Titel: Kulfi (Pistaschglass) Skrivet av: Bookia skrivet 2008.04.06 - 10:51:05 Portioner: 4-5
Tid: 30 minuter + 5 timmars infrysning Ingredienser: 2 msk osaltade pistaschnötter 1 msk sötmandel 1 l gammaldags mjölk 0,5 dl socker alt motsvarande sötningmedel smaktillsats: 1 krm vaniljpulver några droppar mandelessens (kan uteslutas) Garnering: färska bär 1. Förbered genom att mala pistaschnötter och mandel i en kryddmixer eller hacka dem fint. 2. Häll mjölken i en kastrull. Tänk på att få med allt innehåll i mjölkpaketet, även gräddlagret som bildas när mjölken får stå orörd. Koka mjölken under omrörning på medelvärme i cirka 12 minuter. 3. Tillsätt socker och koka i ytterligare cirka 10 minuter tills mjölken blir något tjockare. Låt en slev eller visp stå i kastrullen så kokar det inte över lika lätt. Rör om ofta. 4. Tillsätt pistaschnötter, mandel och eventuell smaktillsats. Koka alltsammans ytterligare några minuter. 5. Häll upp mjölkblandningen i portionsbägare och låt den svalna. Ställ in bägarna i frysen. Glassen är klar efter cirka 5 timmar. 6. Ta fram glassen några minuter före servering. Stjälp upp glassen i dessertskålar. Garnerna med färska bär. Titel: SV: Kulfi (Pistaschglass) Skrivet av: Langhol skrivet 2008.04.06 - 12:53:08 Funderar på om man inte kan byta ut en del av mjölken med grädde? I min lilla butik finns inte gammaldags mjölk utan vi får ta röd mjölk.
|