Fetbobbas Forum

Recept => Fisk och skaldjur => Ämnet startat av: skogsstjrna skrivet 2008.01.25 - 20:19:34



Titel: Ugnsfisk med frasiga örter
Skrivet av: skogsstjrna skrivet 2008.01.25 - 20:19:34
Sambon hade varit vänlig nog att lowcarbanpassa det supermumsiga recept han gjorde ikväll. Originalet kommer från Buffé 1 2008.

Ugnsfisk med frasiga örter

Ugn 150-170 grader
Tomatbas - gör gärna större sats och frys in
1 burk krossade tomater (400 g)
1-2 gula lökar, finhackad
1-2 vitlöksklyftor, tunt skivad
1 morot, grovriven
1 dl olivolja
1 msk balsamvinäger
salt
Värm oljan och fräs lök och vitlök ca 5 minuter på svag värme så det inte tar färg. Tillsätt morötterna och fräs ytterligare 2-3 minuter. Häll i tomater, vinäger och salt. Låt koka länge (kanske 1 timme) på svag värme under lock.

Örttäcke
1 dl finhackade färska örter (sambon hade basilika, men persilja, timjan eller annat går också bra)
1 1/2 dl hackade cashewnötter
3 msk färskpressad citronjuice (1/2 citron)
3 msk olivolja
Mixa örter, nötter och citron. Rör ned olivoljan successivt. Den ska vara tjock.

Fisk
4-600 g vita fiskfiléer, t.ex. sej eller torsk
salt, svartpeppar

Fördela tomatbasen i en ugnssäker form. Skär fiskfiléerna i portionsbitar. Lägg dem ovanpå tomatröran. Krydda fisken med salt och svartpeppar. Täck fisken med örttäcket. Tillaga mitt i ugnen 30-35 minuter.
Servera till exempel med haricot verts.