Fetbobbas Forum

Recept => MATLAGNINGSAKUTEN => Ämnet startat av: idalinda skrivet 2010.09.25 - 19:24:54



Titel: tomatsoppan , koktiden
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.09.25 - 19:24:54
Jag har kokat tomatsoppa av våra egna tomater med lite timjan, salt, vitlök och gräslök.
När jag kokade soppan av färska tomater, blev den väldigt go,
Men när jag kokade soppan av våra egna tomater som var frysta,  med samma ingredienser,
blev resultatet inte alls samma.
jag kunde knappt ta dom sista skedarna, det var som att käka ketshup, inte konsistensen men smaken,
Det tog verkligen emot.

Nu funderar jag kan koktiden påverka på smaken så mycket?
Dom färska tomater har fått koka säkert 30-60 minuter,
men dom frysta kokade jag nog inte så länge.

Eller gjor frysningen så mycket för smaken ?

Några ideér...


Titel: SV: tomatsoppan , koktiden
Skrivet av: hemul skrivet 2010.09.25 - 20:51:11
Du gjorde den inte tjockare nu då? Tänkte på ketchupkänslan.


Titel: SV: tomatsoppan , koktiden
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.09.25 - 21:55:23
Nja, det var inte konsistensen ketshup-känslan utan smaken,
Jag höll på att kräkas och fick häva soppan i mig av ren vilja.

Hur många skedar ketshup kan man äta utan att få bismak??


Titel: SV: tomatsoppan , koktiden
Skrivet av: hemul skrivet 2010.09.25 - 21:57:06
Jag tror jag tycker frysta tomater smakar ungefär mittemellan burktomater och färska.  :hmm: