behöva huka sig ner och rumsera om i halva skåpet innan man fått tag på saken man skulle ha!  :fork_off:
hade ju varigt önskvärt att jag insett detta INNAN vi satte dit en skåpslucka på berörda ställe bara  :laugh:.. men eftersom de bara kostar 185:- så käns det inte som någon större förlust endå!.. kan ju alltid ha den som reserv i fall det händer nått med en annan lucka  :flirting:

vidare så har vi köppt ett nytt matbord och ytterligare två stolar till detta. så nu blir det 6 stolar runt bordet som standard.  :lol: .. bordet är dessutom utdragbart.. så som max rymmer det hela 12 personer!  :thumbsup:  något som känns lyxigt!..  :cool:  men eftersom vi oftast har flera personer över sammtidigt så är det ju skönt att slippa skarva med flera olika bord!  :flirting: .. och när vi nu Äntligen hade plats med ett ordentligt matbord... ja varför inte slå på stort på en gång!  :flirting:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Corny skrivet 2010.10.30 - 11:49:25
Matbordet gjorde ni rätt i. Helt klart! Jag ska ha middag här nästa vecka, efter överentusiastisk inbjudning, för 8 personer, och det pallar egentligen inte vårt bord med. Men i det läget blir det den gamla hjärterumsvisan. Jag vet ärligt talat inte om jag har stolar nog!  :blush: Men får väl låna i värsta fall. Så kan det gå när inte haspen är på, och allt det där! :shy:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.10.30 - 12:03:05
 :laugh: Vet så väl vad du menar Corny!  :inlove:
även jag har aldeles för många gånger gjort precis samma tabbe!... brukar sluta med att några får sitta kring soffbordet och äta  :redface: .. inte riktigt det man var ute efter!... men förhoppningsvis så blir det slut på det nu för min del iaf!...  :lol:  :flirting:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Corny skrivet 2010.10.30 - 12:16:34
Jag tycker att soffbordsvarianten är skitbra i vanliga fall. Men den här gången är alla middagsgäster som jag inte känner så väl. Så får väl fundera lite på hur man ska göra. Soffbordet är dessvärre större än matbordet...


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.10.30 - 12:49:05
 :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Så länge höll det goda humöret i sig!  :sosad:

har just fått väldigt dåliga nyheter. en kär vän till oss ligger på intensiven i USA och det ser inte alls bra ut.  :byecry:
detta är vad jag fått reda på hitintills från hans son:
Citat
he was admitted Tuesday with acute sepsis, Wednesday morning he had a pulmonary arrest and subsequent cardiac arrest. There appears to have been anoxic brain damage due the duration of his brain not getting oxygen detuing the episodes he had Wednesday morning so right now we are dealing wjth severe hypoxia, they have given him a 1% survival at this point, just trying to make him comfortable untill we can tell over next few days what the brain activity is going to do

 :cry: :byecry:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Sorla skrivet 2010.10.30 - 23:46:15
 :bearhug: Nä, vad hemskt!  :bearhug:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: hemul skrivet 2010.10.30 - 23:52:33
Huga.  :sad:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.10.31 - 05:25:14
Ledsen för sådana nyheter, kramar!


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.10.31 - 10:49:29
Tack vänner!  :inlove:

just nu vet jag inte riktigt vad jag ska känna.. jag pendlar mellan lycka och förtvivlan... för mitt i allt detta med Dick på sjukhus... så anlände mitt hett efterlänktade syskonbarn!   :bebe: :inlove: det blev en liten flicka denna gång.. de har en pojke på 3 år sedan tidigare... så det känns underbart med en liten tjejj att skämma bort också!  :inlove:....

så ena sekunden är jag hur glad som helst... för att i nästa bli ledsen och orolig över vår vän igen...  :confused3: .. livet är inte helt enkelt alla gånger!  :flirting:....
det positiva är ju dock att jag verkligen KÄNNER någonting!...jag är liksom inte "känslomässigt bedövad" som jag varigt tidigare när jag varigt nere... något som jag just nu tar som ett gott tecken, hur jobbigt det än är!... men det visar ju iaf på att jag ännu inte är nere i nån ny depression.. :rolleyes: man får vara glad för det lilla ibland!  :flirting: :laugh:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: hemul skrivet 2010.10.31 - 11:44:23
Livet i ett nötskal...  :sad:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.10.31 - 11:45:16
sant.  :whink:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Sorla skrivet 2010.10.31 - 21:57:58
En väl livlig bergochdalbana i mitt tycke. Men grattis till det lilla syskonknytet.  :flowers:
(pst... ett litet tips....första gången ni hälsar på nya bebisen och hennes lilla storebror är med, bry er bara om lille storebror i början så han slipper känna att alla bara bryr sig om lillsyrran. hade du redan tänkt tanken så river du bara sönder mitt lilla råd.)


