Optimalt Bröd - formfranska
<< < (7/7)
berittis:
Hur mycket rismjöl tar du?
hemul:
Om jag tar pofiber också? Kommer inte ihåg hur jag gjorde. Tror jag tog ungefär hälften så mycket rismjöl som annars och så pofiber tills det kändes bra liksom.

Det är fel med uträkningarna i första inlägget också. Måste lagt in kh och sånt för en halv sats. För på en hel blir det två långfrallor. Har sådana lite mindre formar. Det måste ju bli 19 skivor per bröd snarare än per hel sats.

Ny upptäckt, torka skivor i ugnen funkade inget bra. Det blev smuligt av det. Låta hela brödet ligga framma och torka och skiva vartefter när det är torrt i ändarna blir bättre, men vet inte om hela hinner torka så innan det blir dåligt. Kankse torka hela brödet i lite formen i ugnen?
hemul:
Måste förklara mig. Det blev alltså inte vanligt smuligt. Det villa falla sönder helt, som ett pulver, så fort jag tog i det. Väldigt misslyckat.
berittis:
Synd.  :sad:
hemul:
Men de torra ändarna jag skar av brödet som fick ligga framma bara var ju jättegoda. Tror det funkar att göra så. Eller rosta eller smörstek, det vet jag ju blir bra.

Ska testna igen till helgen för han-som-nästan-inte-kan-äta-någonting kommer. Tänkte att såna torra skivor med aïoli antagligen skulle bli en hit där. Fast då blir det utan po, för potatis tål han inte.
Navigering
Meddelandeindex
Föregående sida