Kycklinglårfilé med Serrano |
(1/1) |
elocinave: Va, det finns inga fågelrecept än :max-shock: DET måste jag ändra genast! : Nu är det som så att jag HADE ett recept för länge sedan men brukar laga den här rätten lite efter "känslan" och vad som finns i kylskåpet. Det är nog inte så noga. Man tar altså kycklinglårfiléer (går säkert också med kycklingfiléer) och steker dem i några minuter. Sedan saltar och pepprar man dem. OBS med saltet för nu ska de lindas in i Serranoskinka (funkar även med bacon) och den är ju redan salt. Lägg över dem i en ugnsfast form och häll över såsen. Såsen görs av grädde (så att köttet nästan täcks - jag brukar ta ca 5 dl) som smaksätts med ca 2 msk balsamvinäger (jag älskar balsamvinäger och tar därför lite mera) samt ganska mycket oregano. Ställ in formen i den varma ugnen (ca 200 grader). Det tar ca 20 - 30 minuter beroende på mängden. Jag har även lindat in köttet rå och det fungerade också; det behövde bara lite längre tid i ugnen. |
hemul: :dancing_chicken: :dancing_chicken: :dancing_chicken: :dancing_chicken: :dancing_chicken: |
linnea: Det lät hur gott som helst! Här kommer ett recept till, en favvo i min familj. Till 4 personer ta: 200-300 g kycklingfilé, 200-300 g kassler, 1 liten burk creme fraiché, 1 dl vitt vin (jag kör med matlagningsvin från konsum), 2 dl riven ost, lite salt & peppar, oregano och två tärnade tomater. Stek kycklingfileerna och skär i mindre bitar, tärna kasslern och lägg köttet i ungsform. Krydda och lägg tomaterna över. Blanda creme fraiché och vin och häll över. häll på osten. In i 200-225°C i ca: 20min. :lick: |
Navigering |
Meddelandeindex |