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.11.01 - 06:29:18
tack för rådet Sorla!  :inlove: det bekräftade min egen tanke om det hela. :flirting:.. vill ju inte att storebror ska bli avundsjuk på lillknytet inte! och som moster så har man ju den viktiga rollen att skämma bort de små liven allt man kan!  :lol: men det måste vara rättvist mellan de två!  :nod-yes:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.11.02 - 05:56:11
Grattis för den sköna nyheten om ett syskonbarn!
Det hela låter som en riktig akrobatik för hjärnan!


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.11.02 - 08:42:30
Ja nog är det rätt snabba kast alltid!  :pippi: önskar att det ska lugna ner sig lite igen... och önskar att vi snart får veta om vår vän kommer klara sig eller ej.. även om jag inte har så stora förväntningar där... men man lever ju alltid på Hoppet!  :rolleyes:

Hemma så har i alla fall maken äntligen vaknat till och börjat ta tag i allt som ska göras!... detta efter att jag blev en riktig  :angrywife: i söndags morse. detta efter att han ännu inte gjort något av det jag bett honom att göra!.... så jag skrev en lista med en massa saker som skulle göras, gav den till honom med orden: om du inte har gjort ett minimum av två saker på denna lista i dag, så tar jag väck din XBox!  :angrywife:
sedan tog jag med mig handkontrollen och förvarade den över dagen i mitt sängbord. 
när jag så steg upp på kvällen (jag jobbar natt, så jag sover dagtid) så hade maken varigt mycket duktig och utfört flertalet av de saker jag skrev ner åt honom!  :inlove:  :smooch: :heart_throb: 
 
i går kväll så var det för ovanlighetens skull han som stängde av TV:n och drog igång med fixande och donande innan jag skulle till jobbet.  :inlove:.. ÄNTLIGEN!!!! ... nu känns det inte lika ensamt längre. .. och tänk att det bara skulle till ett hotande om borttagande av Xboxen!... hade jag vetat det hade jag gjort det för länge sedan!  :laugh:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: hemul skrivet 2010.11.02 - 08:45:05
 :lamo:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.11.02 - 08:46:41
 :lol:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Sorla skrivet 2010.11.02 - 16:59:49
Hrmmmm.... är han 14? Vi kör samma taktik på sonen.....  :blink: :flirting:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Corny skrivet 2010.11.03 - 05:19:32
Vänta bara. Snart skaffar han ett "Rör inte min X-box"-märke!  :crazy:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.11.05 - 01:11:08
 :lmao: :lmao:

ja ibland kan man ju undra om han inte e 14!  :lmao:... men nej.. han e 30  :inlove:... bara det att han, precis som många andra ur det manliga släktet, inte ser röran omkring honom!  :rolleyes: ... det är liksom inget problem så länge han har ett par rena kalsonger på morgonen, kan hitta en ren tallrik att ha frukostmackan på.. samt att TV och där tillhörande attiraljer fungerar!  :laugh: ... sen att han fått åla sig emellan flyttkartonger på vägen berör honom inte nämnvärt!  :rolleyes:Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Corny skrivet 2010.11.05 - 05:58:11
Vänta bara. Snart blir han så X-boxberoende att han struntar i tallriken till mackan, och sen kommer det att sluta med att han struntar i om kalsongerna blir skitiga också. De går ju att vända... Kan bli illa, det här!  :flirting:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.11.05 - 06:01:00
 :lmao: NÄ! för innan det blir så illa så kommer en liten  :angrywife: och  :club_idiot: i huvudet tills han skärper sig!  :flirting: :laugh:

på det stora hela så e han en underbar make. :inlove: skulle inte vilja vara utan honom för allt i världen!.. men ibland så måste man tyvärr inta en "mamma" roll för att få honom att göra saker och ting.  :rolleyes: .. inget jag uppskattar direkt.. men så är det.


