Titel: Charkbranchen spottar upp sig Skrivet av: hemul skrivet 2010.11.08 - 03:30:49 Den 1 november 2010 inför Kött och Charkföretagen en ny märkning av påläggsskinka.
Märkningen kommer att förbättra informationen till konsumenter av påläggsskinka och innebär samtidigt en tydlig åtstramning av vad som skall anses som påläggsskinka. Det kommer med den nya märkningen att bli tydligt för konsumenten om skinkan är gjord av hela muskler eller om den är sammansatt av mindre bitar. :thumbsup: Det gäller alltså de charkföretag som är medlemmar i föreningen Kött och Charkföretagen (som f.ö. inte verkar kunna svenska). Och det vet man ju inte riktigt vilka de är. De verkar inte redovisa det på sajten. Men ändå. :thumbsup: Nyheten med några länkar som kan vara av intresse är just nu högst upp i högerspalten. Det går inte att länka direkt. :rolleyes: http://www.kcf.se Titel: SV: Charkbranchem spottar upp sig Skrivet av: /LO skrivet 2010.11.08 - 06:56:04 Vad bra!
Även om jag inte tycker att det är vilket eller hur stora bitar kött skinkan innehåller. Skulle handla igår, eftersom min mamma skulle komma hit. Tänkte ha något på mackan kanske. Men jag kunde inte handla. Det är så mycket skräp i så det går inte. Ibland blundar jag och köper ändå :cool: /LO Titel: SV: Charkbranchen spottar upp sig Skrivet av: hemul skrivet 2010.11.08 - 07:01:58 :max-shock:
|