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Corny skrivet 2010.11.05 - 06:05:30
 :lmao:  :lmao:  :lmao: Vet hur det är! Har en likadan 14-årig gubbe här hemma. Därav min "analys". Såklart du inte kan hitta bättre man. Det finns ju ett skäl till att du begick "barnarov" och gifte dig med honom.  :lol:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.11.05 - 06:11:16
Citat
Det finns ju ett skäl till att du begick "barnarov" och gifte dig med honom. 

 :lamo: :clapclap: :rotfl: :ROTFL2: ja det är då så sant det!  :inlove: misstänkte nästan att du hade närmare bekantskap med "problemet"  :flirting:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Corny skrivet 2010.11.05 - 06:31:36
:lamo: :clapclap: :rotfl: :ROTFL2: ja det är då så sant det!  :inlove: misstänkte nästan att du hade närmare bekantskap med "problemet"  :flirting:
Ohhhjaaa! Jag lever med en fullkomligt dataspelsberoende herre. Men här är det WoW (World of Warcraft) som gäller. Ett tag var det så illa att jag blev tvungen att anpassa måltiderna här hemma efter när det var raider på spelet. För "man måste ju ställa upp för sina kompisar". Så är det. Åtminstone i verkligheten. Men en raid i den virtuella världen?  :crazy: Tack och lov har han bytt taktik nu. Nu för tiden är middagarna viktigare än raiderna, och det är jag mycket glad för! Det gör liksom att saker och ting blir både trevligare och enklare här hemma!  :lol1:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Sorla skrivet 2010.11.05 - 20:43:19
Min syrra och hennes sambo är lika dana bägge två, som tur är. Vissa kvällar är det ingen idé att ringa och dösnacka, för ingen av dem har tid. Då är det raid på WoW som gäller. Den här snutten med Björn Gustavsson är så himla skön. Känner ni igen det hos era män/pojkar? Åtminstone jag känner igen 14-åringen.......  :lmao:

http://www.youtube.com/watch?v=XFmSffD3_JM&feature=related


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: Corny skrivet 2010.11.05 - 21:54:32
 :lmao:  :lmao:  :lmao:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.11.09 - 07:29:16
 :lmao: fullt så illa e det inte hemma ännu... men visst finns det solklara tendenser emellanåt!  :lmao:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.11.09 - 16:17:46
Han är bra Björn Gustafsson!

Ungarna garvade ordentligt då när wow-klippet kom ut.

jag landade på youtube för en bra stund bara för att titta mer på honom :thumbsup:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.12.19 - 07:41:23
Hej vänner!
jag deltar på skojj i en tävling på CityGross hemsida. gå gärna in och rösta på min bild!  :flirting: :inlove:


http://citygross.se/julbonus/?utm_source=index&utm_medium=startflash&utm_content=Julbonus&utm_campaign=julbonus#/Rosta/488


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: hemul skrivet 2010.12.19 - 07:44:29
Söt bild!  :thumbsup:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.12.19 - 08:02:20
Tackar!  :lol: ja de är söta mina små älsklingar!  :inlove: använder faktiskt denna bild som framsida på årets almanacka!..

måste också säga att jag tyckte de flesta andra bilder där var rätt så trista!..  :ignore: låter inte så lite själviskt  :shy: :redface: men jag har ju sett klart bättre bidrag till fototävlingar!  :ignore:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: hemul skrivet 2010.12.19 - 08:56:22
Hör du, varför har du din presentationstråd som dagbokstråd egentligen?  :lol:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.12.19 - 09:25:11
Bra fråga..  :confused3: det mest bara blev så!  :flirting: :laugh:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.12.29 - 02:24:01
ÄRE för sent att rösta nu?
Vilken bild är din ??


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: hemul skrivet 2010.12.29 - 02:25:54
Ja.

Den hon länkar till däruppe så klart!  :rolleyes:


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.12.29 - 22:06:26
NU, såg jag den, jag kanske inte väntade första gången hela laddningen, utan
klickade direkt på någon samlingssida...
tyvärr är jag då för sen...


Titel: SV: kwidell presenterar sig :wave:
Skrivet av: kwidell skrivet 2011.01.11 - 08:07:21
Det är tanken som räknas!  :inlove: :wave: